|
Bildirim
Olması gereken fiyat 1999 TL
|
ilk fiyatı belirleyen kimse kovun gitsin.
nedenleri: -telefonu ilk alanları enayi yerine koydu.bu kesim fiyat perfomanstan çok firmaya marka bağımlılığı olacak kesimdi. -telefon un yüzü eskidi.ilk çıktığı zamanki ilgi kayboldu. -pazar payınızı kaybettiniz.o ilk fiyat ölümcül bir hataydı htcnin yaptığı hatayı yaptınız ve siz de batabilirsiniz bu tip adamlarla. |
Zamanında Mi Note 3 gibi bir cihaz 1280 TL'ye alınabiliyordu, muadil bir cihaz olduğuna ve GM'nin sabıkalı geçmişine göre 1000 TL eder diyip kaçıyorum.
|
1500 tl bile fazla bu çöpe.
|
Olması gereken fiyat 1000-1500 TL arasıdır, daha fazla yapmaz. Hele ki Android güncellemesini bile neredeyse bir yıl sonra veren bir markaya bu bile çok diyorum.
![]() |
Koş 3 tane satın al destek olmak için.
|
"Enflasyonla Topyekün Mücadele" bir siyasi parti propagandası fakat firmalarca kullanılıyor. aynı sekilde "yerli üretim" logosu da siyasi amaçlı ve firmalar o logoyu bakın ben onun tarafındayım demek için kullanıyor. Türk Malı tüm dünyada tanınan ibareydi. Yerli Üretim ise sadece bir siyasi parti ve onun takipçileri tarafından kullanılan bir anlamsızlık. Nitekim böyle anlamsızlıklar içinde firmalar anlamsız indirimler yapıyor. Anlamsız.
|
Zamanında %25 geçiriyorlarmış demekki. Şimdi alkışlamamızı mı bekliyorlar ?
|
Paran varsa ,gerekli izinlerle ve sağlam bağlantılarla Çin den bugün istediğin özellikler de, General değil,Koramiral,Korgeneral Mobile ürettirip ,ya da Çin deki bir üreticinin yerli şirketi olup aracı gibi satarsın.Türkiye de olmıyacak şey yok.
Öyle ki zamanında ucuz Çin balını, Amerika kendi piyasasında ki yerli bal üreticilerinin işine balta vuruyor diye dandik ,sağlıksız diyip girişini yasaklamıştı.Çinli ler Tayland veya başka bir ülkeydş sanırım, balını O ülkeye götürüp,markasını değiştirip, O ülkeden Amerikaya ihraç ediyor ve kontrol den geçiyorken, siz hangi yerlilik den bahsediyorsunuz.Herşey para ve menfaate bakar.Yerliyim ben ,elin yabancısının cebi dolacağına benim cebim dolsun demek değildir yerli olmak. Kaç yıl geçti, Vestel veya GM piyasa da ilerleme adına çıkardığı modeller de zirveye oynayan bir modeli varmı? Ya da neden yok? TR de herkes koşulsuz Vestel ya da GM marka telefon kullansa dahi ,bir adım ileri gitmezler ,bizde ki mantık ,en azı en kolayı ile ceplerini doldurmaya bakmak. Aliexpress i aç bak, General Mobile ın özelliklerinin çok üstünde ,adı sanı duyulmamış,çin markaların snapdragon 835 li modelleri , 200-250 dolara kapış kapış ,Alibaba dan toptan alırsan daha da ucuz,enflasyonla mücadeleymiş. Şu telefonların kayıt olayı neyse de ,gümrük takılma olayı olmasa ,görürdüm ben sizi peh.Vestel vb ve yabancı markaların disturübütörlerin ekmeğine yağ sürmek den başka birşey değil ,telefonların gümrüğe takılma olayı.Ellerin den gelse ,yolcu beraberin de gelen yurt dışı telefonları da kullanıma açmazlar. General Mobile ın yerli sermaye ,girişim olması da,zerre yerli malı olduğu anlamına gelmez. Yok işte iphone da,diğerleri de Çin de ürettiriyor. Geçiniz bu argumanı. İphone,Samsung ve diğerleri ama öyle ama böyle ,sermayenin dışında kendinden birşey katıyor.Bakıyorsun sen de O da yok.Android One cihaz çıkarmışsın, Google ile işbirliği yapıp,stok android in diğerlerin den daha fazla güncelleme alması gerekirken,o da yok. Gsmarena gibi mobile portallara bakıyorsun,Vestel,General Mobile ın bırak adının geçmesini esamesi bile okunmuyor.Yerli dediğin, kalkınsın kalkınsın da ,yerli dediğin tercih edilebilir olsun diye ,zilyon tane muadili ,özellik olarak daha iyisi varken kendi halkına ucuz verir,en azından samimi olur o zaman.Yurt dışına ihraç edip Ülkeye katma değer sağlar.Bizimkilere bakıyorsun,direkt ithal et,kar marjı,yalandan bir iki elin sayısı sözde ar ge,tasarım elamanı ile işçilik ,pazarlama komisyonu koyup satış yap mantığı. Diğerleri ,senin gibi Hasan usta çek ordan bir buçuk yumurtalı,kuşbaşılı sipariş verir gibi telefon markası değiller. |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F03B400 -- 28 Ekim 2018; 22:9:5 > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|