|
Enerjisini ses dalgalarından alan ısı pompaları evlerimizi ısıtacak
-
-
Dh ısı pompası işine ya girdi, ya girecek eheh :)
Bir önceki konuda %500 %600 kazanımın neden olamayacağı herkese anlatıldı, yine anlatın lütfen :)
-
Olmaz bunlar, sesin sahip olduğu enerji belli, çok düşük, mikrofona giren de bu enerji zaten, çok gürültülü bir yerde çok ufak bir ısı pompası belki, diğer türlü tamamen göz boyama bence. Hiç hesap kitap yapmadan direk söyleyeyim.
-
Kazanım değil, verim… Arada fark var, bu verim belirli bir verime göre bu cihazlarım verimi olarak hesaplanıyor. Nasıl ki yoğuşmalı kombilerde %121 gibi rakamlar varsa, bunda da aynı sistemden hesaplandığında verim birkaç kat daha yüksek. Yoksa kimse daha az enerjiden daha çok enerji elde edileceğini iddia etmiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En az 20kw olmalı ve daıkın gibi firmalar bu işe girmiyorsa bi bildikleri vardır
-
Binaların üzerine battaniye örtsek bedavadan ısıtmış oluruz.
-
%700 verim derken
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"Yatırım tavsiyesi değildir" yazmayı unutmuşlar. İlk modelin 2023 içerisinde satışa sunulması bekleniyor, daha ortada fol yok yumurta yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 28 Ocak 2023; 11:53:13 > -
Bu verim dışında %1000 verimli ısı pompaları var endüstriyel olarak. Hatta evlere hizmet veren yerlerde kullanılıyorlar.
www.cimcorefrigeration.comAlberta Community Installs Heat Pump as Part of Efforts to Become Carbon Neutralhttps://www.cimcorefrigeration.com/alberta-community-installs-heat-pump-as-part-of-efforts-to-become-carbon-neutral
COP değeri 10’dan büyük diye yazılmış.
Önemli olan burada 0 C derecedeki suyu 70 C’ye çıkarmak değil 20 C’ı 30 C’ yapmak bu durumda verim artıyor.
Bunla alakalı başka haberlerimde olacak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Haberi okumamışsınız sanırım sesin enerjisini kullanmıyor, sesin havayı bazı yerlerde yoğuşturmasından oluşan ısı farkını kullanıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Isıtma soğutmada bu kadar verimliyse ben alayım derdim fakat sordum soruşturdum herkes aman abi kaç şundan bundan dolayı dedi.
en az 6 ay ısıtılması gereken üretim tesisim var ve klimalar yetersiz + verimsiz kalıyor ayrıca bakımı çok aydı sorun.
yakın zamanda güneş paneline geçtiğimde yerden elektrikli ısıtmaya geçerim diye düşünüyorum.
yoksa verim %1000 olsun ben dalga geçmek yerine almayı tercih ederim. Buradaki arkadaşlar yazmıştı zamanında. Isının üretiminde değil taşımasında verim yüksek diyordu.
-
o işte hiç olmaz :D
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Dh ısı pompası işine ya girdi, ya girecek eheh :)
Bir önceki konuda %500 %600 kazanımın neden olamayacağı herkese anlatıldı, yine anlatın lütfen :) |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X