İşletim sistemim(xp sp1)de geri sayım ve kapanma problemi vardı neyse birşekilde bunu çözdüm. Buna rağman sanki makinamın üzerine bir yük binmiş ve eskiden saat gibi çalışan makine şimdi sürünüyor hissi veriyordu. Zaten ne zaman format çekip yeniden xp kursam sanki makina eskiden daha iyi çalışıyorduda format çektikten sonra yavaşladı hissine kapılırım. Benim 3 tane hddm var 2sini söktüm ve temiz bir sayfa açmaya karar verdim.
Takılı olan hddme format çekip xpyi kurdum , aktivasyonuda geçtim. Arkama yaslanıp blastersız ve sasser wormsuz temiz bir sistemim olduğunu düşünerek kahvemden bir yudum aldım. Birde baktım messenger ile ilgili bir pencere çıktı. Your system is affected, Buffer Overrun in Messenger Service Could Allow Code Execution(828035) ,www.windowspatch.net'e girin ve yamayı yükleyin filan yazıyordu ok dedim kapadım pencereyi. Haydaa dakika bir gol bir siteye girelimde şu zımbırtıyı yükleyelim derken Generic Host Process for Win32 Services uyarsısı çıktı ve akabinde nt/authorityli yazılar eşliğinde 60 saniyelik geri sayım başladı. Bu nasıl olur hala inanamıyorum. Teorik olarak blaster veya sasser gibi bir wormun bulaşmasına imkan yoktu sabit diskime full format çektim ve orjinal xp cdsi ile işletim sistemini kurdum.
Yorumlarınızı bekliyorum...
Makinana esaslı bir Kaspersky ve Ad-aware taraması öneririm
Saygıdeger arkadasım format cekmıs olman worms + saser + blster gıbı wındows acıklarından yararlanan bızlerın ve microsoftun solucan olarak adlandırıdıgımız kaynak kod yazılımılarından etkılenmemen ıcın yeterlı bır sebeb degıl . Oyuzden mıcrosoft sıte adrsınden patch yada protect temızleme aracını enlınde bulundursan ıyı olur. Worms en buyuk ozellıgı sıstemı ve ınternetı yorması + Blaster dedıgın gıbı 60 sanıye olatı saserde oyle ancak saserı blasterdan ve wormsdan ayıran en buyuk ozellık dunyada yazılan kaynak kodların ıcersındeınternet ortamında sıber alemde serbest herhangı bır hedef ıcermeden dolasan ve tabırı caız ıse kolunu savurdugunda kıme denk gelırse etıkı altına alması . Sen enıyısı updatetın yap ve temısleme araclarını elınde bulundur + frewall kullan . kolay gelsın
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme