Şimdi Ara

Eos 600D mi yoksa başka bir cihaz mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba kaliteli video çekimleri için DSLR bakıyorum kafamda eos 600d var ama bildiğim kadarıyla bu cihaz video kaydı sırasında netleme yapmıyor. Benim için harici mikrofon takmam da gerekiyor 600d bunu yapıyor ama dediğim gibi netleme önemli bu cihazın fiyat aralığında istediğim özellikte önerebileceğiniz bir cihaz var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekranın dönmemesi problem değilse 100D.
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim dönmemesi problem değil ama video kaydı sırasında netleme yaptığına eminsiniz değil mi?

• Tabii ki. 650D ile başladı bu özellik. 100D'nin netleme sistemi 650D ve 700D'nin bir üst versiyonu. Bir 70D seviyesinde değil ama yine de oldukça iyi. Yalnız STM lensle kullanmanız lazım. Yoksa bu sistemin avantajını tam olarak kullanamıyorsunuz. STM lensler çok daha hızlı ve sessiz odaklama yapıyor. Diğer lenslerle kullanırsanız sessiz bir ortamda harici mikrofona bile odaklama sesi gelebilir. STM video çekenler için geliştirilmiş bir özellik zaten.
    Gerçekten çok çok teşekkür ederim cevaplarınız çok açıklayıcı :) 100D alacağım o zaman

• Rica ederim. Memnun kalırsınız umarım. İyi günler.
    Hocam 650d'de 11 noktanın hepsi de çaprax, 100d 'de ise 1 tane çapraz nokta var. Haliyle 650d'de odaklama daha gelişmiş de üstün değil midir 100d'den?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DSLR mı yoksa Kompakt mı ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    Videodaki odaklamayı sensörün üzerindeki video odaklamaya atanmış pikselleri kullanarak yapıyorlar. O yüzden çapraz noktalarla alakasız. Onlar fotoğraf sırasında işe yarıyor. Tabi o noktaları kullanan var mıdır bilemiyorum. Herkes ortadaki nokta ile odaklayıp sonra kamera açısını ayarlayıp fotoğrafı çeker. Her fotoğrafta nokta seçmek çok yavaş olur zaten. Profesyoneller bile sadece orta noktayı kullanıyor. İstisnalar vardır tabi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Videodaki odaklamayı sensörün üzerindeki video odaklamaya atanmış pikselleri kullanarak yapıyorlar. O yüzden çapraz noktalarla alakasız. Onlar fotoğraf sırasında işe yarıyor. Tabi o noktaları kullanan var mıdır bilemiyorum. Herkes ortadaki nokta ile odaklayıp sonra kamera açısını ayarlayıp fotoğrafı çeker. Her fotoğrafta nokta seçmek çok yavaş olur zaten. Profesyoneller bile sadece orta noktayı kullanıyor. İstisnalar vardır tabi.

merhaba d600 tavsıye edermısınız ? vıdeo cekımı ıcın almak ıstıyorum 925tlye buldum edermı ?
  • elysiummm kullanıcısına yanıt
    600D yerine guncel 100D yi alin derim zaten aralarinda fiyat farki az. Tabi 100D de ekran donmuyor sizin icin onemlimi bilmiyorum

• Samsung nx serisine baktınız mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.