Bildirim
Enjektör arızası. Citroen c5 1.6 hdi (2011) (2. sayfa)
Bosch Akülü Matkap Vidalama UniversalDrill 18 (2 Akü, 18 Volt Sistemi, Takım Çantası İçinde) : Amazon.com.tr: Yapı Market
https://www.amazon.com.tr/dp/B08LP6MB7H
geçen yıl paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Öncelikle geçmiş olsun. O motorlarda kötü yakıttan dolayı enjektörler zamanla yıpranıp arızalanıyor malesef. Enjektör kapakları bile yapışabiliyor. O yüzden mümkün oldukça temiz yakıt sağlayan istasyonlardan yakıt almakta ve ara sıra enjektör temizleyici sıvı kullanmakta fayda var. -
Muhtemelen montaj hatası, her civatanin tork değeri var. Dikkat edilmesi gerekir.
Malzemede sıkıntı yoksa usta hatası veya elini sürmeden kalfa çırağa iş yaptırılır o yüzden.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkese iyi günler..
Yaklaşık 15 yedek parçacı, 2 bosch car servis, 1 Citroën yetkili servis ve 12 çıkmacı dolaştıktan sonra sonunda bulduk. Gerçekten enjektör kütüğünün bu kadar zor bulunabileceğine inanamadım. Mecburen çıkma aldık. Hemen taktık sorun çözüldü. Geçen hafta onarım yaptırdığım bosch car servisini aradım. Durumu anlattım. Ustanın hatası olduğuna dair tutanak tuttuk. Faturayı gönderdik. Muhtemelen bosch car masrafı karşılayacak. Şimdilik en azından görüşmeler olumlu geçti.
Bu arada gittiğimiz her yer abi bunu kırmayı nasıl başardınız diye soruyla karşılaştık. Kolay kolay kırılmaz bu döküm parça dedi. Bende tebrik ettim kıran ustayı. Sıkarken kırıldığını hissetmiş olması en azından çıt sesini duyması gerekirdi. Sonuçta kırık olan parça motor sallantısıyla yerinden çıkmış.
Bunu da böyle atlattık. Hayırlısı artık. Tecrübe olarak artık bende belli bir düzeye ulaştım. Yardımcı olmak isterim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Enjektör onarımını yapan Bosch car servisi, yaşamış olduğum sıkıntıyla ilgili ödemiş olduğum ücreti geri ödedi. Kurumsal firma olmanın avantajını gösterdiler. Firma yetkililerine teşekkür ederim.
Bu parça dökümü benzemiyor. Kırığı yollasaydın bana aynısını yapardım... En fazla 70 lira işçilik tutar .. Bulamayan olursa yardımcı olurum ...
Çıkmacıdan orjinalini bulamasaydım. Tornacıda mecbur yaptıracaktım. Teşekkürler ilginiz için.
yolda kalmak çok kötü bir şey ,hele hele tedirgin yola çıkmak daha da kötü
acaba yolda kalırmıyım fln , 2006TDI passat 170bg ile enjektör yüzünden 3 defa yolda kaldım
enjektörler simens pompa enjektör sistemi ,
bobin yaktığı zaman motor stop ediyor ,son olarak Gönen Manyas yolunda kalmıştım ,
aracı çekıcı ile Bandırmaya çektirdim , Şener pompa diye bir yer , enjektör İstanbuldan getirtildi
4 yıl önce 1600tl idi , sattım kurtuldum , aslında bunlar takım olarak değişiyormuş
biz tek tek değiştik ve sonuç olarak yolda kaldım -
Ya daha az önce lastiğim patladı degistirirken c5 vardı bi tane uzun süredir araştırıyorum c5i almaya niyetlendikçe böyle şeyler çok sık görüyorum artık sunu anladım bu arabanın elektriksel olarak çok büyük problemleleri var
Dedik o kadar PSAnın bu motorları sorumlu diye motor bloğu olarak ömrü uzun olsa da yan parçaların Ömrü çok kısa EGR dpf Turbo enjektör mazot pompası volan problemleri var ve bunlar kronik 110 bindeki bir araç için bu yapılan masraflar gerçekten komik yakıtta problem olsa dahi bunu bir şekilde aracın tolere edebilmesi lazım şehirlerarası otobüsler 1,5 - 2 ayda sırasına göre 90 100 bin kilometre neredeyse yol yapıyor kullandıkları mazotları görseniz içiniz, ağlar Onların da common rail sistemi ortalama 2100 bar basınçlı çalışıyor PSA nın dizeli gibi sorunlu olsa bu ağır vasıtaların sanayiden çıkamaması lazım
Hocam bu motoru ford da kullanıyor. Dv6 kodu galiba. Peki siz ne önerirsiniz enjektörleri çok hassas olmayan dayanıklı bir dizel araç ne tavsiye edersiniz?
Sayın sissil söz tornaci misiniz? Parçayı yapardım dediniz de onda soruyorum.
Üç aşağı beş yukarı piyasa araçlarında hepsi aynı fakat Turbo konusunda dci ile Multijet bir tık daha iyi enjektör konusunda dci Bir tık daha kötü genel olarak cdti tdi üniteler hdi ve tdci üniteye nazaran daha sorunsuz tabi aradaki farkta aman aman değil eğer d4d üniteydi dahil etmezsek bu durum geçerli yoksa toyata dengeleri değiştirir hiçbiri d4d kadar sorunsuz değil 470 bin km de yakın arkadaşımın aurisi var yarı otomatik şanzıman arızası dışında aracın motoruna anahtar değmediquote:
Orijinalden alıntı: 064
Hocam bu motoru ford da kullanıyor. Dv6 kodu galiba. Peki siz ne önerirsiniz enjektörleri çok hassas olmayan dayanıklı bir dizel araç ne tavsiye edersiniz?
Sayın sissil söz tornaci misiniz? Parçayı yapardım dediniz de onda soruyorum.
Eğer uzun ömürlü dizel bakıyorsanız orjinal Mercedes volvo ve toyata üretimi motorlara bakın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar191 -- 19 Haziran 2019; 20:0:8 >
-
Yani 1 numara Toyota d4d 1. 4 dizel motor. Onda da yağ yakma muhabbeti okuyoruz. Ama hangi serilerinde bilmiyorum. En iyisi tüp o zaman ya :(
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
CNC frezelik bu parça . CNC freze torna vs atölyem var.
Peki o zaman aks tamirini tavsiye eder misiniz? Bu konuda bilginiz vardır diye düşünüyorum?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Son 15 gündür yaşadığım dert.
Sabah yola çıkarken nadiren yakıt aldığım yedden yakıt aldım ve yaklaşık 40km yol yaptıktan sonra geri dönüş yolunda 35.km de araç arıza lambası yaktı.
Gaz yemiyor 1. Vites araç gidiyordu.
Deniz dönüşü olduğundan o halde çoluk çocuk yol kenarlarında rezil olmayalım diye eve kadar geldim.
Sonra eve yakın olan tamirciyi aradım kesin enjektördür dedi.
Neyse 2000 liraya yakın para verdim.filtre vs...ve iki enjektör değişti dedi.Bu arada burası küçük yer olduğundan şehir merkezinde enjektörcüye yolluyor.
Aracı aldım sürdüm bir iki tur attım gidiyor.
Sonra birşeyi fark ettim araç rolantide normalden fazla titriyor birde sadece 2100- 2300 devir aralığında titriyor.
Bunun dışında çekişte gidişte tüketimde sorun yok.
Neyse başka ilçeye gittim vw özel servis.
Baktı bağladı birşey yok dedi.O enjektörcüyü aradı kodladı vs...
Ama baktım bunlardan ustalık beklemeyeceksin.
Araç bir iki gün daha kullanıldı.Yakıtta ,gidişte hiçbir sorun olmamasına rağmen rolanti ve 2100 devirde titreme problemi devam ediyordu.
Aracı yetkili servise bıraktım enjektör arıza göstermiş
Değiştirin dedim 2800 para verdim ve araç düzelmişti.
Üstüne 800-900 km yol yaptı.
Birde enjektör arızasından önce yakıt fazlaydı.
-
Daha geçenlerde sanayide aynı motor c4 kaputundan duman çıka çıka geldi. 110-112 hp 1.6 HDi' larda bu olay oluyormuş meğer. Hdi motora komple çöp demek yanlış olur ama 1.6 110 beygir olanlar biraz bela. 90 hp olanları tercih etmeye bakın. -
Aracınız komple servis bakımlımıydı?
Peugeot komple servis bakımlı araçlarda enjektörler konusunda müşteriyi üzmeyebiliyor. Citroende bence biraz üsteleseniz aynı şeyi yapardı.
Komple servis bakımlı araçlarda araç 3_5 yaşında ise (6 yaşındaki araçta bile şahit oldum) iyi niyet garantisinden sıfır masraf ile değişime bir çok kez rastladım.
Şu an aldığım araç mesela 2012 ocak trafik çıkışlı ve 2019 yılının şubat ayında 128.000 de enjektörler cortlamış araç komple servis bakımlı olduğu için pejo 8000 lik maliyetin yarısını üstlenip enjektörleri değiştirmiş.
Forumda bir kitle tarafından az yakmasıyla yere göğe sığdırılamayan hdı,dcı vs fransız motorları görülüyor ki yakıttan ettikleri tasarrufu hassas ve sorun çıkarma potansiyeli olan motorları ile kapatıyor.Bu konuda multijetin gözünü seveyim.Yakıtı bir miktar fransız motorlarından fazla yakar ama sorunsuzluğu ve sağlamlığı ile bu açığını fazlasıyla kapatan taş gibi bir motordur.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X