Şimdi Ara

Entelektüellik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bi gonderi gordum.Ilber ortayliya hocası sen entelektuel degilsin demis.Ilber de kizmis.En çok ben çalışıyorum dersinize demis.Hocasi aha bak entelektuel olsan kızmaz;neden entelektuel olamam hocam derdin,sorgulardın,demis.Sonra da ilber ortaylı hocam haklıydı entelektüelik sadece bilgili olmak değil bi yasam biçimidir davranış kulturudur de demis.3 kuşak ailesi okumuş olmayan kişiler entelektuel olamaz demis.Turkiyede de 3 kuşak ailesi okuyan pek kimseler yok.Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Ben de oyle bi durumda direkt neden hocam diye sorardım mesela ben entelektuel miyim simdi?Aa ama 7 sülalem okumuyor yav.

Altta da bi yorumda biri şöyle yazmıştı:Insanlar ırklarına ailelerine göre gördüğü eğitime göre ayrılır.Zenciler de entelektuel olamaz.Cok iyi üniversitelere gitseler bile sadece iyi eğitim almış olurlar.

Ben baktim instagramina bu kişinin dandik bi universitede sosyoloji okuyor.Yetiştirme tarzı, aile bireylerinin bilgisi kültürü cevre bence de önemli ama zor sartlar altinda bu pozitif etmenlere koşullara sahip olmayan kişilerin de çok yükseldiğini biliyoruz.Bence bunlar cok daha değerli.Digerlerinin kendi bileğinin hakkıyla degil sansla sahip oldugu şeylerden dolayı övünüp yuceltilmesine zenci kardeşimizin sirf ırkı yüzünden yerilmesine sinir.oldum.Bu elitist asagilayici ve ayırıcı bakış fasistlikten başka bir şey değil.Turkiye'de de malum kesimin halka bu bakışı yüzünden olanlari biliyoruz.

Ha bir de ergen kızın biri tabii lise eğitimini almışsan gibisinden bir şeyler yazmıştı bana.Gittigim lisenin önünden gecemez.Allah'in kibirli zllisine bakın.Hayret etmiştim.

Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hz.Yasuo -- 18 Mart 2021; 19:40:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Haklıdır. Devamı da var.

Üniversitede, en çok sevdiğim hocanın odasındaydım.

Bana, 'Ne olmak istiyorsun?' dedi.

'Entelektüel olmak istiyorum.' dedim.

'Senden entelektüel olmaz' dedi.

Şaşırmıştım,sonra,kırılgan bir ses tonuyla;

'Dersinizi geçmeme rağmen sürekli dersinizdeyim. Okulda en çok okuyan, araştıran ve tartışmalara giren, hep benim?' dedim.

Çok kızmıştım!

'Doç. tezlerin konularını bile ben öneriyorum' dedim.

Prof. gülümseyerek geriye yaslandı.

'Senden çok iyi bir araştırmacı olur. Ama entelektüel olmaz. Nedenine gelince, sana entelektüel olamazsın dediğimde, bana bir entelektüel gibi 'Niçin olmaz?' diye sormadın, aksine alındın ve hiddetlendin.

Yazarlık bilgi işidir.

Entelektüellik bilgi değil, davranış biçimidir. Bir insanın entelektüel olması için en az 3 kuşak ailesinin okuması gerekir.

Okulun önüne bak. Hepsi son model araç dolu ve hocalara ait. Her sene model yenilerler. Gerçekten böyle bir yenilenmeye ihtiyaçları var mı?

Niçin bu şekilde yaşıyorlar.

Çünkü o unvanlarla gördüğün hocalarının kariyerleri ne kadar yüksek olursa olsun, ruhları feodal bir köylü. Güçlerini topluma kabul ettirmek için böyle hava atmak zorundalar. Gerçek bir entelektüel asla bu güdüyle hareket etmez.

Entel feodal köylülere artık diploma ve unvan da yetmez. Tıpkı paranın yetmediği gibi.

Kim ne derse desin üstü kalınla çizilen yazı, tam bir Türk insanı gerçeğidir.

• taveuni kullanıcısına yanıt

Saygım arttı hocamıza.Üst kesimin iyy bu pis kelimeleri ağzımıza almıyoruz kibrini hiç sevmiyorum.Martin eden okuyun üst kesimin "erdemini" görürsünüz.Burjuva seviciler

• Haklıdır. Devamı da var.

Üniversitede, en çok sevdiğim hocanın odasındaydım.

Bana, 'Ne olmak istiyorsun?' dedi.

'Entelektüel olmak istiyorum.' dedim.

Şaşırmıştım,sonra,kırılgan bir ses tonuyla;

'Dersinizi geçmeme rağmen sürekli dersinizdeyim. Okulda en çok okuyan, araştıran ve tartışmalara giren, hep benim?' dedim.

Çok kızmıştım!

'Doç. tezlerin konularını bile ben öneriyorum' dedim.

Prof. gülümseyerek geriye yaslandı.

'Senden çok iyi bir araştırmacı olur. Ama entelektüel olmaz. Nedenine gelince, sana entelektüel olamazsın dediğimde, bana bir entelektüel gibi 'Niçin olmaz?' diye sormadın, aksine alındın ve hiddetlendin.

Yazarlık bilgi işidir.

Entelektüellik bilgi değil, davranış biçimidir. Bir insanın entelektüel olması için en az 3 kuşak ailesinin okuması gerekir.

Okulun önüne bak. Hepsi son model araç dolu ve hocalara ait. Her sene model yenilerler. Gerçekten böyle bir yenilenmeye ihtiyaçları var mı?

Niçin bu şekilde yaşıyorlar.

Çünkü o unvanlarla gördüğün hocalarının kariyerleri ne kadar yüksek olursa olsun, ruhları feodal bir köylü. Güçlerini topluma kabul ettirmek için böyle hava atmak zorundalar. Gerçek bir entelektüel asla bu güdüyle hareket etmez.

Entel feodal köylülere artık diploma ve unvan da yetmez. Tıpkı paranın yetmediği gibi.

Kim ne derse desin üstü kalınla çizilen yazı, tam bir Türk insanı gerçeğidir.

• laplasyen kullanıcısına yanıt

Peki hocam, bu şekilde davranmayanlar peki?Ailesi 3 kuşak okumuş kişiler çok mu mukemmel oluyor yani?Dedeleri ninenleri okumamış diye o insan entelektüel olamaz mı?Dusuncelerim sebebiyle bana tabi liseyi okuduysan diyerek ad hominem kişi çok mu entel?Siyahilere binbir turlu zulüm yapan beyazlari yuceltip siyahiler entel olamaz demek etik mi?

• entelektüelliğin tanımı bu olmasa da entelektüel diyince aklıma fularlı ekşi yazarları geliyor o yüzden entelektüellik boş iştir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hz.Yasuo H kullanıcısına yanıt

Her ailesi üç kuşaktan okumuş olan entelektüel olmuyor ki. Onlardan belli kesimi oluyor tabii ki de.

• hocam ben açık lisede okuyorum, ailem işçi sınıfı. alt tabaka bir ortamda büyüdüm.

https://eksisozluk.com/biri/greenicetea ekşi hesabım.

narşizm değil lakin bu hesap hakkında ne düşünürdün? hesabıma gelen mesajlardan %40'ı "hangi lisede okuyorsun" sorusu.

etikayı not alarak bitirdiğimde yaşım 16 bile değildi, dahi miyim hayır. matematik, fizik gibi derslerim zayıftı, teog gibi bir sınavda toplam 35 yanlış yapmıştım.

hâla ne idüğü belirsiz mekanlarda 5-6 liralık tavuk döner yiyorum, arkadaşlarımla küfürlü konuşurum. 9-10'da nargile cafelerin leş kokulu mekanlarına girerdim, dış görünüşüm zincir mağazalardan alınmış sweat, kampanyası kovalanmış orta düzey bir pantolondan ibaret.

salt okumakla hatta SENTEZ yapmakla olmuyor bu işler, farklı bir meta bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karamba007 -- 18 Mart 2021; 20:27:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yaşamın Anlamsızlığı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Varsayalım ki siyahi biri o kadar eğitim alacak kendini geliştirecek çok zeki olacak biri de gelip sen siyahisin entelektüel olamazsın diyecek.Yorumlarda böyle konusan biri vardi ya.Beyaz adamın kibri bitmiyor arkadaş

• karamba007 kullanıcısına yanıt

Hocam telegram kullanıyor musunuz :) bi yerden tanıdık geldiniz de

• İnsan olan çok az şahıs varken entelektüelliği tartışmanın lüzûmu yok bence .d
  • karamba007 kullanıcısına yanıt

karambo sen yığılmadın mı?

• Entelektüellik sana başkaları tarafından atfedilen bir sıfattır bilgiçlik taslamak arasındaki ince çizgiyi böbürlenmemek ayırır (sözüm meclisten dışarı bu olay için değil)

• Entelektüellik sana başkaları tarafından atfedilen bir sıfattır bilgiçlik taslamak arasındaki ince çizgiyi böbürlenmemek ayırır (sözüm meclisten dışarı bu olay için değil)

• Hocam entel olmak güzel bir şey aslında ekşiciler kendini entel zanneden hayatta bir şey başaramadığı için ekşide millete laf atarak egolarını tatmin ediyor. Eksicilerin %95i entel değil ve oraya yazdıkları kişiler değiller. Hayallerine ulaşamamış kişiler orada hayallerindeki hayatı yaşıyormuş gibi kendilerini lanse ediyorlar.

Entel olmak burada yazılanlar gibiyse entel olmasak bile bilgili olmak kültürlü olmak bile güzel bir şey. Herkes böyle düşünse ve entel olanlar ya da en azından bilgiye aç olup onu kullanabilse antik yunanistandaki muhteşem ortamdan pek bir farkı kalmaz. Ben bunları 16 yaşında çok geç fark ettim. Keşke beni bu şekilde eğitecek bunları bana anlatıcak bir hocam bir büyüğüm olsaydı. Şimdi ben bu güzel şeyleri kardeşime ve küçüklere aşılamaya çalışıyorum bence bize(Z kuşağına) düşen de bu. Tiktok videosu yerine ellerine bir tane güzel kitap verip felsefeye yönlendirsek gelecek çok güzel olacak. Çünkü felsefe düşünmenin temelini oluşturur düşünmeye yönlendirir. Keşke meb de böyle yapsaydı zamanında.

Fazla uzattım konudan uzaklaştım ama en azından düşüncelerimi bir şekilde yazmış oldum. Belki biri görür de felsefeye yönelir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.