Şimdi Ara

EN YENİ ÖTV ZAMMI HAYIRLI OLSUN (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.251
Cevap
15
Favori
66.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Timya

Renaultun ÖTV zammı sonrası yeni fiyatları ötv zammı ile doğrudan orantılı değil.

Ötv zammını yiyen Kadjar 82.150 TL'den 79.800 TL'ye düşmüş.
    Clio 48.150 TL'den 45.900 TL'ye düşmüş.

Megane sedan 1.5 dci 90 bg ise 78.950 TL'den 82.800 TL'ye çıkmış.

VW'nin bazı modellerinde de durum böyle. ÖTV güncellemesi zam değil indirim getirdi.

Sıkınti yok.
    Yilbasinda katmerli sekilde telafisi yapilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergisini ödeyene araç bedava

olur yakında ...!

Medeni ülkelerde % 5 lik bir zam'da akaryakıt, otoyol vs .. halt sokaklara dökülür eylem yapar, bizim ülkede herşey güllük gülüstanlık..!

Daha bunlar iyi günlerimiz bu zamlara 2. dalga olarak yılbaşındada yaparlar ..ama olsun hükümet yok yaptı çalışıyor... Hülooooooo

• Ülkeyi terk ettircekler sonunda.

Heralde amaçları da o.

• quote:

Orijinalden alıntı: kultablasi

Ulkenin ekonomisini vatandasin doviz almasiyla batacak hale getirenlere soylesene lafini.

Hani guclu ekonomiydik? Vatandasin doviz almasindan korkuyorsunuz.

Sonunuz kendi yalanlarinizdan olacak.

Takke dustu kel gorundu.

Bu ulke 15 yildir satila satila, vergiler hortumlana hortumlana bitmedi de vatandas doviz alinca mi bitecek.

Giderayak hala yalan konusuyorsunuz.

ben ekonomist değilim kardeş yalancı da değilim. ben devletimi düşünüyorum diyorum hiçbir partili değilim ve bu partiyede hiçbir oyumu vermedim. ülkenin dört tarafı yangın yeri görebiliyorsan eğer. bariz bizim kötülüğümüzü isteyen açıktan saldıran abd ve avrupa birliği var.

fanatiklik yapmak yerine devletimizi düşünelim diyorum. ne takkem var ne yalanım saygılı ol lütfen

• lebronn L kullanıcısına yanıt
    Passat / 1.4 Benzin Manuel Sedan Trendline
    VERGİSİZ FİYAT: 51.198 / ESKİ VERGİ: 45 / ESKİ FİYAT: 87.600 / YENİ VERGİ: 50 / YENİ FİYAT: 90.621
    WV nin açıkladığı fiyat: 87.100

1.6 Dizel Otomatik Sedan Highline
    VERGİSİZ FİYAT: 89.538 / ESKİ VERGİ: 45 / ESKİ FİYAT: 153.200 / YENİ VERGİ: 60 / YENİ FİYAT: 169.048
    WV nin açıkladığı fiyat: 159.000

Önceden ne kadar kazıkladığı ayan beyan ortada.Kaymaklı karından azcık feragat etmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WalterWhite00

quote:

Orijinalden alıntı: ozoz15

eyvallah zam iyi birşey değil memleket güllük gülistanlıkta değil.

bir düşünün yönetim değişsin diye dolar ve euro alalım diyen bir güruh var bu ülkede. cari açığı düşünmeden aynı gemide gedik açmak isteyen insanlar var. etrafımıza bir bakın heryerimiz yangın yeri. artık önceden gizli saklı saldıran gem vuran abd avrupa birliği bakın açıktan saldırıyor. 15 temmuza hala hikaya diyebilen güruh var.

hükümetin yanlışları oldu olmakta ama devlete millete küsmemek gerek. tabi bunu gerçekten vatanını seven insanlar için söylüyorum.
    yıllar sonra bu devlet zorda kalmış insanlara bedelini düşünmeden kapılarını açtığı ve 3-4 milyon insana öyle yada böyle ev sahipliği yaptığı için insanlık adına çok iyi anılacaktır. ekonomiyi düşünseler di enflasyonu düşünseler di de avrupa gibi evi yurdu olmayan insanları almayıp daha rahat yaşatmanın yollarını arasaydıda mi bu devlet iyi olacaktı yoksa şimdi mi ?

yeni golf alıp 5 ay sonra makyajlanınca en az onbinlira zararına elindekini çıkarıp yenisini alan bir toplum olmadık mı ?

ama dilencilere yolda 1 lira bile vermekten imtina eden bir toplum olmadık mı ?

devlet kendini korumak zorundadır. özellikle cari açığa karşı.

bu devlet gerçekten de savaştan kaçan insanlara kapılarını sorgusuzca açarak külfetler ödedi ödeyecek te

ama şu varki artık dünyada kör olmaya yüz tutmuş vicdansızlıklara karşı dimdik bir duruş sergiledi.

o yüzden parti gözetmeksizin gurur duyuyorum devletimle. o insanlara bir bakın insanlık ta tarih yazdık diyen avrupalı ülkeler bu

insanlara bırakın yardımı ellerinden gelseler hitler gibi hepsini silecekler.

ben ne bir parti üyesiyim ne de bir partiliyim. sıradan bir muhasebe görevlisiyim bir şirkette.

anlatmak istediklerimi umarım anlatabilmişimdir. saygılar

4 milyon Suriyeli'yi ülkeye alıp sahiplendiğinde tamam da, bunları Avrupa'nın üzerine salmakla tehdit ederken de iyi mi anılıyor merak ediyorum.

Nerede kaldı din kardeşi sevgisi ? Adam resmen Avrupa'ya karşı koz olarak kullanmak için almış 4 milyonu.

Zam konusuna gelince. Satışları çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum. Kredi çekerek araba alan adam 24 ay yerine 26 ay kredi öder, sallamaz. O kadar parayı nakit verebilen adama zaten koymaz. Elindekini satıp yeni araç alan adamı da çok fazla etkilemeyecektir fiesta'dan mercedes c200'e direkt yükselmediği sürece.

Devletin paraya ihtiyacı var, yanlış politikalar zaten doları euroyu dörtnala koşturuyor. Başka çareleri yok. Adamlar da rahat zaten, biz kafamıza göre abidik gubidik politikalara devam ederiz, ekonomi zarar görürse de zamları geçiririz , halkımız gene toparlar mantığındalar. Halkımız zaten azıcık bilinçlense bu durumda olmayacağız. Eğitim seviyesi arttıkça oylarımız düşüyor diyen kurmayları hatırlayın.

koz olarak kullanmak çok yanlış katılıyorum size ama bu kaç milyon insanın burda olduğu gerçeğini kaybettirmiyor.

devletin paraya ihtiyacı olduğu kesin ama bariz şekilde dışardan ekonomik ve diğer şekillerle baskı var.

demek istediğim parti gözetmeksizin devletimize sahip çıkalım benim olayım budur

• Fiyat listelerine aldanmayın. Ek donanımlar eklendikten sonra ötv dilimi değişebilir. Ötv aracın net aksesuarlı fiyatı üzerinden hesaplanıyor. Mesela aşağıdaki örnekte ötv %45 olarak hesaplanmış ama yeni değişiklik ile %60 hesaplanacak. Bu araç vw tiguan. Fiyat listesine baktığınızda %50'lik ötv diliminde gözüküyor ama aslında %60. Çünkü aksesuarlı net fiyat 70.001 tl'yi geçiyor.

Bu yasa sadece mercedes audi bmw gibi firmaları değil Vw gibi firmaların donanımlı araçlarını da oldukçu olumsuz etkiliyor.

Standart Araç Net Fiyat
    22.372,88 €
    Aracın Net Fiyatı
    22.372,88 €
    Opsiyonel Aksesuar Toplamı
    5.580,00 €
    Aracın Aksesuarlı Net Fiyatı
    27.952,88 €
    ÖTV
    12.578,80 €
    KDV
    7.295,70 €
  • ekonomi bozuk tek çare halkttan para toplamak malum üretim bitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anteper

Yönetim değişsin diye dolar alındığı için mi devalüasyon oldu. 14 yıldır niye kimsenin aklına gelmemiş. Ekonomiden ancak bu kadar anlayan bir zihniyet bunları yazardı. En kötü bir sıfır daha siler düşürürsünüz doları yine.

Yaşın yetermi bilmiyorum ama şimdi toprak isteyen Diyarbakır bizim diyen teröristleri de biz Körfez savaşında mülteci olarak almıştık. Sorun şu ki tarih boyunca sana sadece
    düşmanlık etmiş bir milleti onların sana aynısını yapmayacağını bile bile burada tutuyorsun. Ve gurur duyuyorum diye kimbiliir belki istanbuldan yazıyorsun. Ben antepteyim. Buraya gelde burada gurur duy. 1000 tllik

eve 2000 kira verirken gurur duy. Hergün bir patlama olacak diye korkarken gurur duy. Suç oranı iki katına çıkan bir şehirde gurur duy. 40 km yanında savaş varken gurur duy. Ya da düşün bunlara bu silahları kim verdi Zaman'ında diye.

1 tl dilenciye vermiyoruz çünkü halk onların gerçekten ihtiyacı olup olmadığını bilmiyor. İnan ayda 3000 maaş versen yinede dilenir bir çoğu.

Gerçekten savaştan kaçanları barındırıyormu yoksa karşılığında Avrupadan haraç mı istiyor vermeSeniz de üstünüze salarız diye tehdit mi ediyor.

İşin aslı dış güçler, faiz lobisi falan değil ekonomimiz sıcak para ve özelleştirmeye ayakta duruyordu. Çocuğa anlatır gibi anlatayım. Evde baba para kazanmıyor ama bir ay buzdolabını satıyor bir ay çamaşır makinesi satıyor, diğer ay evin bir odasını kiralıyor. Çocuklarda babam bize iyi bakıyor diyor. Evde bişey kalmayınca ne olacak?

Herkes sufiye binerken ben passata mı bineyim. En lüks araba bende olsun diyen beleşçi devlet yetkilileri beni ikinci sınıf vatandaş olarak görüp sen de clioya bin diyorsa bende yuh diyeyim bir zahmet. Hayır öyle bir sistemki patron isen bu parayı gider gösterip vergiden düşebiliyorken. İşçi olduğun için ekstra vergi veriyorsun bu Nasıl adalet.

Adalet ve kalkınma adaleti.

dedikleriniz tamamen doğru ama içlerinden terörist çıkarmı diye düşünerek oradaki insanları bırakılamazdı.

olayı genel itibariyle bakarsak bu olayların müslüman olan devletlere karşı olduğunu sanırım hepimiz görüyoruz.

söylemek istediğim devletimiz bizim düşman olmak olmaz.

yönetenler yanlıştır oy verenler yanlış yere oy vermiştir ama değişmeyen devletimiz bizimdir düzeltmek sahip çıkmakda görevimiz.

söylediklerim tamamen içimden geçirdiğim duygulardı hiçbir parti savunucu değilim.

ama sırf birileri gitsin diye dolar euoro alalım diyenlere kızdığım için yazdım vatandaş olarak ekonomist değilim yaşım da 30

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WalterWhite00

quote:

eyvallah zam iyi birşey değil memleket güllük gülistanlıkta değil.

bir düşünün yönetim değişsin diye dolar ve euro alalım diyen bir güruh var bu ülkede. cari açığı düşünmeden aynı gemide gedik açmak isteyen insanlar var. etrafımıza bir bakın heryerimiz yangın yeri. artık önceden gizli saklı saldıran gem vuran abd avrupa birliği bakın açıktan saldırıyor. 15 temmuza hala hikaya diyebilen güruh var.

hükümetin yanlışları oldu olmakta ama devlete millete küsmemek gerek. tabi bunu gerçekten vatanını seven insanlar için söylüyorum.
    yıllar sonra bu devlet zorda kalmış insanlara bedelini düşünmeden kapılarını açtığı ve 3-4 milyon insana öyle yada böyle ev sahipliği yaptığı için insanlık adına çok iyi anılacaktır. ekonomiyi düşünseler di enflasyonu düşünseler di de avrupa gibi evi yurdu olmayan insanları almayıp daha rahat yaşatmanın yollarını arasaydıda mi bu devlet iyi olacaktı yoksa şimdi mi ?

yeni golf alıp 5 ay sonra makyajlanınca en az onbinlira zararına elindekini çıkarıp yenisini alan bir toplum olmadık mı ?

ama dilencilere yolda 1 lira bile vermekten imtina eden bir toplum olmadık mı ?

devlet kendini korumak zorundadır. özellikle cari açığa karşı.

bu devlet gerçekten de savaştan kaçan insanlara kapılarını sorgusuzca açarak külfetler ödedi ödeyecek te

ama şu varki artık dünyada kör olmaya yüz tutmuş vicdansızlıklara karşı dimdik bir duruş sergiledi.

o yüzden parti gözetmeksizin gurur duyuyorum devletimle. o insanlara bir bakın insanlık ta tarih yazdık diyen avrupalı ülkeler bu

insanlara bırakın yardımı ellerinden gelseler hitler gibi hepsini silecekler.

ben ne bir parti üyesiyim ne de bir partiliyim. sıradan bir muhasebe görevlisiyim bir şirkette.

anlatmak istediklerimi umarım anlatabilmişimdir. saygılar

4 milyon Suriyeli'yi ülkeye alıp sahiplendiğinde tamam da, bunları Avrupa'nın üzerine salmakla tehdit ederken de iyi mi anılıyor merak ediyorum.

Nerede kaldı din kardeşi sevgisi ? Adam resmen Avrupa'ya karşı koz olarak kullanmak için almış 4 milyonu.

Zam konusuna gelince. Satışları çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum. Kredi çekerek araba alan adam 24 ay yerine 26 ay kredi öder, sallamaz. O kadar parayı nakit verebilen adama zaten koymaz. Elindekini satıp yeni araç alan adamı da çok fazla etkilemeyecektir fiesta'dan mercedes c200'e direkt yükselmediği sürece.

Devletin paraya ihtiyacı var, yanlış politikalar zaten doları euroyu dörtnala koşturuyor. Başka çareleri yok. Adamlar da rahat zaten, biz kafamıza göre abidik gubidik politikalara devam ederiz, ekonomi zarar görürse de zamları geçiririz , halkımız gene toparlar mantığındalar. Halkımız zaten azıcık bilinçlense bu durumda olmayacağız. Eğitim seviyesi arttıkça oylarımız düşüyor diyen kurmayları hatırlayın.

koz olarak kullanmak çok yanlış katılıyorum size ama bu kaç milyon insanın burda olduğu gerçeğini kaybettirmiyor.

devletin paraya ihtiyacı olduğu kesin ama bariz şekilde dışardan ekonomik ve diğer şekillerle baskı var.

demek istediğim parti gözetmeksizin devletimize sahip çıkalım benim olayım budur

bizim devlete değil, devletin bize sahip çıkması gerekiyor.

devlete nasıl sahip çıkabiliriz ki ? ne yapabiliriz yani, devlet büyüklerini arayıp psikolojik destek mi verelim? e ekonomik destekse zaten vergisini, harcını çatır çatır alıyor devlet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 26 Kasım 2016; 12:40:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: husock

siz şöyle düşünün ;

evinizde anne baba ve kardeşlerinizle kıt kanaat yaşarken babanız dışarıdan eve bir hatun yanınada 3 cocuk getiriyor .

ve bunu onları kötü duruma düşürenlerden belli bir miktar para alarak yapıyor. ( babasının hayrına değil )

sonrasında size verdiği 10 tl lik harclıgı kesip yada biryerde çalıştıgınızı varsayalım sizin eve getidiğiniz 1500 tl lik gelirin yarısını elinizden alıp hiç çalışmayan sadece sokaklarda takılan o eve getirdiği 3 cocuga ve bayana veriyor.

hem sizin hem annenizin hep kardeşlerinizin yaşam standartı düşüyor hemde elinizdeki ekonomik güç dahada küçülüyor.

tamam onlara acıdı da aldı diyelim size kim acıyacak ?

böyle bir dünya mı var ? hadi var diyelim bu ekonomi sadece bu suriyeden gelen mültecilerle olamadıki .. çiftçiye yerli tohum ektirmeyen samanı ithal eden her bir mk sini özelleştiren devlet 14 yıldır senin gurur duydugun devlet !!!!! bunlar sonumuz değil daha kötüsünü senin benim çocukların görecek ... ve ozaman o cok sevdiğin suriyeliler iki üç katı düşük paraya çalıştıgı için senin cocugun iş bulamayacak hale gelecek !

haklısınız

ama ölmemek için kaçan insanlara ne yapmalıydık söyleyin

• Şu dakikadan sonra temel ihtiyaçlarım haricinde her türlü alışverişimi tamami ile yurtdışı menşeili olarak yapacağım
    Banka ise yabancı banka, araba ise ithal araba, alışveriş ise yabancı siteler örneğin amazon artık 2-3 günde getiriyor

Yıllarca çalıp satıp yediler içtiler şimdi cari açık büyümüşte bilmem nede ulan yerli üretim yapan binlerce şirketleri benmi özelleştirip yabancı sermayeye verdim, illa ihale olacak diye rus ve israil şirletlerine en büyük projeleri benmi verdim!
    şimdi deniz bitti vatandaşa cari açık demogojisi yapıyorlar madem öyle daha da büyüsün cari açık
  • quote:

Orijinalden alıntı: halici34

quote:

Orijinalden alıntı: Timya

Renaultun ÖTV zammı sonrası yeni fiyatları ötv zammı ile doğrudan orantılı değil.

Ötv zammını yiyen Kadjar 82.150 TL'den 79.800 TL'ye düşmüş.
    Clio 48.150 TL'den 45.900 TL'ye düşmüş.

Megane sedan 1.5 dci 90 bg ise 78.950 TL'den 82.800 TL'ye çıkmış.

VW'nin bazı modellerinde de durum böyle. ÖTV güncellemesi zam değil indirim getirdi.

Sıkınti yok.
    Yilbasinda katmerli sekilde telafisi yapilir.

Fiyatlar düşmüş diye sevinenler goruyirum. Henüz hiçbir firma döviz artışlarını fiyatlara yansıtmadı. TL dolar karşısında %19 değer kaybetti son 2 haftada ve firmalar sene sonu 2016 modelleri bitirmek icin bunu fazla yansıtmayacak. 2017 model araçlarda %45 otv bandına girecek cok arac kalacağını düşünmüyorum döviz artışları yansıtıldığında.. en düşük arac bile %50 otv ile alınacak..

• TURKİYE GERCEĞİ
  • quote:

quote:

Ulkenin ekonomisini vatandasin doviz almasiyla batacak hale getirenlere soylesene lafini.

Takke dustu kel gorundu.

Bu ulke 15 yildir satila satila, vergiler hortumlana hortumlana bitmedi de vatandas doviz alinca mi bitecek.

ben ekonomist değilim kardeş yalancı da değilim. ben devletimi düşünüyorum diyorum hiçbir partili değilim ve bu partiyede hiçbir oyumu vermedim. ülkenin dört tarafı yangın yeri görebiliyorsan eğer. bariz bizim kötülüğümüzü isteyen açıktan saldıran abd ve avrupa birliği var.

fanatiklik yapmak yerine devletimizi düşünelim diyorum. ne takkem var ne yalanım saygılı ol lütfen

Bu da yeni moda.
    Her seçimde akp ye oy atın sonra böyle zamanlarda yok ben devlet düşünüyorum filan.

İktidar istifa etsin devlet aynı saniye düzelir

• Vatandaş konuşur onlar yapar. Gündemi karıştırarak bir şeylerin arkasından zam yapılması artık olağan hale geldi.

Ben Hep 50.000 TL'lik araba alıyorum diyerek kaçıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IORI -- 26 Kasım 2016; 12:52:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: koplet

Yetmez ama daha.
    Şimdi sıra 2. el satışları vergilendirmekte. Sıfır araç alan 1 tane de devletimize alıyor, 2. el alacak da 3-5 çorba parası vermesin mi di miii!!!

Müjde.

• https://youtu.be/dUoH2H2zo-k
    Bu zihniyette insanlar olduğunu sürece ülkede birşey değişmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Drak44

quote:

quote:

Takke dustu kel gorundu.

Bu da yeni moda.
    Her seçimde akp ye oy atın sonra böyle zamanlarda yok ben devlet düşünüyorum filan.

İktidar istifa etsin devlet aynı saniye düzelir

ne kadar kolay insanlara kulp takmak. modayla işim yok arkadaşım vermedim vermiyorum dediysem öyledir. vermiş olsam verdim derim

bilmiyorum sizin yaşam biçiminiz nasıl ama ben yaptığım ve yapmadığım herşeyi söylemekten çekinmem. şu anda benim adıma yapmadığım

birşeyi hayır yaptın diyerek nasıl bir yanlışın içine düştüğünüzü görmüyorsunuz. vicdanınınızı kaybetmeyin arkadaş

kimseye yalan borcum yok. ben şahsi fikirlerimi söylüyorum. iktidar istifa ederse düzelir mantığıda çok gerçeksiz ve taraflı

• Bize 0 araba haram elimizdekine iyi bakalım yoksa o da giderse halimiz harap
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.