Şimdi Ara

EN YENİ ÖTV ZAMMI HAYIRLI OLSUN (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.251
Cevap
15
Favori
66.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ü s t a D

BMW nin ekranı sabahtan beri fiyatlar güncellenmektedir yazıyor...

1 serisini 150 bin yazmayı kabullenemiyorlardır, artık araç satışları eskisi kadar kolay olmayacak, bunun farkındalar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • finlandıya vatandaşı olmak için ne yapmamız lazım ?.
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    Hocam siz bilirsiniz, yata alınan mazotta ve pırlantada neden ÖTV yok?
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.B.D(azimBora)

finlandıya vatandaşı olmak için ne yapmamız lazım ?.

yaz tatilinde deniz kıyısında gözüne bir finli turist hatunu kestir. tenhada tecavüz et, sonra da evlen. YTD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquique -- 25 Kasım 2016; 14:57:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akgokhan

Tüketim çılgınlığına kapılmış bu millete çok bile. Alma kardeşim alma. Sabret biraz. O otomobil şirketleri hükümete baskı yaparak Devrim projesini kapattırmış şirketler. Alma bir kaç sene eski arabaya bin. Bak gör nasıl geri vites yapacaklar. Adamlar vergi yükseltince kuzu kuzu gidip o ürünleri alıyorsan başına ne gelirse gelsin müstehak.

Devlet parayı oradan alamazsa başka yerden alır kardeşim sen sanıyo musun ki biz otomobil almasak devlet babaları açığı kapatmak için mercodan inip vw ye binecek? Bu iş anca sandıkta çözülür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hükümeti yeri gelir desteklerim yeri gelir en cok ben gomerim,suan havalimanindayim ve bir vatandasin telefonda konusmasina kulak misafiri oldum, adam bangir bangir dolarin daha yukselecegini ve kendisinin fiyati artiracagini vs gibi seyleri soyledi...

Millet kendini kandirmaya devam etsin bakanlar bile acik acik kriz var diyor ve kraldan cok kralcilar "coh eyiyiz" laflarina devam ediyor...

Otv zammi filoculari vurmaz kardesler onlar icin sknti yok ,olan sahsi arac alan iscime,ogretmenime,muhendisime,ciftcime oldu....

Otv oranlari daha da sisecektir yakin zamanda ,bunu not alin...

• Bu ötv değişimi milattır, kırılma noktasıdır. 2016 model araçları liste fiyatından indirim yapmadan tabiri caizse kakaladılar millete,
    doların ocak şubatta ne olacağı belli değil + 2017 araçları geçen haftaki eski ötv li fiyatlardan alma imkanı doğarsa görürüm ben şimdi alanları. Siz bugün alsanız çok değil 1 ay sonra aldığınız arabanın modeli 1 sene eskiyor. 2. elde kimse 2016 yıl sonu çıkışlı dinlemez, ruhsatta ne yazıyorsa odur, üretim yılıdır, model 2016.

sıfır alıp 3-5 sene binerim diyene sözüm yok ama alırım 2017 'de kar ederim diyen adam plakasını taktığı anda zaten c segmentinde en az20-25 bin tl kaybediyor. mtv si var, ufak hasarı var, değer kaybı var var oğlu var.

Son olarak aşırı talep sonrası satış kotaları doldu, ithalatçıların yüzü gülüyor fakat ocak şubat gibi bugünkü kur ve ötv üzerinden gidilirse ithalatçılar satış yapamazlar. Genel tüketici 2. el piyasasına yüklenir, bu durumu da bırakın ithalatçıyı esas üreticiler istemezler.

Türkiye pazarı 2. elde hareketlense mercedesin audinin bmw 'nin işine mi geliyor sanıyorsunuz? Üretim bantları sürekli araba çıkartıyor fabrikalar 24 saat çalışıyor, birilerine satmak zorundalar bu araçları. İster fabrika karında vazgeçer ister ithalatçı distribütörü fabrika sıkıştırır alıcaksın der, distribütör mecburen iskontolu satar vs. vs.

FAKAT bir sürü markanın rekabet ettiği piyasada kriz zamanı HİÇKİMSE MALDA YAKALANMAK İSTEMEZ! Otomotiv sektörünün mevcut ekonomik krize ilave bir sarsıntı yaşadığı dönemdeyse çarşı karışacak vaziyet alın.

Kasım aralık satışlarının yükünü şirket üzerine binek alanlar da tutuyor, sene sonu şirket alımları yani. Ocaktan sonra şirketlerin araç alımı duracak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 25 Kasım 2016; 15:5:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

Daha hiç bir şey belli değilken, yorum yapıyorsunuz, belki hükümet artış yapmayacak, ortalığı karıştırmayın diyen at bokları dolanıyordu burada, nerde o sıfatına sıvadıklarım

NERDESİNİZ LAN YALAMALAR

Helal olsun kardesim valla icimdekilere tercuman olmussun

• Artık üzülmüyorum hatta umarım bunun 5-6 katı vergiler gelir de belki birileri ne oluyor demeye başlar

• Trident682 kullanıcısına yanıt
    İnsanların kafasında halen otomobil lükstür algısı var. Üzerine 85 model renosu olan adamın çocuğuna burs çıkmıyor bu ülkede. Eğer arabadan vergi alamazlarsa sıra temel ihtiyaçlara gelir ki milletin aklı ancak o zaman başına gelir.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Bu araçlar nasıl zamma uğramıyor ya en kötü %50 oldular
    http://m.ahaber.com.tr/galeri/otomobil/otv-zammi-ugramayan-otomobiller

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiesto55 -- 25 Kasım 2016; 15:07:52 >
  • Alıntıdır.

ÖTV Zammından etkilenmeyen 40.000 altı arabalar. linkte

http://www.hepsiburada.com/model-arabalar-c-296159
  • Dövlet yine vatandaşını çoşturdukça çoşturuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimeltem

quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

quote:

Ya olayı ben çok yanlış anladım ya da millet..
    1# ÖTV matrahı 40000 tl altı demek: bayilerde 90.000 tl ve altına satılan arabalar demek. (bunlara %45 ÖTV)
    2# ÖTV matrahı 40000-70000 tl arası demek: bayilerde 90000 ile 140000 tl fiyatla satılan arabalar demek.(bunlara %50 ÖTV)
    3# ÖTV matrahı 70000 tl üzeri demek: bayilerde 140 bin tl üzerine satılan araçlar demek.(bunlara da %60 ÖTV

Yani örnekle açıklarsam sıfır fiyatı 90 bin tl ye kadar olan 1.6 motor ve altındaki araçların fiyatlarında hiçbir değişiklik olmayacak. Sıfır fiyatı 90000 ile 140000 arasında olan 1.6 motor ve altındaki araçların fiyatı %10 a yakın artacak.
    140000 tl üzeri fiyatla satılan 1.6 motor ve altındaki araçların fiyatları ise %15 e yakın artacak.
    Anlayacağınız 2.0 motor altındaki lüks marka araçlar ya fiyatlarını düşürecekler ya da satamayacaklar. Mesela 1.6 tdi a3 ü 110 bin tl ye satamayacaklar artık çünkü ÖTV zammı ile fiyatı 130 binlere dayanacak. Ya satabilmek için fiyatını 90 a düşürecekler ya da 130 bine satmaya çalışacaklar.

Yanlış biliyorsunuz. Matrah demek vergilenecek olan tutar demek özetle. Yani ötv den önceki vergisiz fiyat anlamına geliyor da denilebilir.Sizin dediğiniz gibi olsa en azından daha insaflı diyebiliriz.Ancak korkarım durum benim dediğim gibi

Dediğiniz gibi hocam matrah net miktar ama burada yazılan ÖTV matrahı yani ÖTV nin fiyatı. ÖTV matrahı yani ÖTV nin miktarı 40 bin tl olması için aracın %45 vergisiyle birlikte 90 bin tl ye satılması gerekiyor çünkü 90 binlik aracın ÖTV matrahı %45 ile 40 bin tl yapıyor.

ötv matrahı ötvnin tabi tutulacağı matrah anlamında anlıyorum ben. İnşallah siz haklısınızdır

• 1 2 gün ses edilir unutulur sonra icraat yok bizde malesef.Toplanacak şöyle 500 600 bin kişi tepkisini gösterecek ama pardon o zaman da dış güçlerin oyunu olur toplanmak.Ülke berbat halde bunu bile bile ses etmeyenlere yazıklar olsun.İçine edildi her şeyin.Ülkede iyi olan birşey söyleyecek var mı cidden göremiyorum gözüm açılsın?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ya olayı ben çok yanlış anladım ya da millet..
    1# ÖTV matrahı 40000 tl altı demek: bayilerde 90.000 tl ve altına satılan arabalar demek. (bunlara %45 ÖTV)
    2# ÖTV matrahı 40000-70000 tl arası demek: bayilerde 90000 ile 140000 tl fiyatla satılan arabalar demek.(bunlara %50 ÖTV)
    3# ÖTV matrahı 70000 tl üzeri demek: bayilerde 140 bin tl üzerine satılan araçlar demek.(bunlara da %60 ÖTV

Yani örnekle açıklarsam sıfır fiyatı 90 bin tl ye kadar olan 1.6 motor ve altındaki araçların fiyatlarında hiçbir değişiklik olmayacak. Sıfır fiyatı 90000 ile 140000 arasında olan 1.6 motor ve altındaki araçların fiyatı %10 a yakın artacak.
    140000 tl üzeri fiyatla satılan 1.6 motor ve altındaki araçların fiyatları ise %15 e yakın artacak.
    Anlayacağınız 2.0 motor altındaki lüks marka araçlar ya fiyatlarını düşürecekler ya da satamayacaklar. Mesela 1.6 tdi a3 ü 110 bin tl ye satamayacaklar artık çünkü ÖTV zammı ile fiyatı 130 binlere dayanacak. Ya satabilmek için fiyatını 90 a düşürecekler ya da 130 bine satmaya çalışacaklar.

Yanlış biliyorsunuz. Matrah demek vergilenecek olan tutar demek özetle. Yani ötv den önceki vergisiz fiyat anlamına geliyor da denilebilir.Sizin dediğiniz gibi olsa en azından daha insaflı diyebiliriz.Ancak korkarım durum benim dediğim gibi

Dediğiniz gibi hocam matrah net miktar ama burada yazılan ÖTV matrahı yani ÖTV nin fiyatı. ÖTV matrahı yani ÖTV nin miktarı 40 bin tl olması için aracın %45 vergisiyle birlikte 90 bin tl ye satılması gerekiyor çünkü 90 binlik aracın ÖTV matrahı %45 ile 40 bin tl yapıyor.

ötv matrahı ötvnin tabi tutulacağı matrah anlamında anlıyorum ben. İnşallah siz haklısınızdır

Bende ÖTV miktarı olarak biliyorum. İnşallah bu şekildedir yoksa sizin dediğiniz gibiyse bütün araçlara zam söz konusu olur. Zaten fiyatlar şu haliyle bile çok uçuk.

• Akp ile erbakanı bir tutanlarada gelsin
  • devlet ereksyondan kafayı yiyecek az kaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Hükümeti eleştirmeyin bu konuda. Devletin kasasına girecek para sizi neden rahatsız ediyor oturup bunu düşünün

Devletin kasasına değil ayakkabı kutusuna girmesi ve o kutuların sahipleride hükümetteki adamlar olduğu için rahatsız ediyor!
    Devletin kasasına girseydi köprü ve otoyolları özel şirketler değil devlet yapar ve ücretsiz veya en azından normal bir ücretle geçerdin şuanki gibi bir köprü geçisine 100 TL ve günlük kota nedeniyle geçmeyen vatandaşında parası o yandaş şirketlere gitmezdi
  • Aracın vergisiz fiyatı kastediliyor

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.