Bildirim
Encode yapmak için sistem önerisi.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: 23jason
Arkadaşlar merhaba herkese ilk önce elimdeki menülü bluray leri riplemek için sistem toplamaya karar verdim AMD veya İNTEL olacak makina tabi encode için hangisi daha uygunsa ve hızlı ise sizlerden sistem önerisi istiyorum herkese saygılar.
Kardeş encode diyince akan sular durur ne kadar bütçen var?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: ugurbaba10
quote:
Arkadaşlar merhaba herkese ilk önce elimdeki menülü bluray leri riplemek için sistem toplamaya karar verdim AMD veya İNTEL olacak makina tabi encode için hangisi daha uygunsa ve hızlı ise sizlerden sistem önerisi istiyorum herkese saygılar.
bütçe baya geniş ama AMD İLE intel in arasında çok fark yoksa AMD olabilir sistem AMD sistem olursa nasıl bir şey olur İNTEL sistem olursa nasıl bir şey olur ona göre karar vermek istiyorum işlemci - anakart - ram - ssd - revodrive vesayre bileşenleri nasıl olmalı.
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ugurbaba10
quote:
bütçe baya geniş ama AMD İLE intel in arasında çok fark yoksa AMD olabilir sistem AMD sistem olursa nasıl bir şey olur İNTEL sistem olursa nasıl bir şey olur ona göre karar vermek istiyorum işlemci - anakart - ram - ssd - revodrive vesayre bileşenleri nasıl olmalı.
MSI
Z87-G43 Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI Anakart
301 TL
INTEL
Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
586 TL
GSKILL
8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
176 TL
SEAGATE
3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
155 TL
CORSAIR
CARBIDE SERİSİ 300R 80PLUS 600W MidT ATX SİYAH KASA
327 TL
SAPPHIRE
HD7870XT GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI
555 TL
oyun oynamıyorsan ekran kartını düşür.
-
başka sistem önerisi olan varmı arkadaşlar encode ile uğraşan arkadaşlar lütfen yardımlarınzı bekliyorum. saygılar -
quote:
başka sistem önerisi olan varmı arkadaşlar encode ile uğraşan arkadaşlar lütfen yardımlarınzı bekliyorum. saygılar
nvidia kart alırsan cuda ile daha hızlı encode işlemleri yaparsın. x264 kadar kaliteli sonuç vermiyor gerçi.
bir de Z87-G43 anakart K işlemciler için tavsiye etmiyorum, biraz üst modellere bak. biosda voltaj ayarlaması daha üst modeller gibi geniş aralıklı olmadığından sınırlı overclock imkanı sağlıyor diye biliyorum. en azından Z77-G43 modeli için geçerli bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocZ -- 10 Temmuz 2013; 16:32:51 > -
AMD sistem istiyorum arkadaşlar mümkünse en kaliteli şekilde önerilerinizi bekliyorum saygılar. -
quote:
AMD sistem istiyorum arkadaşlar mümkünse en kaliteli şekilde önerilerinizi bekliyorum saygılar.
Amd sistem icin işlemciyi yukarıdaki testlerde goruyorsundur FX8350. Zaten su anda amd nin fiyat ve performans olarak en ustu diyebilirim (sizin iş icin). O işlemciye birde 990FX chipset li bir kart aldınızmı tamamdır. Zaten gerisi ha intel olmus ha amd hepsinde butcenize gore alacagınız urunlerdir. Eger cuda kullanmayacaksanız su anda 7950-7970 serisi bir ekran kartı işinizi gorur.
Amd ile intel arasında cok fark yoksa demişsiniz ama bu işin sonu yok. İntelde butcenizin en tavanını bulabilirsiniz ama amd icin boyle bir sansınız yok.
En pahalı anakart amd:
http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/asus-crosshair-v-formulaz-crosshair-v-formula-z-990fxsb950-am3+-ddr3-2400mhz(oc)-sata30-usb30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=64386
En pahalı işlemci amd :
http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/amd-fd8350frhkbox-fx-x8-8350-soket-am3+-4ghz-16mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=63160
En pahalı anakart intel :
http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-rampage-iv-extreme-rampageivextreme-intel-x79-soket-2011-ddr3-2400mhz(oc)sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=59606
En pahalı işlemci intel :
http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/intel-bx80619i73970x-core-i7-3970x-soket-2011-35ghz-15mb-onbellek-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=63034
Gibi...
-
Asus Z9PE-D8 WS Dual Socket C602 Chipset (Socket 2011) DDR3 Motherboard
Intel Xeon E5-2687W 3.10GHz (Socket 2011) - Retail veya Intel Core i7-3970X 3.50GHz (Sandybridge-E) Socket LGA2011 Processor - Retail bu iki işlemci bu ankarta uyuyormu acaba uyuyorsa encode yapmak için sistem toplucam nasıl bir performas verir acaba encode yaparken çift işlemcinin ikiside çalışıcakmı acaba lütfen yardımcı olursanız sevinirim. -
+4000$ bütçen olduğunu en başta söyleseydin daha iyi olurdu. 3930k'dan %40-60 daha perf çalışır 2x 2687'ler.
Tek işlemci için , kalite ayarlarına bağlı da olsa 3770, amd 8350, 4770 arasında pek fazla bi fark yok. AMd ilk yatırım maliyeti açısından daya uygun.
3930k 'nın ilave çekirdek avantajı var.
8 çekirdek Xeonlar zaten 2S avantajı var.
Yapacağın iş maliyeti çıkartıyorsa 4-5 bin $ dert değil denir 2S Xeon sistem alınır.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X