<% Function temizle(temizlik) temizlik=replace(temizlik, "chr(13)" , "<br>" ) temizlik=replace(temizlik, "chr(10)" , "<br>" ) temizle=temizlik End Function %>
Sorunum şu ; formumda textarea kullanıyorum, ama harhangibir veri girildiğinde "enter" tuşu kullanılıp satır atlatılır ise bunu algılayıp kayıt esnasında bunu <br> ye çevirmesini istiyorum, fakat ne denediysem olmadı.
ASP sitem için arkadaşlar, PHP değil !
şimdiden herkese teşekkürler.
JavaScript ile Yapmalisin $u an $irketten Cikiyorum Eve Gecene KAdar Yardimci Olan Olmaz ise Gosterebilirm...
<script> function ShowEnter() { var t = document.getElementById("t"); if(event.keyCode==13) { t.value += "<br>"; } } </script> <textarea id="t" name="a" rows="12" cols="59"></textarea><br> <input type="button" onclick="JavaScript:ShowEnter()" value="Button" name="B3"></p> </body>
Teşekkürler arkadaşım, ellerine, beynine sağlık.
Onemli Deil her zaman.
yararlı oldu akikaten ben de boyle birşey arıyordum..js ile diye duydum ama js bilgim olmayınca yapamamıştım iyi oldu saolasın ellerine sağlık sehlor
Asp de Replace Komutunu Kullanarakta Bunu Yapabilirsin Bu Özellikle Çoğunlukla Smiley İşlemini Yaparlar Kodlama
<% Function temizle(temizlik) temizlik=replace(temizlik, chr(13) , "<br>" 1,-1) temizlik=replace(temizlik, chr(10) , "<br>" 1,-1) temizle=temizlik End Function %>
eğer tırnak ıcerısınde yazarsan textarea da chr(13) yazılmasını bekler veya chr(10)
kullanımıda
<%=temizlik(request.form("textarea"))%>
bu kadar =)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme