Şimdi Ara

Enflasyon %25'i aştı! ve ' Enflasyonla Topyekün Mücadele ' olmasına rağmen yine arttı! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
3
Favori
10.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Equris

2 ay sonra bu topyekün mücadele bitecek, 2 ay sonra ötv ve kdv indirimleri bitecek. O zaman dolar 5tl'nin altına düşmemiş olursa işte o zaman göreceğiz gerçek enflasyonu..

Alıntıları Göster
    mart seçimlerinden önce herhangi bir indirim bitmesi olmaz.

asıl bombalama marttan sonra bence.

yılbaşı zamlarını fazla yansıtmamaya çalışacaklar

yoksa akplilerde iflas bayrağını çeker.

şuan ekmek hala 1 tl o zaman ekonomi iyi kafasındalar ama az kaldı

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark matter

Kendisinin ne olduğu belirsiz.Kimine göre aktroll kimine göre ise aklınca aktrolleri trollüyor..Yazık boşverin kendi halinde bırakıp blok atıp geçin.

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L30N -- 8 Kasım 2018; 4:22:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah için şu topyekün mücadele sıfatını kullanıp 1 tane gerçekten indirim yapan firma var mı? Ne kadar vatan haini, kansız bir topluluk olduk ya esnafından hükümetine herkes birbirine geçirmeye çalışıyor şu zor günlerde bile.
  • ldr1907 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Sayende böyle bir kesimi tanımaya devam ediyorum. Nasıl düşündüklerini aşağı yukarı anlıyorum. Malum kesimi yok saymak imkansız. Uçağın burnu aşağıya baksa bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 7 Kasım 2018; 23:31:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Ekmek 1.5 Tl ama. Nasıl bu kadar kısa sürede böyle zengin bir ülke olduk hâlâ çözemiyorum.
  • ldr1907 kullanıcısına yanıt
    köyde mi yasıyorsun 16 yıldır yönetiyorsunuz hangı yetkiden mahrum oldunuz ne yapmak ıstedınız de karsı cıkan oldu boş herif !? sımdıye kadar olumlu ekonomı polıtıkası gördün mü hala atatürk kurdugu cumhuruyietın meyvesını yıyorsunuz . zaten secımı kazandınız muhalefet mı var karşınız da ? olay buyuk resmı görenler ıcın korkunc tablo . senın gıbıler dogal secılım le zamanla yok olucak soyut yasadgın dunyanda mutluluklar
  • barcan61 kullanıcısına yanıt
    Bir sakin ol. Eleman ağır fanatik taklidi yapıyor. Malum kesim bile böyle cümleler kurmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

mart seçimlerinden önce herhangi bir indirim bitmesi olmaz.

asıl bombalama marttan sonra bence.

yılbaşı zamlarını fazla yansıtmamaya çalışacaklar

yoksa akplilerde iflas bayrağını çeker.

şuan ekmek hala 1 tl o zaman ekonomi iyi kafasındalar ama az kaldı

Alıntıları Göster
    O zaman indirimler devam ederse şirketlerin karlılıkları azalır ve paramız değer kaybeder ve sonra dolar artar ve sonra yine zam yapmak zorunda kalırız.
  • Ne indirimi ne otv'si bu ülkeden bir cacık olmaz.

• maligezgin kullanıcısına yanıt
    Boşverin hocam onlar sizin gibi ev geçindirmiyorlardır ya da alttan alttan birileri onları destekliyordur gerek maddi ya da gıda bez yardımı vs.
  • Bu enflasyonla topyekün mücadele kampanyaları tamamen soygun . Ya bir kaç gündür kafamda yeni bir sweatshirt almak var . Gidiyorum mağazalara daha 1 sene önce 20 25 liraya almayanı dövdükleri kıyafetler 40 tan aşağı bulursan ne mutlu sana . DeFacto normalde ucuz ve nispeten kaliteli kıyafetleri olan firma mağazaya girince enflasyonla mücadelede bilmem kaç indirim yaptık diyor kumaşı bile dandik bir sweatshirtin etiketine bakıyorum 45-50 lira . Oradan çıkıp LCW geçiyorum yine aynı . Fiyatları yükseltip daha sonra %50 indirim yaptık diyip zamlı fiyatı iteleyen firmalarla neyin mücadelesini yapacaksın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ldr1907

Şimdi sana soruyorum. 16 yıl önce Ak Parti iktidarda değilken karnın acıkınca bu kadar rahatça steak yiyebilir miydin?
    İşte refah ve kalkınma seviyesi budur.
    Normalde sizin attığınız mesajları çok eleştiriyorum ama AKP'nin bu konudaki hizmeti gerçekten çok iyi oldu. Tüm ABD'li firmalara kapılarımızı açtık ve gençlerimizi dünyanın en iyi ülkesindeki gençler ne yiyorsa aynısını yeme fırsatı verdik.

Tüm çocuklarımız Burger ve Mc yiyerek obez olma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar hamdolsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ldr1907

Şimdi sana soruyorum. 16 yıl önce Ak Parti iktidarda değilken karnın acıkınca bu kadar rahatça steak yiyebilir miydin?
    İşte refah ve kalkınma seviyesi budur.
    Diyosun da ben Turkiye'de steak pek yememeyi tercih ediyorum. Beceremiyoruz yani. Ocakbasi ya da Balik restaurantda raki icmek varken steak yemek gereksiz. 2002 de zaten bunlari yapiyorduk Allah'a sukur. Yurt disinda malesef bunun yerini steak aldi. Ha azeri mekanlarinda vodka keyfi biraz ocakbasini andiriyor ama yine de bir Turkiye mutfagi degil. Neyse refah ve kalkinma seviyesi mi demistik?
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Üstat Atilla Yesilada bi videosinda Birikimimi %25 1 yil vadeli yatirdim Kazanaçli çikacagima inaniyorum demiş Bu durumda 1 yil sonra dolar 6.75i geçmeyecegini öngörüyor diyebilirmiyiz

Birde Bankalardan kredi çekimleri durma noktasinda Bu durumda neden mevduat toplasinlar en azindan bu faiz seviyesiyle sizce Mb den her an faiz indirimi gelir mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • erennavas kullanıcısına yanıt
    Evet böyle öngörüyor diyebiliriz ama öngörüleri ne kadar tutarlı birisi bilmiyorum.

Bankalar neden nakit toplasın? Çünkü batık kredilere karşılık ayırırlar ve mevduat kredi rasyosunu daha aşağı gösterip bilanço düzeltirler, bu da onlara manevra alanı sağlar.

Merkez Bankasının faiz indirmesi için enflasyonun düşmesi gerekli. Merkez Bankası enflasyona göre hareket eder/etmelidir.
    ****bono hk bilginiz var mi?

Oksijen hesabin gelecek ay faiz orani dusecek. Sormak durumundayim. Ayrica faiz indirimine karsi pozisyon almak istiyorum.

• Patatos P kullanıcısına yanıt
    Faiz indirimi öngörünüz varsa ve buna karşı pozisyon almak istiyorsanız dolarda pozisyon almalısınız. Banka ya da bonoların 1-2 ayda size verdiğini 1-2 günde verir faiz artışı yapıldığında. Ama faiz indirmek için henüz çok erken olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca ***bono ne bilmiyorum alernatif bankın aktif bonosu mu ne vardı %27.50 sanırım ondan bahsediyorsnuz. Hiç alım satım yapmadım ama yıllık %27.50 getiri ve bunu günlük olarak veriyorsa bileşik faizde yıllık %30'lara denk gelir bu da enflasyonun epey üzerinde. Ama enflasyon düştükçe bonoların faiz oranları da düşecektir. Enflasyon yükselirse o %27.50 artacaktır. (YTD)
    Sanirim satmazsak ayni faiz uzerinden veriyormus. Sayfasinda mevduatla karsilastirmasinda oyle yaziyor. Yani ben cikmadigim surece ayni faizden vermek zorunda.

Bu arada secimler dolayisiyla dolar uzerinde devlet hamlesi var. Bu yuzden dolar artmaz gibi geliyor, sabit tutarlar, yavas yavas faizler dusecek gibi geliyor. Kredi ceken yok, tabii indirim uygularlarken dolari da baskilayacaklardir.

Bu arada forum otomatik yildizlamis n bonodan bahsediyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patatos -- 12 Kasım 2018; 14:18:8 >
  • Gazeteler tam gaz, tabiki yandaşlar, diyorlar ki hergün emekliye zam, emekliye müjde, emekliye 2 kat zam, asgari ücrete süper zam, asgari ücrete şok zam, asgari ücrete %25 zam veriyorlar gazı....

• quote:

Diyanet’ten 3.2 milyon liralık 'tadilat' ve 'dekorasyon' - Diken
    Murat Sevinç
    2 dakika

Sayıştay’ın Diyanet raporuna göre başkanlık hizmet binası 3.2 milyon lira masrafla yeniden dekore edildi, dış cephesi de tadilattan geçirildi.

Fotoğraf: diyanet.gov.tr

Sözcü’nün haberine göre Sayıştay bu dekorasyon ve tadilat masraflarının mali kayıtlara yanlış yazıldığını, taşınmazlar için gerçekleştirilen büyük onarım ve tadilat harcamalarının, ilgili taşınmazın değerini artıcı faaliyetler olduğunu ve duran varlık hesabında işlenmesi gerektiğini vurguladı.

Sayıştay raporunda yer alan bilgilere göre, Diyanet’in, hizmet ve faaliyetlerinde kullandığı ve yönettiği cami, kuran kursu, hizmet binası, lojman gibi toplam 183 bin 393 adet taşınmazı bulunuyor. Bu taşınmazlardan 63 bin 447’sinin, envanter çalışmaları tamamlandı. Bu taşınmazların maddi değeri de 4 milyar 029 milyon 920 bin 631 TL olarak belirlendi.

Diyanet bu yılın ilk altı ayının sonunda da 7.7 milyarlık bütçesinin yetmeyeceğini bildirmesi üzerine 550 milyonluk ek ödenek almış, bu yılın bitmesine iki ay kala da kurumun bütçesinin yüzde 95’ini harcadığı ortaya çıkmıştı.

Diyanet’in ne kadar bütçe kullandığı ise yıl sonundaki cari hesap sonucunda netleşecek.

http://www.diken.com.tr/diyanetten-3-2-milyon-liralik-tadilat-ve-dekorasyon/

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.