Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Enflasyon %25'i aştı! ve ' Enflasyonla Topyekün Mücadele ' olmasına rağmen yine arttı! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
3
Favori
10.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mevduat Faizi 30larda sabitlenmeliydi. Baksanıza faize koyulan para bile enflasyona karşı değer kaybediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

geldi yine ekonomi profesörü
    Eğer bu laf bana ise yanlış bir gönderme çünkü ben prof fln değilim. Keşke gerçekten ekonomi profesörü olabilsem.

Ama Türkiye'dekiler gibi değil. Gerçek prof. olabilsem..
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Sizin aklınız ermez böyle şeylere. Bu millet oynanan oyunları görüyor, gerisi boş. Zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır. Türkiye bağırsaklarını temizliyor. Temizlik tamamen bitince her şey gün yüzüne çıkacak. Allah'tan ülkenin büyük bir kesimi sizin gibi okumuş ama feraset sahibi olamamış insanlardan oluşmuyor. Bu ülkeyi ayakta tutan eğitimsiz kesimin verdiği oylardır. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ldr1907

Oynanan oyun çok büyük. Yerel seçimleri iktidarımız kaybetsin diye fırsatçılar ve stokçular indirim yapmıyor. Üstüne zam yapıyor. Dolar dibe çakılmış, her yerden yatırım yağıyor ama enflasyon artıyor. Böyle saçmalık olur mu? Sabredin, dayanın Mart'ta bütün yetkiyi hükümetimize verelim bunların anasını ağlatacaklar. O zaman göreceğiz dolar mı kalıyor enflasyon mu?
    Verecek kıçımdaki donum kaldı, onuda vereyim benim tam yetkim bu kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ldr1907

Sizin aklınız ermez böyle şeylere. Bu millet oynanan oyunları görüyor, gerisi boş. Zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır. Türkiye bağırsaklarını temizliyor. Temizlik tamamen bitince her şey gün yüzüne çıkacak. Allah'tan ülkenin büyük bir kesimi sizin gibi okumuş ama feraset sahibi olamamış insanlardan oluşmuyor. Bu ülkeyi ayakta tutan eğitimsiz kesimin verdiği oylardır. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır.
    Anlamadım? Yani siz cahil kesimin ferasetine mi güveniyorsunuz? AKP'nin ihtiyacı olan cahil ama sağ duyulu insan profilimidir? Çünkü eğitim seviyesi arttıkça kafa karışıklığı artıyor ve asıl okumuş insanlar mı bizi bataklığa sürüklüyor?
  • OrQuN kullanıcısına yanıt
    Şimdilik o kadar ihtiyaç yok ama gerektiği zaman onu bile vermekten çekinmeyiz evelallah. Bu millet öyle aziz bir millettir ki yeri geldiği zaman İphone'larını bile kırabilecek bir cesaret ve basirete sahiptir.

Bir nevi öyle. Herkesin eğitimli olmasını isteriz elbet ama, okumuş ama feraset sahibi olamamış seçmenden çok cahil ama feraset sahibi seçmeni tercih ederiz. Çünkü ülkeyi ayakta tutan bu kesimdir. Bu konuda geçenlerde bir rektörümüz açıklamalarda bulunmuştu. Şu sözlere imzamı aynen atarım.

- "Türkiye'nin okumuş kesimi, profesörlerden başlayarak geriye doğru en tehlikeli olanlar üniversite mezunları. Olayları en rahat okuyanlar ilkokul mezunları. Çünkü zihinleri berrak. Üniversite ve sonrası durum çok vahim çünkü gidişatı okuyamıyorlar, zihinleri bulanık."

• ldr1907 kullanıcısına yanıt
    Ne desem bilemedim bu Rektör'e...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMannn

Mevduat Faizi 30larda sabitlenmeliydi. Baksanıza faize koyulan para bile enflasyona karşı değer kaybediyor.
    Bakın ne kadar düz mantık ile faizlerin düşük olduğunun tespitini yapmışsınız. Maalesef bu ülkede şuan faizlerin yüksek olduğunu düşünen prof. seviyesinde bile insanlar var. Ama gerçekleri görmek için at gözlüklerini çıkarıp bakmak yeterli..
    Ne diyebilirsin ki müthiş bir analiz. Eğitimli kesimin kime oy verdiğini az çok biliyoruz. Onlar iktidarda olsaydı vay halimizeydi.

• Yahu bu verilerin doğru olmadığını bilmeyen kaldı mı?
    Piyasaya güven vermek için düşük gösteremiyorlar.Neymiş en çok fiyatı artan çocuk montu bayan kazağı tüik milletle dalga geçiyor.Kur zamlarıyla giyim zaten lüks oldu yerli alt sınıf markalar bile 100-200tlden başlıyor geç bunları millet zaten geçti karnını doyurma derdine düştüler.Gıdayı konuş en basiti temel gıdalardan ekmeğe zam yapıldı onu de millet ciddiye alsın!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Bankalar yavaş yavaş faizleri düşürüyor en son baktığımda %19.x e kadar çektiler

Enflasyon zaten gerçekte %50-70

Hükümet perdeyi çekmiş bişiy gizliyor elbet bir gün perde açılacak

• Allah buna sebep olan herkesin belasini versin para hirsinda bogulun dilerim Allahtan sofranizdan cikar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yuksek faiz LMG gibidir tariya tariya saklanmaya zorlarsiniz ama merminiz biter bitmez karsinizdaki daha guclu yukselir.
  • Ben bu 'enflasyonla mücadele' olayı kadar saçma bi şey görmedim.

Mesela tüm dünya el ele verip her şeyin -ürünlerin, hizmetlerin- fiyatını yarıya indirse, ne olacak? Dünya bi anda başka bi yer mi olacak? Tüm sorunlar çözülecek mi?

'Enflasyonla mücadele' konusunu buna benzetiyorum. Sorunu sadece saklamaya çalışıyoruz, çözüm Yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok doğru bir tespit. Halının altına tozu itmekten farkı yok. Asıl pisliği bahar temizliği yaparken halıyı komple kaldırmak zorunda kalınca görürsünüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cokbaska

Bankalar yavaş yavaş faizleri düşürüyor en son baktığımda %19.x e kadar çektiler

Enflasyon zaten gerçekte %50-70

Hükümet perdeyi çekmiş bişiy gizliyor elbet bir gün perde açılacak
    %24 verende var hocam ama para miktarına göre değişiyor. Ziraat %18.5 veriyor. Enpara %23.75 veriyor şuan mesela.. Garanti Bankası %18-19 civarı hoşgeldin faizinden sonraki aylarda veriyor tabi orada da para miktarına göre değişiyor. Enpara faiz konusunda çok avantajlı hocam aklınızda bulunsun. Elbette diğer bankalara da mutlaka bakmak gerekiyor.
    Biliyorum hocam yine de enflasyon altında oranlar bu bile bize yanlış giden bişiyler olduğunu gösteriyor

• Eski başbakan Yıldırım 2017'de şöyle demişti:Türkiye'nin 2018'i 2017'den daha iyi olacak. Hem enflasyon tek haneli olmaya devam edecek.

Geldiğimiz durum ise bu. Kağıt üzerinde 25 gerçekte 75.

• Siz birde marttan sonraki patlamayi görün.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.