Şimdi Ara

EOS650D mi yoksa EOS60D mi ????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu an amerikadayım, dslr almak gibi bir düşüncem var. Bu konuda çok tecrübem yok, daha önce canon powershot makineler kullanmış çok aşırı manuel ayar bilgisi olan birisi değilim. Kompakt makine yanında bu tarz bir makinem olmasını ve rutin fotolarımı daha güzel bir şekilde çekmek istiyorum. Ayrıca ara sıra fotoğrafçılıkla ilgili zaman geçirmek istiyorum (doğa, portre, vb). Bu konuda çok bilgi sahibi değilim yanlış cümleler kurarsam şimdiden kusura bakmayın. Bütçem maksimum 1300 dolar ama 1000 dolara yakın olursa çok daha iyi olacak.

Başta T4i (eos650d) düşünmüştüm. Amazondaki kampanya ile şöyle bir paketi T4i + EF-S 18 55 IS II ve EF-S 55-250 IS II 840 dolara alabiliyorum. canon 55-250 lensi eklememin sebebi kampanya ile 50 dolara gelmesi. Ayrıca makineyi 18-55 yerine 18-135 ile birlikte alırsam toplam olarak 1080 dolara mal oluyor.

http://www.amazon.com/gp/product/B00894YWD0/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&smid=ATVPDKIKX0DER
    http://www.amazon.com/gp/product/B0011NVMO8/ref=ox_sc_act_title_2?ie=UTF8&smid=ATVPDKIKX0DER

Eos650d'nin bu fiyatlara geldiğini görünce bir üst model olarak Eos60d'nin fiyatlarına baktım. Body kit olarak 860 dolar, 18-135 lens ile 1100 dolar, 18-200 lens ile 1279 dolar tutuyor. ayrıca bu makine ile birlikte de, canon EF 70-300 IS alırsam kampanya ile 174 dolara geliyor.

http://www.amazon.com/Canon-CMOS-Digital-Camera-3-0-Inch/dp/B0040JHVCC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1350932757&sr=8-1&keywords=eos+60d
    http://www.amazon.com/Canon-CMOS-Digital-Camera-3-0-Inch/dp/B0040JHVCC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1350932757&sr=8-1&keywords=eos+60d
    http://www.amazon.com/Canon-EF-70-300mm-4-5-6-USM/dp/B0007Y794O/ref=br_lf_m_1000842351_1_5_ttl?ie=UTF8&s=photo&pf_rd_p=1405718242&pf_rd_s=center-4&pf_rd_t=1401&pf_rd_i=1000842351&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=0E2D7KDDQ71EYAM4QJR6

Forumu biraz karıştırdım ama çok vaktim olmadığı için yeterince araştıramadım. Eos650d için 1000 dolara yakın para vermek yerine 1200-1300 dolar civarı bir paraya Eos60d almalı mı buna karar veremedim. Bir de başlangıç olarak hangi lens ya da lensleri almak lazım, Eos60d olursa sadece body kit alıp tamron 17-50 ya da canon 15-85 filan mı almak lazım (forumda böyle öneriler görmüştüm ve 18-135'in pek tercih edilmediğini farkettim). Başlangıç için 650d yeter niye farklı sınıflardaki pahalı makineyle karşılaştırıyorsun diyenler için: aldığım elektronik cihazları çok çok uzun süre temiz kullanırım pek bozulmazlar, bu yüzden ileride daha iyi bir makine için para vermek yerine zamanı gelince lens için değerlendirmek daha mantıklı geldi. Ama her türlü görüşe saygım var.

Sizlerin de özellikle lens konusunda marka ve model önerilerini bekliyorum. Zamanım biraz kıstlı kısa bir süre içinde karar vermem lazım. şimdiden herkese teşekkürler

• Biraz daha arastirin ama bence arada kullanacaksaniz aynasiz sistemlere bakin derim sony nex 5 gibi. Neden derseniz hem boyut farkliligi hemde sensor boyutlarinin apsc olmasi daha fazla bilgi almak icin bascek.com a bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada Nikon d7000'ı alternatif olarak görmüyorsun sanırım. Bende makina almak istiyorum ama 650d ile d7000 arasında kaldım.
    Neden sadece canon düşünüyorsunuz, merak ettim :) ...

Selamlar,
  • Kendi makinamı almadan once forumlarda yuzlerce konu okudum yuzlerce karsılastırma vardı 550dmı d90mı vs herkes kafasından bişeyler atıyodu yok nikon daha iyi biri diyodu yok canon daha birbirlerini yerden yere vuruyorlardı bende arada kaldım ve tercihimi nikondan yana kullandım zamanla makınamı kullanmaya basladım ve arada elıme canon makınalar gectı dene fırastım oldu gordumkı bu herseyı bılıpte dıger makınaları yerlere vuran kısıler sadece boş konusuyomus simdi siz diyosnuz kı 650d mı 60d mı alsam.Siz 60d alsanızda 650d alsanızda 2 sınıde aynı kullancaksınız yani bu makınaları bırbırınden ayıranları ınsanlar sadece " bu daha ıyı fotograf cekıyo" diye bakıyor oyle bırsey yok ınsanların kullanım alanlarına gore bır cok eklentı konulmus bu makınalara iso performansı yok govdeden hdr .. 1\8000 ensta. yok efendım daha buyuk ekran daha buyuk govde vs vs vs sız bunların her bırıne daha çok para vermenız anlamına gelıyo ama daha ıyı fotograf cekcek anlamına gelmıyo bu forumda bı konu acsam desemkı 1100d mı d7000 mı %80 d7000 dıcek bende oyle derım ama ben oyle fotograflar gordumkı 1100d ıle cekılen elımde d7000 var diye dolasanlara taş cıkartır. KISACASI SONUC OLARAK COK PARA VERIP COK IYI FOTOGRAF CEKEMEZSINIZ 650D ALIN BUTCENIZI ZORLAMAYIN KENDINIZI GELISTIRIN ARTAN PARAYLA ZAMANI GELDIGINDE LENSINIZIDE ALIRSINIZ FLAŞDA ALIRSINIZ FILTREDE ALIRSINIZ.

• 60d tabikide 650d ancak bayan olsanız giderdi kucuk body
  • quote:

Orijinalden alıntı: theyapici

60d tabikide 650d ancak bayan olsanız giderdi kucuk body

battery grip aldı bitti gitti :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: alid67

Bu arada Nikon d7000'ı alternatif olarak görmüyorsun sanırım. Bende makina almak istiyorum ama 650d ile d7000 arasında kaldım.
    Neden sadece canon düşünüyorsunuz, merak ettim :) ...

Selamlar,

nikona antipatimden dolayı değil. küçük bir araştırma yaptım D7000 ile EOS60D'nin birbirine çok ciddi üstünlüğünü göremedim. Daha önce hep canon kullandığım için, o bir adım önde benim için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C4x mi yoksa 2008 mi ?
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheBrain

Kendi makinamı almadan once forumlarda yuzlerce konu okudum yuzlerce karsılastırma vardı 550dmı d90mı vs herkes kafasından bişeyler atıyodu yok nikon daha iyi biri diyodu yok canon daha birbirlerini yerden yere vuruyorlardı bende arada kaldım ve tercihimi nikondan yana kullandım zamanla makınamı kullanmaya basladım ve arada elıme canon makınalar gectı dene fırastım oldu gordumkı bu herseyı bılıpte dıger makınaları yerlere vuran kısıler sadece boş konusuyomus simdi siz diyosnuz kı 650d mı 60d mı alsam.Siz 60d alsanızda 650d alsanızda 2 sınıde aynı kullancaksınız yani bu makınaları bırbırınden ayıranları ınsanlar sadece " bu daha ıyı fotograf cekıyo" diye bakıyor oyle bırsey yok ınsanların kullanım alanlarına gore bır cok eklentı konulmus bu makınalara iso performansı yok govdeden hdr .. 1\8000 ensta. yok efendım daha buyuk ekran daha buyuk govde vs vs vs sız bunların her bırıne daha çok para vermenız anlamına gelıyo ama daha ıyı fotograf cekcek anlamına gelmıyo bu forumda bı konu acsam desemkı 1100d mı d7000 mı %80 d7000 dıcek bende oyle derım ama ben oyle fotograflar gordumkı 1100d ıle cekılen elımde d7000 var diye dolasanlara taş cıkartır. KISACASI SONUC OLARAK COK PARA VERIP COK IYI FOTOGRAF CEKEMEZSINIZ 650D ALIN BUTCENIZI ZORLAMAYIN KENDINIZI GELISTIRIN ARTAN PARAYLA ZAMANI GELDIGINDE LENSINIZIDE ALIRSINIZ FLAŞDA ALIRSINIZ FILTREDE ALIRSINIZ.

peki 650d için o yukarıda bahsettiğim lensleri mi alayım yoksa başka önerileriniz olur mu??

• quote:

Orijinalden alıntı: ufff

quote:

Orijinalden alıntı: TheBrain

Kendi makinamı almadan once forumlarda yuzlerce konu okudum yuzlerce karsılastırma vardı 550dmı d90mı vs herkes kafasından bişeyler atıyodu yok nikon daha iyi biri diyodu yok canon daha birbirlerini yerden yere vuruyorlardı bende arada kaldım ve tercihimi nikondan yana kullandım zamanla makınamı kullanmaya basladım ve arada elıme canon makınalar gectı dene fırastım oldu gordumkı bu herseyı bılıpte dıger makınaları yerlere vuran kısıler sadece boş konusuyomus simdi siz diyosnuz kı 650d mı 60d mı alsam.Siz 60d alsanızda 650d alsanızda 2 sınıde aynı kullancaksınız yani bu makınaları bırbırınden ayıranları ınsanlar sadece " bu daha ıyı fotograf cekıyo" diye bakıyor oyle bırsey yok ınsanların kullanım alanlarına gore bır cok eklentı konulmus bu makınalara iso performansı yok govdeden hdr .. 1\8000 ensta. yok efendım daha buyuk ekran daha buyuk govde vs vs vs sız bunların her bırıne daha çok para vermenız anlamına gelıyo ama daha ıyı fotograf cekcek anlamına gelmıyo bu forumda bı konu acsam desemkı 1100d mı d7000 mı %80 d7000 dıcek bende oyle derım ama ben oyle fotograflar gordumkı 1100d ıle cekılen elımde d7000 var diye dolasanlara taş cıkartır. KISACASI SONUC OLARAK COK PARA VERIP COK IYI FOTOGRAF CEKEMEZSINIZ 650D ALIN BUTCENIZI ZORLAMAYIN KENDINIZI GELISTIRIN ARTAN PARAYLA ZAMANI GELDIGINDE LENSINIZIDE ALIRSINIZ FLAŞDA ALIRSINIZ FILTREDE ALIRSINIZ.

peki 650d için o yukarıda bahsettiğim lensleri mi alayım yoksa başka önerileriniz olur mu??

T4i + EF-S 18 55 IS II Ve EF-S 55-250 IS II bence guzel bı secım olur. Ayrıyetten bı lens almanıza gerek yok benım onerım herzaman kit lensten yana başlangıc ıcın yanına 55-250 çok çok işinizi gorur , en kotu ınternete canon 18-55 ile cekılen fotograflar yazın bakın bu lenslerın kotu olmadıgını gorursunuz sadece yan yattı camura battı yapan ınsan cok ayrıyetten bı lens almayın ha su konu var 18-135 genel olarak afişlenmıs bı lens yani kullananlar memnun degıl bu lensten uzak durmanız ızın ıcın daha iyi olcaktır.

• bakınız 60d ile 650d farklı sınıftalar zaten 650d video modunda surekllnetleme özeligivar onun icinde stm yenisessiz objektifle alırsanız daha mantıklı oluyor eger stm objektif dusunceniz yoksa ustune bir 100 dolar daha verilip 60d tabiki daha iyi ele oturması pil ömrü vizörü ama siz xxxD sınıfı xxD sınıfına tercih ederseniz o ayrı
  • Orta seviye giriş seviyesi olmaları hıc bır şey farketttırmıyo sız adına degıl elınızdıne bakcaksınız orta sevıye makınaların orta sevıye olması kişilerin ihtiyacına göre seçilir yani adındanda belli orta seviye siz neye ihtiyacınız oldunu bılmeden ortasevıye nıe alasınızki ben nıkon d7000 alırken 60d yede baktım ama benım ıhtıyacım olan daha fazla focus noktası ve yuksek ısolardakı başarısı benı 60d ye degıl d7000 e ıttı cunkı benım ıhtıyacım buydu adına bakarsanız 2sıde orta sevıye ben 60d alsaydım ıhtıyaclarımı karsılamıctı benım dıger nıkon makınamdan bı farkı olmucaktı yani T4i + EF-S 18 55 IS II Ve EF-S 55-250 IS II bu set parasını gıdıp sadece body'e vermeyın cunkı aynı ıste kullancaksınız eger işi çözerseniz gıdersınız FF makına alırsınız uzun sure kullanırsınız :D Eger body kucuk gelırse amazonda 40dolar battery grıp. Bi makinayı kral yapan lenstir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBrain -- 23 Ekim 2012; 15:02:02 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.