Şimdi Ara

Enpara kullananlar dikatli olsun (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
19
Favori
87.752
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
365 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Büyük geçmiş olsun. Mesaj girildikten sonra birvşey yapamayız denmesinin sebebi ters yönde de dolandırıcılık yapan insan müsveddelerinin var olması. Lütfen üzerinize alınmayın, burada bilinçli olarak telefondan bu parayı aktarıp sonra vay efendim kandırıldım, param iade edilsin , yok şöyle madurum diyen çakallar da mevcut. Biri TR'de parayı geri alırken-almaya çalışırken diğeri yurt dışından para ya da malı kaçırıyor.

Banka işlem onaylı olduğundan ödemeyi yapar, yapmak da zorundadır. Enpara inanılmaz hızda yapıyor böyle şeyleri, eft talimatı veriyorsun gece 4 te para gidiyor. Burada hızlı işlem maalesef size zararlı oluyor.

Geçmiş olsun şahsi tavsiyem telefonunuza herhangi bir uygulamayı kurarken 8 defa düşünün. virüs içermesi ya da açık kapılar olması nedeniyle telefondan bu gibi bilgileri çalmak çok daha basit. Ben imkan olsa google'a bile bilgi vermeme taraftarıyım.

• oldukça fazla aranan var gibi, belliki enpara m.h. de birileri organize dolandırıcı olarak çalışıyor yada çok ciddi virüs yenmiş. belkide bu dolandırıcığılı mesai saatleri içerisinde bile yapıyor olabilirler, bankanın geçiştirmek yerine soruşturma başlatması gerekir...

çok geçmiş olsun.

şu noktada internet alışverişimi kapattım, mesai saatleri içinde eft geçer yapıkredi sanalkarttan çekerim. enpara banka kartından sanal kart yapamamak zaten oldukça sıkıntı bana, sinemia sağolsun kart değiştirmek zorunda kaldım. keza sinemiada dolandırıcı ve para çekiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 13 Mayıs 2019; 22:41:5 >
  • Birisi banka hesabına girip herşeyi halletmiş hemde senin sms onayın olmadan. Sadece para aktarmada sms istemişler. Baya ciddi bir açık var demek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni 2 3 sene önce aramışlardı. Bankamatikte 2 kere şifreyi yanlış girmiştim ve akşam üstü aradılar. Tatildeydim o zaman da, Sürekli eskişehir de kullandığınız kart şu bölgede 2 kere hatalı işlem gerçekleşti güvenlik için kapatmamızı ister misiniz onayınızı almak için aradık demişlerdi.

Tabi Enpara 444 lü nodan aramadığı için arasa bile hiç bir bankaya güvenmediğim için adamın ismini alıp ben sizi arayacağım dedim. Kartın arkasını çevirdim numarayı aramak için hakikaten en para numarasıymış

Sonra kendim arayıp kapattırmıştım yeni kart yollamışlardı.

Yani diyeceğim şu, banka numarası arıyor bile olsa size işlem yaptırmak için dinleyin düşünün not alın ve sonra kendiniz arayıp bu bu işlem için arandım aslı nedir deyip başka müşteri temsilcisi ile konuşun öyle işlem yapın. Ben hiç kimseye güvenmiyorum vallahi.

Geçen de Turksat sözleşmeniz bitiyor yenilemek istiyor musunuz diye aradılar. Aaa öyle mi hiç haberim yok dedim, hemen yenileyelim onay verin dediler. Ama ben daha 4 ay önce yaptırdım 2senelik kendim arayıp, düzenli de faturam geliyor dedim telefonu suratıma kapattılar :D

• quote:

.Ben Ters İbraz (Chargeback) talep ediyorum 18000 tl lik ne almışım dedim ama yardımcı olmıyorlar nuh diyorlar peygamber demiyorlar.

quote:

harcama itiraz formu doldurup bankaya gönderdim ama bunu yeni duydum bankaya sorucam.

quote:

Para hala provizyonda charce back hakkımız var enpaara bu talebi yerine getirmiyor bizdenmi yana dolandırıcıdanmı yana belli değil.

harcama itiraz formunu ne zaman doldurup yolladınız? harcama itirazını yaparken hangi şıkkı seçtiniz? ne zaman red cevabı geldi? red cevabı yazılı olarak mı geldi?
    harcama itiraz talebine bu kadar hızlı yanıt verilemez, talep oluşturulunca soruşturma açılır en az 1 ay sürer, ne ara soruşturma açıldı da sonuçlandı?

verdiğiniz cevaplar ve yorumlarınız için teşekkür ederim sağ olun, ayrıca mesajımı fav. layarak daha çok okunmasını sağlayan herkese herkese teşekkürler,
    @Lojistikçi
    @mmucit
    @Microscopy
    @CodyTravers
    @Kayrabey
    @saerozs7
    @seyru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haldunser -- 13 Mayıs 2019; 23:45:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim anlamadığım olay. Enpara bu kadar yüksek bir meblağlı alışveriş esnasında neden güvenlik amaçlı arama yapmadı? Çünkü bunu genelde öyle yaparlardı miktar yüksek olunca para transfer olmadan önce mutlaka sesli teyit alırlardı. Şifre söylenmiş olursa olsun buda önemsiz. Ve yine arkadaşın haklı olduğu nokta avans hesaptan para transferi ve limit arttırma işlemi sırasında bir sms gelmemesi.

Konu sahibine bir sorum olacak ayrıca,
    Sms de gelen şifre ne için geldi?
    Kredi kartından şu tutarda harcama yapılmıştır diye mi?
    Eğer öyleyse sizdede suç var ama eğer harcamalarla ilgili bir bilgi içermiyorsa o şifreyi sizin söylemiş olmanızın size karşı kullanılması saçma.

• geçmiş olsun hocam. beni neresi olursa olsun, siz kapatın ben ararım sizi diyorum. Kampanyalardan hediyelerden bu numaradan size özel sunuyoruz diyorlar... Bi kere aşık attığın kesim banka. La adam günahını faizle iteler... Ondan siz kapatın ben ararım bankayı demek herzaman mantıklısı...
  • 3 yıl önce bir banka genel müdür muavini tutuklandı:

Medyaya yansıyan, 2 eski çalışanı ile birlikte çağrı merkezi kurup onlara bankasından on binlerce müşteri bilgilerini -kredi kartı bilgileri dahil- suçlaması ile:

- Peki bu hangi Banka idi
    - Bu davanın sonucu ne oldu?

Hiç açıklanmadı.
    Yassak hemşerim.

Şimdi, birileri tüm bilgilerinizi bilerek arıyor, nasıl oluyor?

Yeniçağ yazarı Remzi Özdemir buna dikkat çekeli iki yıl oldu?

Tüm müşteri bilgileri birleştirilip Bankaların kullanımına açıldığında artık herhangi bir bankanın herhangi bir şubesindeki müşteri temsilcisinin CB dahil herkesin mali bilgilerine ulaşabildiğini belirteli kaç yıl oldu?

Hatta, evlenmeyi düşündükleri erkeklerin mali durumunu araştırmak için bağzı! bayanların, tanıdıkları banka şubesi MT var ise ona gidip araştırdıkları?

Muhatap BDDK bu güne kadar ne yaptı?

Hırsız içerde ise kilit ne fayda?

• Geçmiş olsun.

paranın nakledildiği yenilenebilir eneerji sistemleri gibi bir firma veya oluşum bağışla çalışıyor.

sitesinde irtibat kurmak için yer var bir deneyin
  • quote:

50 tl 100 tl kazancam diye benim gibi 18000 tl'niz gitmesin

elinle şifre gir sonra bankaya suç at

bunun herhangi bir başka bankada başına gelmeyeceğinin nasıl bi garantisini verebiliyorsun da enpara bu konuda eksik onu anlat da biz de kullanmayalım
  • Sen Twitter’daki “yenilenen enpara şubesine girin, 7000tl’ye kadar bonus kazanın” taklasına gelmişsin. Bir kaç banka için daha böyle kurumsal görünümlü sponsorlu paylaşıma denk geldim, oyuna gelmeyin. Linke tıklayıp bilgilerinizi girmeyin. Sonunuz böyle başlıklar açmak olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oncelıkle Geçmiş olsun.Sizi arayanlar voip ile arayıp sizden 3d şifresini istemişler ve sizde malesef vermişsiniz.Bu durumda 3d ile yabancı ülkeden epin oyun kodu cash vb ürün almışlar yada pos sahibiyle anlaşıp çekilen miktarın bir kısmını nakit olarak almışlardır.3d şifresini ne yazıkkı siz kendiniz vermişsiniz bu durumda ;

1.3d şifresi ve benzeri şifreler sizin sorumlulugunuzdadır.Bank hiç bir şekilde telafi etmez veya geri bu parayı size ödemez
    2.Savcılıga verseniz bile bir sonuç cıkacagını sanmıyorum neden derseniz pos yabancı ülke posu işlem tamamiyle online ortamda yapılmış.Kartını kopyalanıp türkiye'den veya ülke içi bir işlem olsaydı belki bir nebze şansınız vardı
    3.Visa mastercar bu gibi durumlarda asla insiyatif almıyor ve sorumluluk kullanıcıdadır maddesini ekliyor.3d şifresini imzanız gibi düşünün nasıl ki bir senete veya bir yere imza attıgınız bu benım değil diyemezsenız desenız bile sizin oldugunuz ortaya cıkar 3d şifreside işte böyle birşeydir siz verin veya vermeyın sonuçta işlem olmuş kabul görüyor ve malesef bu durumda paranızı iade alamazsınız geçmiş olsun

Meslegım ne diye soranlar olursa bilişim sistemleri güvenlik uzmanı'yım

Sorularınız olur ise cevaplayabılırım

• Konu sahibini arkadaş sms okumaktan aciz, dolandırılmaya müsait biri olarak gördüm ben.
    Enparadan gelen mesajda sana bunu kimse ile paylaşmamanı açıkca beyan eder ayrıca ödeme şifresi olduğunu da bunu sana açıkca belirtir Enpara senden herhangi bir şifre talep etmez (Uygulama ve 3D Secure hariç) Müşteri hizmetleri, banka çalışanı dahil bu şifreyi kimseye vermemeni özellikle beyan eder.
    Bu bana gelen mesajlar yaptığım ödemelerden;

Enpara kullananlar dikatli olsun

• https://ebulten.bddk.org.tr/esikayet/

Buraya sikayet ederseniz yuzde 90 paranizi geri alacaksiniz hocam. Buna benzer bir olay benimde basima gelmisti bi sure once ben bu sekilde paranin tamamini almistim.
  • Bazı sitelerden alışveriş yaparken telefona hiç kod gelmiyor. Bu gibi durumlarda ne yapacağız peki?

Mesela AliExpress'ten alışveriş yapmak için kart bilgilerinizi girmeniz yeterli. Kod falan sormuyor.

Bu konuda bilgisi olan varsa beni de bilgilendirirse sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM

durduk yere banka ararsa açmıyorum. yabancı numarayı zaten açmam. gemiş olsun
    Yanlış yapiyorsunuz. Acmaniz gerek
    Banka bazen kartinizla şüpheli islem varsa teyid için arar. Tabi sifre sormaz. İşlem size mi ait diye sorar sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: Qnoops

Bazı sitelerden alışveriş yaparken telefona hiç kod gelmiyor. Bu gibi durumlarda ne yapacağız peki?

Mesela AliExpress'ten alışveriş yapmak için kart bilgilerinizi girmeniz yeterli. Kod falan sormuyor.

Bu konuda bilgisi olan varsa beni de bilgilendirirse sevinirim.
    Asil kartı internet alisverisine kapatip sanal kart kullanmaniz gerek.

• Qnoops kullanıcısına yanıt
    Bankaların şirketlere sanal pos vererek 3d siz çekim yapmasını sağlıyor Steam gibi , tabii bankalar her önüne gelene vermez konu sahibinin de çekildiği para bu yolla alındı burada hatalı enpara nedeni ise 2 defa üst üste para çekiliyor ve hayırdır bu nedir diye sorgulanmıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyru

Dolandırıcılar limitleri artırıyor.
    Geçmiş olsun öncelikle. İtiraz veya hukuki yoldan giderken, bilgilerinizin çalınması, online hesabiniza izinsiz girilmesi ve kart kimitinin bilginiz ve onayıniz dışında artmasından gidin. Kredi kartı isleminde sifre girdiginiz icin o yoldan netice zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 14 Mayıs 2019; 0:58:50 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.