Şimdi Ara

EN YENİ ÖTV ZAMMI HAYIRLI OLSUN (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.251
Cevap
15
Favori
66.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burda yazılan zam oranları doğruyu yansıtmıyor.
    1.6 ve 2 lt Premium araçların fiyatı yaklaşık %10 artıyor. 1.6 lt Orta klasman araçlar ise yaklaşık %3 artıyor.
  • yürü be MAYBACH BRABUS
  • Bu halka müstahaktır, gidip Cerato için toplu alım konuları açan milletiz, iPhone 7 için kuyruğu giren toplumuz, ağlayıp sızılanmak yerine biraz olsun kendinizi sorgulayın.

Aradan birkaç ay geçse de forumda açılacak konular belli, "140,000 TL'ye 1.6 dizel otomatik C sınıfı önerisi YARDIMM (!)" şeklinde...
  • Araba fiyatları arttı + Ötv arttı
    akaryakıt fiyatları arttı + Ötv arttı

Hemen hemen her şeyin fiyatı arttı.. Ama Hökümet yetkililerine bakarsanız enflasyon düşükmüş..

Yesinler Yalanınızı...

Kamu açıkları almış başını gitmiş.. Kamuda tasarruf yap Ötv'ye bile ihtiyacın kalmaz...

El alem apkadan tavşan çıkarır bizim bürokratlarımız vergiden vergi çıkarır.. Bu kadar la da yetinmez rakamı az bulup 2-3 senede bir artırır..

Dünya'da hangi ülkede bir malın bedelinden fazla vergisi vardır.

Rezillik ötesi bir karar..

Meclisin yemek listesindeki fiyatlara baktım..

alt alta topladım. Bi dürüm parası etmedi hepsi..

Komiklikler ve tutarsızlıklar ülkesi Türkiye...

Her zaman olduğu gibi idarecilerin yaptıkları hataları HALK ödeyecek..

Saçma sapan bir ülkede yaşıyoruz. Üstelik etrafımdaki çoğu kimse de memnun.

Bize bir şey olmazmış mışş.

Aslında bizden bir şey olmaz.. Hem de hiç bir şey

Kalın sağlıcakla...

• Sürekli herşeye zam geliyor. Ama vatandaş kendisini yönetenlerden memnun. Tuhaf.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuchell89 kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum. Devletin tek gelir kaynağı vergi ve para kalmadı çünkü geleceğimizi sattılar. Herşey özelleştirdi şimdi son elde kalanlara sıra geldi ki o da havalimanları falan işte. Milyarlarca dolarlık ihalelerin tek amacı yandaşları ve havuz medyasını beslemek. Araç geçiş garantisi vererek yapılan yollar köprüler ise sadece sırtımıza daha fazla yük bindiriyor. Bu sadece ÖTV zammı daha bu araçların fiyatları kur değişikliğinden dolayı da artacak.
  • Devletimiz dediği daha çoh eğleneceğuh çoohhh :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tok kapı sesli araba alacaktım yalan oldu ...

• Tok kapı sesli araba alacaktım yalan oldu ...

• quote:

Orijinalden alıntı: atillaegemen

Basitçe bir hesap (Doğru mu?)
    Çıplak fiyatı 60.000 TL olan, 1.600 cc den küçük hacimli bir araç için;
    KURDAN KAYNAKLI ZAMLAR HARİÇ :
    DÜN:
    60.000TL+% 45 ÖTV= 87.000TL
    87.000 TL+% 18 KDV= 102.660 TL

BUGÜN:
    60.000TL+% 50 ÖTV= 90.000TL
    90.000 TL+% 18 KDV= 106.200 TL
    KÜMÜLATİF ZAM: % 3,44

(NOT: ÖTV oranının %45 den %50 ye çıkması %5 lik artış değil, 5 puanlık artıştır)

hesaplama yapılırken önce KDV sonra ÖTV ekleniyor..
    yukarıdaki hesaplama ÖTV ve KDV sırası yer değiştirecek..
    bu yüzden ÖTV'ye zam yapıyorlar ki, KDV'nin de ÖTV'sini alsınlar diye..
  • Kelimelerin kifayetsiz sözcüklerin anlamını yitirdiği günleri yaşıyoruz.

Malum çok popüler bi söz var, ''Her millet layık olduğu şekilde yönetilir'' diye.Bizim layığımız bu kimse ağlayıp zırlamasın.
    Sandık kurulduu vakit koşarak oylarız biz yine. Eeee adamlar çalışıyor köprü yol yapıyor deriz. Halbuki o yullar köprüler sinek avlıyor geçiş ücretleri yüzünden. Mütaahitin umrunda mı ? Değil.Nasılsa devlet garanti vermiş geçiş adetlerine.

Gel gelelim durum ahval böyleyken ortadoğu bataklığında yeni osmanlıcılık oynuyoruz. Lan kıçımızdaki don yamalı be. Kursağımızdan geçen bir lokma ekmekte Rusyanın gazını, israilin tohumunu,Çinin makinasını,avrupalının aracını kullanarak yapıyoruz.

Yok beyler yok. Bizden bi cacık olmaz. Bir kez daha kurulu düzeni bozup avrupanın en ücra köyüne yerleşme kararımı devreye sokacağım. Lihteştayn bekle beni :)

Konu için diyecek bişey yok. Alışmış uçkurda don durmaz der büyükler.

• Tüm otomotiv firmaları fiyat güncellemesi yapıyor, şuan malum sitede araçlarını satışa çıkaran araç sahipleri de fiyat güncellemesi yapıyor.
  • Düşündüğüm gibi oldu. Bir zam gelecekti mutlaka firmalar bu zammı fazla gösterip satışları patlattılar. Zam gösterilen rakamlardan daha az geldi.

Senede 1-3 ay arası evime gelebiliyorum zaten araba alıp senede 7000 tl lik bir maliyet ( kontak çalıştırmadan) oluyordu bana, kalan 9 ayda da kimse kullanmıyordu aracımı.

BMW 320 alacaktım, almıyorum anasını satim. İhtiyacım olduğunda gider kiralarım veya taksiye binerim. Şimdi devlet mi kazandı ben mi kaybettim?
    Ayrıca bu zamlardan ağababalar etkilenmeyecek zaten yarı fiyatına alıyorlar.

Sonuç olarak biraz homurdanırız sonra alışırız sosyal medyada tt bile olmaz bu konu...

• Yersen güzel kardeşim, üretmezsen, ülkede 15 senedir olanları görmezden gelirsen, "istikrar" söylemlerine kanıp gözlerini kapatırsan, dünyanın en pahalı benzinini de kullanırsın, dünyanın (gelişmekte olan ülkeler içerisinde) en yüksek ÖTV oranını da ödersin kardeşim, 1300 TL yi alıp, hayatın boyunca sahip olma ihtimalin kalmayan otomobillere de uzaktan bakıp, sadece AVM de gezerken elindeki 5 liralık dondurmayı yalarsın kardeşim. Yersen, buyur sana yeni Türkiye!
  • Yerli oto nerde 😀😀😀😀

• Burada 68.000 altındaki araçlar etkilenmedi diyor. Doğru mudur?

http://www.arabalar.com.tr/iste-yeni-otv-oranlari
  • liebermann L kullanıcısına yanıt
    Ben tam tersi diye biliyorum, ÖTV'nin de KDV'sini alıyorlar. Araç alırken çıkardıkları dökümanda da o şekilde yazıyor.
  • Ne yapsınlar sabah akşam küfür ettikleri Cumhuriyetin birikimlerinden satacak bir

şey kalmadı, bende arkadaşlara katılıyorum, Yetmez ama Evet
  • Muz cumhuriyetinden de bu beklenirdi

• Toplu göç yapalım. Ülke kuralım. Zamları ve stokları ellerinde patlasın. Bu ülke net şekilde CEHENNEM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Kasım 2016; 11:55:38 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.