Şimdi Ara

Enpara kullananlar dikatli olsun (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
19
Favori
87.742
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
365 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Para Polonya merkezli bir çevre koruma vakfına gitmiş.Sanırım bağış yapılmış.
  • Bu konuyu gordukten sonra akbanki aradim limit dusurmek istiyorum dedim .. kadin dedi hic dusurmeyelim size chip para verelim dedi kabul ettim. Konuyu acan arkadas sayesinde 75 tl para kazandim bi' anda

Tekrardan gecmis olsun artik daha dikkatli olacagim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PunkBunny -- 13 Mayıs 2019; 6:44:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yaklaşık 2 sene önce üniversitede cüzdanımı kaybettiğim günün gecesinde, benim en para kartımı kullanarak 2 tane süper zekayı dolandırmışlar ve şimdi bunun derdiyle ben uğraşıyorum. Biraz aklınız çalışsın yahu. O smsler sizin güvenliğiniz için, arayan kişi biraz önce kiminle seviştiğini, çocukken neler yaptığını dahi söylese o sms i kimseye söyleme, hiçbir yere tuşlama, o sizin hesabınızın güvenliği için son aşılamaz nokta. Şunu bir zahmet anlayın artık! Bu adamlar dolandırıcı, her türlü tezgahı kurmakta üzerlerine yok. Her türlü bilgiyi en basiti bilinmeyen numaralar servisinden bile alırsın, devlet kurumları dahil, bütün bilgiler başka kurumlara satılıyor zaten, bir şekilde ele geçirmeleri oldukça kolay. Tek yapmanız gereken şu lanet olası güvenlik sms lerini kimseyle paylaşmamanız. Başka bir zaman her tür zekice davranışları sergilersiniz, iki yalana ve kışkırtıcı cümle ile hemen salaklaşıyorsunuz. Hakaret amaçlı değil gerçekten öyle bak, kendi dikkatsizliğinizden dolayı, kendi elinizle adamlara parayı vermekten farklı değil şu an yaptığınız işlem. Çünkü dolandırıcılar için gereken bilgiyi siz onlara sağladınız farkında olmadan. Bende böyle dikkatsiz iki kişinin, benim kaybettiğimi geç fark ettiğim n para kartımdan gerçekleştirilen işlem yüzünden uğraşıyorum ne yazık ki. O para gitti zaten üstüne bir bardak su için ama dava açmaktan da geri kalmayın. Bu dolandırıcı şerefsizler teşkilat belli ki 2 sene önce bana yapıldı şimdi de size denk gelmiş.

• Geçen tarihi dolmaya yakın en card için yenilemek istedim ve adres güncellemesi işlem onayina internet şifresini tuşlattirdilar.

• Harcamaya itiraz edin. Ödersiniz ama geri iade gelir.

• Dunde twitter da gordum enparanin reklamini yapan ve bir linke yonlendiren sponsorlu bir sayfa vardi.7000 TL degerinde chip para kazanin falan diyordu.Simdi de bu konuyu gorunce sasirdim enpara kullanicilarina yonelik ciddi tehditler varmis megersem.
  • "Akabinde cep telefonuma gelen şifreyi kodladım"
    CSB
  • Sms kodunu söylemen geri dönüşü olmayan bir hata yapmana sebep olmuş.. Tabii sende suç yok, onu kastetmiyorum kesinlikle, hırsızlık sorunu yaşadım ben de, karakol tutanak vs. uğraşdım, hırsızlardan, dolandırıcılardan çok nefret ederim, keşke idam cezası verseler.
  • Yahu tamam beyefendinin dalgınlığına gelmiş kaptırmış parayı. Olayın başında diyor ki, benim bütün kişisel bilgilerim adamlar tarafından biliniyor, O yüzden SMS şifresini tuşladim.
    Ben buradan şunu anlıyorum, enpara milyonlarca müşterisinin kişisel bilgilerini ya satmış ya da kaptırmış.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gelen sms de tam olarak ne yazıyordu ?

• İsbankasi kredi kartimdan benzer bir dolandırıcılık işlemi oldu . Sabah uyandım baktım bir SMS diyor ki şu kadar miktar tutarın da alışveriş yapıldı firma adı vs yazıyor eğer işlem sizin değilse bankamızı arayarak iletişime geçin . ( Burada ki saçmalık banka işlemin şüpheli olduğunu düşünüyor onay almak yerine işlemi siz yapmadıysaniz arayın diyor .) Tutar da 19 bin TL di .hemen bankayı aradım işlemi benim yapmadığımi . Vs anlattım kartı bloke Etti akabinde bankaya yönlendirip dilekçe doldurmamı vs istedi dilekçe doldurdum yaklaşık 2 hafta sonra para geri iade edildi .bankacı arkadaş ile konuştuğum da para nasıl geri iade edildi diye sorduğumda yurtdışından yapılan bir işlem olduğu için bankalar arası para gönderilmesi onay verilmesi vs gibi süreçler olduğu için visa veya MasterCard tarafından süreci dondurma iptal etme gibi durumlar söz konusu olabiliyor . O olaydan sonra sadece sanal kart şeklinde kullanıyorum kredi kartını .
    Sonradan olayı araştırdım o gece bir tane daha işlem yapılmış Meksika üzerinden Netflix aboneliği alınmış ardından Meksika üzerinden 19 bin TL lik alışveriş yapılmış . Netflix Türkiye ile iletişime geçtim olayı anlattım onlar da işlemi siz yapmadıysaniz üyeliği iptal Edip para iadesi yapıyorum ve bu kredi kartına ömür boyu Ban koyuyorum dedi vs .

• haldunser H kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir yazı, çok güzel betimlemeler mevcut.
    Umarım konu sahibi arkadaş hakkını ararken bu yazıdan faydalanır.
    Geçmiş Olsun..

• cuma günüde babamın finansbak kredi kartından 3+2 gbi işlemler denenmiş finansbakta bir açık var kesin o halde allahtan bizim işlemler onaylanmamış herif kendine trendyoldan üst baş almaya bile kalkmış
  • bankaya bildirin banka çözer bu işi

• Eski bir banka müdürü olarak şunu diyebilirim; banka çalışanları kimlik bilgilerinizin tamamını görme şansına sahip değildir, farz edelim ki kimlik bilgileriniz 6-7 bölümden oluşuyorsa ekran başındaki görevli bunların sadece 2/3 nü direkt olarak görebilir, size kimlik doğrulatması yapacağı zaman sorduğu bilgiler ekrana girerken * şeklinde görünür.

Burada bilgilerin çalınması olayı telefon ya da bilgisayarınıza virüs yoluyla bulaşan key logger yazılımı ile olur; siz her tuşa bastığınızda hacker'ın ekranında yaptığınız işlemlerin ayna görüntüsü oluşur, son işlem sms kod doğrulamasıdır ki her işlemde bankanın sistemi farklı bir kod ürettiğinden dışarından biri bunu bilemez, zurnanın zırt dediği yer siz sms kodunu girdiğinizde adama ben kapıyı açtım gel içeri gir demek oluyor.

Biz boşuna mı yıllık neredeyse 800-900 liralık virüs programına para ödeyip bilgisayarımızı ve aynı network'e tanımlı telefon ve notebook'larımızı güven altına alıyoruz. Eski bankacı olduğumuzdan zamanında 8 bankadan almış olduğumuz kredi kartı ve bu bankalarda vadeli / vadesiz hesabımız var ve tüm işlemlerimi internet bankacılığı üzerinden gerçekleştiriyorum.

Her işlem sırasında ekran adres satırında https işaretini, adres satında ki site isminin yeşil olup olmadığını sarı anahtar ikonunun olup olmadığını kontrol ediyorum...

Diyebileceğim şu ki fena oyuna gelmişsin geçmiş olsun galiba yapılabilecek bir şey yok.

Amerika seyahatim sırasında kredi kartımı kopyalamışlar, bir kaç ay sonra ekstre geldiğinde Amerika'nın muhtelif şehirlerinde 7 işlem karşılığında 36 bin dolarlık alış veriş yapılmış, bankaya itiraz ettiğimde hemen kartı iptal ettiler, bana ait olduğunu beyan ettiğim harcamaları yeni karta aktardılar, itiraz ettiğim harcamaları karşı bankaya charge ettiler

• KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    Hahaha hocam herifler sms istiyorlar, bizimkiler de smsi kodluyorlar. Güvenlik için doğum tarihlerini de kodlarlar sonuçta. Hiçbir şey o kadar güvenli değil maalesef... :(
  • Charge back dilekcesi yaz gelir geri para, sen kendin yapmis olsan da gelir para geri merak etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

Eski bir banka müdürü olarak şunu diyebilirim; banka çalışanları kimlik bilgilerinizin tamamını görme şansına sahip değildir, farz edelim ki kimlik bilgileriniz 6-7 bölümden oluşuyorsa ekran başındaki görevli bunların sadece 2/3 nü direkt olarak görebilir, size kimlik doğrulatması yapacağı zaman sorduğu bilgiler ekrana girerken * şeklinde görünür.

Burada bilgilerin çalınması olayı telefon ya da bilgisayarınıza virüs yoluyla bulaşan key logger yazılımı ile olur; siz her tuşa bastığınızda hacker'ın ekranında yaptığınız işlemlerin ayna görüntüsü oluşur, son işlem sms kod doğrulamasıdır ki her işlemde bankanın sistemi farklı bir kod ürettiğinden dışarından biri bunu bilemez, zurnanın zırt dediği yer siz sms kodunu girdiğinizde adama ben kapıyı açtım gel içeri gir demek oluyor.

Biz boşuna mı yıllık neredeyse 800-900 liralık virüs programına para ödeyip bilgisayarımızı ve aynı network'e tanımlı telefon ve notebook'larımızı güven altına alıyoruz. Eski bankacı olduğumuzdan zamanında 8 bankadan almış olduğumuz kredi kartı ve bu bankalarda vadeli / vadesiz hesabımız var ve tüm işlemlerimi internet bankacılığı üzerinden gerçekleştiriyorum.

Her işlem sırasında ekran adres satırında https işaretini, adres satında ki site isminin yeşil olup olmadığını sarı anahtar ikonunun olup olmadığını kontrol ediyorum...

Diyebileceğim şu ki fena oyuna gelmişsin geçmiş olsun galiba yapılabilecek bir şey yok.

Amerika seyahatim sırasında kredi kartımı kopyalamışlar, bir kaç ay sonra ekstre geldiğinde Amerika'nın muhtelif şehirlerinde 7 işlem karşılığında 36 bin dolarlık alış veriş yapılmış, bankaya itiraz ettiğimde hemen kartı iptal ettiler, bana ait olduğunu beyan ettiğim harcamaları yeni karta aktardılar, itiraz ettiğim harcamaları karşı bankaya charge ettiler
    Sizin isi cozmusler de arkadasa gelince neden yapilabilecek birsey yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: djoguzhan55

hocam zaten kaydettiğimiz için arayan farklı numara, direk numara olarak çıkacak ve açmayacağız ? veya açacağız ben size dönerim diyip kapatacağız ?
    Numara taklit yöntemine baktım aynı numaranın başka ülke kodlu olanlarını alıyorlarmış anladığım kadarıyla.
    Bankanın
    +90 850 ...
    yerine, mesela amerika alan kodlu
    +1 850 ... gibi
    eğer böyleyse +90 ile kaydetmek belki çözüm olabilir.
  • kambochian K kullanıcısına yanıt
    arkadaş sms ile kendi şifresini kullanarak işlem yaptığından bankanın bunu kabul etmesi zor ancak mahkemeden dolandırıcılık hakkında bir karar çıkması halinde belki diyorum banka bunun peşine düşer, benim ki ise tamamen farklı bir olay Amerika'da ki dolandırıcılar telefon numarama ulaşamadıklarından (numaramı değiştirmiştim) imza karşılığı işlem yapmışlar benim bütün kartlarımın arkasında imza bilhassa atılmamıştır (imzam bilinmesin diye) karşı banka benim orijinal imza örneğim ile slip üzerinde ki imzayı karşılaştırdığında harcamanın tarafımdan yapılmadığını bizzat gördüğünden karşı itirazda bulunamadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degobar -- 13 Mayıs 2019; 9:18:14 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.