Şimdi Ara

ENGELLİ ARAÇ ALIMI HAKKINDA BİLGİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • %90 ENGELLİ ( ZİHİNSEL ) akrabam var ve biz bakıyoruz. Annem mahkeme kararıyla vasi tayin edildi.

0 araç alırsak ruhsat engelli teyzemin mi yoksa annemin mi üzerine çıkar?

• konuşamıyan yürüyemiyen kuzenim için dayımlar bi ara araştırmıştı onlarda sıfır almayı planlıyorlar. merak ettim. takip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ...DeAtH... -- 24 Kasım 2015; 19:48:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Annenin üzerine çıkar yakın bir arkadaşımda golf aldı inanılmaz ucuz oluyor gerçekten..
  • Vieux12 V kullanıcısına yanıt
    İnternetten araştırdığım kadarıyla ruhsat engelli kişinin üstüne çıkartılıyomuş ama bu konuda okuduğum örnekler hep fiziksel engelleri olan kişiler üzerinden verilmiş. Zihinsel engelli olduğ için ruhsatın engelli kişinin üstüne olamayacığını düşünüyoruz biz de fakat internette bunun gibi bir örnek bulamadık. Ruhsatın annemin üstüne çıkacağına emin misiniz? Kesin sonuç mu yani :D
  • Fanfinofonfon kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarı ile kesin sonuç çünkü ruhsat arkadaşımın üzerine , benim bildiğim fiziksel engelli birisi olsa bile kendi üstünüze alabiliyorsunuz ruhsatı yarın arkadaşımla görüşücem zaten sorar ayrıntılı bilgiyi aktarırım buraya.
  • Vieux12 V kullanıcısına yanıt
    Bekliyorum haberini, eyvallah ilgin için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fanfinofonfon

İnternetten araştırdığım kadarıyla ruhsat engelli kişinin üstüne çıkartılıyomuş ama bu konuda okuduğum örnekler hep fiziksel engelleri olan kişiler üzerinden verilmiş. Zihinsel engelli olduğ için ruhsatın engelli kişinin üstüne olamayacığını düşünüyoruz biz de fakat internette bunun gibi bir örnek bulamadık. Ruhsatın annemin üstüne çıkacağına emin misiniz? Kesin sonuç mu yani :D

Farketmiyor araç engelli kişinin üzerine çıkıyor
    Vasi hakkı mirasa hak değildir onu göze alarak alın ornek aracı satamadan Allah korusun bir şey olursa pek hakkınızı olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Ruhsat engelli kisinin adina cikar. Vasi tayini anneniz oldugu icin bi 6 ay kazanciniz var. Vasi zor cikan bir sey. Arac icin proforma fatura alacaksiniz arac bayisinden savciliktan izin karari cikarsa (bir adam gelip evde bakilan kisiyi kontrol ediyor) o zaman araci alabiliyorsunuz. Zor istir bu surecler biraz

sormak istediğin şeyin cevabını söyleyeyim, eğer engelli kişi vefat ederse araba üzerinde teyzene de hak çıkar yarısına sahip olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Evil -- 24 Kasım 2015; 23:27:52 >
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    demek istediğini anlamadım. Zaten engelli olan kişi teyzem. Annemler 3 kardeş, diyelim ki engelli olan teyzem vefat etti vefat ettiği sırada vasisi annem ise bu durumda araç kime kalıyor ya da parasını bizim ödediğimiz araç diğer kardeşle mi paylaştırılıyor?
    diğer kardeşlerle paylaştırılıyor, vasi sadece işlemleri yapmak için gerekli
  • Engelli araç engeli olan kişi üzerinedir
    Araç 5 yıl satılamaz bu 5 yıllık süreçte kişi kaybedilirse miras hakkı olan kişiler araç üzerinde hak sahibi oluyorlar hocam aracı almadan önce engelli kişinin mirasçıları ile iyi oturup anlaşmanız veya konuşmanız lazım ileride başınız ağrımamasi için

• quote:

Orijinalden alıntı: Fanfinofonfon

demek istediğini anlamadım. Zaten engelli olan kişi teyzem. Annemler 3 kardeş, diyelim ki engelli olan teyzem vefat etti vefat ettiği sırada vasisi annem ise bu durumda araç kime kalıyor ya da parasını bizim ödediğimiz araç diğer kardeşle mi paylaştırılıyor?

Teyzenizin eşi ve çocukları varsa mirasçı onlar olacaktır eğer eşi ve çocuğu yoksa 3. Derece akrabaları miras hakkı oluyor vasi tayini sadece resmi islerde kullanılıyor aracın ruhsatı çıkarırken emniyet işlemlerinde imza için anneniz gerekir ancak bu dediğim gibi miras hakkı değildir

Ne yazık ki iyi haber veremiyorum , bende yanlış biliyormuşum. Ruhsat engelli kişinin üzerine çıkıyor ve 3. derece akrabaları kullanabiliyor sadece. Bugün bizzat arkadaşın ruhsatada baktım öz kardeşi olmasına rağmen ruhsat direk kardeşinin üstüne kendisinin değil.
  • Kesinlikle ve kesinlik ve yine kesinlikle .
    Arkadaşlar alabilirsin dediği için söylüyorum tekrar . Yine kesinlikle .
    Engelliden başka birinin üzerine olamaz .
    Annenin değil , kim engelliyse onun üzerine olur .
    Ha zihinsel engellinin üzerine araç mı olur diye düşünebilirsin .
    Benim yeğenim 5 yaşında .
    Nasıl 5 yaşında çocugun üzerine araç varsa .
    Zihinsel engellinin üzerinede öyle araç olur .
  • Arkadaşlar 2016 yılı için bir araç almak istiyoruz %90 engelli olan akrabam y üzerinden, olayı şöyle açıklıyayım # engelli y (45yas)annesi z ile yaşamaktadır ve vasisi z dir, z kısa süre önce vefat etmiştir ve haliyle y nin vasisi su an yoktur ve y nin 6 kardeşi de vasilik başvurusu yapmamıştır y nin kardeşlerinden g engelli y yi yanına almıştır bakmak için ama vasiliği yoktur g nin suan ve g nin oğlu haliyle y nin yeğeni t aracı almak istemektedir (t 3. Derece kan hısmı) aracı alabilir mi ayrıca aracı t nin oğlu S de kullanabilir mi (S 4. Derece kan hısmı)# prosödürler de yazarsanız memnun olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş26 -- 29 Mayıs 2016; 16:58:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arac önerisi ne olur bayan için otomatik?
  • narsess kullanıcısına yanıt
    Aracı kendisi mi kullanacak, engeli nedir, sandalye kullanıyor mu, yaptığı km nedir??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.