Şimdi Ara

Enteresan bir problem: Farlar aynanda yanmıyor?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bi xenon aracımın kapalı alanda kontağı taktığımda sol far sağ fara göre daha geç açılmaya başladı şu sıralar. Son 1-2 gündürde sol far nerdeyse hiç gelmedi ve gelmeyince sol far arızası verdi. Kapat aç yapıyorum gelmedi 2-3 dakika farı 0 konumuna bekletiyorum tekrar yakıyor anında geliyor.

Bu arada sadece ampül geç geliyor, gündüz ledleri ve sinyaller kontağı taktığım anda çalışır halde geliyor zaten. Sadece ampül geç yanıyor. Az önce bakkala durdum eve geçerken arabayı kontağa taktım sağ far yandı sadece. Çalıştırdım sol ampül gelmedi, gelmeye gelmeye en sonunda arıza lambası yaktı eve gittim kablosunu tak çıkar yaptım ampülün fişini tak çıkar yaptım gecikmelide olsa önce sağ ampül, saliseler sonra sol ampül geldi ve arıza gitti

Sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 3 Kasım 2022; 23:5:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sahte ampülden olmasın

• BPG2004 kullanıcısına yanıt
    Hocam sağdakide öyle yapardı o zaman bence. Evdeki osramı sola takıyım öyle deniyim olmadı. Bi de farın sigortasına bakıcam kutusundan.

Ufak bi detay veriyim abs beyninden hava alma işlemi yapılırken farın fişine fren hidroliği gelmişti. Yağsız kontak spreyiyle farın işini spreylemiştim halbuki yağı çözsün diye. Farın fişine geldiği için bu sorun oluyor olabilir mi? Fişin dış kısmına gelmişti fren hidroliği

• Yerlerini değiştir, sıkıntı tesisatta mı yoksa lambada mı belli olur en azından?

• Merhaba;

Bir arkadaşın eşinde VW CC var onda da benzer bir arıza yaşanmıştı, far beyni değişti.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Valla belli olmaz belki erken bozulacağı tutmuştur.
    Sigortaya da kesin bakın zaten.

Hidrolikten dolayı olsa led ve sinyalde de sorun olmaz mıydı acaba?
    En iyisi ya sağ sol değiştirip deneyin ya da evdeki osramla deneyin.

Yarın editlerim konuyu yine

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Değişik bi sorun. Sinyal yok
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Var mı bir gelişme?

Hocam sigorta sağlam
    Osramı takıp denedim aynanda yandı.

Sonra philipsi taktım yine aynanda yandı . Bu sefer sanki tak çıkar yapılınca sorun çözülmüş gibi oldu bi nevi ama anlamadım.

Büyük ihtimalle osramı sola tekrar takıp 2-3 akşam öyle gözlemlemem gerek. Ampülden değilse philipslede 2-3 akşam sıkıntı çıkarmaması lazım. Sorunun ne olduğunu anlamam sürecek kısaca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 4 Kasım 2022; 20:28:2 >
  • Edit: yok arkadaşlar bu sol ampülde bir şey var kaç kere fişlerini kontrol ettim güzelce taktım falan yok sol taraf triggerlanıp yanmıyor. Bazen çok inat ediyor yanmamak için bazende şak diye yanıyor ama bugün 2 kere arıza verdi.

İlki garajda çalıştırdım bugün ikiside aynanda yandı. Daha sonra garajdan çıktım hava gündüzdü her şey normal, ilerliyodum köprü altına girdim, köprü altına girince sol kısa uzun far hatası verdi. Orda anladım sol ampülü yakmadığını

Sonra benzinliğe gittim aç kapa aç kapa yaptım 3-4. Seferden sonra nazı bitti yandı salise farkla. Ama yine de aynanda yanmıyordu

Bu akşam 21:00 itibariyle evden yine çıktım gayet güzel yandı sonra dışarıda kaldırım kenarına park ettim arabada oturuyordum bi müddet sonra kontağa tekrar taktım sol ampül hiç yanmadı bu sefer. Ama öyle bi yanmadı ki yani aç kapa, kontak aç kapa, ampülü söküp tekrar taktım falan yok yine yanmadı. Ama bu en uzun süren nazıydı.

Eve geldim hemen sol tarafı osramla değiştirdim 2-3 akşam boyunca gözlemliycem. Osramda sıkıntı yoksa ampülü aldığım yere götürücem.

Renk farkı da malesef bariz belli. Van kedisi gibiyim şu an. 2-3 akşam böyle takılıcam artık

Yere yansırken bile renk farkı net görülüyor

• Led Zeppelin L kullanıcısına yanıt
    Sıkıntının lambadan olup olmadığını anlamak için sol ampülü geçen sene aldığım orjinal osramla değiştirdim. Yukarıya editledim hocam 2-3 akşam gözlem yapacağım

• Baya. Lan lun gerek yok yalnız

Önce sağ gözünü aç sonra içinden 1 veya 2 saniye say sonra sol gözünü aç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 7 Kasım 2022; 1:24:46 >
  • Ne diyon birader sen? Derdin varsa özele gel ne biçim konuşuyon suriyelisin falan? Konu hakkında en ufak bilgin yok maytap geçeceğin yer senin tyt ayt bölümü. buraya ne amaçla mesaj yazdığın bile belli değil. Beni kendi ırkınla karıştırma

Benim Türkçeme laf edenin kendisinin forumdaki bütün mesajlarında Türkçe hatası yoksa bir şey bilmiyorum;

Herhaldeden sonra ? Yok
    Oluyo değil oluyor

Millet ne derdinde sen ne derdindesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 7 Kasım 2022; 19:16:11 >
  • Başlık çok iyi “ semraanım” gibi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hah şöyle bak isteyince güzelce yazabiliyorsun:)

Şimdi sakinleştiysen açtığın başlığı bir oku tekrardan, sadece başlıkta kalsa iyi. Konunun devamında da aynı saçma kısaltmayı yazıp duruyorsun.

tyt ayt nedir bilmem yaşımız geçti onlar için ama sen istersen çıkmış türkçe sorularından yardım alabilirsin.

Hadi kal sağlıcakl, farı da git bir elektrikçiye göster forumlarda sorunu bulamazsın.

• Valla siz yazana kadar aynanda yı aynamda falan gibi bir şey sanmıştım. cidden aynı anda demek istemiş konu sahibi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.