Şimdi Ara

EOS 400D ve Katalog Çekimi İçin Makine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yapacağımız katalogda kullanmak üzere ürün resimleri için bir makine alacağız. fakat bizim için en uygun makineyi bulamadık daha doğrusu tavsiyelerinize ihtiyacım var. Katalogda vana resimleri olacak(boyalı metal)

makineyle yakın çekim yapılacak, geniş alan ve manzara resimleri için özellikle kullanılmayacaktır. ürünü ön plana çıkarıp güzel sonuçlar elde etmek istiyoruz.

bazı yerlerde görüyorum öyle sonuçlar elde ediyorlarki gerçek üründen çok daha güzel fotolar elde ediyorlar. bizimde amacımız bu :S

------------------

bir arkadaşım bana canon eos d400 tavsiye etti. ama o da pek tutarlı bi neden sunamadı. yardımcı olursanız çok sevinirim.

• http://forum.donanimhaber.com/m_11051813/tm.htm bak böyle bir başlığımız var :)
    Sırf düzen olsun diye orda devam edersen konuya daha çok yardımcı olurlar diyorum :P
  • 400D ile yakın çekim yapmak için kit lens yerine makro özellikli bi lens kullanılabilir ama eminim bu piyasada bulup alabileceğin compact veya slr-like iyi makroya sahip bi cihazdan daha tuzluya gelir... Sadece yakın çekim için Slr almak pek mantıklı gelmedi bana..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

http://forum.donanimhaber.com/m_11051813/tm.htm bak böyle bir başlığımız var :)
    Sırf düzen olsun diye orda devam edersen konuya daha çok yardımcı olurlar diyorum :P

biraz özel bi konu olduğu için ayrı bir başlık açayım dedim. 400d ürün başlığını kirletmemek için yani. zaten o başlığı da takip ediyorum.

sanırım 400d kullanıyorsun bu konuda yardımcı olabilirmisin peki ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

400D ile yakın çekim yapmak için kit lens yerine makro özellikli bi lens kullanılabilir ama eminim bu piyasada bulup alabileceğin compact veya slr-like iyi makroya sahip bi cihazdan daha tuzluya gelir... Sadece yakın çekim için Slr almak pek mantıklı gelmedi bana..

peki bunun için ne önerebilirsiniz? bu makine şirket için alınacak ve katalog çekimlerinden sonra sadece günlük anlamda kullanılmaya devam edecek.

amacımıza uygun 400d için makro özellikli lens ortalama fiyatı nedir bilginiz var mı?
  • Bu arada ben konuya hafif bir değişiklik getiricem

Sanki olay makro değil gibi geliyor bana. Her ne kadar yakın çekim desekte, o vanayı 2-3 metreden felan çekmek gerekir tahminim. Zaten çok yakın bir çekimde yüzey pürüzlülüğü felan belli olur komple, albenisi olmaz.
  • CANON EF-S 60 mm F2.8 Makro Objektif = 1.043,45 TL
    CANON 400D BODY = 1.696,97 TL

Bu objektif sadece bi örnek ama fiyatlar aşağı yukarı öyledir yani....

2600 TL buna harcayacağınıza MAX 1000TL Makrosu iyi olan bi kompakt almanızı öneririm...

edit:@Ahmet;

60mm yeterli olur gibi geldi bana yoksa daha yüksek milimetrik değerlere sahip makro lensler de var bilindiği üzere.. Ama ben yine de SLR tavsiye etmiyorum, çok para

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 30 Ocak 2007; 23:23:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Katalog u sizmi basacaksınız?? Başka bir firma basacaksa kendi makinası vardır. Eğer siz basacaksanız devamı gelicekmi?? Bu ölçülerde olacaksa katalogdaki resimler (tahminimde o doğrultuda) biraz büyük sensörlü bir kompakt makinada (1/1.8" gibi) iş görür gayet.

Edit : @PlutosDaddy

Sanırım aynı fikirdeyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet1980 -- 30 Ocak 2007; 23:25:42 >
  • Bende 400D nin böyle bir amaç için tuzlu olacağını düşünüyorum. Bunun yerine s3, r1 düşünülebilir. Vananın büyüklüğü göz önüne alındığında (heralde yaklaşık 50-80 cm) slr makinede makro lense pek ihtiyacınız olacağını sanmıyorum. illada iyi kalite diyorsanız 350D birhayli işinizi görecektir. Maliyet sorun değilse tavsiyem 30D
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ahmet1980

Bu arada ben konuya hafif bir değişiklik getiricem

Sanki olay makro değil gibi geliyor bana. Her ne kadar yakın çekim desekte, o vanayı 2-3 metreden felan çekmek gerekir tahminim. Zaten çok yakın bir çekimde yüzey pürüzlülüğü felan belli olur komple, albenisi olmaz.

evet aynen öyle. bu vanalaların değişik modellerle birlikte ortalama boyutu 60cm BOY x 60cm EN diyebiliriz. yani dediğiniz gibi çok yakın çekim de olmayacak. diğer başlıklarda gördüğümüz böcek, kuş ve bilimum numune çekimleri gibi.

açıkçası kafam karıştı :S :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: BzBz

Bende 400D nin böyle bir amaç için tuzlu olacağını düşünüyorum. Bunun yerine s3, r1 düşünülebilir. Vananın büyüklüğü göz önüne alındığında (heralde yaklaşık 50-80 cm) slr makinede makro lense pek ihtiyacınız olacağını sanmıyorum. illada iyi kalite diyorsanız 350D birhayli işinizi görecektir. Maliyet sorun değilse tavsiyem 30D

Ortalama 1500-1600 YTL bütçe ayırdık. fakat ekstra lens felan olacaksa eğer(ki bu konuda pek bir bilgim yok) bu fiyata dahil olmalı.

yukarıda da dediğim gibi bana önerilen ilk makina 400D idi. alırken de iyi birşey almak istiyoruz. bunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim.

quote:

Orjinalden alıntı: Ahmet1980

Katalog u sizmi basacaksınız?? Başka bir firma basacaksa kendi makinası vardır. Eğer siz basacaksanız devamı gelicekmi?? Bu ölçülerde olacaksa katalogdaki resimler (tahminimde o doğrultuda) biraz büyük sensörlü bir kompakt makinada (1/1.8" gibi) iş görür gayet.

Kataloğu biz basmayacağız. sadece tasarımı biz yapacağız. dediğiniz gibi firmalar kendileri çekim yapıyorlar. ama o çekimler en azından bir 400d alınabilecek fiyatlara yapılıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msancak -- 30 Ocak 2007; 23:32:48 >

• Eğer katalogdaki boyutlar, monitörde gördüğümüz vana boyutları kadar olacaksa (tahminim dediğim gibi öyle, ya da olsa olsa az daha büyük) size 1/1.8" lik sensöre sahip herhangi bir kompakt makina öneririm
  • Aslında kit lensli D40'da iş görür gibi geliyo bana...
  • quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Aslında kit lensli D40'da iş görür gibi geliyo bana...

d40 ile 400d arasında çok fark varmı ki. fiyat ve özellik olarak ? ayrıca kit lens tam olarak nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msancak -- 30 Ocak 2007; 23:49:39 >
  • Sony R1 1600 ytl civarı sanırım. İşinizi görür bence. Çok kaliteli çekimi vardır,hatta dslr'lin kit objektiflerinden daha iyidir.

Birde ne kadar para ayırabileceğinizi yazarsanız uygun olur. d40 1350, 400d:1830. bence sony r1
  • Tabi eğer 1 defalıgına kullanacaksanız makine almadan bunu baska birilerine de yaptırabilirsin...Bi araştırma yaptım bak istersen

ŞU SİTEYE BAKABİLİRSİN
    TIKLA
  • Şimdi durumu şöyle incelemek lazım, eğer bir fotoğrafçı çekecekse elbette DSLR kullanır bu iş için hatta medium format bir alet. Gerçek kaliteli sonuçları öyle alırsınız. Ama Fotoğraftan ancak eş dost çekecek biri kadar anlıyorsa sizi hiç biri kesmez. zaten işin başındaysanız makine ne kadar pahalı olursa o kadar çok zorlanırsınız sonuçlarda. Elbette ehil ellerde 400D güzel bir lensle çok güzel sonuçlar verir, bir de çekim sonrası işlenirse tadından yenmez. Ama dediğim gibi fotoğraf konusunda yeterli değilseniz bence fazla para harcamaya gerek yok. Ama işi bilene siz makineyi verip çektirecekseniz iş tekrar değişir :) kafanız da böyle planlar varsa 400D yeterli ek lensle birlikte. Çünkü katalog çekimleri zordur hiç öyle çekildiği gibi kataloğa yerleşmez fotolar.Fotoğrafı sadece iyi pozlasanız bile kadraj cismin duruşu ışığı bile çook uğraştırır. Hadi bunları da halletiniz ışık düzeni var şu var bu var. Ancak tanıtıcı foto çekersiniz bilindik önden sağdan soldan görüntüsü. Bunun içinde 400D bence fazla.aydınlık bir ortamda yeni çıkan kompakt makinelerden biri yeterli olacaktır.

Neden 400D uygundur?
    Bir kere şunu bilmek lazım 400D profesyönel bir makine değil bu işle uğraşan biri 400D kullanmaz ama yinede neden yeterlidir.
    Vana çekimi herhalde iç mekanda yapılır, iç mekan deyince gölge alanlarda AF sistemi iyi olmalı ki bu fiyat çerçevesinde en iyilerdin biridir 400D diye düşünüyorum.
    Düşük ışık iso performansı diğer markalara göre iyidir.
    Eşit koşullarda, fiyatı-modeli sınıfında sensörü en iyi olabilir detay yakalama konusunda.
    bu sebeplerden tercih edilebilir.

400D den başkası olmaz mı ?
    Tabiki olur nikon D80 olur, canon 20D olur, Pentax k10D olur, k100D olur, D70 olur, canon 350D olur. ehil ellerde bunların hepsi olur bence. Doğru aydınlatmayla yeni çıkan DSLR ların hepsi olabilir. Burda bence önemli olan makine değil kimin çekeceği. Çünkü eğer doğru ellerde olmazsa bu tip makineler sizi kompakt makinelerden daha az tatmin edecektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: bisquit
    Sony R1 1600 ytl civarı sanırım. İşinizi görür bence. Çok kaliteli çekimi vardır,hatta dslr'lin kit objektiflerinden daha iyidir.

Birde ne kadar para ayırabileceğinizi yazarsanız uygun olur. d40 1350, 400d:1830. bence sony r1

quote:

Orjinalden alıntı: bisquit

Tabi eğer 1 defalıgına kullanacaksanız makine almadan bunu baska birilerine de yaptırabilirsin...Bi araştırma yaptım bak istersen

ŞU SİTEYE BAKABİLİRSİN
    TIKLA

Ortalama 1500-1600 YTL gibi bir bütçe olacak. 1 defalığına kullanılmayacak elbette. ama öncelik katalog çekimi için olacak.
    araştırmalarımız başka firmalara fotoğraf çektirmek yerine makine almanın daha mantıklı olacağını gösteriyor. bundan dolayı kendi işimizi kendimiz yapmayı düşünüyoruz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax
    Şimdi durumu şöyle incelemek lazım, eğer bir fotoğrafçı çekecekse elbette DSLR kullanır bu iş için hatta medium format bir alet. Gerçek kaliteli sonuçları öyle alırsınız. Ama Fotoğraftan ancak eş dost çekecek biri kadar anlıyorsa sizi hiç biri kesmez. zaten işin başındaysanız makine ne kadar pahalı olursa o kadar çok zorlanırsınız sonuçlarda. Elbette ehil ellerde 400D güzel bir lensle çok güzel sonuçlar verir, bir de çekim sonrası işlenirse tadından yenmez. Ama dediğim gibi fotoğraf konusunda yeterli değilseniz bence fazla para harcamaya gerek yok. Ama işi bilene siz makineyi verip çektirecekseniz iş tekrar değişir :) kafanız da böyle planlar varsa 400D yeterli ek lensle birlikte. Çünkü katalog çekimleri zordur hiç öyle çekildiği gibi kataloğa yerleşmez fotolar.Fotoğrafı sadece iyi pozlasanız bile kadraj cismin duruşu ışığı bile çook uğraştırır. Hadi bunları da halletiniz ışık düzeni var şu var bu var. Ancak tanıtıcı foto çekersiniz bilindik önden sağdan soldan görüntüsü. Bunun içinde 400D bence fazla.aydınlık bir ortamda yeni çıkan kompakt makinelerden biri yeterli olacaktır.

Neden 400D uygundur?
    Bir kere şunu bilmek lazım 400D profesyönel bir makine değil bu işle uğraşan biri 400D kullanmaz ama yinede neden yeterlidir.
    Vana çekimi herhalde iç mekanda yapılır, iç mekan deyince gölge alanlarda AF sistemi iyi olmalı ki bu fiyat çerçevesinde en iyilerdin biridir 400D diye düşünüyorum.
    Düşük ışık iso performansı diğer markalara göre iyidir.
    Eşit koşullarda, fiyatı-modeli sınıfında sensörü en iyi olabilir detay yakalama konusunda.
    bu sebeplerden tercih edilebilir.

400D den başkası olmaz mı ?
    Tabiki olur nikon D80 olur, canon 20D olur, Pentax k10D olur, k100D olur, D70 olur, canon 350D olur. ehil ellerde bunların hepsi olur bence. Doğru aydınlatmayla yeni çıkan DSLR ların hepsi olabilir. Burda bence önemli olan makine değil kimin çekeceği. Çünkü eğer doğru ellerde olmazsa bu tip makineler sizi kompakt makinelerden daha az tatmin edecektir.

verdiğin bilgiler ve ilgin için çok teşekkür ederim. çekimleri orta profesyonel birisi yapcak. yani bu konulara benim kadar uzak olmayan birisi(gerçi bende bu sayede öğrenmeye başlayacağım)

nikon D80 biraz pahalı gibi. 1500 - 1600 YTL civarında 400D ye tek alternatif olarak 350Dyi sunabilirmiyiz ? (18-55 f/4-5.6 kit ile)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msancak -- 31 Ocak 2007; 0:42:50 >

• pentax k100d :) body olarak 1200 ytl + sigma 17-70 ile beraber 1850 civarında alınabilir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.