Dönüş yapmam gereken çok mesaj biriktiği için tek mesajda alıntılayarak yazacağım. İlgili mesaja bakın lütfen arkadaşlar. Hepinize çok teşekkür ederim beni aydınlattığınız için.
Hocam beni uyandırdığın için çok teşekkür ederim. Ben bir haksızlığa uğradım düşüncesiyle fevri davranıp mağdur, kızgın ve hesap soran bir üslup takınacaktım cimer'e. Senin dediğim çok daha yerinde bir üslup olur. Lakin itiraz hakkımın olmaması açısından cimer'in bu konuda etkisi ne olur sence?
Hocam aldığınız raporlar kurul kararından sonra bakanlığa gönderilip dosya numarası eklenerek sisteme geçiriliyor. Bu raporlar e-devlet'te de görünüyor. Bu açıdan siz nasıl habersiz bi şekilde rapor aldınız anlamadım. Hani muayene olursun hatta kurula da çıkarsın ama bakanlıktan geri döner. Bu iş nasıl oldu bi anlatır mısın? %59 senin poliklinik oranları toplamın. Hepsi ayrı ayrı balthazard hesaplama yöntemiyle hesaplanıp o sonuca göre toplanıyor, seninki bu yüzden %50'ye düşmüştür. |
Engelli haklarından mahrum kaldım. %39 rapor verdiler. Ben şimdi ne yapacağım? (3. sayfa)
-
-
Alıntı
metni:Sürekli bana kızarlar neden tıpın bir alanı olan psikiyatriyi küçümsüyorsun diye tabi küçümserim. Plastik cerrahi dese ki kemik 1 milimetre sağda direkt ortopedi devreye girer, sgk karşılar, hemen ameliyata alınırsınız, adli tıpa yansır ama psikiyatri dese ki şuradaki 1 santimlik kaymadan dolayı müştekinin klinik depresyonu katlanarak devam ediyor. Yemin ediyorum kahkaha basarlar. Psikiyatri sayesinde oran düşürme yapıyorlar zaten. Soyut bir kavram ya hani...
Alıntı
metni:Süresiz (sürekli) rapor diye bir şey yok. SGK kafasına estiğinde süresiz raporları da tekrar tekrar kontrole gönderiyor, sadece lafta o süresiz ifadesi. Bugün 40 alsanız yarın 39 almayacağınızın da garantisi yok. Yıllardır engellilik haklarından yararlananlar nasıl yapıyor peki? Yönetmelikte tekrar başvuru için en az 6 ay geçmesi gerektiği yazıyor...
-
Öncelikle geçmiş olsun, durumunuzla ilgili yorum yapmaktan imtina ederek, kanuni haklarınızdan bahsetmek istiyorum.
Öncelikle idarenin her kararına yargı yolu açıktır. Siz rapora itiraz ederek 1.basamağı geçmişsiniz, hakem hastane de idare ile aynı kanaatte rapor vermiş. 2.basamaktaki hakkınız idare mahkemesi, raporların kopyaları, kati sonuç ve durum anlatır dilekçi ile idare mahkemesine başvuracaksınız. Sizden sadece harç ücreti talep ediyorlar. İdare mahkemesinde davalar evrak üzerinden ilerler, yani normal mahkemeler gibi tarafları çağırıp duruşma yapmazlar. Ama dilekçenizde "Duruşma" talebinden bahsederseniz sizi davet edip dinlerler, fakat bu süreci uzatır. İdare mahkemesinden de olumsuz sonuç alırsanız, bölge idare mahkemesine itiraz hakkınız var. Bölge itirazında yeniden evrak talep etmezler. Tüm bu süreç aleyhinize sonuçlanırsa, en üst itiraz makamı Danıştay olarak karşınıza çıkacak.
İdari davalar evrak üzerinden ilerlediğinden dilekçeniz çok önemli, detay, varsa benzer davaları da ekleyin. Mümkünse iş bilen birinden destek alın. Süreç yavaş ilerler ama haklıysanız mağdur olmazsınız, korkmayın.
-
Çok teşekkür ederim. Bu harç ücreti ortalama ne kadar oluyor acaba?
-
-
Çok geçmiş olsun maalesef uğraştırırlar baltazar formülü eskiden yüksekti oranı düşürmüşler sizin hastalıklarınız da 50 civarı almanız gerekirken 40 altına düşünce sıkıntı olmuş devlet bir bakıma tedbir almış eyt magdurları varken herkes sağlık raporu çıkartıp suistimal edince kimseyi emekli etmek istemiyor sgk da rapor alanlara sürekli raporu cevirerek her yıl muayeneye cagırıyor kontrol sonucu oran düşerse emeklilik gecici askıya alınıyor bezdirme uygulamaları yapılıyor bir sgk müfettişi bizzat diyordu sağlık raporu alanlar yüzde 60 sahte hepsine davalar acılıp sgkya zarara sokmaktan işlem yapılmış bana cilt cilt dökümanları gösterdi hepsine soruşturma açılıyor telefon dinlemeleri hepsi inceleniyor
Sende belki hastalıklardan muzdaripsin haklısın ama kurunun yanında yaşda yanıyor
Senin durumun yüzde 39 da kaldığı için 6 ay sonra tekrar başka hastaneye mürcaat etmeniz gerekmekte zira hakem hastaneye gittiyseniz kesin rapordur değiştirilemez
birde şunu söylemeden edemeyeceğim hastalıklarınız küçüklüğünüzden beri varsa sistemden görünür yoksa sonradan yeni oluşmuş gibi hastalık meydana geldiyse şüpheli görülür
-
Çok teşekkür ederim. Raporu hakem hastanesinden aldığım için doğal yollarla itiraz edemeyeceğimi biliyorum. Ama kullandığım ilaçlar ve tedavi kayıtları ortada olduğu için bunlarla birlikte bir dilekçe yazarak hastaneyi cimer'e bildirmemin bir yararı olur mu sizce? Yeniden rapora başvurmak için 6 ay gerekiyorsa idare mahkemesine davaya gerek yok sanırım ama yeniden rapora başvurduğumda bu kez hakkımı alıp almayacağım da belli değil. Bu açıdan davanın lehime sonuçlanması ihtimali varsa dava mı açsam?..
Bir konu daha var size danışmak isterim; Hem ilgili kanundan hem il sağlık müdürlüğündeki ilgili görevlilerden öğrendiğim kadarıyla, eğer silah ruhsatı ya da ötv indirimi için rapora başvurulmuyorsa, hastane sizden ücret talep edemez deniyor. Ayrıca ben örgün üniversite öğrencisiyim; öğrencilerden de ücret talep edilmiyormuş. Bu açıdan ben durum bildirir rapor için başvurduğum halde hastane benden 218 lira ücret aldı. Makbuz elimde. Böyle bir şey var mı hocam, siz biliyor musunuz? Ben bunu da bildireceğim cimer'e.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 4 Mart 2021; 12:56:23 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: HanKaĞaNÇok teşekkür ederim. Raporu hakem hastanesinden aldığım için doğal yollarla itiraz edemeyeceğimi biliyorum. Ama kullandığım ilaçlar ve tedavi kayıtları ortada olduğu için bunlarla birlikte bir dilekçe yazarak hastaneyi cimer'e bildirmemin bir yararı olur mu sizce? Yeniden rapora başvurmak için 6 ay gerekiyorsa idare mahkemesine davaya gerek yok sanırım ama yeniden rapora başvurduğumda bu kez hakkımı alıp almayacağım da belli değil. Bu açıdan davanın lehime sonuçlanması ihtimali varsa dava mı açsam?..
Bir konu daha var size danışmak isterim; Hem ilgili kanundan hem il sağlık müdürlüğündeki ilgili görevlilerden öğrendiğim kadarıyla, eğer silah ruhsatı ya da ötv indirimi için rapora başvurulmuyorsa, hastane sizden ücret talep edemez deniyor. Ayrıca ben örgün üniversite öğrencisiyim; öğrencilerden de ücret talep edilmiyormuş. Bu açıdan ben durum bildirir rapor için başvurduğum halde hastane benden 218 lira ücret aldı. Makbuz elimde. Böyle bir şey var mı hocam, siz biliyor musunuz? Ben bunu da bildireceğim cimer'e.
Durumunuzda haklısınız dediğim gibi baltazard formülü değişmiş cimere başvuru yapsanız da değişmeyecek zira formul cetveline göre hesap çıkartıp sendeki sonucu verirler hakem hastane kesin sonucu vermiş dava da açabilirsin ama uzun sürecek senin durumunda çok insan var şansını dene derim ama bu seferde 6 ay sonrasında hastaneye tekrar başvurusunda devlet içinde dava konusu olacak iki kördüğümle uğraşmak zorunda kalacaksın cimer konusunda ceza veya soruşturma açılacak bir durum yok
Diğer sorununuza gelince silah ruhsatı veya ötv indirimi için kategori farklı siz engelli indirimi istemişsiniz ardından emekli olabiliyorsunuz engelli kartı çıkartıp yaşa takılmadan 3600 günle (5400 de olabilir emin değilim mevzuat değişmiş olabilir)erken emekli olmakla birlikte belediye otobüslerinde ücretsiz seyahat sehirlerarası yüzde 30 indirimli yolculuk yapabiliyorsunuz su faturanız yüzde 50 indirimli ve emlak vergisinden muaf olabilirsiniz
Üniversite öğrencisi olduğunuzu belirtmişsiniz alınan 218 tl ücret doğru ama belirtmenize rağmen neye istinaden alındığını çıkartamadım bunu ödemeyi yaptığınız yerde sorabilirsiniz
Dava konusuna gelince ben şahsen 6 ay bekleyip şansımı denerim ama aynı hastaneyi değil diğer hastaneleri denerim hastalık branşında şikayetlerinizi tek hastalık üzerinde şansınız düşük olur tansiyon göz kulak ve psikiyatri sonuca etkilidir kızgınlığınızı hayal kırıklığını anlıyorum biraz sabırlı olun
-
quote:
Orijinalden alıntı: Germ
Merhaba gecmis olsun hepimize. Biz de yeni abim icin engelli raporu aldik yuzde 60 ama internetten arastirdigim kadariyla faydalanabilecegimiz cok hak bulamadik. Su ve telefon(internet) faturalarimiza indirip tanimlattirdik okadar. Engelli maasi alamiyoruz sanirim abimin uzerine araba gozukuyor diye. Tecrubeli olan arkadaslar alabilcegiz haklarla ilgili yardimci olabilir mi acabaerken emekli olmakla birlikte belediye otobüslerinde ücretsiz seyahat sehirlerarası yüzde 30 indirimli yolculuk yapabiliyorsunuz su ve telefon faturanız yüzde 50 indirimli ,müzelere ve tiyatroya ücretsiz giriş hakkını kullanabilirsiniz çalışıyorsa vergi indirimi ve emlak vergisinden muaf olabilirsiniz
-
Konu uzun olduğundan mümkün olduğunca okudum. Öncelikle ÖTV indirimi ya da ne için kullanırsanız kullanın, eğer Bakanlar Kurulu kararına uyuyorsanız, ücret ödemezsiniz. Ancak diyelim ki öğrencisiniz ve tetkik günü hastaneye gittiniz, öğrenci belgeniz yanınızda değil ise ödemek zorundasınız, geri alamazsınız. Sağlık Müdürlüğü ve Cimer birimlerinin bu hususta yapabileceği hiç birşey yoktur. İdare Mahkemesine itiraz etmeniz maddi olarak sizi yıpratacağı gibi hiç bir sonuç alamaz ve hazır oranınızdan da olursunuz. Zira İdare Mahkemesi, hakem hastanesi yerine başka bir hastaneyi iradesiyle hakem tayin edemez ancak yeniden rapor aldırılması kararı verebilir. Yani sizin davayı kazanmanız, tekrar rapor başvurusu yapabileceğiniz anlamına gelir. Bu da aşırı gereksiz. Zira; İdare Mahkemesi'ne başvurdunuz, tebligat davalı idareye tebliğ süresi 15 gün, idarenin cevap verme süresi 60 gün, sizin cevaba cevap dilekçeniz beklenecek en az 15 gün. Mahkemenin de 30 gün karar yazma süresi. Zaten en kısa süreli yargılama 4 ay. Kararın tebliğ aşaması itiraz süresinin sona ermesi de 1 ay, akabinde Hastanenin gün vermes süresi 30 gün Zaten 6 ay geçecek. Tabii davalı idare bu süreçte karara itiraz etmezse, itiraz ederse, bu kez danıştay sürelerini de bekleyeceksiniz, davayı kaybetmeniz halinde ortalama 3-5 bin TL çeşitli yargılama giderleri (karşı tarafın avukat ücreti, harçlar, masraflar vs) ödeyeceksiniz. Bu süre için hem antipati toplarsınız hakem kurulunda hem de boşunna paranız heba olur. Şikayet zaten saçma olur. Bu raporu her ne kadar hakem hastanesi veriyor olsa da Ankara'da heyete gönderiliyor ve puanlar orada değiştiriliyor. Yani şöyle anlatayım. Sağlık bakanlığı, İl sağlık müdürlüğüne şikayet etmek mantığınıza yatıyor mu? Kendi bünyesindeki birim zaten. Bunun yerine varolan hastalıktan ziyade farklı bir hastalığın var ise ondan puan almaya çalışın. Muhtemelen gittiğiniz hastane 40-50 puan vermiştir ancak bakanlık heyeti genelde hastalıkları inceleyip, bu puanı düşürüyor. Başka bir konu olsa hakkınızı arayın şöyle böyle yapın diyeceğim de bu husus da hem maddi anlamda zarara girip hem de zamanınızdan olmayın. bekleyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gentlemans -- 28 Nisan 2021; 17:31:28 >
-
Başvuruda bulunabileceğiniz tüm hakem hastaneleri aşağıda mevcuttur.
-
Detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Hakem hastanesine giderken öğrenci belgem yanımdaydı. İbraz etmek istedim ama böyle bir şey yok dediler. Dava etme konusu dediğiniz gibi uzun süreceğinden zaten vazgeçtim. Ben rapor süresiz çıktığı için 6 ay sonra tekrar rapora başvurabileceğimi falan bilmiyordum, o yüzden dava etme seçeneğini danışmak istedim.
Size bir şey danışmak istiyorum müsaadenizle;
İtiraz hakkım kalmayınca, 15 gün önce yolum düşmüşken il sağlık müdürlüğüne uğradım ve itiraz işlemlerim hakkında bana yardımcı olan memurlara; "Benim 7 senedir tedavi altında olduğum kanıtlanmış hastalığıma özür oranları cetvelinde %20-40 arası oran verilebileceği belirtilmesine rağmen %0 verip rapor oranını %39'da bıraktılar. Yapabileceğim bir şey yok mu" diye sordum.
Bana, eğer böyle bir durum varsa ikamet ettiğiniz yerdeki hastaneye ilgili polikliniğe dilekçeyle başvurun, doktor uygun görürse mevcut rapora bu rahatsızlığı ve gerekli oranı ekleyebilir dediler.
Bu itiraz değil dimi bakın, benim itiraz hakkım yok dedim, hayır bu itiraz değil mevcut rapora hastalık ekleme dediler.
Başka hastaneden alınmış rapora diğer başka hastane oran ekleyebiliyor mu yani dedim, evet dediler.
Ben 7 yıldır tedavi altında olduğum hastaneye gittim doktora durumu anlattım, böyle bir şeyden haberi yok. Rapor birimine sordum, onlar öyle şey mi olur diyorlar...
Siz bu durum hakkında ne dersiniz?
-
Emsallerine kaç vermişler hocam -
Aile doktorlarının yani pratisyen hekimlerin heyeti ilgilendiren konudaki tek yetkisi sevk etmektir.
-
Böyle bir şey olmadı ki hocam. Siz yanlış anladınız galiba...
-
bilerek vermiyorlar galiba akrabaya yüzde 59 vermişlerdi yüzde 60 olsa rahat olacaktı 2 defa gitti ikisinde de vermediler yüzde 60 ı olan boşa giden paralara oldu
-
Benim annem bipolar bozukluk hastası ve daha birçok hastalığı var. Engel oranı %43 verildi. Engel oranı hesaplama cetveline göre hesapladığımda daha yüksek çıkıyor. Acaba bu konuyu açan arkadaş itirazdan bir sonuç alabildi mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miranx -- 29 Haziran 2022; 16:6:20 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X