Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Enflasyon %25'i aştı! ve ' Enflasyonla Topyekün Mücadele ' olmasına rağmen yine arttı! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
3
Favori
10.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aksinaletinsan

Zaten hersey %30 40 zamlandi. Sen buna %10 indirim yapsan %17 ile %26 arasinda zam yemis oluyorsun... burdanda en dusuk %17 gelecegi gozukuyor.
    Bakkal hesabı yapalım. Fiyatlarının %80'ini kurdan etkilenen bir ülkede kur %80 değer kaybettiğinde enflasyon %70 artabilir.

Şuan sene başından bu yana %80-90 değer kaybetti ama şuan %40'lara çekildi. Hadi biz 40'ı baz alalım. %80'i kaç? %32 hadi bunun %10'unu hatta kıyak geçelim %15'i enflasyon ile mücadele olsun.

%32'nin %15'i kaç? %27..

Türkiye'de en en en iyi ihtimalle enflasyon %27'lere dayanacak demektir.. Şuan zaten %25.52 yani gelmiş dayanmış bile..

• quote:

Orijinalden alıntı: Erwin

Yok ötv indirdik yok şunu indirdik yok döviz düştü ayağına bir de bu kerizlere yılbaşında az zammı çakacaklar bekleyin esas eğlence o zaman. Koyduk mu diye gezerken iyiydi.
    Hocam ötv'yi indirince kağıt üstünde enflasyon öyle güzel düşüyorki, yönetimde siz olsanız siz de indirmek istersiniz

• Mogolo kullanıcısına yanıt
    Çok önemli bir noktaya değindiniz hocam içimizi yaktınız.. Türkiye'de vergi zenginden toplanmıyor üstüne birde siliniyor. Tüm yük çalışanların omuzlarında..
  • şu an itibariyle %25 enflasyon var diyor tüik
    bu ne demek?
    geçen sene 100 liraya aldığın şey bu sene 125 lira
    buna inanan var mı?
    kabaca bir sepet yapın
    içine en çok para harcadığınız ürünleri koyun
    gıda,ulaşım,kira,faturalar gibi
    bir bakın bakalım geçen sene 100 lira olan harcama bu sene kaç lira olmuş!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Hocam bu arkadaş cidden bir değişik forumda kimse çözemedi. AKP'li mi? Fetöcü mü? Chp'li mi bir türlü anlayamıyorum. Ama vatansever olduğu belli ondan pek bişey demiyorum. Sonuçta profil fotoğrafında komando resmi ve Türk Bayrağı var.

Alıntıları Göster
    sanırım iyi kafa yapan bir maddenin bağlımısı olabilir arkadaş?
  • Enflasyon %25'i aştı! ve " Enflasyonla Topyekün Mücadele " olmasına rağmen yine arttı!

Yeni Çağ Gazetesi
    Enerji grubunda yıllık enflasyon % 81'i aştı
    http://www.yenicaggazetesi.com.tr/enerji-grubunda-yillik-enflasyon-81i-asti-211686h.htm

quote:

Enerji grubunda yıllık enflasyon % 81'i aştı
    2 dakika

TCMB Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'nda, hükümeti enerji sektöründeki üretici fiyatlarında yıllık enflasyonun yüzde 81'i aşması konusunda uyardı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'nda, "Geçen ay yıllık enflasyon temel mal grubu dışındaki alt kalemlerde yükseliş göstermiştir" denildi.

TCMB tarafından ekim ayına ilişkin Fiyat Gelişmeleri Raporu yayımlandı. Raporda, enerji fiyatlarının ekim ayında yüzde 3,70 arttığı, grup yıllık enflasyonunun 2,40 puan yükselişle yüzde 29,43 olarak gerçekleştiği anımsatıldı. Bu gelişmede elektrik ve doğal gaz fiyatlarındaki artışın belirleyici olduğu ve katı yakıt fiyatlarının da yüksek bir artış kaydettiği belirtilen raporda, elektrik ve doğal gazda son üç aydır gerçekleştirilen ardışık fiyat ayarlamaları sonucu bu kalemlerde yıllık enflasyon sırasıyla yüzde 44,95 ve yüzde 31,35 seviyelerine ulaştığı vurgulandı.

Raporda, enerji üretici fiyatlarının yüzde 5,37 ile yüksek artış eğilimini sürdürdüğü ve bu grupta yıllık enflasyonun yüzde 81,61'e ulaştığı bildirildi. Raporda, mevsimsellikten arındırılmış verilerle çekirdek enflasyon göstergelerinin üç aylık ortalamaları incelendiğinde, enflasyonun ana eğiliminin yataya yakın seyrettiği belirtildi. Bu görünümde, temel mal fiyatları ana eğilimindeki sınırlı düşüşe karşılık hizmet fiyatları eğiliminde görülen yükselişin etkili olduğu ifade edilen raporda, böylece, çekirdek enflasyon göstergelerinin ana eğiliminin yüksek seviyesini koruduğu vurgulandı.

Eşel mobil uygulamasının devamının, enerji enflasyonunda daha olumsuz bir görünümü sınırladığı ifade edilen raporda, gıda ve alkolsüz içecekler yıllık enflasyonunun ekim ayında 1,56 puan artarak yüzde 29,26 olduğu belirtildi.

• Enflasyon %25'i aştı! ve " Enflasyonla Topyekün Mücadele " olmasına rağmen yine arttı!

Yeni Çağ Gazetesi
    Erdoğan'ın Almanya ziyareti 1 milyon TL!
    http://www.yenicaggazetesi.com.tr/erdoganin-almanya-ziyareti-1-milyon-tl-211672h.htm

quote:

Erdoğan'ın Almanya ziyareti 1 milyon TL!
    2 dakika

Kamuda tasarrufun gündeme geldiği bugünlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'ya ziyareti için harcanan para dikkat çekti. Erdoğan'ın Almanya ziyareti, güvenlik önlemleri için harcanan para hariç, 985.600 Türk Lirası'na mâl oldu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eylül ayı sonunda Almanya’ya yaptığı ziyaretin Almanya’ya maliyetine ilişkin bilgiler açıklandı. Bild gazetesinin Hür Demokrat Parti (FDP) milletvekili Otto Fricke'nin hükümete verdiği soru önergesine dayandırdığı haberinde, Erdoğan'ın ziyareti için Alman Dışişleri Bakanlığı'nın 160 bin euro yani 985.600 TL ödeme yaptığı bildirildi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ HARİÇ

Cumhurbaşkanlığı sözcüsünün de Bild gazetesine bu bilgiyi teyit ettiği kaydedildi. Bu para ile Erdoğan'ın onuruna Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in verdiği akşam yemeğinin ve diğer protokol masraflarının karşılandığı aktarıldı. Bild gazetesinin haberinde Erdoğan’ın ziyareti nedeniyle alınan güvenlik önlemleri masraflarının bu paraya dahil olmadığına dikkat çekildi. Güvenlik önlemlerinin masraflarının Maliye Bakanlığı tarafından incelendiği bilgisi verildi. Erdoğan'ın ziyareti sırasında Berlin’de güvenlik önemleri en üst düzeye çıkartılmış ve 4 bin 200 polis görev yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 28-29 Eylül tarihlerinde Almanya’ya bir devlet ziyareti gerçekleştirmişti. Erdoğan Berlin ziyareti kapsamında Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından kabul edilmiş, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile iki görüşme gerçekleştirmişti. Berlin'deki temaslarının ardından Köln'e giden Erdoğan, burada Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Köln Merkez Camii'nin açılışını yapmıştı.

• maligezgin kullanıcısına yanıt
    Öyle bakarsanız enflasyon en az %40 derim. Fazla çıkarsa yine şaşırmam..
  • ldr1907 kullanıcısına yanıt
    "Butun" yetkiden kasıt nedir? Halen verilmemiş hangi yetki var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapısal Reformlar,
    Yapısal Reformlar,
    Nedir bu yapısal reformlar?
  • Oyun çok büyük 100 GB üzeri..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Öyle bakarsanız enflasyon en az %40 derim. Fazla çıkarsa yine şaşırmam..
    40 mı?
    yapma Allah aşkına
    son zamanlarda hiç markete pazara çarşıya gitmedin sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: maligezgin

40 mı?
    yapma Allah aşkına
    son zamanlarda hiç markete pazara çarşıya gitmedin sanırım

Alıntıları Göster
    En az dedim hocam. Size göre enflasyon kaç mesela? Tüm alışverişleri ben yapıyorum maalesef:))
  • quote:

En az dedim hocam. Size göre enflasyon kaç mesela? Tüm alışverişleri ben yapıyorum maalesef:))

Alıntıları Göster
    gelirimden en yüksek payı alan kalemler
    çocuğun kreşi
    benzin
    bakliyat et süt yumurta peynir tereyağ vs (makarnanın paketi 2.5 lira (oha!) 500 gr)
    bebek bezi
    kıyafet
    ulaşım
    ilk aklıma gelen bunlar
    ve bunların çoğunun fiyatı 2 kat arttı!
    öyle dışarı çıkıp yiyip içtiğimiz gezdiğimiz de yok çocuklardan ötürü
    bir de hafta sonu çıksam ay sonu gelmeyecek
    ben partiye kişiye şuna buna bakmam
    ben insan gibi yaşamaya bakarım
    enflasyonun %25 olmasına çocuklar bile inanmaz
    kimse bana geçen sene 100 harcarken bugün 125 harcıyorsun diyemez
    bu koca bir yalandır

• maligezgin kullanıcısına yanıt
    Maalesef çok haklısınız özellikle bebek bezleri çok pahalı olmuş çocuğu olan arkadaşım öyle diyordu. Olabildiğince indirimleri takip edin hocam ve ufakta olsa birikimlerinizi gecelik faizde tutun en azından yoksa enflasyona yenilir paranız durduğu yerde.
  • Equris kullanıcısına yanıt
    zaten eriyor her ay gelir vergisinden 80 lira daha eksik yatıyor maaş
    üstüne bir de aylık rutin zamlar
    2012 den beri her geçen yıl bir öncekini aratıyor maalesef

en çok sinirimi bozan şey ise burada gelip partizanlık yapan tipler
    cebimizdeki para eriyor daha bunu kabul edemiyorlar
  • DARK KING kullanıcısına yanıt
    Önemli olan Ahmet ve Mehmet Emmilerin Ak Parti çıkışlı olmasıdır. Yoksa mayası Cehape zihniyetli olan biri fabrika çıkışlı olsa bile arızalıdır.
  • Leipold kullanıcısına yanıt
    Şimdi sana soruyorum. 16 yıl önce Ak Parti iktidarda değilken karnın acıkınca bu kadar rahatça steak yiyebilir miydin?
    İşte refah ve kalkınma seviyesi budur.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.