Şimdi Ara

EN YENİ ÖTV ZAMMI HAYIRLI OLSUN (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.251
Cevap
15
Favori
66.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Malesef havalanlarının işketmesini de orayı yapan inşaat firmasına veriyor devlet, köprüyü yapan kçprüyü işletiyor, gerekli sayıda araç geçmezse parası da biZden kesiliyor. Bana sordu sanki oraya yaparken kaç araba geçer diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi bu ötv denen kazık mevcut hükümet tarafından Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde millete dayatılmadı mı? Şu anda da hamdolsun ki Avrupa Birliğine'de postamızı koyduk!!!Eee o zaman Ötv'yi arttıracaklarına tamamiyle kaldırmaları gerekmez miydi?
    Bunların her işi yalan dolan,göz boyama arkadaş.
    Ama bu millete herşey müstehak.

• liebermann L kullanıcısına yanıt
    Malesef herşeyde mevzuat gereği ÖTV'li bedel üzerinden KDV uygulanmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillaegemen -- 25 Kasım 2016; 11:53:44 >
  • Otomotiv bayii önlerinde oluşan sırada bir azalma olacak mı gözlemleyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: liebermann

quote:

Orijinalden alıntı: atillaegemen

Basitçe bir hesap (Doğru mu?)
    Çıplak fiyatı 60.000 TL olan, 1.600 cc den küçük hacimli bir araç için;
    KURDAN KAYNAKLI ZAMLAR HARİÇ :
    DÜN:
    60.000TL+% 45 ÖTV= 87.000TL
    87.000 TL+% 18 KDV= 102.660 TL

BUGÜN:
    60.000TL+% 50 ÖTV= 90.000TL
    90.000 TL+% 18 KDV= 106.200 TL
    KÜMÜLATİF ZAM: % 3,44

(NOT: ÖTV oranının %45 den %50 ye çıkması %5 lik artış değil, 5 puanlık artıştır)

hesaplama yapılırken önce KDV sonra ÖTV ekleniyor..
    yukarıdaki hesaplama ÖTV ve KDV sırası yer değiştirecek..
    bu yüzden ÖTV'ye zam yapıyorlar ki, KDV'nin de ÖTV'sini alsınlar diye..

Üzgünüm ama sizin bilginiz yanlış. Fiyata önce ÖTV uygulanır sonra ÖTV li fiyata KDV uygulanır.

• pburak1903 kullanıcısına yanıt
    https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel_t%C3%BCketim_vergisi

Avrupa Birliği ile uyum gibi gözükse de Avrupada alınan ötv mücevher vb. gibi eşyalara. Orada amaç sosyal adalet. Bizde ise amaç vatandaşı soymak. O yüzden mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frkbtn

Amaç ekonomiyi canlandırmak olsaydı dediğiniz gibi yapılırdı. Ancak mantık ekonomiyi canlandırmak değil, açıkları kapamak :(

Açık böyle kapanmaz, tüketimi azaltırsan daha az vergi toplarsın. Üretime ve yatırıma destek olursan bu işte devlete ve halka pozitif olarak döner.
  • 15 gün önce olmaz öyle bişeyciler vardı , nerde onlar?

Neyse müstahak , euroyu da ekleyin bekler. Bu hafta fiyatı artmayan araç kalmadı.

İnsan hak ettiğini yaşar napalım.
  • Cumhurbaşkanı şuan TV de 15 milyar dolardan fazla Türk Milletinin kaynağını kendi vatanını korumaktan aciz Suriye den kaçanlara verdiğini övünerek söylüyor, aynı zamanda daha ileri giderseniz 3 milyon mülteciyi kucağınızda bulursunuz diyerek batıyı tehdit ediyor. Klasik 15 Temmuz gene en başta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iongun

Buda burda dursun!!!!!!!!!!! (01.11.2016) da yazılmış

"FİYATLARIN ARTACAĞI KÜLLİYEN YANLIŞ"

Bakan Ağbal, yeni vergileme sistemi nedeniyle yeni araç fiyatlarında 50 bin liraya kadar artış olacağına ilişkin iddiaların külliyen yanlış olduğunu söyledi. Ağbal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kamuoyunda gerçek olmayan birtakım değerlendirmeler yapıldı. Otomobil satış fiyatında 50 bin lira artış olacağı, külliyen yanlış değerlendirmelerdir. Piyasaya yansıyan şekilde bir artış söz konusu değil. Araçlar segment ve çeşit olarak çok farklılaştı. Sadece motor silindir hacmine dayalı bir vergileme sistemi sürdürülebilir değil.

Otomobil sektörü Türkiye için staretjik; istihdam, yatırım, ihracatımız için stratejik bir sektör. Bu sektörde birşey yaparken özenli ve dikkatli bir yaklaşım içinde oluruz. O nedenle araç fiyatlarında şu kadar artış olacak değerlendirmeleri boş, geçersiz değerlendirmelerdir. Hükümet olarak vergi adaletine uygun yapıyı nasıl kuracağımıza ilişkin ayrı bir çalışma yapar uygulamaya sokarız." (Aysel Alp / HÜRRİYET)

AKP dinine göre yalan, kul hakkı yemek, rant sağlamak ve haksız çıkar elde etmek helal olduğundan sorun yok onlara göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: cangk

https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel_t%C3%BCketim_vergisi

Avrupa Birliği ile uyum gibi gözükse de Avrupada alınan ötv mücevher vb. gibi eşyalara. Orada amaç sosyal adalet. Bizde ise amaç vatandaşı soymak. O yüzden mümkün değil.

Aynen hocam adalet sadece adlarında.

• Forum ahalisi olarak rahatsız olduk zamlardan kabul ama çoğunluk ne diyecek araba almayı erteleyecek mi, bunu aralık ayı satışları gösterecek...
    Bence rekor kırılacak bu sene satışlarda...
  • arkadaşlar bmw 1.16 lar hangisine giriyor?

yüzde 60 lık dilim mi?
  • İşte düşünün olaydan ne kadar bi haber olduklarına..
    Bizim ekonomimiz üretim temelli değil ki. Her şey tüketim ekonomisi üzerine..
  • bu yapılan zam ayıptır günahtır ya. sanki lüks villa alıyorsun. sıkıyorsa ağaoğlu'nun milyon dolarlık rezidanslarına vergi koysunlar. kaç lira vergi var onların içinde. konutta %18 olan kdv'yi %8'e düşürdüler. niye? inşaatçılar para kazansın diye.

şu an adam gibi binilebilecek bir aile arabası zaten 60.000'den başlıyor. zam üstüne zam.

hani dünya lideriydik? hani ekonomimiz süperdi, herkesi geride bırakmıştık? yoksa bunlar boş laf mıydı?

anlaşılan o ki, boş lafmış.

2015 yazında 2.85'den euro bozmuştum. şu an 3.65.

arap sermayesi sıcak para getirecek, biz suriyeli göçmenlere bakacağız. gelen para bankalara pompalanacak, bankalar yandaş müteahhitlere kredi verecek. adamlar devletin bankasından kredi kullanarak ihaleye girecek, köprü yapacak. öyle bir teklif yapacaksın ki bu adamlara köprüden araba geçse de geçmese de cebini dolduracak.

eeee?

neden kimse vatandaşı düşünmüyor?

14 yıldır iktidarda olan partinin CB dün "%11 işsizlik olmaz" diyor. sormazlar mı adama yahu sizin partiniz iktidardaydı. bu işsizliği Ce-Ha-Pe yaratmadı.

iktidar partisini destekleyen samimi insanlara sesleniyorum. sizler partinizi yerel ortamlarda eleştirmezseniz bütün ülke olarak ceremesini biz çekeceğiz.

• Malasef halkın direk olarak cebine müdahil olmadığı için çokta umursabmayqcaktır %50 oyla gene memleketin başına gelecektir şimdi bazı sıtelerdeki yorumları okuyunca bugun artık kesinlikle karar verdim beter olun ey akp yandaşları beter

• 98 model alaman tankı passatım var, yolda ikiye ayrılıncaya kadar binmeyi düşünüyorum.Fiyatlar şaka gibi..
  • Özel tüketim vergisi.

Özel tuketmeyin. Devletle paylaşın diye yapılmiştir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada asıl sorulması gereken soru, bu düzenleme neden sadece 1.6 motor ve altı için yapıldı? Madem olay lüks araçtan daha fazla vergi almak, aynı kademeli otv yi bütün motorlar için getirseydiniz. Ayrıca TBMM den gecen yasada çevre kirliliğinden de bahsediyor ama co² salınımına yönelik hybridleri saymazsak hiç bir düzenleme yok. 5 lik co² salınımına yapan araçta 3 luk co2 salınımı yapan araç da aynı oranda vergi odeyecek.

Dolayısı ile davalık bile olabilecek bi yönetmelik. Yasada gecen maddelere göre düzenlenmemiş bi yönetmeliğin geçerliliğine sorgulanır.

• erdemgc kullanıcısına yanıt
    aralık ayında firmalar indirim kampanya falan yaparsa rekor kırılır doğru. ama ocak ayında ne olur onu sormak lazım.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.