Şimdi Ara

Enpara kullananlar dikatli olsun (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
19
Favori
88.022
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
365 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu sahibine hata sizde diyenler ne boş insanlar ya.Adamın boşluğuna gelmiş kodu girmiş insanlık hali hele bide oruç zamanıyken olması çokta anormal değil.Ama koskoca Finansbank bilgileri sağa sola kaptırmış,bunun gibi kocaman bir skandala laf söyleyen yok.Gerçekten kafa yapınızı anlamak zor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısı başıma geldi. 307 tl 9 kerede çekildi. Allahtan iTunes ten çekmiş dolandırıcılar da arayip iptal ettirip parayı alabildjm.

• quote:

Orijinalden alıntı: HanDar05

Konu sahibine hata sizde diyenler ne boş insanlar ya.Adamın boşluğuna gelmiş kodu girmiş insanlık hali hele bide oruç zamanıyken olması çokta anormal değil.Ama koskoca Finansbank bilgileri sağa sola kaptırmış,bunun gibi kocaman bir skandala laf söyleyen yok.Gerçekten kafa yapınızı anlamak zor
    Bankalar sağa sola bilgi kaptırmıyorlar, akıllı telefona her türlü işlem yapması için izin vererek biz bilgilerimize güvenlik açığı yaratıyoruz...
    Neredeyse 20 yıldır 8 banka üzerinden internet bankacılığında günde 5-6 işlem yaparım, şeytan kulağına kurşun bu güne kadar bir vukuatımız olmadı, bundan sonra da olmayacağının garantisi yok ama işlem yaparken telefonumda ve bilgisayarımda güvenlik zaafiyeti yaratacak hiç bir uygulamaya izin vermedim...
  • isviçreli bilim adamı kullanıcısına yanıt
    Olayın ip ile alakası yok. Tarayıcıdan giriliyorsa cookie yada cookie benzeri bir yapı ile site tarafından giriş yapılan cihazda kayıt oluşturuluyor. Telefon uygulaması kullanıldığında ise uygulama telefon bellediğine gene bir kayıt oluşturuyor. Zaten farkında iseniz bazı banka uygulamaları telefonda root varsa sizi uyarır. Hem ekran kaydı hem root erişimine sahip uygulamaların diğer uygulamaların depolama alanlarına erişimi olduğu için güvenlik zaafiyeti yaratır bu durum. Tabii bunlar çok daha profesyonel çetelerin yapacağı şeyler ama ülkemizde hızla gelişiyor bu konuda. Kart kopyalayan pos cihazları falan sıradan olmaya başladı ülkede.
  • Hitlerin Bıyığı kullanıcısına yanıt
    Hocam neden internet ve telefon alışverişine kapalı değil kartınız,kullancağınız zaman kolaylıkla uygulamadan açıyorsunuz ve limitte koyuyorsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aha böyle dolandırıyorlar insanları.

Tc den ne bilgisine ulaşırlar demeyin.
    HAtırlamıyormusunuz, bizim bakanlığı mı ne hacklediler di. herkesin isim adres madres her b.k çıkıyordu. Onlar kolay iş.
    Şifreyi verdiniz mi elinize de onlar veriyor.

Enpara kullananlar dikatli olsun

Konu sahibi arkadaş. Geçmiş olsun sana da. Üzücü bir durum.
  • Dostum hatan büyük sms bilgilerini paylasmaman gerekiyo ama enparaninda hatası büyük . Sana destek olmak için en parayı aradım ve hesabımı kapattirdim forumdaki konunu da bildirdim belki bir nebze faydam dokunur . Bankaların bu tarz işlemde çok daha kolay bloke koyabiliyor olmaları lazim. İnsan bu elbette hata yapar . Hizmet üreten kişi hizmeti sattigi insanların ozelliklerine gore gelistirmeli kendini. Bu ülkede arayan kişiyi polis sanıp cop kutusuna altın bırakan yiginla insan var herkes super zeki olmak zorundada değil dolandiricilik gırla gidiyo zaten ülkede ona gore bir zahmet kendilerini geliştirip ekstra güvenlik adımları hazirlamalari gerekirdi ben hata yapabilirim banka benim hatamı da absorbe edebilmeli.

Küçükte olsa destek oldum hesabımi kapadim konunun bilgisini verdim not dusturdum donanım haberde konun olduğunu . Problemin halledilebilirse editle konunu tekrar enpara kullanirim halledilmezse memlekette banka çok.

• Cok geçmiş olsun, geçen ay babaminda başına geldi.
    Ne idügü belirsiz yerden 4000 küsürlük alışveriş yapmaya çalışmışlar, bereket kart tamamen kurulmuştu

Sonrası iptal ettik kartı.

Yurt dışı bağlantılı google play üzerinden 1 dolarlık oyun içi alışverişte dahi karti kitleyen en para, nasıl olurda kartı bloke etmez akıl alır is değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 13 Mayıs 2019; 18:50:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radko

Hocam neden internet ve telefon alışverişine kapalı değil kartınız,kullancağınız zaman kolaylıkla uygulamadan açıyorsunuz ve limitte koyuyorsun
    Valla kardeş sık kullanıyorum bi de kartımı zaten güvenmediğim yerlere falan girmem o yüzden hiç öyle birşey düşünmedim. Olaydan sonra kapattim karti zsten yeni karti da internete kapaliya cevirdim

• Çok geçmiş olsun. Dalgınlıktan değil, ortada gayet profesyonel hazırlanmış bir tuzak var. Ben de bu tuzağa gayet düşebilirdim, uyardığınız teşekkürler, umarım paranızı geri alabilirsiniz.
  • Geçmiş olsun hocam hepimiz bu durumlar için tetikte olmalıyız. Farkındalık oluşması şart.

• Bence sorun enpara da, 10 yılı geçti internet bankacılığı kullanırım, öyle fazla dikkat de etmem denk gelen her bilgisayardan girerim şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım, taksitler bitsin de kartlarımı iptal edip enpara ya geçecektim vaz geçtim, şu olaydan sonra hayatta geçmem, neymiş eft almıyormuş, zaten birara bu finansbank da sapık gibi taciz edip duruyordu bunlara güven olmaz, ziraat iş yeter, bunun yanında sanalkart candır can, güvenlik için sanalkart kullanın, asıl kartınızı internete, mailorder a kapatın, reklamlardan veya gelen mesajlardan maillerden tıklayarak banka sayfasına gitmeyin, çok fazla sahte site var dikkat edin
    Konu sahibine geçmiş olsun bir avukata danışın, tüketici derneğine başvurun

• Geçmiş olsun. Umarım bir daha telefonunuza gelen şifreyi paylaşmazsınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Suç senin . Adamlar bas bas bağırıyor SMS şifrelerini kimseye vermeyin, sizin sorumluluğunuzda diye.
    Para Polonya Poznanda postan çekilmiş. İstediğin kadar dava aç. Hiçbir sonuç alamayacaksın . Bu kadar kalifiyeli bir ekibi polisin bulması zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0x1 -- 13 Mayıs 2019; 19:40:20 >
  • İnternet alışverişlerini sınırlayın yeter arkadaşlar 2 dk ıcınde açıp kapatabılıyorsunuz sonucta yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Aslında böyle durumlarda arayan numarayla konuşmayı kesip direk ilgili bankanın m.h.'sini aramak en doğrusu.

Geçenlerde superonline m.h.'nin numarası için google a yazdım çıkan ilk noyu aradım "ödenmemiş 5 adet faturanız bulunmaktadır, ödemek için şuna basın" diye yanıt geldi. Otomatik talimat olduğu için acaba çekemedi mi diye şüphelendim, kontrol etmek için online işlemlere girdiğimde ödenmemiş fatura olmadığını gördüm. S.online ın sitesindeki numaradan arayınca orada da borç çıkmadı. Sonra ilk aradığım numarayı sorguladığımda eskişehirdeki bi S.online bayisine ait numara olduğunu gördüm. Adamlar resmi kurumsal firmalar üzerinden bile dolandırmaya çalışıyor. O nedenle yeri yurdu belli banka çalışanı bile olsa tedbirli olmak lazım.

• eyoruk E kullanıcısına yanıt
    amazon'dan alışveriş yapınca kart bilgilerini vermen yeterli oluyor sms onayi da gelmiyor. sms bilgilendirmesi de bazı bankalarda gelmiyor . ana kartı internette vs heryere kapatın .sanal kart kullanın daha mantıklı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: scoopi

Ben çalıştığım bankaların numaralarını rehbere kaydettiğim için aradıklarında hemen anlıyorum. Geçen beni de enparadan arıyoruz dediler, bir şaka yapıyor sandım meğer bunlarmış. Tabi yemedim😄
    Bazı bankaların 2-3 farklı numarası olabılıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar yuksek miktarin cikisini nasil onaylarlar aklim almiyor.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.