Şimdi Ara

Enjektör arızası. Citroen c5 1.6 hdi (2011) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
2
Favori
17.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam belki yazacaklarim uzun ama arizaniz icin size yol gosterecektir. Bendede 2011 mode 1.6 tdi skoda octavia var. Bu mode golf,leon,passat vs vs de kullanilan cay motor kodlu motor takılmıştır. 2017 yili izin dönüşü ayni sizin ariza gibi arizayla 2000 deviri gecmeyerek yolda kaldim. Arac 108 bin km deydi ve 4. Enjektör bobini kesmisti. Sagolsun pompaci saglam öptü bizi 1200 tl hesap cikardi. Bu yaz ramazan bayrami icin memlekete giderken yine yolda kaldim 2. Ye. Ve bu sefer 3 ader enjektör bobini kesmis. Daha sonra pompaciyla arastirdigimizda daha once degisen enjektör bobini orjinal bobin takilmayip citroen e uyumlu enjektor takildigini ogrendik. Bizim vw uretimi araclarda muadil enjektor bobini randumanli olmadigi icin orjinali takilmasi gerekliymis. Bu arastirmayla o seneki dizel motorlar icinde volvo,ford, citroen, peugeot, vw, seat,skoda nin hepsinde ayni bobin ve enjektör kullaniliyormus.( ya siemens yada continental olmasi gerekiyor. Uzun lafin kisasi o dönem uretilen dize motorlarin markasi farketmez hepsinde kronik sorun bu enjektör bobini arizasi benim anladigim. Arac 2000 deviri gecemiyor ve hizlanamiyoe. Surekli silkeleme yapiyor. Ve bu enjektörler cok yakit seciyor ama maalesef ulkemizde bu enjektörlerin kullanacagi dizel satilmiyor şansımıza.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mfeker89 kullanıcısına yanıt
    Bayram tatili için tekrar yola çıkacağım. Bakalım inşallah ramazan bayramında yaşadığım sıkıntı bu sefer olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: korayesque

Bu kış PSA EURO V motorlu 2011 model Volvo S60 aracımda da aynı enjektör tutturma ayakları kırık çıktı. Kaput içinde yoğun duman ve havalandırmaya vuran yoğun koku vardı. Usta bu ayakların bazen kırıldığını, fabrikasyon problem olabileceğini söyledi ama aklıma yatmadı. İki ayak kırılmıştı ve önceki sahibi enjektörlerin daha önce serviste ayarlandığını söylemişti. İşin enteresan kısmı bu ayakların yenisi satılmıyor! Çıkma buldular. Bu ustanın kalfası da tork anahtarı ile değil abanarak sıktı, diyecek birşey yok... Bu arada daha önce iki ayrı PSA dizel motoru 200bin km'ye yakın kullandım, ciddi bir masrafı olmadı. Önemli olan sık yağ değiştirmek ve temiz yakıt kullanmak.

K.
    Malesef enjektör kütüğü bulmak gerçekten çok zor.

• vw fanları yine döşenmiş. fransız arabası gördünmü yapıştır gelsin.
    öncelikle hdi motor sorunsuz bir motor kim ne derse desin.
    focus 2005 yılından bu yana
    volvosu mazdası peugeot citroeni alayı kullanıyor. arkadaşın biri vw 10 bin satıyor 1000 adet arızalanıyor diyor ya. işte bu markaların tamamını toplasın kaç tane hdi motorda sorun yaşayan var onu yazsın.
    enjektör olayına gelince vw psa fiat alayı aynı firmaları tercih ediyor. japon grubu denso kullanıyor.
    enjektörlerinde bir kullanım ömrü var.
    ömrünü uzatıp kısaltmak kullanıcıya kalmış.
    yakıt en önemli etken.
    ama sadece yakıt enjektör bozuyor demek saçmalık olur.
    dpf doluluğuda enjektörü mahvediyor.
    egr tıkanır emme manifoldu dolar buda enjektörü yorar.
    150 binde c5 sahibiyim. taş gibi enjektörlerim.
    112 115'lik enjektörlerin alayı fabrikasyon problemli. continental olması lazım şakırdama problemi var. revize şart. psanın suçu yok firma problemli.
    psa yazılımla bi cogunu düzeltti ama ford mazda volvodan ses yok.

• Nazar değmesin şu anda problem yok. Aracım 120.000 i devirdi.

• https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/140154103

Konuyla ilgili de yardımlarınızı bekliyorum..

• Hocam aynı sorun bende de oldu.Şimdilik 1 adet enjektör değişti.Sizde son durum nedir?Enjektörlerin hepsini değişsem/tamir/temizleme vb... mi yapsam yoksa diğer 3 enjektörü öylece bırakayım mı?Usta şimdilik kalsın bozulursa gelirsin dedi. 2 hafta sonra uzun yola çıkacağım korkuyorum yine yolda kalırım diye.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.