Yeni bir pc topluyorum. Son zamanlarda pek takip etmedim OEM piyasasını ve şu entegre GPU mevzusu kafamı karıştırdı. AMD işlemcilerde "x işlemci + y gpu" şeklinde ifadeler var. Bu işlemcilerde dahili ekran kartı tarzı bir şey mi var? Varsa harici ekran kartı kullanmadan oyun oynatıyor mu. Oynatıyorsa ne kadar oynatıyor? Harici ekran kartıyla aynı performansı veriyorsa ısınma problemini nasıl çözmüşler?
Beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Islemcinin gpu su.Ekran karti yerine kullanilir fakat oyunlarda felan performans kotu olur.Ozellikle de amd de sogutucu almassan sicaklik firlayabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: o_n_u_r_f_b
Islemcinin gpu su.Ekran karti yerine kullanilir fakat oyunlarda felan performans kotu olur.Ozellikle de amd de sogutucu almassan sicaklik firlayabilir.
Hocam peki harici ekran kartı çalışıyorken dahili GPU'lar durgun halde mi oluyor? Hiçbir avantajı olmuyor mu yani. Çünkü durum öyleyse gidip "harici ekran kartı + intel işlemci" almak daha mantıklı gibi.
quote:
Ekran kartı temel olarak gpu'yu anakarttan bağımsız beslemek için yapılmış ayrı bir devre sistemidir. Entegre gpu'lar ise devre olarak anakartı kullanır dolayısı ile sistem belleğinide kullanır. Harici denmesinin yada denmemesinin sebebi budur.
quote:
Orijinalden alıntı: OmC43
quote:
Ekran kartı temel olarak gpu'yu anakarttan bağımsız beslemek için yapılmış ayrı bir devre sistemidir. Entegre gpu'lar ise devre olarak anakartı kullanır dolayısı ile sistem belleğinide kullanır. Harici denmesinin yada denmemesinin sebebi budur.
Peki ben harici ekran kartı kullandığımda bu entegre GPU'lar boşta olacak değil mi?
TheAnormaly
kullanıcısına yanıt
Harici ekran kartın çalışırken işlemcide gpu hiçbir işe yaramıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: TheAnormaly
quote:
Orijinalden alıntı: OmC43
quote:
Peki ben harici ekran kartı kullandığımda bu entegre GPU'lar boşta olacak değil mi?
Manuel olarak ayarlamadığın sürece ekran kartı çalışıcaktır