Şimdi Ara

Enerji İçecekleri ile İçkileri karıştırıp içmeyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu mesajı baştan sona aynen okuyun derim
    buna bi yerde rastladım
    ben içki içmem ama içenler vardır diye atmak icap eder dedim
    belki yakınlarınızdan içenler de vardır diye de düşündüm
    bunu bi<font color='red'>Doçent </font id='red'>Doktor yazmış (adı en altta yazıyor)
    bu kadar edebiyattan sonra bu mesajı aynen kopyalıyorum

----------------------------------------------------------------
    Değerli Arkadaşlar;
    Lütfen "Enerji İçecekleri ile İçkileri karıştırıp İÇMEYİN" Öldürücüdür!!!
    Bu e-postada yazılanlar yaklaşık 6 ay önce başımıza gelmiştir. Gecikmiş de olsa kamuoyunun bilgilerine sunuyorum.
    25 yaşlarında genç bir mühendis kardeşimiz, en samimi arkadaşıyla geceleyin iki kutu enerji içeceği ile votkayı (sanırım 1/3 şişe) karıştırıyor ve gece içiyorlar. Gece beraber uyuyorlar. Ancak sabahleyin mühendis kardeşimiz bu karışımın etkisiyle kalp krizi geçirip vefat ediyor. (Bu kardeşimizde daha önceden var olan bir kalpte aritmi problemini de net olmasada duydum.)
    Burada asıl vurgulamak istediğim şey piyasalarda enerji içeceği adı altında sunulan (Red Bull, Battery, Shark, Red Lion v.b...) içecek kutularının altında yazılan (İçkiyle beraber alınması sakıncalıdır.) uyarısını kimsenin dikkate almaması veya bihaber olmasıdır. Ve bu içki-enerji içeceği karışımları Ankara'da basit bir pub'da oturduğunuzda bile önünüze getirilmektedir (Menülerde yazıyor arkadaşlar...) Enerji içeceklerinin kanda kafein miktarını aşırı dozda arttırdığını bu yüzden kalp krizi olasılığını arttırdığını Hacettepe Üniversitesi Doping Merkezinden öğrendim. Bununla ilgili bilimsel çalışmalarda varmış. (Farmakoloji'deki arkadaşlara danışabiliriz.).
    Diyebilirsiniz ki "Sigarada sağlığa zararlı ve paketlerde tehlikelidir uyarısı var"...Ama herkes içiyor...
    O zaman uyarım sadece yaşamı ve yaşamayı sevenleredir.
    Saygılarımla takdirlerinize sunuyorum.

<font size='3'><font color='blue'>Doç.Dr.C.Cem Denk

Hacettepe Üniversitesi

Tıp Fakültesi</font id='blue'></font id='size3'>
    ----------------------------------------------------------------

• Yapay Zekanın Yanıtı

Enerji İçecekleri ve Alkolü Birlikte Tüketmenin Tehlikeleri

Enerji içecekleri, uyarıcı maddeler ve kafein içeren popüler içeceklerdir. Ancak bu içecekleri alkol ile karıştırmak son derece tehlikeli olabilir.

Kalp Sorunları

Enerji içecekleri ve alkol birlikte tüketildiğinde kan basıncını ve kalp atış hızını yükseltebilir. Bu durum kalp krizi veya felç riskini artırabilir.

Dehidrasyon

Enerji içecekleri diüretik etkisi olan kafein içerir. Bu, vücudunuzun daha fazla sıvı kaybetmesine neden olarak dehidrasyona yol açabilir. Alkol ayrıca idrar söktürücüdür ve dehidrasyon riskini daha da artırır.

Yorgunluk Gizleme

Enerji içecekleri, alkolün neden olduğu yorgunluğu gizleyebilir. Bu, aşırı alkol tüketimine ve buna bağlı yaralanma veya ölüm riskine yol açabilir.

Votka Enerji İçeceği İle İçilmemeli

Votka gibi sert alkollü içecekler ile enerji içecekleri karıştırmak özellikle tehlikelidir. Bu kombinasyon, kalp sorunları, dehidrasyon ve yorgunluk gizleme riskini daha da artırır.

Enerji İçecekleri ve Alkolden Kaçının

Enerji içeceklerini alkol ile karıştırmaktan kaçınmak en iyisidir. Sağlığınızı riske atmamak için bu içecekleri ayrı ayrı tüketin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • adamın ölüceği varmış.. ben senelerdir içiyom.... [drknrd][djsm][drknrd]
  • o zaman sağlığına
    daha da dikkat et
  • red bull votka rullaz

lık lıklık ohh hayat ne r a h t ......... (arka fon bannnnnnnnn)
  • redbull u bulabiliyormusun?
  • bulabiliyorum ne oldu yolıyayımmı bir tane

al migrostan bir altılı
  • piyasada kalmamış galiba.her sorduğum yere kalmadı dediler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Etil alkol ne ile içilir
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kalp krizi damarlarda biriken yağın kan dolaşımını atardamarda tıkamasından yapar diye biliyorum ben.

Kafeinle alkol damarlarda ne yapabilir ki=?? Dolaşımı bozacak kadar mı büzüyor damarları??
  • barmene "abi bi vodka redbull" diyerek istenir sanırım,"abi, bi redbull vodka" diyenini ya görmedim ya da hatırlamıyorum

:)))

redbull piyasadan kalktı...
  • derler ki vodka kalp atışlarını yavaşlatan, redbull ise kalp atışlarını hızlandırarak enerji veren bir içecek olmasından ötürü ikisinin bir araya gelişi zayıf bünyelerde ölümcül zararlara sebebiyet veren bir içki türüymüş. lakin "hem sarhoşum hem türküm ne koyar bana" diyenler için sarsılmaz eğlence kaynağı
  • redbull veya türevlerinin içindeki uyarıcı maddeler vücudu dinamitlerken votkanın içindeki uyuşturucu maddeler size kış havası verir ki uzanmak istersiniz herkesin bildiği üzere. bilinmeyen kısma gelince:
    redbull un böbrekleri yorma oranına x votkanınkine y dersek,
    bu ikisnin böbrekleri yorma oranı > x+y gibi bir denklem çıkar ki anlaşılabileceği üzere böbrekleriniz noluyo abi şeklindeki yakarmalarla işlerini yapmaya çalışırlar, yüksek miktarlarda ise işlerini yapamaz hale gelirler.
    ancak redbull un çeşitli dolaplarla piyasadan kaldırılması sonucu ortaya çıkan enerji içeçeklerinin içindeki kafein oranı redbull un 1/3 ü olduğu için aslında o kadar da sorun çıkarmaz yeni nesil karışımlar

PİYASANDAN KALKMIŞ :(((((
  • tr de herşeyi bulabilirsin git puro tekel luks dukkanların bulunduğu yerler redbull ve arkadaşları orada taksim civarında bulursun
  • İst de değilim.
    Ankaradada yok sanırım...
  • Beyler Şu An Piyasadaki En Zararlı(ama en sevdiğimmmmm) Enerji İçeceği BURN
  • BURN u denedim.çilek aromalı gibi birşey.bence berbat. çok şeker ve asit var.redbullun yerini asla tutamaz.cafein oranıda çük düşük. bu arada tekelcilere sorudm abi redbull varmı dedim yok dedi- Ankarada nerde bulabilrim?Değil Ankarada Türkiyede bile bulamazsın. Türkiyeye girişi yasaklandı dedi..
    yani dostlarım REDBULL artık yok.el altından felan bulabilenler benimle irtibata geçebilir yani pm atabilir neyse parası vericem.
    see u
  • arkadaşlar redbullun satışı aslında yasak ama birçok terde var heleki benim gibi marmariste 7 ayınız geçiyorsa:))
    redbullun lisansının iptal nedeni içinde bulundurduğu kafein miktarının normalin 3 katı olmasıydı...şu an piyasada ki içeceklerin içindeki kafein miktarı yanlış hatırlamıyorsam 375ml yani 9 fincan kahveye eşit...redbullda ise bu 27 fincan eder ve elbette alkolle öldürür ama banada hiç bişey oldı şimdiye kadar ama garantisi yok tabi...ben barmenlik yaptığımdan size "Sole" yi tavsiye edebilirim tadı aynı redbull ve diğerleri gibi iğrenç derecede şekerli değil...
    kolay gele..:)))
  • selam sole nedir ve .redbullu nerden bulabilirim ben?
  • msn de online olurmusun...
  • Enerji içecekleri bence psikolojik enerji'den öteye gidemiyor .
    " Hadi olm yaparsın allah içeceğinide içti , artık sen potaya smaçta basarsın uff uff " gibi diyaloglar geçiyor arkadaşlarla aramızda . Anlamıyorum enerji içeceği içince ne oluyor , akrabam triatlon'a katılır her yıl profesyonel sporcudur . Genelde Isostar kullanır ki zamanında en çok tutulanlardan hala tutuluyor , nasıl diye sorduğumda . Hepsi hikaye demişti önemli olan nasıl beslendiğin ve çalıştığındır demişti . İstediğin kadar kolisini iç bir halta yaramıyor yani . Psikolojik destek hepsi
  • yüzde 80 i bence psikolojik.ama bilimsel oalrak bakıldığında yüzde 80 i cafein diyor dostum. bölede bi denklem var işte...

x+y=76
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.