Şimdi Ara

enstantane ve diyafram değerleri ne olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    daha önce merkan arkadaşımız enstantane ve diyafram hakkında duyurucu bilgi vermişti. anlamadığım geceleri çekimlerinde (eğer hareket yoksa) enstantane ve diyafram değerleri niye kullanıyoruz. değerler ne durumda ve nasıl olmalıdır. (sevgili merkan bey; daha önce sizin açıklamanızda gece değerleri niçin ve nasıl verileceği görmedim veya bahsetmediniz;ama bilgiler tam anlamıyla bana büyük fayda verdi teşekkürler...sağolun...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iikkbb -- 15 Haziran 2005, 12:11:44 >

• Herşey ışıkla ilgili iikkbb eğer enstantene ve diyframın tam olarak ne işe yaradığını ve fotoğraflara ne gibi etkileri olduğunu tam anlarsan olayı çözersin. Pozlandırma ile ilgili araştırma yaparsan sorularının cevabını bulabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hokkabaz

Herşey ışıkla ilgili iikkbb eğer enstantene ve diyframın tam olarak ne işe yaradığını ve fotoğraflara ne gibi etkileri olduğunu tam anlarsan olayı çözersin. Pozlandırma ile ilgili araştırma yaparsan sorularının cevabını bulabilirsin.

anlamadığım için soruyorum ya!
  • Sevgili Mehmet,

Diyafram ve enstantane hakkında üst konuda örnek fotoğraflar vererek ayrıntılı bir açıklama yapmaya çalışmıştım, hatta diyafram ve enstantanenin işleyişini gözümüze benzetmeye çalışmıştım. Sevgili @hokkabaz'ın da yazdığı gibi her şey ışık ile ilgilidir. Kısaca diyafram ayarı ile objektiften içeri girecek olan ışığın şiddetini, enstantane ile de süresini ayarlarız. Diyafram ile aynı zamanda net alan derinliğini de ayarlayabiliriz.

Gece çekimleri için de yine üst konudaki post'lar içerisinde açıklama yapmaya çalışmıştım, sanırım gözünden kaçmış. Burada da tekrar etmek gerekirse, gece manzara çekimleri için; En düşük ISO değeri, (ışık şiddetine göre) kısık diyafram ve yavaş pere hızı seçilmelidir.

Bu arada bir de düzeltme yapayım; adım merkan değil, Mertkan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.