Şimdi Ara

EN YENİ ÖTV ZAMMI HAYIRLI OLSUN (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.251
Cevap
15
Favori
66.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     EN YENİ ÖTV ZAMMI HAYIRLI OLSUN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senkei -- 25 Kasım 2016; 12:12:27 >
  • Oh neyse yeni ÖTV'ler bizim talika'larda geçerli değilmiş.

Talika:At arabası

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gidişle insanlar günlerce nöbet tuttuklarına pişman olacaklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahir33

Burada 68.000 altındaki araçlar etkilenmedi diyor. Doğru mudur?

http://www.arabalar.com.tr/iste-yeni-otv-oranlari

doğru
  • erdemgc kullanıcısına yanıt
    Çıplak fiyatına bakacaksınız. 70.000TL'nin altıysa ÖTV %50 , üstüyse %60 ki üstüdür sanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aithrax -- 25 Kasım 2016; 12:16:59 >
  • Bmw 1.16'ya dünya para mı bayılacağız şimdi ey gidi ey ne günlere kaldık,gördük be..
  • Çomarlar hala doblo alabiliyor bence bu vergiler de akıllandırmaz bunları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nazım55

Cumhurbaşkanı şuan TV de 15 milyar dolardan fazla Türk Milletinin kaynağını kendi vatanını korumaktan aciz Suriye den kaçanlara verdiğini övünerek söylüyor, aynı zamanda daha ileri giderseniz 3 milyon mülteciyi kucağınızda bulursunuz diyerek batıyı tehdit ediyor. Klasik 15 Temmuz gene en başta.

Ben kendi adıma o 15 milyar dolardan bana düşeni helal etmiyorum,

zehir zıkkım olsun, milyonlarca arap erkeği ülkesini savunacağına,

Türkiye'deki kamplarda ekmek elden su gölden yatıp, s.klerin keyfinde

kamplarda 150 binden fazla çocuk yaptılar , lanet olsun
  • 2. El de coşar. Ozellikle yaza dogru hayal bile edemiyorum.

• distrübütörler e kimse bişey dememiş hayret.. 1.6 motorlu arabayı eski vergiyle bile 200 bin TL'ye satmak devletin yaptıgından farklı bişey değil..
  • O kısmını gerçekten bende anlamadım, yanlış mı okudum diye tekrar okudum
  • 2015- porsche'ye binme vw'e bin
    2016- vw'e binme tofas'a bin
  • simdi cogu kisi kizacak ancak dogus ortada en ufak doviz hareketi yokken bile her ay fiyatlari zamlarken,kaporasini verdiginiz araca bile 1500-2000 tl zam geldi derken,tum bunlari kabul edip birde 3 ay sira bekleyen memleketimde ben sahsen devletten daha cok otv artisi bekliyordum.
    ortalama % 3-5 zaten dogus zam yaparkn kimse gikini cikarmiyordu..simdi de fazla konusmayin cunku araba alacak adam 3-5 e bakmaz alir..Tum ulke dh forumundan ibaret degil.

x bir firma ingilterede 30.000 euroya sattigi araci tr de 100 bin tl ye satiyorken
    dogus ingilterede 30 bin euro olan araci 120 ye veriyor bizde.arada ki 20 bin tl zaten kendi karlari.Yillardir dogus - borusan vb bizi yolarken iyi.devlet yapinca kotu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 25 Kasım 2016; 12:45:53 >
  • Ağbal, şunları kaydetti:"Örnek vermek gerekirse 1600 CC araçlarda yeni vergi oranının yüzde 60 olduğunu ifade etmiştik. Ancak aracın fiyatı eğer 40 bin lira ile 70 bin lira arasında ise yüzde 60 olan oran, yüzde 50'ye düşüyor. Vergilerden önce, hiçbir vergi olmayan, çıplak satış fiyatı diyoruz buna... Aracın çıplak vergisiz satış fiyatı 40 bin liranın altında ise vergi oranı yüzde 45. Dolayısıyla burada azalan oranlı bir sistemle düşük fiyatlı araçlarda vergi oranını bu şekilde düşürmüş olduk"

forumda "hani ucuz arabalarda vergi indirimi olacaktı,sadece pahalı arabalarda artış olacaktı" diyenlere cevap...
    Koskoca bakan oranları düşürdük diyo, yalan mı sölicek,

bu adamlar milleti hakkaten geri zekalı sanıyor
  • Yarın seçim olsa adamlar %50 den aşşağı almaz yine.

Deveye diken; %50 ye ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Evet çünkü yaptığınız hesap toptan yanlış. 30000€ dediğiniz aracın çıplak fiyatı zaten kur 3.30 deseniz , 30.000 x 3,30 = 99.000. Daha ÖTV var KDV var nasıl 120.000'e satabilir?
  • Sanki gizli darbe oluyor. Hükumeti düşürmek için en iyi iş ekonomiyi baltalamaktır. Gerek AB den gelen tepkiler, gerek ABD'nin terörü açık net desteklemesi, gerek Rusya'nın hala intikam peşinde oluşu bunun göstergesi. İşin ilginci hükumet kendi ayağına eline gelen ne varsa sıkma yoluna gidiyor. Sanırım birileri fena yanlış bilgi - politika üretiyor kasıtlı olarak.

Yanlış anlama olmasın kimseye övgü veya yergi değil niyetim ama bu işe gizli darba denir benim bildiğim. Rahmetli Bülent Ecevit'in başına ne geldiyse hızla mevcut hükumet de aynı yere sürükleniyor hem de kendi çalışanlarının da desteğiyle.

Bakın "neyi iyi neyi kötü yaptılar"a girmiyorum, sadece gidişat hakkındaki görüşümü söylüyorum. Bu konuda kimseyle tartışma yapmam, tek isteğim ülkem ve insanım için hayırlısı neyse o olmasıdır. Başta Ahmet olmuş, Mehmet olmuş derdim değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Daerohn

BU koyun millete anlatamazsın çünkü beyin yok düşünmüyor, duymuyor, duysa bile algılamıyor...

1. Daha bir kaç ay önce sanayiden toplanan vergilerde düşüş olduğu söylendi. Kısacası sanayi üretiminde düşüş var. Kısacası sanayici kapatıyor dükkanı.
    2. 2017 için bütçede ek gelir ihtiyacı var. Bunu defalarca söylediler. Özellikle sanayiden beklenen gelir vergisinde düşüş olunca bir şekilde bunun alınması gerek.
    3. Rıza Zarrab'ın Iran ile olan ticareti sona erdikten sonra dolar uçuşa geçti. Kısacası Dolar'ı bugüne kadar frenleyen dışarıdan gelen "KAYITSIZ" yani "ILLEGAL" para.
    4. Gelen bu sıcak para üretime değil inşaata aktarıldı. inşaat ise kitlelerin kazanmasını değil belli kesimin zenginleşmesine yol açar. Şöyle ki inşaat işçisi en niteliksiz işçidir. Ve üretim firmalarına oranla çok daha düşük yüzdeli kalifiye eleman çalıştırır ve maaşları da düşüktür. Geçen sene yeni mezun bir inşaat mühendisi 1.500 lira ile çalışıyor idi. Yani kazancı süper ama bu kazancın adil dağıtılması açısından en kötü sektördür. AKP işte bu inşaatı pompaladıkça pompaladı. Neden???? cevabı size bırakıyorum. kupon arazi lafına istinaden.
    5. 14 seneden beri ekonomisi süper denen ülkede son 3 senede kuş sıçsa dolar patlar oldu.
    6. tabii üstüne PKK ve FETÖ tarafından kandırılan basiretsiz bir ikticdarın yaptığı aşırı harcamalar geldi.
    7. bir de bu basiretsiz yönetim ülke kurulduğundan beri görülmemiş bir ihtişamı yalıyor. Saraylar, özel uçaklar, özel araçlar, bakın dünyada bizden fazla makam aracı ve uçağı olan ama sanayi üretimi de bu kadar düşük olan bir başka ülke yok.

Kısacası yediler, içtiler, sıçtılar, kandırıldılar fatura ise bize kesildi. Ve bu ülkede bu vergi oranları ile hala araç almayı düşünen var ise, işte onlar çobanın güttüğü koyunlardır. Köy yerinde çoban malum. Sever koyunlarını.

Son 6 seneye bakın her 2 senede araçlardan alınan ÖTV'ye dayanıyorlar, sürekli yakıttan alınan ÖTV'yi yükseltiyorlar. Bu şu demek, ekonomi boktan, acil para lazım. Çünkü ÖTV acil para lazım olduğunda en hızlı vergi toplamanın yolu. Arttır ÖTV'yi ötede adam devletin malını çalmmış, vergi kaçırmış hiiç uğraşma zaten uğraşırsan bir şekilde ucu sana dokunacak.

Bir de diyorlarki devlet ihaleleri TL ile olacak. Lan bu lafa inanan salak var mı çok merak ediyorum. Bu şartlarda TL ile ihaleye girecek bir müteahhit olsam 1 lira yerine 5 lira derim çünkü doların ne olacağı belli değil. Yaprak kımıldasa dolar uçuyor. Ki o bile risk. Ayrıca kendileri bile köprü geçiş, otoban ücretlerini dolara bağlamışken kimse TL ile ihaleye girmez. Demezler mi adama sen TL'ye güvensen geçiş ücretlerini dolar ile yapmazdın diye.

Tabii bu anlattıklarım çobanın sürüsü için vız gelir tırıs gider. Hüseyin gayet güzel özetlemiş. Mümkün olduğu kadar yurtdışından almak lazım her şeyi. araba için de söylediklerine harfiyen katılıyorum. Elektronik eşya misal, geçen çin sitelerine bakıyorum 1200tl fiyat vermiş aynı teleofn burada 2100 lira. Lan bu ülkede bir kesim hamudu ile götürecek, vergi vermeyecek ama devlete para lazım olduğunda ben çıkacağım bu devlete para vereceğim. yok öyle milletin enayisi ben değilim. Bundan sonra da vergi kaçırmak için her türlü yolu denemezsem namerdim. Şerefsizler. Ankara'da saray yaptılar maliyetini bile sormak suç. devlet sırrı. gidin görün nasıl bir ihtişam nasıl bir lüks. Bunu yapan adam Atatürk için "millet açken bunlar vals yapıyordu" diyor. Kendi ülkesinde açlıktan ölen, soğuktan donan bebekler varken kendi saraylarda yaşıyor. sonra da çıkıyor Müslümanım diyor. Hadi oradan be.

Eline sağlık. Herkes alıntı yapsın

• ticariye geldimi zam hic kimse yazmamis.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.