Şimdi Ara

Enpara kullananlar dikatli olsun (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
19
Favori
87.755
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
365 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • e bas bas bagiriyorlar hic bir banka gorevlisi sifreniz ile islem istemez diye. Sadece cagri merkezini sen ararsin o an tusla derse tuslarsin. diger turlu tuslamak akil kârı degil gecmis olsun boyle durumlarda kestiremiyorsaniz tlf kapatip siz bankayi arayiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun, hatanın çoğu sizde olsa da banka da masum değil. atm den para çekerken bile aradıkları oluyor, ama bu tarz dolandırıcılıklarda çoğu zaman banka o an uyarmıyor. ki şüpheli işlem olduğu da belli, hem tutarından hem de provizyonda yazan şirket adından. ben içeriden bilgi sızdırıldığını ve uyarı sistemlerinin geçici olarak kapatıldığını düşünüyorum.

peşine düşerseniz alırsınız muhtemelen, birkaç arkadaş yazmış zaten yollarını.
  • geçmiş olsun hocam inşallah paranızı alırsınız

• Kamu Spotu bile var ya güzel kardeşim, nasıl kandın. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crawlers -- 13 Mayıs 2019; 17:28:57 >
  • Enpara hesabı olanlar dikkat etsin, aynı şekilde beni de aramışlardı, BES sisteminden geri alacaklarımın olduğunu şirket adresime kadar bilgi verip konuştular. Ben neden kredi kartı ile işlem yapmak istiyorsunuz dolandırıcı olduğunuzu bu kadar belli etmeyin deyince kapadılar yüzüme tabi. İşin özü enpara içerisinde bu bilgilere ulaşıp dolandırıcılık yapıldığını düşünüyorum bende, şirket politikaları zayıf olduğu anlaşılıyor buradan.
  • Gecmis olsun hocam en para dan ariyoruz diye benide aramislardi gecen adamlar ev adresimi tc no mu bile biliyor vodafone ve en para calisanlari sikinti bilgileri satiyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: b0Ni

Web şubeden girerken SMS geliyormobilde gelmiyor mobilde bloke olmayabilir o yüzden. İnternet şubesinden girdiniz mi?
    Doğrudur hocam webden giriş yapmak istedim SMS blokeli dedi ve hemen halkbank diyalog tarafından arandım. Enpara da webden girişe izin vermez diye düşünüyorum.

Aslında bu da bir tedbir olabilir ben operatör değişikliği yaptım şu an mobil uygulamadan giriş yaparken webden giremiyorum, bu yapılırsa başka kişiler, başka tarayıcı veya Pcden hesabınıza giremez diye düşünüyorum. Ama geçici bi tedbir olabilir çünkü bazen mobil uygulama güncellemesi sonrası tekrar SMS isteyebilir..

• En basit işlem olan havaleyi gerçekleştirirken bile gelen SMS'te "Şifreyi banka personeli dahil kimseyle paylaşmayın" yazar ama siz ne idüğü belirsiz birine şifreyi kodlamışsınız. Ne diyeyim kendi düşen ağlamaz. Ben enpara olsam aynı muameleyi gösterirdim size

• Enpara karta başvurunca bana da yapmışlardı benzer birşey. Kart geldi kurye ile, 2 saat içinde telefon ile arayıp "sigorta yaptırmışsınız" diyerek iptal için kart bilgilerini vs. istediler.
    Sanırım kurye yada kargo gibi firmalar sızdırıyor bilgiyi. Sonuçta; ismim, adresim ve tckimlik no gibi bilgileri kargocular veya kuryeler görebiliyor.

Adres, tckimlik, ve isim soyisim gibi bilgileri kargo personeli veya kuryesi görmemeli bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crawlers -- 13 Mayıs 2019; 17:38:40 >
  • Aynısı 2 defa geldi başıma. Benden para alamadılar, ayıktım, bilgi vermedim, üstüne savcılığa gittim, birisi 6 ay sonra diğeri 1 yıl sonra takipsizliğe düştü. Sonra polis tarafından arandım, detaylı bilgi verdim biz bunların peşindeyiz dediler... O kadar kaldı öyle, ne oldu ne bitti bilmiyorum. Aynı adamlar dahi olabilir ! Emniyet fetöcü avlasın anca. Bu arada bende herife küfür atınca o da küfürle karşılık vermişti ... Tam çingeneler birde.

Birincisi, bu herifler benim oyun aldığımı biliyor, evimin adresine kadar biliyor, TC me kadar biliyor, adımı soyadımı annemin adına kadar biliyor. Ne biçim bir devlet var ki 80 milyon vatandaşının bütün bilgileri 3-5 gb'lık bir rar dosyasında geziyor. Allah topunu kahretsin.

Arkadaşlara da katılıyorum, kesinlikle içeriden adamları var. Banka çalışanı dahi olabilirler.

Bir şey kaptırmadık Allah'tan da, bütün şifre girdiğim platformları çift korumalı ve onay sistemli hale getirdim. Zor bir şey değil. Artık standart olmalı.

Bazen Trendyol, Amazon gibi siteleri görüyorum, bilgilerin yarısını istemeden, onay sms i istemeden çat diye parayı çekiyorlar, en tehlikelisi bunlar. Boşa mı kurduk bu kadar güvenlik adımını diyor insan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 13 Mayıs 2019; 17:40:31 >

• Yorumlari hayretle okudum. Başlik sahibini suclayanlar olmus. Arkadas ne bicim insanlarsiniz. Basligi acan arkadas bu durumun magdurudur. Anlatabiliyormuyum mağdur. Magduru nasil suclarsiniz.

Konuyla alakali yorumum ise ne yazik ki neredeyse tum kisisel bilgilerimiz veri hirsizligiyla internet ağina dusmus durumda. O yuzden cok tedbirli olmamiz gerekiyor.

• En para yıllardır kullanıyorum bu tamamıyla arkadaşın eksikliği bankanın bir sıkıntısı yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Buarada Enparanın bir suçu yok bence. Ama enpara bencede kullanılacak gibi değil. Geçen gün benimde hesabıma gelen parayı blokelediler.
  • Bir kaç ay önce benim de başıma gelmişti, vakıfbank kredi kartımı bir sebepten mail order'a (3D şifresiz alışverişe) açmıştım, sonra kapatmayı unuttum, bir kaç gün sonra kartımdan 500 $ civarında bir alışveriş yapıldı, bunu bana gelen smsle öğrendim ve abd'de hollister adlı firmadan yapıldığını gördüm, firmayı ulaşıp durumu anlattım ve siparişi iptal edeceklerini söylediler, bankaya da aynı şekilde bildirdim param 15 gün içinde iade edildi kartıma. Burda bankanın önemi büyük, vakıfbank bana deseydi banane kardeşim mail order'a açmasaydın kartını diyip iade etmeseydi parayı, zaten finansbank 1 TL için müşterisini icraya veren bir banka o yüzden arkadaşa yaptıklarını çok normal karşıladım. (finansbank ne alaka derseniz enpara finansbank'a ait)

• Hakan.. kullanıcısına yanıt
    Ne demek istemez, siz hiç telefonla işlem yapmadınız heralde, önemli güncellemeleri yaparken telefonuna kod gönderip doğruluyorlar.

• Geçmiş olsun. Numara googleda aratıldığında ilk link:
    www.nosorgulama.com
    08503463468 UYARI! Şüpheli Numara | 3 YORUM VAR
    http://www.nosorgulama.com/tel/08503463468
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstfygc

Ne demek istemez, siz hiç telefonla işlem yapmadınız heralde, önemli güncellemeleri yaparken telefonuna kod gönderip doğruluyorlar.
    yazimi anlamadimiz sanirim,ben diyorum ki bankayi SİZ ararsiniz musteri temsilcisi sifrenizi tuslamayi ister bu OK
    ne oldugu belirsiz bir telefon numarasi istersen bu sikinti
    ne oldugu belirsiz mesaj uygulama guncellemesinede dikkat etmeniz lazim,ben her gun iscepte islem yapiyorum.
    herhangi bir guncelleme vs olsa bile banka teyidi olmadan yapilirsa sonucu husran oluyor iste

• Enpara'da gerçekten açık var, siz yine aranıp kod vs. girmişsiniz hocam, benim enparadan ttnete 120 150tl gibi rakamlar ödenmiş 30 35tl olarak parça parça, itiraz ettim, yeni kart yolladılar, kartı hiç bir atmye sokmadım, para çekeceksem havale yapıp başka bankadan çektim, fakat yine 3 4 kere telefon ödemesi olduğunu görünce, tüm paraları alıp bir daha enparada para tutmamaya başladım.

Tamam işlemin arkasında durdular, hesaptan çıkan parayı geri iade ettiler, fakat hesabımdaki para güvende değil. Turuncu veya cepteteb kullanıyorum, kafam rahat.
  • en güzeli benim gibi yapmak numara rehberimde kayıtlı değilse tanımadık numarayı hiç bir şekilde açmıyorum %80 ni dolandırıcı çıkıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.