Şimdi Ara

Enjektör arızası. Citroen c5 1.6 hdi (2011) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
2
Favori
18.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Malesef Citroën servisi hiçbir iyi niyet gösterisinde bulunmadı. Direk 4 enjektör ve enjektör pompası değişecek dedi. 7200 TL’den başlıyor dedi. Ek olarak çıkacak parçalar hariç. Sipariş vereceğiz 1 hafta kadar bekleyeceksiniz dediler. Ben oradan en az 10.000 TL ile çıkardım. Tüm bakımlarını Citroën de yaptırıyorum. Ancak bundan sonra bosch car da yaptırma ihtimalim daha yüksek. En azından yaptıklarına sahip çıkıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isarioz

Malesef Citroën servisi hiçbir iyi niyet gösterisinde bulunmadı. Direk 4 enjektör ve enjektör pompası değişecek dedi. 7200 TL’den başlıyor dedi. Ek olarak çıkacak parçalar hariç. Sipariş vereceğiz 1 hafta kadar bekleyeceksiniz dediler. Ben oradan en az 10.000 TL ile çıkardım. Tüm bakımlarını Citroën de yaptırıyorum. Ancak bundan sonra bosch car da yaptırma ihtimalim daha yüksek. En azından yaptıklarına sahip çıkıyorlar.
    Hocam servisler zaten kafadan iyiniyet garantisini kullanmıyorlar, maalesef sizin zorlamanız gerekiyor.
    Bizdeki iyiniyet garantiisi aslında müşterinin hakkını aramasının garantisi gibi bir şey. Biraz citroen müşteri hizmetlerini zorlasaydınız belki bir şey olurdu.
    Malesef ülkemizde kurumsal hiç bir şey olmadığı gibi bu işlerde de bir bakıyorsunuz servis sizin işinizi çözüyor, merkez olmaz diyorken, Birde bakıyorsunuz tam tersi.
    Neyse geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Hocam servisler zaten kafadan iyiniyet garantisini kullanmıyorlar, maalesef sizin zorlamanız gerekiyor.
    Bizdeki iyiniyet garantiisi aslında müşterinin hakkını aramasının garantisi gibi bir şey. Biraz citroen müşteri hizmetlerini zorlasaydınız belki bir şey olurdu.
    Malesef ülkemizde kurumsal hiç bir şey olmadığı gibi bu işlerde de bir bakıyorsunuz servis sizin işinizi çözüyor, merkez olmaz diyorken, Birde bakıyorsunuz tam tersi.
    Neyse geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim. Umarım tekrar etmez. 2 ayda 3 kez arıza fazla geldi.

• Ayni motora sahip 300.000km de ayni enjektor ile kullandığım 407 2006 var.

Çok kisa yazıyorum.

1.Bizim milletimiz Dizel araba kullamasini bilmiyor. Çeyrek depo alti yakit ile dizel arac kullanilmaz
    1.5 bizim ustalarımız dizel araçlardan anlamıyor.

2. Sadece az yaksin diyerek dizel alinmaz.

3. Enjektor bakim araligi 100.000km'dir. 100.000'de bir defa enjektor sökülüp dizel servislerine götürülüp doğru şekilde temizleme islemi yapilir ise 160.000km ön görülen enjektor ömrü uzar.
    4. Dizel araçlarda emme manifoldu her triger değişiminde dikkatle temizlenmelidir. Dizel araclarda triger 120.000km ile 160.000km arasinda değişir.

• isarioz İ kullanıcısına yanıt
    1 sene önce peugeot partner 2.0 dizel aracımda enjektör arızası ile değişim önerildi.Fakat ben Fransız internet forumlarımda bir ustanın önerisi üzerine akümü değiştirdim.Veeee düzeldi.Sorun enjektörlere yeterli akım gitmediğinde oluşuyormuş.Akünüze bir baktırın ve mümkünse yeni bir aküyü ödünç alın ve bir süre kullanın.Eğer başka arıza vermezse aküden olabilir.
  • 4 enjektör bakımı bu olaylar neticesinde temizlendi. 3 enjektörün bobini değişti. Şimdi sırada triger kayışı var. O da Citroën servisinde ücretsiz olarak 120.000 km.de değişecek. 2013 senesinde servis bakımına girdiğimde böyle bir konudan bahsettiler. 120.000 olmasını bekliyorum. Bu konuda hata yapmamam açısından serviste. Ek istemem gereken bir şeyler var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
    Ek olarak birşey daha sormak istiyorum size. Bosch car servisinde onarım esnasında marş motoru kömürlerinin değişmesi gerektiğini söylediler. Citroën servisi zaten direk marş motorunun değişmesi gerekiyor dedi 2500 TL daha almak için. Marş motoru sonuçta ilk anda iş yapıyor. Ancak elektriksel bir olay olduğu için enjektör bobinini etkileme ihtimali var mı?

• Geçmiş olsun. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum. Küçük bir ilçede yasamiyorsaniz iyi bir psa ustası bulun. Servise devam ederseniz canınız bir hayli yanacak gibi. Ayrıca o enjektör sabitleyiciyi çok sıkmıslar ve kırılmış.

Triger değişimi esnasinda V-Kayisi devirdaim pompasi ve Antifriz değiştiririm ben. Antifriz ömrü 3 ile 5 sene arasındadır. Değişmediği takdirde contada ve baska yerlerde korozyon olabilir. Termostat ve Pompada olan korozyon sonucunda hararet gorme oranı artar.
    GATES marka kayışlar kullanilabilinir, pompa ise SKF olabilir.

Sogutma sivisi Antifriz ve saf suyu 50% oranında karıştırarak (yaklasik 6.5l 3L Antifriz ve 3.5L saf su ya da bulunduğunuz yöre cok soğuksa bu tersi olabilir)
    Antifriz degisimi için radyatör motor bloğu ve genleşme tankı (gördüğümüz bidon) da toplamda 6.5L sivi olmali. Bunlarin hepsinin tahliye edilmesi için valfleri vardir.

Borular kontrol edilmeli sertleşen borular degistirilmesi tavsiye edilir. Rapro iyi bir OEM markadir bir çok plastik aksam ve borularda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Bunun dışında, Emme manifoldu ve egzoz manifoldu ve EGR dizel araçlarda kullanıma bağıl olarak çokca tikanabilen kısımlarıdır. 100-150.000km de bir defa Sökülüp solüsyon ile birlikte temizlenmesini tavsiye ederim. Herhangi bir problem yasanmamasi icin emme manifoldu ozenle temizlenmelidir icerisinde herhangi bir yabanci cisim kalmadığından emin olunmalidir bu manifold çok kötü durumda ise 450TL civarina yenisi ile degistirilebilinir.

Enjektörleri sökerken bunu da yapmış olmaları gerekirdi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 22 Haziran 2019; 0:55:28 >

• Burada teorik bilgi veren arkadaşlar sanayideki fiyatlardan bir haber sanırım bir bakım için aracın fiyatının yüzde 15'i kadarlık bir Mevla'yı tek seferde ödemek enayiliktir bu durum değer kaybı amortisman gibi olgularında düşününce bu Ekonomide bile çok ters bir olgu dediğim gibi PSA motorları 150000 kilometreden sonra ekonomik ömrünü tamamlıyor enjektör arızası Turbo arızası dpf arızası EGR arızası egzantrik zinciri arızası gibi kronik daha yüksek kilometrelerde vermesi gereken arızaları aracın diğer parçaların ekonomik ömrü dolmadan vermesi büyük bir problem çöpe atsan atamazsın yaptrsan yaptıramazsın

Düşünsenize enjektör 4 bin lira turbo 3 bin 500 lira devirdaim 500 600 lira dpf 6-7 bin lira egr 1.5 bin lira işçilik hariç birde bunları bir toplayın araç ekonomik ömrünü tamamlayıp tamamlamadığına siz karar verin

• Citroen almayin diye bi yerimizi yirtiyoruz bosunami . Cok gecmis olsun ama citroen pismanliktir .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Ben öyle düşünmüyorum. Özellikle c5 için. Forumdan okuyorum. Wolkswagen için neler neler diyorlar. Bence araç işi şans işi. Her markada da insanın başına gelebilir.

Wv senede 10 bin satiliyorsa 1000 tanesinde hata oluyor , citroen 10 bin tane satliyorsa 5000 tanesinde hata oluyor .
    ****de var audimde . Audi wv aynidir zaten .
    O yuzden bana kimse citroeni savunmasin .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    otobusler 11.000 cc 400 hp. arabalar 1600 cc 120 hp nokta :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

otobusler 11.000 cc 400 hp. arabalar 1600 cc 120 hp nokta :)
    Ee ne sonuç çıkmalı bundan motor bloğu nun mekanik zorlanmasıyla enjektör ile ne alakası var kaldıki her iki sistemde ortalama 1900 2100bar arası arasında enjektör basıncına sahip yani bozulması için bir sebep yok hdi motorun fazladan biz burda motor bloğu ömrünü kıyaslamıyoruz zaten şunu Bi anlayamadınız gitti

sunu anlamalisiniz. yumurta kadar motordan 120 hp cikiyorsa uzun omur beklememek dikenine katlanmak gerekir.
    edit: bahsettiginiz basinc enjektor yakit puskurtma yani rail basinci. enjektorun maruz kaldigi silindir ici basinc sicaklik vs nasildir iki motor arasinda peki sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 23 Haziran 2019; 14:31:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enjektör arizalarin bir cogu yakitla ilgildiir..örnek vermek gerekirse kendi agir vasitali kamyonum var bazen kaçak kullandigim yaktlar olmuştu her marka mazotu farkli olabiliyo gercekten her 3-4bin km enjektör arizasi ve enjektör de aşinmadan dolayi motor yağina kariştigi günler cok yaşadim şuan kadoil kullaniyorum 6 yildir allaha cok şükür enjektör arizasi yaşamadim..

Genel olarak araçlar 1oo bin sonrası arıza vermeye başlar. Bunun bir sebebi yok. Öyle tasarlanıyorlar. Bende Peugeot kullanıyorum. Sizin hatanız tek enjektör değişmek olmuş. Biri arıza verdiyse diğerleri de sırası ile gider. Ben hep şöyle yapıyorum. Peugeot forum.peugeotturkey.com da cidden iyi arkadaşlar var. Sorun olunca oradan sorunu yazıp sorun çıkaran parçayla birlikte değişmesi iyi olan bir parça varmı onu öğrenip o şekilde yapıyorum. Mesela amortisör ile birlikte takozu ve rulmanının da değişmesi gibi.

Normalde bu işlerin tork anahtarı ile yapılması lazım ama beyaz atletlilere anlatamazsın. Yeni takılan triger kaşının kopma hikayesi de bu öküz gibi sıkmadan kaynaklı. Ben parçaları genelde otoyedek marketten alıyorum sorunla karşılaşmadım. Tavsiye ederim.

Bu kafadan dolayı kaybediyoruz. Bir kere satın aldin mi , is bitmiyor en azından icten yanmalı motorlarda...

Yag su yakit koy gez 2000 öncesi uretim tekniklere sahipve downsizing oncesi araclarda idi...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.