Şimdi Ara

Enişteden kapı açma parası koparma ?(SLOGAN İÇERİR )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
54
Cevap
2
Favori
31.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün ablamın düğünü var . Akşam olunca gelini evden almaya gelecek olan erkek tarafına bir oyun oynamamız gerekiyomuş adet böyleymiş Gelinin en yakın erkek tarafı ( ben yani ) tam gelinle damat çıkacakken KAPI AÇILMIYOR ENİŞTE deyip ne kadar para koparacaksam koparacakmışım Benim için zevk tabii ki :)

Ama şöyle kapıyı açamama esnasında güzel ve esprili bir slogan bulmamız lazım panpalar benim aklıma '' PARANIN AÇAMAYACAĞI KAPI YOKTUR ENİŞTE SÖKÜLLL '' geldi , sizden kesin daha iyileri çıkar çalıştırın saksıları

• Yapay Zekanın Yanıtı

Enişteden Kapı Açma Parası Koparma

Düğün, iki ailenin bir araya geldiği ve mutluluğu paylaştığı özel bir gündür. Gelin alma törenleri de bu özel günün vazgeçilmez bir parçasıdır. Gelin almada kapı tutma adeti, eniştenin gelini evden almadan önce damat ve arkadaşlarına bir miktar para vermesini içerir.

Gelin Alma Kapı Parası Ne Kadar Olmalı?

Kapı parası miktarı, bölge, aile gelenekleri ve damat ile eniştenin durumuna göre değişebilmektedir. Ancak genellikle gelinin çeyizinin değeri veya damat ile eniştenin gelir seviyesi dikkate alınarak bir miktar belirlenir.

Kapı Tutma Sözleri

Enişte, kapı parası vermeden önce genellikle geline ve ailesine bazı iltifatlarda bulunur ve kapıyı açma izni ister. Bu sözlere "kapı tutma sözleri" denir. İşte bazı örnekler:

• "Bu güzel gülü evinizden almak için sabırsızlanıyorum. Kapıyı açma izni rica ederim."
    • "Gelininizin güzelliği karşısında büyülendim. Evden almama izin verirseniz, ona bir ömür boyu mutluluk vaat ediyorum."
    • "Aşkınızın ve mutluluğunuzun huzuresiyle evinizden gelinimi almaya geliyorum. Kapıyı açarsanız, size minnettar kalacağım."

Kapı Parası Ne Kadar Verilir?

Kapı parası miktarı bölgeye ve geleneklere göre değişse de genellikle 500 TL ile 2.000 TL arasında değişmektedir. Damat ve enişten bu miktarı birlikte kararlaştırabilirler.

Düğünde Kapı Parası

Kapı parası, gelin alma töreni dışında düğünde de verilebilir. Düğün kapısı parası, gelinin babasına veya düğün sahibine verilen bir miktardır. Bu miktar da genellikle gelinin çeyizinin değeri veya düğün masrafları dikkate alınarak belirlenir.

Kapı Açılmıyor Adeti

Bazı bölgelerde, kapı parası verilmeden önce gelinin ailesi kapıyı açmayabilir. Bu adete "kapı açılmıyor adeti" denir. Damat ve enişten, gelinin ailesini ikna edecek şekilde kapıyı açmaları için hazır olmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Parayı alacak olan sensin, biz niye çalışıtırıyoruz saksıları?

Sondaki "sökülll"ü çıkarırsan olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boor

Parayı alacak olan sensin, biz niye çalışıtırıyoruz saksıları?

Güzel bir slogan bul %30 senin
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamancokzor

quote:

Alıntıları Göster
    şike yapsanaaaaaa şike yapsanaaaa enişte şike yapsanaaaaaa

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    anahtarı nereye koyduğumu unuttum bir türlü aklıma gelmiyor de biraz verecek para hatırlar gibi oldum de biraz daha iste sonrada üzme heyecanlı adamı

• quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

şike yapsanaaaaaa şike yapsanaaaa enişte şike yapsanaaaaaa

Alıntıları Göster
    Enişteyi Einstein diye okudum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay

Alıntıları Göster
    benim kuzen eniştesinden 350 lira almıştı kapıda acıma sömür, senide sömürecekler çünkü

• quote:

Bugün ablamın düğünü var . Akşam olunca gelini evden almaya gelecek olan erkek tarafına bir oyun oynamamız gerekiyomuş adet böyleymiş Gelinin en yakın erkek tarafı ( ben yani ) tam gelinle damat çıkacakken KAPI AÇILMIYOR ENİŞTE deyip ne kadar para koparacaksam koparacakmışım Benim için zevk tabii ki :)

Ama şöyle kapıyı açamama esnasında güzel ve esprili bir slogan bulmamız lazım panpalar benim aklıma '' PARANIN AÇAMAYACAĞI KAPI YOKTUR ENİŞTE SÖKÜLLL '' geldi , sizden kesin daha iyileri çıkar çalıştırın saksıları

Benim ablam da gecen sene evlenmişti enişteme bu kapıyı actiramazsan Elizabeth'e devam edersin biliyorsun değil mı demiştim (tabii yalnizken söyledim )

• quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

benim kuzen eniştesinden 350 lira almıştı kapıda acıma sömür, senide sömürecekler çünkü

Alıntıları Göster
    gemi gelir yanaşır içi dolu çamaşır şu adananın kızları enişteme yakışır çal keke çaal dersen ailenin gözünde küçük düşebilirsin ama parayı da alırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: _LeBron_

gemi gelir yanaşır içi dolu çamaşır şu adananın kızları enişteme yakışır çal keke çaal dersen ailenin gözünde küçük düşebilirsin ama parayı da alırsın

haykırdım ya davulcuda olacakmış çal keke çal süper olurdu
  • Arkadaslarinla tanistir beni de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skymarc

Arkadaslarinla tanistir beni de
    enişten o an içinden nasıl küfür edicek kim bilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kütüphane

enişten o an içinden nasıl küfür edicek kim bilir

"10.02.13 tarihi itaberi ile foruma 1 yıl ara vermiş bulunmaktayım. 2014 yılında görüşmek üzere :( "
  • quote:

quote:

bu arada benim iki ablam var ikisi de evlendi onların evliliklerinden toplam karım 1300 tl oldu. ablamlara dedim böyle böyle bana para versinler onlar da eniştelere söyledi, enişteler de benim hesaba yüklü miktarda bağış yaptı, ama adet yerini bulsun diye zarf içinde 5 lira da aldım, almadı demesinler diye

• quote:

Orijinalden alıntı: SemoBoy

quote:

quote:

bu arada benim iki ablam var ikisi de evlendi onların evliliklerinden toplam karım 1300 tl oldu. ablamlara dedim böyle böyle bana para versinler onlar da eniştelere söyledi, enişteler de benim hesaba yüklü miktarda bağış yaptı, ama adet yerini bulsun diye zarf içinde 5 lira da aldım, almadı demesinler diye

Alıntıları Göster
    Ben bu sebepten evlendiğimde gelini bırakıyordum az kalsın. . İşi iyice yüzsüzlüğe vurdular sinirlendim yeter lan almıyorum gelini filan diyip indim aşağı akrabalar 40 dakika yalvar yakar geri zor çıkardılar gelin evine beni.

Az daha sinirlendirselerdi ( keşkeeeeee ) öylece bırakıp gidicektim düğünü de iptal edecektim.

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    hocam sendeki de nasıl bir para aşkıymış

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    ENİŞTEEE PARA VER LAN

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Ben bu sebepten evlendiğimde gelini bırakıyordum az kalsın. . İşi iyice yüzsüzlüğe vurdular sinirlendim yeter lan almıyorum gelini filan diyip indim aşağı akrabalar 40 dakika yalvar yakar geri zor çıkardılar gelin evine beni.

Az daha sinirlendirselerdi ( keşkeeeeee ) öylece bırakıp gidicektim düğünü de iptal edecektim.

Yok hocam ben abartmam öyle durumlarını biliyorum ev alıp borca girdiler de bizi de görsün biraz

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Harbimisin :)) ne kadar koparmaya calistilar ki? Abi bu kiz alip verme olaylarinda cogu kisi damadi opmeye calisiyo ama bilmiyolarki o paralar kizin ilerdeki butcesinede zarar
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.