Şimdi Ara

EN YENİ ÖTV ZAMMI HAYIRLI OLSUN (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.251
Cevap
15
Favori
66.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam inşallah dediğiniz gibidir. Ntv otv matrahinin yanına parantez içinde çıplak fiyat yazmış o nedenle bu şekilde düşündüm.

http://www.ntv.com.tr/galeri/ekonomi/otvde-neler-degisti-araba-fiyatlari-ne-kadar-zamlandi,bvG6jIFaeUWKMHikBuFrWg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f1dr -- 25 Kasım 2016; 15:21:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • f1dr F kullanıcısına yanıt
    Vergili fiyatı 68bin üstü her araca vergi vurdu...
  • Her marka fiyat listesini güncelliyor fakat Mercedes fiyatları açıklamış.

C Serisine 20-25 bin civarı zam gelmiş sanıyorum her modele.

C200d AMG 217 bin olmuş

CLA180d AMG 190 bin olmuş.
    http://fiyat.mercedes-benz.com.tr/yeni-cla
    http://fiyat.mercedes-benz.com.tr/c-serisi-sedan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abstraction -- 25 Kasım 2016; 15:23:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimeltem

quote:

Orijinalden alıntı: f1dr

Benim polonun bile ham flyati kur zamlarindan once 39 kusurdu su an 40 in üstündedir. B segment dahil etkilenecek gibi duruyor.

Hocam yanlışınız var. Gerçi bütün forum sizin gibi anlamış olayı ama öyle değil. ham fiyatı 40 bin tl üzerinde olan araçlar değil ÖTV matrahı yani ÖTV miktarı 40 bin tl nin üzerinde olanlar etkilenecek. Bu da demek oluyor ki %45 ÖTV ve buna %18 kdv eklerseniz şu an bayilerde 106 bin tl nin altında satılan hiçbir araç bu vergi değişikliğinden etkilenmeyecek.

Şu an Internet dünyasında bunu iddia eden %0.1 kişiden birisin. Haklı olmanı o kadar çok istiyorum ki.

• muhalefet bir miting düzenlese, ağır vergi yüküne, bezin fiyatlarına, ötv'ye vs. karşı yenikapıda falan toplansak keşke ama nerde...
  • ötv'nin kdv'sini ödemek nedir ya
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    Hocam inşallah benim düşündüğüm şekildedir. Hatta çok eminim benim dediğim gibi olacağına ama fiyatlar açıklansın ondan sonra daha emin konuşurum. ÖTV matrahı ile aracın net fiyatını insanlar neden aynı şey sanıyorlar. ÖTV matrahı 40 bin tl ise aracın kdvsiz fiyatı 90 bin tl, kdv li fiyatı 106 bin tl dir. Yani bayide en aşağı 106 bin tl ve altına satılan arabaların hiçbirisi etkilenmeyecek. Gene de korkuyor tabi insan ya öyle değil de yanlış biliyorsam diye
    Edit: üstat çok iyimser yaklaşmışım olaya. Şu an bayilerde 80 bin üzerinde satılan bütün araçlara zam geliyor malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingsman01 -- 25 Kasım 2016; 15:56:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ultra kaliteli yollara ucuz arabalar yakışmıyordu

Türk halkı ucuz ürün kullanacak kadar daha düşmedi

Halkı araba bayilerine davet ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnderT

quote:

quote:

Benim polonun bile ham flyati kur zamlarindan once 39 kusurdu su an 40 in üstündedir. B segment dahil etkilenecek gibi duruyor.

Hocam yanlışınız var. Gerçi bütün forum sizin gibi anlamış olayı ama öyle değil. ham fiyatı 40 bin tl üzerinde olan araçlar değil ÖTV matrahı yani ÖTV miktarı 40 bin tl nin üzerinde olanlar etkilenecek. Bu da demek oluyor ki %45 ÖTV ve buna %18 kdv eklerseniz şu an bayilerde 106 bin tl nin altında satılan hiçbir araç bu vergi değişikliğinden etkilenmeyecek.

Şu an Internet dünyasında bunu iddia eden %0.1 kişiden birisin. Haklı olmanı o kadar çok istiyorum ki.

Hocam inşallah düşündüğüm gibidir. Yoksa çok vahim durum

• B+ tipo neyinize yetmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Her marka fiyat listesini güncelliyor fakat Mercedes fiyatları açıklamış.

C Serisine 20-25 bin civarı zam gelmiş sanıyorum her modele.

C200d AMG 217 bin olmuş

CLA180d AMG 190 bin olmuş.
    http://fiyat.mercedes-benz.com.tr/yeni-cla
    http://fiyat.mercedes-benz.com.tr/c-serisi-sedan

Ötv 'den önce geçen hafta mengerler caddebostan ,araba yok, 2 tane geliyor, ancak başka bayidede yoktu. Dedim en son kaç olur, indirim bile yapmıyorlardı, metalik renk farkıyla 200 bin tl C200d AMG.

Peki ötv zammı sonrası bayinin çektiği bu fiyata göre olması gereken fiyat 217 bin tL mi ? Hiç sanmıyorum , anlayan biri bi zahmet hesaplasın lütfen.

Ben kurlarda çok büyük fırlama olmazsa 2017 üretim modellerde alım fırsatı olacağından eminim, bekleyip göreceğiz.

• NEREDESİNİZ EY AKP'LİLER.
    ALLAH AŞKINA BUNA NE DİYECEKSİNİZ ÇOK MERAK EDİYORUM.
    VALLA ARTIK YANİ İŞİN B.KU ÇIKTI. SİZİN BİLE SON DURUMUNUZ GELDİ BENCE.
    ARTIK ŞU KAFANIZI ALLAH AŞKINA ÇALIŞTIRIN.
    2000 LİRA MAAŞ ALSAN 1.0 POLO ATIYORUM 48 BİN TL İKEN OLACAK 55 BİN TL BELKİDE EN BAZ PAKET.
    LAN YAZIK DEGİL Mİ 55 BİN LİRA, SENİN KAÇ MAAŞIN EDİYOR EY AKPLİ İNSAN.
    ARTIK ŞU GÖZÜNÜ AÇ.
    YETER BE KARDEŞİM YETER YA, BATTIK ANASINI SATIYIM ÖLÜYOR ÜLKE HER GEÇEN GÜN BİTTİK LAN BİTTİK ARTIK.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senkei

Akp ile erbakanı bir tutanlarada gelsin

rahmetli üniversiteyi 4.00 ile bitirmiş, almanyada doktorasını yapmış, kafası zehir gibi çalışan milliyetçi bir adamdı. bakma şimdiki sahte diplomalılara. kıyas bile edilemez. kıymetini bilemedik adamın.

• yılbaşından sonra dolar 4 lira görürsünüz
  • Aynı cinsel istismar konusunda olduğu gibi büyük katılımlı ve sosyal medya gücü ile gündem oluşturulmalı ve ÖTV'ler düne değil en azından 2009 yılındaki oranlara çekilene kadar bireysel araç alımı yapmamalı bu ülke vatandaşı.
    Emin olun 1 ay sabır ve kararlılık paşa paşa geri adım attırır, bir günlük bile otomotiv sektöründe vergi zararı hayal edilemeyecek boyutlarda, sıfır araç alanların çok az kısmının ilk aracı olduğunu düşünürsek bu yapılamayacak bir eylem değil yani bir akaryakıt protestosu gibi bir çok kişi için olmazsa olmaz bir ihtiyaç değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Led Zeppelin

Vergili fiyatı 68bin üstü her araca vergi vurdu...

Hocam o şekildeyse bile %18 de kdv var yani vergisi fiyatı 80 bin tl üzeri bütün araçları vurmuş oluyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

quote:

Ya olayı ben çok yanlış anladım ya da millet..
    1# ÖTV matrahı 40000 tl altı demek: bayilerde 90.000 tl ve altına satılan arabalar demek. (bunlara %45 ÖTV)
    2# ÖTV matrahı 40000-70000 tl arası demek: bayilerde 90000 ile 140000 tl fiyatla satılan arabalar demek.(bunlara %50 ÖTV)
    3# ÖTV matrahı 70000 tl üzeri demek: bayilerde 140 bin tl üzerine satılan araçlar demek.(bunlara da %60 ÖTV

Yani örnekle açıklarsam sıfır fiyatı 90 bin tl ye kadar olan 1.6 motor ve altındaki araçların fiyatlarında hiçbir değişiklik olmayacak. Sıfır fiyatı 90000 ile 140000 arasında olan 1.6 motor ve altındaki araçların fiyatı %10 a yakın artacak.
    140000 tl üzeri fiyatla satılan 1.6 motor ve altındaki araçların fiyatları ise %15 e yakın artacak.
    Anlayacağınız 2.0 motor altındaki lüks marka araçlar ya fiyatlarını düşürecekler ya da satamayacaklar. Mesela 1.6 tdi a3 ü 110 bin tl ye satamayacaklar artık çünkü ÖTV zammı ile fiyatı 130 binlere dayanacak. Ya satabilmek için fiyatını 90 a düşürecekler ya da 130 bine satmaya çalışacaklar.

Yanlış biliyorsunuz. Matrah demek vergilenecek olan tutar demek özetle. Yani ötv den önceki vergisiz fiyat anlamına geliyor da denilebilir.Sizin dediğiniz gibi olsa en azından daha insaflı diyebiliriz.Ancak korkarım durum benim dediğim gibi

Dediğiniz gibi hocam matrah net miktar ama burada yazılan ÖTV matrahı yani ÖTV nin fiyatı. ÖTV matrahı yani ÖTV nin miktarı 40 bin tl olması için aracın %45 vergisiyle birlikte 90 bin tl ye satılması gerekiyor çünkü 90 binlik aracın ÖTV matrahı %45 ile 40 bin tl yapıyor.

ötv matrahı ötvnin tabi tutulacağı matrah anlamında anlıyorum ben. İnşallah siz haklısınızdır

Bende ÖTV miktarı olarak biliyorum. İnşallah bu şekildedir yoksa sizin dediğiniz gibiyse bütün araçlara zam söz konusu olur. Zaten fiyatlar şu haliyle bile çok uçuk.

Sana tavsiyem vergi meselesinde matrah ne demektir bir araştır.

Vergiye konu olan meblağ demektir yani burada çıplak fiyat oluyor.

• Ben vergi miktarı olarak biliyordum haklı olabilirsiniz. Dediğiniz gibi olabilir ve öyleyse 80 bin tl üzerindeki bütün araçlar etkilenmiş oluyor. Durum çok vahim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tiesto55

Bu araçlar nasıl zamma uğramıyor ya en kötü %50 oldular
    http://m.ahaber.com.tr/galeri/otomobil/otv-zammi-ugramayan-otomobiller

"AHABER" sonuna kadar habercilikle alakası olmayan zırva bir müessese..

bu "haber" niteliğinde zırvada da saçmalamışlar , hiç şaşırmadım.

uymayın bu delilere , siz cebinizden çıkana bakın lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: OnderT

quote:

quote:

iddia edecek bişey yok gayat basit. Bugün 40 bin tl anahtar teslim fiyatı olan arabanın çıplak fiyatı 25 bin civarında mı oluyor, tam hesabı yapamam.

Kanun 40 bin tl çıplak yani ötv kdv eklenmemiş fiyat için geçirildi, ufak arabalar bu kanunda etkilenmeyecek FAKAT fırsatçı bayi ve üreticiler piyasanın artmasından istifade edip her türlü zammı gömecekler.

Ben lüks segmentte elde kalan araçlar için 2017 de kampanyalar bekliyorum, olan yine garibana olacak bence.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.