Şimdi Ara

EN YENİ ÖTV ZAMMI HAYIRLI OLSUN (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.251
Cevap
15
Favori
66.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: esenlik

Bu gidişle insanlar günlerce nöbet tuttuklarına pişman olacaklar

ne nöbeti?
    ne için?

halaa pişman olmayan var mı?? inadına pişman olmayan?
  • aithrax A kullanıcısına yanıt
    ben afaki rakam verdim
    yurt disinda ayni fiyata satilan 2 farkli markanin araci tr ye gelince ne oluyorda birisi ( ozellikle alman olanlar ) 20-30 bin tl fark ile satiliyor?
    bu arada ki fark resmen saticinin kari iken ses cikarmayan millet kusura bakmasinda devletin yillik koydugu 3-5 bin lira zamma da birsey demesin.
  • Dün arkadaş için 185 bine c200d ye anlaştık bugün 219 bin dediler varın siz düşünün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hükümeti eleştirmeyin bu konuda. Devletin kasasına girecek para sizi neden rahatsız ediyor oturup bunu düşünün

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Hükümeti eleştirmeyin bu konuda. Devletin kasasına girecek para sizi neden rahatsız ediyor oturup bunu düşünün

günlerdir senin mesajlarını okuyorum.ya sende nasıl kafa var devlet devlet diyip duruyorsun bıktık ulan bıktık vergi vermekten. Kaporasını verdiğim arabaya zam geliyor.Sizin gibilere ne demeli bilmiyorum.
  • Çomar medyası Duster, C5, 508'e bile lüks araç demiş.

http://m.ahaber.com.tr/galeri/otomobil/otv-zammi-ugramayan-otomobiller

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Kasım 2016; 14:10:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkay23

quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Hükümeti eleştirmeyin bu konuda. Devletin kasasına girecek para sizi neden rahatsız ediyor oturup bunu düşünün

günlerdir senin mesajlarını okuyorum.ya sende nasıl kafa var devlet devlet diyip duruyorsun bıktık ulan bıktık vergi vermekten. Kaporasını verdiğim arabaya zam geliyor.Sizin gibilere ne demeli bilmiyorum.

Arabaya bineceksen vergisini vereceksin tabi ki bu nasıl kafa? Padişah torunumüsünüz da vergi ödemeyeceksiniz?

Ahhh ah hükümet karşıtlarında büyük sıkıntılar var belli ki hesabı kitabı ve doğru ile yanlışı bilemiyorlar. ÖTV zammı demek devletin geliri artması demektir.

Bu da daha iyi hizmet. Yol köprü havalimanı olarak geri döner. ÖTV hakkın geleceğini korur, onun gelişmesini sağlar. ÖTV sayesinde çocuklarımız okula gidiyor, arabalara biniyor, mutlu mesut yaşayarak ve büyük Türkiye için var oluyor. [:'(

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya şimdi seat leon alamayacakmıyız allah kahretsin ya o kadar hayal ettim neyse artık ilticayı düşünücem

• bende sabahtan beri tam anlayamadım. Bir sürü fiyat örneği var ortada. En temizi liste fiyatları açıklansın o zaman nedir ne değildir ortaya çıkar. Kaç aydır karar veremedim fırsat bulup bayiye gidemedim en sonunda da ötv ye yakalandık. Bakalım ne olacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakan resmen dediki; baktık ki bizim milletimizde para bol, deli gibi araç alıyorlar, bizimde el atmamız kaçınılmazdı demeye getirdi.

Bir taraftanda; artık gelin fabrikayı buraya kurun dedi şirketlere..

• Ben hep 50 bin liralık alıyorum zaten, benim için farketmez.
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    Halen böyle düşünüyorsan yazık sana

• "erkek güzeli sefil bilo" filminin son sahnesindeki bilonun artık gerçekleri gördüğü gibi halkımızın da bir gün uyanacağını umuyorum..

''-şimdi sen beni öldürtmek istesen ben sana, ağama mı inanırım yoksa bu sümüklüye mi inanırım?
    -bana inanırsın bilo can.
    -nah sana inanırım puşt oğlu.

-yeter ulan yeter, sömürdün, kanımızı emdin, ağzımıza sıçtın, ırzımıza geçtin ulan! sen geçtin, baban geçti, babanın babası geçti da artık yeter. gavatsak, sefilsek, salaksak o kadar da değil. artık sana inanmıyorum. anlamışım bizim asıl düşmanımız sensin. ''

uyan ey halkım yanıyoruz
  • Tüketim çılgınlığına kapılmış bu millete çok bile. Alma kardeşim alma. Sabret biraz. O otomobil şirketleri hükümete baskı yaparak Devrim projesini kapattırmış şirketler. Alma bir kaç sene eski arabaya bin. Bak gör nasıl geri vites yapacaklar. Adamlar vergi yükseltince kuzu kuzu gidip o ürünleri alıyorsan başına ne gelirse gelsin müstehak.
  • Adamsın ama seni anlamazlar. Onlara göre şuan sen fetösün veya dış mihraksın. Kendi babam bana mesaj yazmış azerbaycandan darbe gecesi erdoğanın emrıyle dışarı çıkmayanlar cehennem ıle mühürlendıler dıye. Çok şey yazardım ama yerı degıl tekrar elinize sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimeltem

Ya olayı ben çok yanlış anladım ya da millet..
    1# ÖTV matrahı 40000 tl altı demek: bayilerde 90.000 tl ve altına satılan arabalar demek. (bunlara %45 ÖTV)
    2# ÖTV matrahı 40000-70000 tl arası demek: bayilerde 90000 ile 140000 tl fiyatla satılan arabalar demek.(bunlara %50 ÖTV)
    3# ÖTV matrahı 70000 tl üzeri demek: bayilerde 140 bin tl üzerine satılan araçlar demek.(bunlara da %60 ÖTV

Yani örnekle açıklarsam sıfır fiyatı 90 bin tl ye kadar olan 1.6 motor ve altındaki araçların fiyatlarında hiçbir değişiklik olmayacak. Sıfır fiyatı 90000 ile 140000 arasında olan 1.6 motor ve altındaki araçların fiyatı %10 a yakın artacak.
    140000 tl üzeri fiyatla satılan 1.6 motor ve altındaki araçların fiyatları ise %15 e yakın artacak.
    Anlayacağınız 2.0 motor altındaki lüks marka araçlar ya fiyatlarını düşürecekler ya da satamayacaklar. Mesela 1.6 tdi a3 ü 110 bin tl ye satamayacaklar artık çünkü ÖTV zammı ile fiyatı 130 binlere dayanacak. Ya satabilmek için fiyatını 90 a düşürecekler ya da 130 bine satmaya çalışacaklar.

Yanlış biliyorsunuz. Matrah demek vergilenecek olan tutar demek özetle. Yani ötv den önceki vergisiz fiyat anlamına geliyor da denilebilir.Sizin dediğiniz gibi olsa en azından daha insaflı diyebiliriz.Ancak korkarım durum benim dediğim gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Stones

Bakan resmen dediki; baktık ki bizim milletimizde para bol, deli gibi araç alıyorlar, bizimde el atmamız kaçınılmazdı demeye getirdi.

Bir taraftanda; artık gelin fabrikayı buraya kurun dedi şirketlere..

Buraya fabrika kuran markalar var.
    Adamlar ötv yüzünden dünyanın en kalitesiz araçlarını üretiyorlar. İyileri üreten olursa da iç piyasa için değil Avrupaya satıyor.
    Artık modern şahinlere, doğanlara biner gezeriz. :)

Ben otomobil üreticisi olsam buraya fabrika kurmam.
    Saddam döneminin ırak ı olduk.

• Maliye Bakanı Ağbal, araç fiyatlarında 2 bin 360 ile 26 bin 550 lira arasında artış olacağını açıkladı.
    Benim bildiği düzenleme yapıldığı zaman fiyatı düşen veya yükselenler olur burda dandikler sabit kaldı diğerleri hep zam.
  • BMW nin ekranı sabahtan beri fiyatlar güncellenmektedir yazıyor...
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.