|
Epic games'in o kadar şeye rağmen sevilmemesi (11. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: InspiredTigerSteam yılların platformu bu işlerin lideri o yüzden.
Ancak daha 2-3 yıllık bir platformun babamızın hayrına verdiği oyunlar paha biçilmez cidden. Evet aşırı arayüzü o bu falan kötü ama adamlar çalışıyor birşeyler yapmaya.
Geçmişe bir bakalım steam gibi dev bir şirket büyük bir oyunu ücretsiz verdi mi ?
Şurada 2-3 yıllık şirket gta 5, watch dogs 2 oyunlarını bedava veriyor.
Ben bütün hikaye oyunlarını her zaman epicten alıyorum. Fiyatt olarak avantaj.
Hocam diyecek bir şey yok zaten. Bedava oyunlar vermeleri resmen nimet. Kaldı ki steam'i de eleştiremem bedava oyun vermiyor diye. Öyle bir şey yapma yükümlülükleri yok, hatta böyle olduğu için epic ilgi çekiyor.
Yeni oyunlar bedava verilmez, yapımcı firmanın asıl geliri çıkış zamanları olur diyen ben bile Total War çıktığı gün bedava verildiğinde kapak oldum. Evet teknik olarak biraz yıllanmış oyunlar vermeleri mantıklı ama bu adamlar yeni çıkan oyunu da verdiler. Helal olsun.
Ancak bu arayüz ve kullanıcı işine gıcığım. Adamlar uğraşmıyor çünkü resmen. Sadece ekonomik olmalarıyla gündeme gelmeye çalışıyorlar. Yani yönetim stratejilerinde/planlarında kullanım rahatlığı, kalite artırma gibi şeyler yok.
Ha son olarak Epic Games, mağaza olarak yeni olsa da genel olarak 30 yıllık bir firma. Unreal Tournament, Jazz Jackrabbit, Gears serisi gibi bilinen işleri var baya. Son olarak da Fortnite ile zaten paranın ırzına geçtiler ve geçiyorlar. Yani 2-3 yıllık firma diyerek küçümsemek yanlış. Evet mağaza işini kısa süredir yapıyorlar ama mali açıdan da biraz rahat bir firma
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Asıl önemli olan oyun vermek değil çünkü. Epic’in verdiği oyunlardan bir tanesini oynadım sadece bazılarını da almayı unuttum bile. Yani bedava oyun verdi o zaman en iyisi o diye bir şey yok. Oyunlar nerde ucuzsa orada oynarım. rdr2, ac odyssey gibi oyunları oradan aldım. Ama eksikleri çok fazla ve bunları düzeltmek konusunda bir adım ileri gitmediler. Benim için en önemlileri oyun yorumları. Topluluk merkezi. Epic yavaşlığı. Bunlar benim için olanlar ama takas sistemi bir şeyler alıp satma işi. Bunlar Steam’ı aşırı öne çıkaran şeyler.
Epicten bir oyun alacakken sadece ucuz olmasını hesaba katıyorum. Oyun fiyatı da aynı olsa tercih etmem. Bunun da ne fanboylukla ne başka bir şeyle alakası yok. Epic eksiklerini kapatmak yerine bedava oyun vermeyi tercih ediyor. Başarısız bir strateji bence. Herkes yeterince tanıyor onları artık.
-
Rdr 2,Mediaval Dynasy ve AC Oddysey sezon bileti aldım.60 tl lik kupon artı indirimlerle,ucuz nerdeyse ordan alırım epic steam farketmez,Epic mağazasını biraz daha steam e benzetse çok daha iyi olur.Fanboyluk filan yok neresi uygunsa ordan alırım.
-
Steam in sağlayıp epic in sağlayamadığı bir çok olay var tabii. Benim için bunların en büyüğü Linux desteği. Epic tamamen göz ardı ediyor Linux oyuncularını. Bunun dışında topluluğu yok. İnsanların konuşacağı bir platform yok. Arkadaşlık sistemi zayıf. Market sistemi yok. Achievement (başarım) sistemi gelişmemiş. Oyun modlama gibi şeyler yok. Yayıncılığa destek yok. Yok oğlu yok. İnsanlar platformda takılamıyor ki sahiplensinler. Bedava veya ucuza çok güzel oyunlar verdi, hiç bir lafım yok. Ama insanların sahiplenmesi için üzerlerine para veya oyun fırlatmak yetmez.
-
quote:
Orijinalden alıntı: PetegrusYa zaten steam de sana yalvarıyordu "abi Allah aşkına kulun kölen olayım, sen steam kullanmazsan batar gideriz"
Alıntıları GösterUyuz oluyorum böyle kendi vatandaşı yerine elin firmasını savunanlara..
-
peki neden dx kullanıyor biliyorsan söyler misin? internette pek bilgi bulamadım. sorun şu ki laptopta dGPU üzerinde çalışıyor ve harici GPUyu uyanık tutuyor, bu da ben hiçbir şey yapmazken bile fanların çalışmasına sebep oluyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: -Rusher-
Epic sayesinde çok oyun bitirdim. Steamde adam akıllı indirim göremedim yıllardır.Steam senelerdir aynı oyunları ısıtıp ısıtıp utanmadan indirim diye sergiliyor. Ben aynı oyunları görmekten bıktım Steam sunmaktan bıkmadı (ETS2,Witcher 3,Tomb Raider,L4D2,CS,Shadow of Mordor,PUBG)
-
sevilmiyor mu? steam kadar ilgi görmüyor diyebiliriz ama seilmiyor değil, herkes bu kıyakların farkında, steam krallığını yıkmak kolay değil ama
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Epic Games'in tercihi olsa gerek. -
Total War yeni oyunu ,adı total war olsa yeni kurulan, CA Sofya(stajyerlere) grubuna yaptıralan hafif bir oyun. Steamde sstış konsaydı en berbat satışlı total war oyunu olurdu. Kesinlikle ana oyun değil. Satmıcağını bildikleri oyunu Epicle garanti bir tutara anlaştılar.
-
Adamlar piyasa yaptı bedava oyunlarla epic ismi ile şimdi ise ucuza oyun satıyorlar ben PC den oyun oynamam çok PS olduğu için ve PC İstanbul'da kaldığı için .
Leptopta epic games indirdim bayağı oyunu bedava aldım üstüne bannerlord 59 TL bugünde odysses deluxe 23 TL aldım eh bide 60 TL kupon daha verdi onada Crysis aldım mi 20 TL geliyor hem oyunlar orjinal hemde açtı açmadı derdi yok.
Steam ise çok kullanmadım tekel olmak iyi değil epic arkadaşlık yorum vb gibi özellikleri getirip steame yaklaşır not alalım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gta online'ı 2016 dan beri oynuyorum zaten hile sayısı aşırı fazlaydı ve epic olayından sonra biraz arttığı doğru ancak fazla abartmaya gerek yok. Rockstar eskisi gibi takmamazlık yapmıyor, çevremde epicden aldığı hesapla hile açıp 1 günde banlanan bile var. Bu konuda dikkat ediyorlar ama yine de hile denk geldiği doğru.
-
Steamı babası kurmuş gibi savunanlar var, ağır fanboylar geldi
-
Bence de öyle herkes steam daha iyi demiş bıraksınlar da daha iyi olsun zaten.
Benim anlatmak istediğim neden gelişmiyor olduğu, arayüzü kötü diyenlere kabulüm ama sorduğum şeyle alakasız olarak steam daha iyi algısı yapanlar tamamen fanboy olmuşlar o yüzden.
-
Bir liderin yerine her zaman başka lider oturur, ilki unutulmaz ama her zaman sırayla tahta başkası geçer emin ol.
-
Aynen öyle.
Bana kalsa bende takıntılıyım ama dijital olarak değil. Millet steam hesabını sosyal medya gibi kullanıyor güzel görünsün leveli yüksek görünsün diye uğraşıyor.
Madem koleksiyon istiyosun harbiden git kutulusunu al oyunun diz evinde bir yere.
Ama yoook neden evine dizsin ki o adam başkasına gösteriş yapacak steam hesabını herkese açık yapacak herkes görecek off bir sürü oyunu var diyecek. Asıl amaç o yani.
-
Kendileri en ucuz oyunu bile korsan indirirken epicin verdiği 10-20 liralık oyuna dandik diyen kitle bunlar.
Bunlara ağzınla kuş tutsan yaranamazsın.
-
Bende görmedim.
Millet yüzde 70 indirim geliyor falan diyor da. Hiç yeni çıkan oyunlara %30 dan fazla indirim gelmedi hiç bir zaman.
İndirim sağlam geliyor gibi görünen oyunlar en az 5 yıllık oyunlar oluyor genelde.
Ama adam gelmiş diyor ki bana epic 2013 yılında çıkan gta 5 i verse ne anlamı var zaten herkes aldı :D
GTA 5 in steamde indirimle 85 liradan aşağı düştüğünü yıllardır görmedim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X