Şimdi Ara

En yakın askerlik şubesine müracaat ediniz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
60.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Acıkogretım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muharrem.asker M kullanıcısına yanıt
    Kesin sende de 12.31.2019 yazıyordu tecil kagidinda 2019 da ve sen dedin okul duzeltir ve basina gelen sey bu

Bende AOF. Kesin sende de 31.12.2019 yazıyordu tescilinde 2019 yılında ve dedin okul duzeltir. Düzeltmedi ve başına gelen bu değilmi?

• Mahkum44444 M kullanıcısına yanıt
    Yılbasından once dedıgın gıbı 31/12/2019 ogrencı ertelı olarak askerlık durum belgesı alıyordum, yıne yılbasından once aöf yı arayıp tecıl ıslemlerını sordum ocak ayının 2-3 u gıbı kontrol edın tecıl olmazsa bız askerlık subesıne buradan tecıl talebınde bulunucaz dedıler. Ayın 2 sınde de 1 yıl ertelı olarak gordum 31/12/2020 yoklamaya tabıı olarak. Dedım uzatmıslar herhalde. Daha sonradan bu en yakın askerlık subesıne muracaat edın muhabbetı cıktı

Ben yılbaşından sonra yaptım cunku yilbasina yakin 2.sinde yaptım. Okulu aradım başvurunuzu yaptık dedi. Pazartesi salı tekrar bakın dedi olmazsa öğrenci belgenizle şubeye gidin dedi. Bende hiç 2020 görünmedi. Yarın bakacam e devlette görünmez ise öğrenci belgemle gidicem. Yani sana atılan mesaja da güvenerek gidicem. Içim rahatladı.

Birde korkuyordum bir aksilik çıkacak diye . Demekki cikmicak sana atılan mesaja dayanarak. Çünkü aynı okul aynı yaş...

Tabıı bı aksılık olmaması gerekıyor sonucta bıze bu cevabı veren yetkılı bır kurum. Yarını beklıycez artık

Teşekkürler reis yarın sonucu aktarırız arkadaşlara sende bende. En azından bir örnek teşkil ederiz😁 sorun çıkmayacak kanun ortada sana verilen cevap ortada doğum tarihimiz ortada ve eğitim durumumuz ortada.

Tabııkıde

• Askerlik için hazırlanmaya başla yavaştan
  • okul tecili yapmamistie bizim zamanimizda cok arkadasa oldu oyle

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • twitter dan #Tecilhakkımızıgeriverin olayını başlatmışlar sorun yaşayanlar destek versin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alaraz65

Benim de bir sorum olacak ama önce Yaşınız 29 u geçmemiş ise ve ogrenciyseniz gidip tecili uzatabilirsiniz ama üniversiteden mezun olduktan sonra uzatamazsiniz okulu yarıda bırakıp Yeni bölüme baslarsaniz yine 4 yıl tecil yapabilirsiniz. Bende 1 Ocak itibarıyla 30 yaşına girdim tecil hakkım yok öğrenciyim acaba Gbt de yakalanirsam direk askere mi götürürler Yoksa sadece tutanak mi yerim. Çünkü yasadaki yaş sinirini geçtim
    Üniversite mezunları, mezuniyetten hemen sonra (mezuniyet tarihi dikkate alınır) 2 sene daha tecil hakkina sahip tabi 28 yasinda olan birisi en fazla 1 sene daha uzatabilir. 29 yasini gecemez tecil süresi.

Senin duruma gelirsekte 30 yaşina geldigin icin hem kaçaksın hem de para cezasi durumuna düşmüş oluyorsun. Yakalandigin anda askere götürülürsün bilgin olsun.

Genel olarakta okuyan arkadaşlar korkmasinlar icleri rahat olsun okulun askeriyeyi bilgilendirmemesinden kaynaklaniyor durum. Bizim zamanimizda da oluyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 5 Ocak 2020; 23:15:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ezicioyuncu

Üniversite mezunları, mezuniyetten hemen sonra (mezuniyet tarihi dikkate alınır) 2 sene daha tecil hakkina sahip tabi 28 yasinda olan birisi en fazla 1 sene daha uzatabilir. 29 yasini gecemez tecil süresi.

Senin duruma gelirsekte 30 yaşina geldigin icin hem kaçaksın hem de para cezasi durumuna düşmüş oluyorsun. Yakalandigin anda askere götürülürsün bilgin olsun.

Genel olarakta okuyan arkadaşlar korkmasinlar icleri rahat olsun okulun askeriyeyi bilgilendirmemesinden kaynaklaniyor durum. Bizim zamanimizda da oluyordu.

Alıntıları Göster
    Yakalandiğin anda askere gôtürülmek diye birşey yok,kendin istemediğin sürece kimse seni götüremez

• quote:

Orijinalden alıntı: X kare

Yakalandiğin anda askere gôtürülmek diye birşey yok,kendin istemediğin sürece kimse seni götüremez

Alıntıları Göster
    Jandarma gibi birimlere kacak olarak yakalandiginda 29 yasini gecmis kisiler direkt subeye götürülür. Kendi kuzenimden biliyorum adam 31 yasinda jandarma cevirisinde yakalandi direkt şubeye götürüldü askerlik islemleri icin ayrica sen istemedikten diye bir sey yok senin dusuncene kalirsa 50 yasina kadar o zaman adam keyfi gitmesin istemiyorum diye boyle bi sacmalik mi var ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 5 Ocak 2020; 23:48:8 >

• X kare kullanıcısına yanıt
    Sağol ya ben mecbur okulu bitirip sonra gidecem artık polise dikkat edeceZ :)

• ezicioyuncu kullanıcısına yanıt
    il dışına çıkmam jandarmalik dürüm olmazda polise denk gelmem inşallah okulu uzatmak istemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ezicioyuncu

Jandarma gibi birimlere kacak olarak yakalandiginda 29 yasini gecmis kisiler direkt subeye götürülür. Kendi kuzenimden biliyorum adam 31 yasinda jandarma cevirisinde yakalandi direkt şubeye götürüldü askerlik islemleri icin ayrica sen istemedikten diye bir sey yok senin dusuncene kalirsa 50 yasina kadar o zaman adam keyfi gitmesin istemiyorum diye boyle bi sacmalik mi var ??

Alıntıları Göster
    Mesai saatleri içindeyse bazen kolluk kuvvetleri kendileri de şubeye teslim edebilirler,bu çok tercih edilen bir yöntem değil,%90'ı tutanak imzalatip bırakır çünkü uğraşmak istemiyorlar,ayrıca askerlik şubesine götürmek askeri birliğe götürmek değil,istemezsen yine gitmezsin defalarca şubeye götürülüp askere gitmeyen kişiler var.şubede'de tutanak imzalatıp bırakıyorlar,ondan sonra çıkıp gidiyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 6 Ocak 2020; 0:2:27 >

• ezicioyuncu kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğin gibi. Ya benim Öz Kardeşim jandarma astsubay kaç gündür ulaşamıyodum. Bir az önce ulaştım öğrendim;
    GBt alırken 24 yaşında üniversite okuyan çocuğun bile tecili görünmemiş. Ve onu asker şubeye git öğrenci belgemle hallet demişler. Yani mesele bu Aof yada örgün eğer okulun bildirmediyse gidicen kendin bildircen. Yani işi sağlama alıcan.

-Ayrıca 92 olup(28 Yaş tamammlamamak) en kısa askerlik şubesine gidiniz diye mesaj aldıysanız ve okuyorsanız ; öğrenci belgenizi alın Ve askerlik şubesine gidin. Aktif ogrenciliginiz var ise yani universiteye kayitli iseniz kanun gereği askerliginiz 31.12.2020 ye kadar uzatılır.
    -Okul yüzünden bu durum yaşanır. Yani okul bildirmedi gel ya haber ver yada git askere .
    Olay bu şimdiden geçmiş olsun
    Ezicioyuncu benden önce cevaplamış ancak ben yeni kardeşime ulaşabildim.

• benimde 12.2019 da tevlcil bitiyordu. bu sene 4 yillik bir lisans bolumune basladim. Otomatik tecil ediliyor diye biliyordum dakat e devlette en yakin askerlik subesine muracat ediniz yaziyor. Benimmi gidip tecil ettirmem gerek?
    Bu arada ikametgahimin bulundugu sehirde degilim. Buradaki askerlik subesinede gidebiliyormuyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D9CEE974 -- 6 Ocak 2020; 5:36:8 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.