Şimdi Ara

EN YENİ ÖTV ZAMMI HAYIRLI OLSUN (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.251
Cevap
15
Favori
66.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: toxoplazma

quote:

Orijinalden alıntı: Senkei

Akp ile erbakanı bir tutanlarada gelsin
     EN YENİ ÖTV ZAMMI HAYIRLI OLSUN

rahmetli üniversiteyi 4.00 ile bitirmiş, almanyada doktorasını yapmış, kafası zehir gibi çalışan milliyetçi bir adamdı. bakma şimdiki sahte diplomalılara. kıyas bile edilemez. kıymetini bilemedik adamın.

Nerde o eski siyasiler ahh ahh yeter artık bu halka bu zulüm yeter , kimse mutlu değil herkesde bir gerginlik havası hakim , moraller bozuk , kendini osmanlı padişahı sanan adam ülkeyi savaşa sokuyor , iyice boka batıyoruz

• Neden farklı farklı yoeumlamaya çalışıyorsunuz anlamadım. Yok ÖTV matrahı, yok matrah değil bilmem ne!

Bakan kendisi bizzat basına açıklama yaptı, canlı yayında dinledik. Vergisiz fiyatı 40bin tl altı etkilenmiyor.( yani satış fiyatı yaklaşık 68bin tl)vergisiz fiyatı 40bin- 70bin arası olanlar (68-119 arası satış fiyatı olanlar) artık %50 ÖTV li. 70bin üstü(119 üstü) %60 ÖTV li.

Bu kadar net. Daha matrah, mutrah uğraşmanıza gerek yok. Hatta adam satılan her 100 aracın 42 tanesinin vergisiz fiyatı 40000 tl nin altındaydı ve artıştan etkilenmeyecek dedi. Tabi asıl çakallık burada. Birkaç yıl içerisinde 40bin tl altı araç kalmayacağı için otomatik olarak üst oranlara geçilecek ama hesapta yeni artış yapmamış olacaklar.....
  • Aracın cıplak fiyatı yani vergisiz saf halidir ne kdv ne ötv görmemiş halidir bayinin karı ile beraber fatura kestiği tutardır suan 40000 tl lik araçlar bir elin 5 parmagını geçmez bu yuzden kabaca her arabaya 3000 ila 20000 arasında zam gelecek bunda kur farkını hariç tutuyorum oda bindiği anda bu rakam katlanacaktır zaten burda amaç düşük opsiyonlu ucuz arabalar değil yüksek fiyatlı kaliteli araçlardır yani insanımıza kısaca diyorlarki sen düzgün bir araca binemezsin senin bineceğin araba bu kadar üstü sana yasak olmaz

Fakirliği bu ülkenin kaderi gibi gösteren şükürcü yöneticilerin suçudur
  • esenlik kullanıcısına yanıt
    Akp keyfine bu vergiyi koymuyor. Ülkedenin borcu rekor Seviyede, döviz rezervi düşüyor devamlı, sıcak para bitti, yatırım hiç kalmadı. Dolar uçtu, dış ticaret açığını finanse edecek rezerv yok. Vergi yi yükselterek İthalatın azalmasını istiyor. Hem ithalat azalacak, hemde vergi geliri artacaktır diye hesapladilar. Yalniz bu ters tepecek. Hem iyice alım gücü düşen vatandaşın daha az araba almasıyla hedeflediği vergi oranını düşürecek, çoğaltalim derken, hemde bu işle uğraşan ticari kurumları zorda bırakacak ki bu da dahada işsiz anlamına geliyor.

İktisad anlaması kolay ama uygulaması zor bir konu.
  • Şimdi önümüz 1 Ocak. Bu matrah yukarı çekilecek mi. Çünkü Megane sedan touch dizel 50.000 ham fiyatı. En azından c sınıfı araçlar biraz nefes alır.
  • Koskoca Honda Toyata Renault Fiat vs... Fabrika kuruyor arge yatırımları yapıp teknoloji geliştiriyor üretiyor. Sonunda bir araç üretiyor ve 15 bin euro yani 50000 TL diyor.

Bizim devletimiz suya sabuna dokunmadan bu arabadan bir 50 70 bin de kendi istiyor ve araba oluyor sana 100 120 bin.

Aynı şey petrol ürünlerinde de var.
  • Yaptıkları duble yollar eskimesin diye araba fiyatlarını arttıran adam gibi adamlar. Şimdi o yollarda ucuz arabalar mi olsun istiyorsunuz. Saraydan devlet yöneten insanların ülkesinde ucuz arabaya binmek bize yakışmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatuhanXxX

Akp keyfine bu vergiyi koymuyor. Ülkedenin borcu rekor Seviyede, döviz rezervi düşüyor devamlı, sıcak para bitti, yatırım hiç kalmadı. Dolar uçtu, dış ticaret açığını finanse edecek rezerv yok. Vergi yi yükselterek İthalatın azalmasını istiyor. Hem ithalat azalacak, hemde vergi geliri artacaktır diye hesapladilar. Yalniz bu ters tepecek. Hem iyice alım gücü düşen vatandaşın daha az araba almasıyla hedeflediği vergi oranını düşürecek, çoğaltalim derken, hemde bu işle uğraşan ticari kurumları zorda bırakacak ki bu da dahada işsiz anlamına geliyor.

İktisad anlaması kolay ama uygulaması zor bir konu.

Aynen hocam doğru
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimeltem

quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

quote:

Ya olayı ben çok yanlış anladım ya da millet..
    1# ÖTV matrahı 40000 tl altı demek: bayilerde 90.000 tl ve altına satılan arabalar demek. (bunlara %45 ÖTV)
    2# ÖTV matrahı 40000-70000 tl arası demek: bayilerde 90000 ile 140000 tl fiyatla satılan arabalar demek.(bunlara %50 ÖTV)
    3# ÖTV matrahı 70000 tl üzeri demek: bayilerde 140 bin tl üzerine satılan araçlar demek.(bunlara da %60 ÖTV

Yani örnekle açıklarsam sıfır fiyatı 90 bin tl ye kadar olan 1.6 motor ve altındaki araçların fiyatlarında hiçbir değişiklik olmayacak. Sıfır fiyatı 90000 ile 140000 arasında olan 1.6 motor ve altındaki araçların fiyatı %10 a yakın artacak.
    140000 tl üzeri fiyatla satılan 1.6 motor ve altındaki araçların fiyatları ise %15 e yakın artacak.
    Anlayacağınız 2.0 motor altındaki lüks marka araçlar ya fiyatlarını düşürecekler ya da satamayacaklar. Mesela 1.6 tdi a3 ü 110 bin tl ye satamayacaklar artık çünkü ÖTV zammı ile fiyatı 130 binlere dayanacak. Ya satabilmek için fiyatını 90 a düşürecekler ya da 130 bine satmaya çalışacaklar.

Yanlış biliyorsunuz. Matrah demek vergilenecek olan tutar demek özetle. Yani ötv den önceki vergisiz fiyat anlamına geliyor da denilebilir.Sizin dediğiniz gibi olsa en azından daha insaflı diyebiliriz.Ancak korkarım durum benim dediğim gibi

Dediğiniz gibi hocam matrah net miktar ama burada yazılan ÖTV matrahı yani ÖTV nin fiyatı. ÖTV matrahı yani ÖTV nin miktarı 40 bin tl olması için aracın %45 vergisiyle birlikte 90 bin tl ye satılması gerekiyor çünkü 90 binlik aracın ÖTV matrahı %45 ile 40 bin tl yapıyor.

ötv matrahı ötvnin tabi tutulacağı matrah anlamında anlıyorum ben. İnşallah siz haklısınızdır

Bende ÖTV miktarı olarak biliyorum. İnşallah bu şekildedir yoksa sizin dediğiniz gibiyse bütün araçlara zam söz konusu olur. Zaten fiyatlar şu haliyle bile çok uçuk.

Otomobilde özel tüketim vergisi (ÖTV) oranlarında motor silindir hacminin yanı sıra fiyat kriteri de Resmi Gazete’de yayımlanarak devreye alındı.

Buna göre, 40 bin liranın altındaki araçların fiyatında herhangi bir değişiklik olmazken, 40 bin liranın üzerindeki araçlarda silindir hacmine ve fiyat dilimlerine göre ÖTV'den kaynaklanan zam 2.340 liradan başlayıp 23.600 liraya kadar çıkıyor...

• nicknick N kullanıcısına yanıt
    Dün 200bin tl satış fiyatı olan 1.6 motor aracın yeni ÖTV ile oranı 220bin 689tl oluyor.
  • Backstreet kullanıcısına yanıt
    Yazık la bu millete. Ben çok iyimser yaklaşmışım olaya
  • Bi arkadaşımız cevap verirse çok sevineceğim. Dün Yeni peugeot 2008 suv aracı 78.000 TL fiyat aldım, 1.2 benzinli. ÖTV oranı %45. Şimdi ötv'yi düşünce 43 bine, kdv'yide düşünce 35'bine düşüyor ham fiyatı. Bu araç şimdi aynı mı kaldı yoksa ötv oranı %50'mi oldu ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguroz76

Dün 200bin tl satış fiyatı olan 1.6 motor aracın yeni ÖTV ile oranı 220bin 689tl oluyor.

Bugün faturası kesilip aracını teslim almaya gidenler neler hissediyor acaba.

Abi 20 bin daha vermen lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemcem0

Bi arkadaşımız cevap verirse çok sevineceğim. Dün Yeni peugeot 2008 suv aracı 78.000 TL fiyat aldım, 1.2 benzinli. ÖTV oranı %45. Şimdi ötv'yi düşünce 43 bine, kdv'yide düşünce 35'bine düşüyor ham fiyatı. Bu araç şimdi aynı mı kaldı yoksa ötv oranı %50'mi oldu ???

önce kdv'yi sonra ÖTV'yi düşmeniz lazım, ozaman da 45 bin TL gibi bir fiyat yapıyor ki o da %50'lik dilime giriyor
  • quote:

Bi arkadaşımız cevap verirse çok sevineceğim. Dün Yeni peugeot 2008 suv aracı 78.000 TL fiyat aldım, 1.2 benzinli. ÖTV oranı %45. Şimdi ötv'yi düşünce 43 bine, kdv'yide düşünce 35'bine düşüyor ham fiyatı. Bu araç şimdi aynı mı kaldı yoksa ötv oranı %50'mi oldu ???

Hesabınız hatalı. Ötv düşünce 53 bin. Kdv düşünce 45 bin oluyor. Yani zamdan etkileniyorsunuz. %50 dilimine giriyor araç
  • Ben hep 40 bin liralık araba alıyom bana koymaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyrant1907

quote:

önce kdv'yi sonra ÖTV'yi düşmeniz lazım, ozaman da 45 bin TL gibi bir fiyat yapıyor ki o da %50'lik dilime giriyor

78000/1.18/1.45=45587tl.

45587x1.50x1.18=80689

Yani 2689tl lik artış var malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyrant1907

quote:

dostum önce KDV yi düşürünce 63,960 tl, bu fiyattan'da ötv'yi düşürünce 35.178 tl oluyor. Ben mi yanlış yapıyorum anlamadım...

• quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

quote:

Hesabınız hatalı. Ötv düşünce 53 bin. Kdv düşünce 45 bin oluyor. Yani zamdan etkileniyorsunuz. %50 dilimine giriyor araç

dostum 78 bin'den ÖTV düşünce 43.000 kalıyor ama...

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.