Şimdi Ara

Enteresan bir ethernet sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle, Windows 7 Ultimate 64bit kullanıcısıyım.
    İnternette araştırdığım kadarıyla, bir çok insanın başına bela olmuş "formattan sonra internete bağlanamama" sorununa çare bulabilen yok denecek kadar az. Bulanlar da bariz hataları çözmüşler (ethernet kablosu çıkmış, modem kapalıymış, gibi )
    Bu mevzu benim de başıma gelince gözlerimi patlatana kadar araştıma yaptım ve ne yazık ki elde ettiğim şey koca bir HİÇ!
    Ama değişik bir ipucuyla karşı karşıyayım.
    Şimdi çoğunluğun başına gelen şey benim de başıma geldi. Yeni sistem topladım, sistemdeki eski olan tek şey hdd. O da caviar black olduğu için şimdilik değiştirme gereği duymadım. Bu sistemi deneyebilmek daha nasip olmadı. İnternetim yok. Modemin içine gireyim diyorum, ona dahi giremiyorum. Bu nokta önemli. Şimdi biraz daha geriye gidelim.
    Formatımı tamamladım. Masaüstüme kavuştum, driver yüklemesi falan derken, ethernet kablosunu takmamla internetin olmadığını görmem bir oldu. Telefondan wireless vasıtasıyla internete girip biraz araştırınca çoğu kişinin aynı dertten muzdarip olduğunu gördüm. Başımıza büyük ihale aldığımızın farkındaydım.
    Araştırmalarım sonuç vermedi. En sonunda eski sistemi tekrar kurdum. Bir format daha... İpuçları burada başlıyor.
    1- Ethernet driver'ını tanıtmadan interneti gördü.
    2- Tekrar yeni sistemi topladım ve bu defa ethernet kablosunu takılı bıraktım, driver falan yüklemeden bekledim ama tık yok... Driver yükledim (ki bu driverı başka bir bilgisayarda indirip getirdim, kaybettiğim zamanın haddi hesabı yok anlayacağınız). Yine hüsran
    3- Eski sisteme bir geri dönüş daha. Ve tabiki yine format. Yine herşey normal, internete girebiliyorum. Herşey canavar gibi. Fakat zurnanın zırt dediği nokta şu oldu: başka bir modem taktım bilgisayara, yeni sistem- ethernet uyumsuzluğunun aynısı bu defa eski sistemde -tabiri caizse- nüksetti. İnternete giremiyorum. Şifre falan değiştireyim diye modemin içine girmeye çalışıyorum, giremiyorum. Tıpkı yeni sistemde başıma gelen şey.
    Eğer buna bir çözüm bulabilirsek eminim tarihe geçeriz, çünkü dediğim gibi, benim yaşadığım soruna daha herhangi bir çözüm getiren yok. Bir ton tavsiye var ama çözüm yok.
    Toplanın donanımhaber ailesi, güçlerinizi birleştirin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.