Şimdi Ara

'Enel Hakk' Öğretisinin felsefesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
5
Favori
2.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

aynı şekilde bende bir aralar Mevlana'yı bayağı araştırmış ve şok olmuştum ,lakin bu şahıs ile aynı zamanda yaşamadığımız için onun sözleri veya uygulamaları diye sunulan bazı konular gerçek midir bilemiyoruz

ama bu haliyle kabullenmek mümkün değil (sebeplerini mutlaka sizde biliyorsunuzdur ve buraya yazsam mutlaka tepki olacağı için gerek duymuyorum)

merak eden google yazıp yada eserlerini alıp öğrenebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84
    ...bu insanlara birşeyler demeniz size birşey kazandırmaz.

ben de zaten bana birşey kazandıracağını iddia etmem ancak onlar benim için "örnek alınacak" insan değiller...
    ve aslında onların daha tehlikeli lafları da var ama uzatmayalım...

şunu da belirteyim;
    ülkemizin neredeyse "tanıtım elçisi" ve "turizm ögesi" haline getirilen Mevlana'nın sözleri dillerde dolaşır, herkes onun felsefesinden sözeder, biz de yıllarca sözlerini okuduk dinledik...sonra gün geldi merak edip hayatını okuduk...

iddia ediyorum;
    Mevlana'nın hayatını okuyan çoğu müslüman ondan fozitif etkilenmez...hatta günümüzde aynı tarz (biraz uçuk-kaçık) hayatı olan birini duysak, çoluk-çocuğumuzu ondan uzak tutar, "felsefe"sinden korumaya çalışırız...ülkemizdeki ilginin nedeni ise devletin sahiplenmesi özellikle kültür bakanlığının onun üzerine bir piyasa kurması olabilir...olay biraz politik bence...

bir ortamda konuşuyorduk Mevlana konusuna girildi birara, biri onun büyüklüğünden bahsetmeye başladı, "Mevlana'nın türk kültürüne ve edebiyatına katkıları var" gibi laflar etmeye başlayınca sordum; "bana somut olarak anlat, Türk edebiyatına ne katkısı olmuş Mevlana'nın?"...bence alakasız şeylerden bahsediyor, benim inandırıcı bulmadığımı anlayınca kendisi sordu; "ne yapsaydı yani, diğer edebiyatçılarımız ne yaptı ki?"...çok kısa cevap verdim; "Türkçe yazsaydı belki katkısı olurdu"...

Mevlana "veli" de olabilir onu Allah bilir...
    ancak, eğer yazılan hayatı gerçekse, ikide bir "Mevlana Hazretleri" diyen meddahlarından uzak durmayı öneririm...

Bakın üstteki hemen hemen her mesajda örnek alınmaması gereken insanlar olduğunu ifade ettim. Onların bilgileri ile amel edilmeyeceğini ifade ettim. Meczubane bir halleri olduğunu söyledim. Farklı birşey söylemiyorum

Konuyu açan arkadaşta yanlış açmış aslında bu bir öğreti değildir zira aktarılması tehlikeli olan fikirlerdir. Evet burada nokta koymak lazım bu konuya zira üzerine ekleyeceğimiz bir durum içermiyor

Mevlana konusuna değinecek olursak. Doğru Mevlana daha çok politik olarak ele alınıyor. Asıl kimliğinden uzak tutuluyor. Ben edebiyat tarafını hiç düşünmedim daha çok İslami öğretilerini okudum. Hayatımda çok etkili bir noktada değil. Zira Mevlana Biraz daha toplumsal düzenin sağlanmasındaki sözleri ile daha ön plandadır. EN çok bilineni 7 öğüdü olup bunlarda

1. Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol.

2. Şefkat ve merhamette güneş gibi ol.

3. Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.

4. Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.

5. Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.

6. Hoşgörülükte deniz gibi ol.

7. Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.

Evet gördüğümüz gibi konuda bahsi geçen kişilerden çok açık. Öğretiler bütün insanların rahat anlayabileceği şeylerdir.

Son olarak dediğim gibi bir insana Kafir vasfı kazandırmış bu söz, düşüncesini ortaya atmak ne bize birşey kazandırır nede ileriye götürür.

Vakit ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim ikinizede. Anlaştığımızı umuyorum birkaç nokta hariç

• sizlere selam olsun...

@abdullahors84 @kemal1414
  • yok ben zaten anlaşmazlık olarak görmüyorum ,temelde aynı şeyleri söylüyoruz ,tek fark siz olabilirlik üzerinden savunmaya çalışıyorsunuz (sır vs.) ,biz ise öyle olsa bile söylenmemesi gerekir diyerek savunuyoruz

böyle güzel fikir alışverişi olduktan sonra benim için zevktir ,bende sizlere teşekkür ederim

sizlere de selam olsun
  • Böyle saçma felsefelere takılıp kalarak içimizi karartmaya gerek yok.İslam tarihi boyunca binlerce mütefekkir , düşünür ve alim yetişmiştir.Arada çürük yumurtaların çıkması da gayet doğaldır.Ancak Kuran-ı Kerim okuyunca insanın içine ferahlık gelir.Düzgün alimin kitabını okuyunca yine ışık doğar insanın içine.Komşuya İmam Gazalinin Kalplerin keşfi kitabını verdik.Kitabı elinden bırakamamışlar.İşe bile götürmüşler.Ailecek namaza başladılar , maşallah.Şu an Ebu'l Leys Semerkandi'den Tenbihü'l Gafilin okuyorum.Ağzım açık kaldı resmen.Biz de müslüman mıyız dedim kendi kendime.

İslam tarihinde çıktığı iddia edilen arıza fikirler nedense hep ön plana çıkarılıyo.Bi avuç selefi terörist bütün dünyaya , işte gerçek müslümanlık budur diye pazarlanıyo.Hariciler kafa kesiyo , alevi Esada bi milleti katlettiriyolar.Bütün dünyaya işte müslümanların hali diye yayın yapıyolar.Halbuki bu din düşmanlarını örgütleyip silahlandıran kendileri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

Böyle saçma felsefelere takılıp kalarak içimizi karartmaya gerek yok.İslam tarihi boyunca binlerce mütefekkir , düşünür ve alim yetişmiştir.Arada çürük yumurtaların çıkması da gayet doğaldır.Ancak Kuran-ı Kerim okuyunca insanın içine ferahlık gelir.Düzgün alimin kitabını okuyunca yine ışık doğar insanın içine.Komşuya İmam Gazalinin Kalplerin keşfi kitabını verdik.Kitabı elinden bırakamamışlar.İşe bile götürmüşler.Ailecek namaza başladılar , maşallah.Şu an Ebu'l Leys Semerkandi'den Tenbihü'l Gafilin okuyorum.Ağzım açık kaldı resmen.Biz de müslüman mıyız dedim kendi kendime.

İslam tarihinde çıktığı iddia edilen arıza fikirler nedense hep ön plana çıkarılıyo.Bi avuç selefi terörist bütün dünyaya , işte gerçek müslümanlık budur diye pazarlanıyo.Hariciler kafa kesiyo , alevi Esada bi milleti katlettiriyolar.Bütün dünyaya işte müslümanların hali diye yayın yapıyolar.Halbuki bu din düşmanlarını örgütleyip silahlandıran kendileri.

Okuduğunuz kitaplar veya isimler bazı çevrelerce tekfir ediliyor aman dikkat :) Gafletten Kurtuluş 2 ciltlik hakikaten muhtesem bir eser.Bende ki kitabin dili biraz agir eski basim oldugundan.Şöyle bir olay varki bu kitap nefsede biraz ağır geliyor :)

• Celal Şengör'ün bir sözü var.''Platon'un Batı'ya attığı kazığı,Gazali Doğu'ya atmıştır.'' diye.Gazali, ara nedenselliklerin hepsini Allah'a ithaf edip İslam dünyasını yozlaştıran,bilime uzak olmasına neden olan bir adamdır.Felsefeci de diyemeyeceğim.Gazali okuyan bir adamın bilim konuları dinle baltalamasına şaşmamalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

quote:

Böyle saçma felsefelere takılıp kalarak içimizi karartmaya gerek yok.İslam tarihi boyunca binlerce mütefekkir , düşünür ve alim yetişmiştir.Arada çürük yumurtaların çıkması da gayet doğaldır.Ancak Kuran-ı Kerim okuyunca insanın içine ferahlık gelir.Düzgün alimin kitabını okuyunca yine ışık doğar insanın içine.Komşuya İmam Gazalinin Kalplerin keşfi kitabını verdik.Kitabı elinden bırakamamışlar.İşe bile götürmüşler.Ailecek namaza başladılar , maşallah.Şu an Ebu'l Leys Semerkandi'den Tenbihü'l Gafilin okuyorum.Ağzım açık kaldı resmen.Biz de müslüman mıyız dedim kendi kendime.

Okuduğunuz kitaplar veya isimler bazı çevrelerce tekfir ediliyor aman dikkat :) Gafletten Kurtuluş 2 ciltlik hakikaten muhtesem bir eser.Bende ki kitabin dili biraz agir eski basim oldugundan.Şöyle bir olay varki bu kitap nefsede biraz ağır geliyor :)

Hocam biraz aydınlatabilir misiniz acaba?Hangisi tekfir ediliyor?Semerkandi mi yoksa Gazali mi?Kim tekfir ediyor?Ne sebeple tekfir ediyor?Biraz açıklarsanız memnun olurum.Bu arada Gafletten Kurtuluş kitabını da listeme ekledim.En kısa sürede okucam inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 8 Şubat 2015; 13:26:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

Celal Şengör'ün bir sözü var.''Platon'un Batı'ya attığı kazığı,Gazali Doğu'ya atmıştır.'' diye.Gazali, ara nedenselliklerin hepsini Allah'a ithaf edip İslam dünyasını yozlaştıran,bilime uzak olmasına neden olan bir adamdır.Felsefeci de diyemeyeceğim.Gazali okuyan bir adamın bilim konuları dinle baltalamasına şaşmamalı.

Gazali demiş ki "İdrak ediyorum , öyleyse varım".Peki batı felsefesinin kurucu ve öncülerinden Descartes ne demiş:"Düşünüyorum , öyleyse varım".Gazali'nin bir çok eseri latinceye çevrilmiştir ve batı felsefesinin kurucularından Descartes açıkça islam felsefesi okuduğunu belirtmiştir.Hatta latinceye çevrilmeyen bir Gazali eseri ile Descartesin bir eseri neredeyse aynı.Gençliğini anlatmaya başlar.Sonra devam eder.Descartesin çakallık yapıp Gazalinin bu eserini kendine özel çevirttiği ve yayınlamadığı düşünülmektedir.

Sizin fantastik dünyanıza göre Gazali gelmiş ve İslam kültüründe bilimin önünü bıçak gibi kesmiş.Bunun doğruluğunu veya yanlışlığını teyit edecek derecede bilgiye sahip değiliz.Ama son zamanlarda ortalıkta dolaşan bu iddianın , islam düşmanlarınca sömürüldüğünü düşünüyorum.Ama ben biliyorum ki islam dünyasının geri kalmışlığının sebebi , icat edilen yeni savaş teknolojileridir.Otomatik silahın icat edilmesi , petrolle çalışan savaş uçakları , savaş gemilerine karşı kılıç kalkanla savaşamazsın.Osmanlı da ortadoğuya tren hatları döşeyerek teknoloji çağına ayak uydurmaya çalışmış ve ortadoğu petrollerini elde tutmak için elinden geleni yapmıştır.Ancak 100 çeşit milleti içinde barındıran bir medeniyet , silahın icat olmasıyla , içerisindeki gerilla savaşlarına ve ayrılıkçı mücadelere karşı koymaya gücü yetmemiştir.Şu an 70 milyon Türkiye'ye kafa tutan , 2 bin tane PKK'lı ile başedemiyen Türkiye için bunu anlamak zor olmamalı.Gerilla savaşları çağında yaşıyoruz ve silah tüccarları istedikleri ülkede , istedikleri devlet içinde rahatlıkla savaş çıkarabiliyo.Suçu Gazali'ye atacağınıza biraz kafayı çalıştırıp düşünün lütfen.Beyin bedava....

Geçenlerde Cübbeli bi çıkışta bulundu.Marsa giderek niye masraf yapıyolar ki dedi.Ben onlara anlatayım ne olduğunu.Taslaman buna ateş püskürdü.Ağzına geleni söyledi.Cübbeli de Taslamana , bize felsefe taslama diye cevap verdi.İkisi de çok değerli islam alimidir benim gözümde.Ancak Cübbeli'nin açıklamalarını da bilim düşmanlığı olarak algılayıp , tamamen silemeyiz.Cübbeli Ahmet Hoca'da sosyolojik açıdan müslümanlara bakış açısı sunan bir insandır."40 senelik kaşerlenmiş gevur bile tövbe edip inanınca tertemiz oluyo da müslümana neden af olmasın","Günah 1 , sevap 10 yazılıyoken , 1'ler 10'ları geçmesi için insanın baya bi uğraşması lazım.İçki para , kumar para , kadın para , ...... namaz kaç para" diyerek insanları islam kültürü ve felsefesi konusunda aydınlatan bi insan.Kumara , pavyona , meyhaneye alıştırılmış bir milletin , islamı yeniden keşfetmesine vesile olan bir insan.Herşey bilim değildir.En güzeli insanın kendini hem bilim hem de tasavvufi konularda geliştirmesi , ancak bi insan ömrü boyunca birçok dini eser okuyup , öğrenip kendini geliştirmişse ve bu insan fizikten ve matematikten anlamıyosa , o insanı aşşağılayamayız.Gazalinin de materyalist felsefeye karşı düşmanlığını da 100 lerce yıl sonra evirip çevirip , bilim düşmanlığı olarak ortaya koyamazsınız.Hem islam kültürüne düşmansınız.Hem de bilmediğiniz yok maşallah.Gazaliden bişey çıkaralım , Hallacı Mansurdan bişeyler koparalım , Cübbeli Marsa gitmeye gerek yok demiş , bunları kullanarak islamı aşşağılayalım mantığıyla bi yere varamazsınız.

Bilim konularını ben mi baltalıyorum?3.5 trilyon tane bazdan oluşmuş DNA ile , 10 trilyon hücreden oluşmuş insan vücudu kendiliğinden oluşmuştur diyerek bilime de , akla , mantığa da hakaret eden sizsiniz.Ben bilim düşmanı olsam kuantum hakkında bu kadar kitabı , belgeseli yalayıp yutmam.Siz o diziden bu diziye koşarken ben bi yandan islam felsefesi okuyup , bi yandan kuantum okuyorum , bi yandan da C# çalışıyorum.İnsan ağaçtan inip tüyleri kısalıp maymundan insana dönüşmüş hikayelerinizi ben yutmam.Hiçbir bilimsel birikimi olmayıp da , insan bi tane hücreden evrilerek oluşmuştur demek ne kadar kolaya kaçmak öyle.Nasıl oluşmuştur , bilmiyoruz ama oluşmuş işte.Bi de bu cehaletle kendini bilimden bahsediyo sanmak ayrı bir içler acısı durum.Gel de kuantum hakkında konuşalım , kozmolojiyi tartışalım , diğer boyutları düşünelim.Gerçek bilim konuşalım.Ama hikayeleri bilim diye yutturmaya kalkmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 8 Şubat 2015; 15:15:43 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

quote:

Hocam biraz aydınlatabilir misiniz acaba?Hangisi tekfir ediliyor?Semerkandi mi yoksa Gazali mi?Kim tekfir ediyor?Ne sebeple tekfir ediyor?Biraz açıklarsanız memnun olurum.Bu arada Gafletten Kurtuluş kitabını da listeme ekledim.En kısa sürede okucam inşallah.

Semerkandi bu forumda veya dışarda kulaktan dolma bilgilerle hareket edenler daha doğrusu Popülerliğe göre hareket edenler pek bilmez.Şu yönü var ki Semerkandi'yi eleştirenler karşılaşmadım ama Tasavvuf ehlini tekfir eden herkes Semerkandi'yi duyarsa onu da o listeye katar :) Bunun yanında Gazali'yi zaten söylememe gerek yok.Kelam ilmine karşı çıkanlar veya modernist kesimden bazıları tekfir ediyorlar.
    Niye bu tekfir işi var? Dediğim gibi tasavvufa,kelam'a veya diğer alanlarda durumlarına göre "Bunlar kafir,bunları okuyan kafir,şu söz dinden çıkarır,bu söz dinden çıkarır" gibi kendi sığ görüşüyle yorumlayanlar tekfir ediyor.
    Tasavvuf ile ilgileniyorsanız dikkat edin Okyanustur.Çok iyi yüzme biliyorum diye dalarsınız sonra kramp girdi mi sıkıntı :)
    Şunu da ekliyeyim tenbih'ül gafilun dediğimiz eser zaten Gafletten Kurtuluş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Lucky -- 8 Şubat 2015; 23:04:01 >

• Küfür falan değildir. Ona bakarsanız Ebu Suud Efendi ve büyük Kanuni Süleyman Yunus Emre ile Mevlana okumayı küfür saymıştı. Onun yerine kadızadeler geldi. Şimdi ise Yunus Mevlana en dindar kişiler oldular. Bunlar göreli şeyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OutSecT

Fenafillah denen düşünceye göre söylemiştir. Bu düşünceye göre evrendeki her şey Allah'ın yansımasıdır.

Edit:Şahsi düşüncem, tahminimdir.

Katılıyorum bu canlılar veya seyler Allah ın yaratıcının yansımasıdır manasında gibi sanırsam aynen

• Bana göre,bütün öğretiler saçmalıktır.Her şey saçmadır,ama herşey diye de birşey yoktur aslında.Bizim gördüğümüz ve hissettiklerimiz vardır,gerisiyle....YAŞASIN NİHİLİZM!
  • Tasavvuftaki bir felsefeyi anlatirken tanrı ifadesinin kullanilmasi sadece bana mi çok tuhaf geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

Orijinalden alıntı: SoulOfHeaven

Evet inançlı biri bu sözü söylerse Allah'a şirk koşmuş olur.

Ben inançlı değilim fakat inançlı birinin bunları bilmesi gerekir.

yalnız söylenenlerin tersine islam da felsefe zaten vardır ama saçma sapan ve gereksiz felsefe bize uzaktır

felsefe sadece bir kesimi ilgilendiren bir konu değildir ,aksine yaşamın her sürecini ilgilendirir

gereksiz felsefe diye bir şey yoktur.

felsefe bir kafadaki saçların bütünüyse, siz müslümanların adına felsefe dediği şey o kafadaki kırık bir saç telidir. özgürce düşünmek bile yasaktır çünkü dogmalar yüzünden.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Crimson kullanıcısına yanıt
    nasıl yani ben şimdi özgürce düşünmüyor muyum ?

aksine düşünüp ona göre inanırım

gereksiz felsefe dediğim dini sulandırmaya çalışma durumları için söyledim ,yoksa felsefe hayatın her anında vardır
  • quote:

gereksiz felsefe dediğim dini sulandırmaya çalışma durumları için söyledim ,yoksa felsefe hayatın her anında vardır

insan boyutunda düşünürsek hocam, elbette sizin zihinsel bir marazınız yok. elbette özgür düşünme kapasitesine sahipsiniz.

ama iş islam felsefesi boyutuna gelince karşınıza doğruluğundan şüphe edemeyeceğiniz dogmalar geliyor.

tanrı var mıdır diye düşünmek demek, koşulsuz teslimiyetçilik isteyen islam dinine aykırı bir felsefe yapmak demek değil midir?

işte özgür düşünememek budur. tanrı var mıdır dersen, allahtan şüphe etmiş olursun. islamdan şüphe etmiş olursun. peygamberden şüphe etmiş olursun. meleklerden şüphe etmiş olursun. islamiyetin temelini oluşturan her unsurdan ayrı ayrı şüphe etmiş olursun. bu da islam dinince (hatta tüm dinlerce) hoş karşılanmaz.

özgür düşünememekten kasıt budur, dogmaların olduğu yerde özgürlükten bahsedilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crimson -- 19 Şubat 2015; 18:59:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

Celal Şengör'ün bir sözü var.''Platon'un Batı'ya attığı kazığı,Gazali Doğu'ya atmıştır.'' diye.Gazali, ara nedenselliklerin hepsini Allah'a ithaf edip İslam dünyasını yozlaştıran,bilime uzak olmasına neden olan bir adamdır.Felsefeci de diyemeyeceğim.Gazali okuyan bir adamın bilim konuları dinle baltalamasına şaşmamalı.

http://beyanname.blogcu.com/bir-ateiste-cevap-1/11832704

6. ve 7. paragrafları dikkatle okuyunuz..sorunuz olursa cevaplarım ..küstahlık ve kibir olarak anlaşılmasın ama İmamı Gazali saf ve eşşiz bir dehadır ayni ile bi hakkın Hüccetül İslamdır ona dair yöneltilecek her eleştiriyi çürütmek benim için misket oynamak kadar basittir..hatta daha basit..

• quote:

Orijinalden alıntı: Crimson

quote:

insan boyutunda düşünürsek hocam, elbette sizin zihinsel bir marazınız yok. elbette özgür düşünme kapasitesine sahipsiniz.

ama iş islam felsefesi boyutuna gelince karşınıza doğruluğundan şüphe edemeyeceğiniz dogmalar geliyor.

tanrı var mıdır diye düşünmek demek, koşulsuz teslimiyetçilik isteyen islam dinine aykırı bir felsefe yapmak demek değil midir?

işte özgür düşünememek budur. tanrı var mıdır dersen, allahtan şüphe etmiş olursun. islamdan şüphe etmiş olursun. peygamberden şüphe etmiş olursun. meleklerden şüphe etmiş olursun. islamiyetin temelini oluşturan her unsurdan ayrı ayrı şüphe etmiş olursun. bu da islam dinince (hatta tüm dinlerce) hoş karşılanmaz.

özgür düşünememekten kasıt budur, dogmaların olduğu yerde özgürlükten bahsedilemez.

sizin söylediğiniz şekilcil islam düşüncesidir ,yani sorma sorgulama yoksa günah olur gibilerinden bilmeden, çok bilmişlik yapan sözde alimlerin uydurmalarıdır

oysa ki Kuran da tam tersi ,siz hiç düşünmez misiniz ,şeklinde olan ayetler vardır ,yani Allah düşün-sorgula diyor

ve inanıp inanmamayı size bırakıyor

şüphe etmek ayrı bir şeydir ,araştırıp-sorgulayıp-tamamen öğrendikten sonra dahi yaratan var mıdır gibisinden şüphe ediyorsan bir eksiklik var demektir

birde başkasının nasıl karşılayacağı kişinin kendisi için önemli değildir ,sen inanmayabilirsin ,şüphe duyabilirsin ve bu senin en doğal hakkındır

başkalarını hoşnut edeceğim diye kalbinde olanların dışında görünmek çok daha kötüdür ve zaten öyle olanlara münafık ismi verilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Crimson

quote:

Sen şimdi ateist arkadaşlarınla toplanmışsın muhabbet ediyosun.Herkes ateist ve kimsenin diğerinin ateistliğinden şüphesi yok.Yeri gelmiş dinlere , dindarlara küfürü basmışsın , şiddetli bir din düşmanısın.Arkadaşlarında senin gibi ateşli ateistler.Sen birden bire bi soru soruyosun.Arkadaşlar sizce melekler hangi boyutta yaşıyo.Arkadaşların apışıp kalmış.Sonra bi soru daha soruyosun.Arkadaşlar Allah dünyayı kaç günde yarattı.Arkadaşların , olm kafayı mı yedin sen.Hap mı içtin , esrar mı çektin diye sormazlar mı?

Ee buda sizin dogmanız olmuyo mu?Ateistler kendi aralarında bu soruları sorabilirler mi?Böyle soru soracak ateistin onların arasında işi ne?Ya da o kişi bu sorularından sonra ateist değil damgası yemez mi?

Amerikada üniversitede evrimci profesöre ders esnasında , hocam Tanrı neden bu kadar çeşit canlı yaratmış diye sorabilir misin?

Şu hep kendi lehinize çalıştırdığınız mantık yapınızı birazcık sorgulayın bakalım.Kendi dogmalarınızı bi keşfedin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 20 Şubat 2015; 0:01:59 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.