Şimdi Ara

EN YENİ ÖTV ZAMMI HAYIRLI OLSUN (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.251
Cevap
15
Favori
66.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    %45 ten %50 ye çıktı ötv.
    Birde bu ötvnin %18 kdv si var %0.9 da buradan fark var.
    yani %5.9 artması gereliyor 40 bin tl üstü.
    Her yerde % 3.4 diyorlar sebebi nedir anlamış değilim
  • İşin bir de şu boyutu var karun gibi zengin serbest meslek erbabı, kazancını düşük gösterip üstelik ödediği vergileri düşerken, zavallı kalifiye bordrolu 10-15 bin TL Brüt ücrette devlete yaklaşık ayda 5.000 tl ödüyor yıl sonuna doğru. Üstelik ödediği dolaylı vergilerden de bir indirimi yok. Bu kadar adaletsizlik olur mu? Git başka yerde yaşa diyorlar ya, gidecek yerimiz de yok. İlk fırsatta inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ülkede vatandaş kendi görüşünde olan insanları haksız olsalar dahi haklı görmeye başlayınca o ülke bitmeye başlamış demektir. Allah toplumları hak ettikleri gibi yönetilmesi üzerine yaratmış ve biz buna layık bir toplum olduk. A b c partisi fark etmez yanlış varsa yanlıştır ama sırf ideolojik olarak bana yakın o zman haklı dersen işte böyle olur. Iğneden ipliğe herşey hergün zamlanuyor ama hala yola köprüye bakıyor vatandaş ve istanbula köprü yapılıyor ankara sivas kars vs buna seviniyor . Ne diyelim Allah islah etsin merhameti ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan2142

%3.4 fikirine nereden kapıldılar?

40000-70000 aralığında baz alınan ham 70.000 olan arabanın ötv'si ve kdv'si toplam önceki fiyatın %3.4'üne eşit oluyor. Yani o aralıktaki araçlar için max 3.4.
  • Adamlar şu an krallar. Bir KHK ya bakar herşey. Bir KHK ile tüm muhalifler berteraf edilir, stk lar kapatılır, akademisyenler, memurlar 657 den de ülkeden de atılır. Bir KHK ile yandaş daha zengin, gariban halk daha fakir yapılır. Allah aşkına bu yönetim tipinin ismi nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan2142

%3.4 fikirine nereden kapıldılar?

Aboo...

Bu matematik bilgisi ile nefes alman bile başarı sen devam et süpersin kardeşim...

• Hadi hükümeti geçtik.Elle tutulur tarafı yok bunların artık.Ya muhalefet.Arkadaş herşeyi anayasa mahkemesine taşıyan chp nerede Mhp nerede. Neredesiniz?

Al sana ne güzel muhalefet fırsatı.Halkın birçok kesiminden destek almak için fırsat. Desenize traş köpüğünden neden ötv alınıyor diye?Desenize yerli otomobil seçeneğin yok ama buna karşı ithal araçlara astronomik vergi alıyorsun diye.Desenize euro ve dolar endeksli araçlara TL cinsinden vergi sınırlaması getirmek nedir diye?Ulan desenize bu kadar vergi yükü nedir diye? Halkı düşünen bir kişi bile yok mu şu ülkede.Bir projeniz olsun be.Bir mantıklı iş yapın bari...

Bir ülkenin hükümeti de muhalefeti de mi bu kadar kötü yönetilir arkadaş.Yok mu koca ülkede düzgün bir yönetici.Bakın siyasetçi demiyorum artık.
  • Bu zamlar Diyanet işleri başkanlığı içinde gecerli olacak mi ??

• ex_silver kullanıcısına yanıt
    Yav onlarin hepsi zaten RTE tarafindan atanmis muhalifler. Daha anlayamadiniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: hadjimurat

quote:

Orijinalden alıntı: who-tang

quote:

Orijinalden alıntı: kadir_yilmaz

quote:

Orijinalden alıntı: hadjimurat

quote:

Orijinalden alıntı: ZIKKIM

Son vergi zamlarından sonra ben özellikle bmw, mercedes, audi veya volvo üreticisi olsam sen benim yıllarca arge, mühendislik, tasarım, kalite ve güvenlik için harcadığım zamanı, emeği ve çabayı hiçbir şey üretmeden ya da bu süreçlere hiçbir katkıda bulunmadan nasıl benim 2.5 katı fiyatıma satarsın diye bu ülkeye dava açardım. Bunun başka bir izahı olamaz.

Chevy firması bunları çok önceden öngördüğü için adamlar yıllar önce çekti gitti memleketten türkiye ceo sunun sözü hala dün gibi aklımda

Ne demisti?

Chevrolet tüm Avrupadan ciktigi icin bir sey demis olamaz.

Turkiyeden cikma konusunda bu vergi sistemini elestirmisti
    Tabiki tum avrupadan ciktigi icin cok dikkate deger bulunmadi kardesim

Bak bakayim oyle mi demis, yoksa Turkiye'den istemeyerek cekiliyoruz mu demis?
    http://mobil.hurriyet.com.tr/satis-bitse-de-servis-devam-25309549

• merak ettiğim bu durumda 2. el fiyatları da değerlenirse ki mutlaka olur kasko ve trafik sigortası rakamları yine mi artacak ?
  • xweser X kullanıcısına yanıt
    Adi nedir bilemem de padisahlik olsa daha iyiydi be. Padisahlar bile bu kadar eahat degildi.

Sozde muhalifler de guya bunu baskan yaptirmayacaklar. Baskanlik kelimesine takmislar. Aloo adam su anda bir baskandan cok daha genis yetkilere sahip. Tum ulkenin dugmesi elinin altinda. Sen baskan yapsan ne yapmasan ne?

• mcx kullanıcısına yanıt
    resmen bi ümitle tıkladım ya şuna, salak salak güldüm sonra kendi kendime.
  • Dünyada vergi ile büyüyen türünün tek örneği ülkeyiz... ama 3 bin tl lik telefonu kredi ile 4 bine alan vatandaşım almayın almayınki siz değil satan devlete isyan etsin otomobile artış geldiyse almayın sizin yerinize satan isyan etsin bakın o fiyatlar bakın nasıl düşüyor , ya doğru hareket edelim yoksa elini ateşe sokup feryat etmenin ne manası var...
  • Ağustos ayında 89bin liraya aldığım arabanın liste fiyatı opsiyonlar dahil 103000TL olmuş. Bunun bana faydası yok tabiki, ilerde değiştirince pahalıdan değiştireceğiz. Aralık indirimlerini bekleyenler vardı bir de, yazık oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mergen57 -- 26 Kasım 2016; 1:15:36 >
  • nosfecagri N kullanıcısına yanıt
    vergiden bahsediyorum bilader. Anlamadan yazıp çizme rezil olursun.
  • bayiye kapora verenler iptal edip kaporasını alabilecekler mi? arkadaşım 5000 tl verdi. siz kaç tl vermiştiniz.
  • Geçen haftasonu 3 büyük Alman'ın araba bayilerini dolaştım.En kalabalık olanı BMW'idi.İnsanların suratında heyecanla beraber garip bir mutluluk vardı.Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik sanki.Bayideki 800bin tl'lik en pahalı araca genç bir arkadaş oturdu,direksiyonu kavradı,sağına soluna bakıp aşağı indi.Yanındaki babası olduğunun düşündüğüm kişiye tamam,alalım dedi.Ben dalga geçiyor sandım.Dalga geçmediğini müşteri temsilcisinden öğrendim,cidden aracı almışlardı.Müşteri temsilcisi ise bana gösterdiği 3.20'yi en geç 1 saat içinde satabileceğini söyleyip aracı fix'lemeye çalıştı.Abi sadece 165 bin tl,gayet uygun,hiç kaçırma dedi.Pazara portakal almaya gider gibi araba alınır mı yaw dedim.Ben olmasam başka birine rahatlıkla satacaktı çünkü.Devletin ellerindeki stok bilgilerini istediğini ve bütün bayilerin bu bilgileri gönderdiğini söyledi.Devlet belki ilk etapta Ocak 2017 olarak düşündüğü düzenlemeyi gördüğü bu talep patlaması sebebiyle çok erkene aldı.Çünkü gün geçtikçe vergi kaybı artacaktı.BMW olarak tüm zamanların satış rekorunu kırdı adamlar.Devlet vatandaşına düşük kaliteli ve daha az güvenlikli araç reva görüyor.Bu büyük ayıptır bence fakat her hıyarım var diyene tuz ile koşan bizlerde hiç mi suç yok.

• Isin ilginc tarafi milleti harbiden ahmak yerine koumalari. Aciklamalarda hep azalan oranli otv uygulanacak diyor. Ney azaliyor anlamis degilim. Apacik Artan oranli. Amuda kalkipda tersten bakinca onlarin dedigi gibi gozikuyor. Hadi sevimli olmak adina 40.000 in altinda olanlara %01 indirim yapsaydinizda duzenleme yaptik deseydiniz. Bunun adi duzenleme degil : artan oranli gecirme dir...
    Asgari ucret artinca millet zil takip oynuyordu. Ama katmerli sekilde donecegi besbelliydi. Olan asgari ucretli olmayip orta maasli 20000 tl vivari maaslilara oldu. Matematigi ; asgari ucretli % 30 zam aldi %40 zam yedi. % 10 zararda. Digeri en fazla %10 zam aldi oda alabilirse. %40 zam yedi. %30 zararda..

Yazik cok yazik. Ulkemin durumu hic uyu degil. Saka gibi.. yavf cikar dersin ulkenin durumu iyi degil kriz var acik var bunu yapmak zorundayiz vs... ama piskince coook olagan biseymis gibi yapmalari insani cildirtiyor..

• Döviz kuru böyle artarken sınırları TL cinsiden belirlemeleri de kurnazlık. İlerde vergi zammı yapmadık diyecekler ama 70bin sınırını geçen %60 vergiyi yiyecek, özellikle full c sınıfı arabalar 1 seneye bu seviyeyi geçebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mergen57 -- 26 Kasım 2016; 1:36:39 >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.