< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VETERINARY -- 20 Aralık 2020; 11:33:29 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Epic games'in o kadar şeye rağmen sevilmemesi (14. sayfa)
-
-
bir bilgisayar programıyla neden duygusal bağ kuruyorsunuz? hasta mısınız? oyna oyununu tatava yapma.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
epic gamesi civ 6'yı bedava verdiği günden bu yana seviyorum, ilginç bir şekilde ısındım ve indirim kuponları ile oyun falan da satın alıyorum fakat arayüz ve kullanılabilirlik açısından çok geride. bu sektörün lideri steam, ne zaman diğer firmalar steam arayüzü kadar kullanıcı dostu gerek görsel gerek işlevsel olarak bir launcher geliştirirler o zaman ilerlerler diye düşünüyorum. mevcut epic games launcher'ı gerçekten vasatın da altında. rockstar keza aynı, sen kalk 100 milyon kopya oyun sat ama geliştirdiğin launcher 2 paralık. kişisel görüşüm steam'den sonra ubisoft ardından origin geliyor, daha çok ekmek yemeleri lazım.
-
Başarımlar rozetler insana hoşluk verse de bu steam fanboyluğunu anlayabilmiş değilim halen. Bende 30 Level ve steam profili düzgün birisiyim ama bu benim fanboyluk ve hava atmak değil tamamen kendi isteğim doğrultusunda ve steamde bu olduğu için kullanıyorum. Son iki haftadır epic gamesten oyun oynuyorum oraya da başarım gelmiş ve profil yok ama bu olmadığı için beni rahatsız bile etmiyor oyunu mu oynayıp çıkıyorum. Hangi platformun ne verdiğine bakmak lazım o iyi bu kötü gibi bir yarışa ben değil steam ile epic games girsin ben sadece bir oyuncuyum, babamın firması değil sonuçta hiç biri :)
-
Mümkün oldukça Epic Games'ten satın alıyorum oyunları. Steam'deki gibi başarım vs vs olup olmaması önemli değil. Oyunları verdikleri kuponlarla alınabilir kılıyorlar, RDR2'yi 140 TL'ye aldım mesela,arada kaliteli yapımları ücretsiz veriyorlar. Bırakın da tek kusuru arayüzü olsun.
-
Sevmeyenler çok yazıyor ama sevenler de çok fazla. Şahsen verilen bedava oyunları elimden geldiğince duyuyorum. Epic games için bir <3 bırakayım
-
-Sen yoksa Epiğin adamı mısın?
Tamamen alışkanlık.
-
Olayın aslında Epic Games ile bir ilgisi yok. İnsanlar hangi launcher'ı kullanacağını şaşırdı.
Çoğu kişinin yıllardır biriktirdiği envanter Steam üzerinde, haliyle yeni bir launcher kullanmak istemiyor. Epic games, Gog, Origin, Ubisoft hangisini kullanalım? Koskoca EA bile oyunlarını Steam'e adapte etti. Niye? Çünkü Origin'i kullanmak istemeyen kullanıcılar bir türlü EA oyunlarına ilgi duyamıyordu. Şimdi ne oldu? Bütün EA oyunlarını Steam üzerinden oynuyorsunuz.
Epic Store aslında bir baş kaldırıştı, hala da öyle. Steam'in fiyat politikasının üzerinden oyun üreticilerini çekebileceğine inandı, etkili de oldu ama ne kadar uzun soluklu olabilecek göreceğiz.
-
Steam harici arayüzleri oldukça kötü ve yavaş. Steam çok mu iyi hayır fakat diğerlerine göre çok iyi kalıyor.
Oynadığım 2 oyun var. Steam de dota vs cs go. Epic in verdiği çoğu oyunu aldım. Ama 1 kere yükleyip de oynamadım bile. Birde şöyle birsey var belki de pc den kaynaklanıyor olabilir. Pc açıldığı anda dota ya girmem ama menüsüne yaklaşık 10 saniye epic in sadece arayüzünü açmam 2 dakika yi buluyor. Çok ağır işliyor. Dediğim gibi belki sadece bende böyledir
Benim Epic Games'e olan nefretim Shenmue 3 ile başladı. Shenmue serisini çok severim, her sene en az bir kez oynardım. Yenisini de bekliyordum sabırsızlıkla. Sonra bir gün bir öğrendim ki yapımcılar oyunu sadece Epic Games üzerinden dağıtacaklarmış. Üstüne üstlük, Steam üzerinden oyunu oynamak için Kickstarter'dan oyunu destekleyenlere dahi Steam üzerinden sunulmayacak dendi. Bunun da üstüne, para iade isteklerini geri çevirdiler. Rezil rüsva oldular. Oyunculara bu kadar değer vermeyen bir firmayı da, o firmaya ön ayak olan Epic Games'i de sevmiyorum. Biz onlardan oyun satın almaz isek boşa kürek çevirirler, buna rağmen Epic'ten aldıkları para tatlı geldiği için oyuna değer bile vermemişler. İlk iki seriyle karşılaştırılınca tekdüze, sıkıcı bir oyun.
Sonra Epic bu hareketi devam ettirdi, ve her para basıp kendi bünyesine aldığı oyun boka sardı. Tamam arada istisnalar olabilir ama genel olarak durum bu şekilde. İstatistikler mevcut, Steam'de satış rekoru kırabilecek oyunlar Epic parası ile yapımcıların gevşemesi sebebiyle yavanlaşıp satabileceğinden çok daha az bir rakam satıp sönüp gidiyor.
Bu tarz exclusivity durumlarına ayak oldukları sürece Epic Games oyuncuların düşmanı olacaktır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: FultonYalnız Steam firmalardan daha fazla komisyon aldığı için firma da Steam'de daha pahalı bir fiyata koyabiliyor. Bu da dolaylı yoldan da olsa Steam yüzünden pahalı yapıyor oyunu.
Alıntıları Gösteraynen öyle. O yüzden Epic Games defalarca şişirdiği fiyatları Steam'in ayarına çekmek zorunda kaldı.
-
half life hariç steamdan oyun oynamıyorum topluluk vs ile de işim yok arkadaşım olmadığı için.Epic games sağolsun birazda olsa steamin tekelleşip totosunu kaldırmasını engelledi.
Daha geçen aylarda kuponla 20 liraya oddysey aldım steamda 20 liraya among us satılıyor sanırım :DDD
-
İnsanları bağımlılıklarından koparmak kolay değildir. Steam gibi sektöre kök salmış bir launchere rakip olmak için yola çıkmak bir delilikti. Amd nin nvidia ya kafa tutması kadar büyük bir delilik hemde. Yıllar süren mücadele ve sıkıntıların sonunda Amd pazarda yer kapmayı başardı. Epicde başarmak üzere.
Oyun sektöründe ciddi paraların döndüğünü geç farkeden Epic bu arayı kapatmak için agrasif bir tavır takınıyor. Kullanıcılarına kütüphane oluşturma 1 sene ile başlatıp yeterli olmadığını anladıklarında 2 sene yaydıkları bedava oyun kampanyası herhangi bir değişiklik yapmazlarsa bu yıl bitiyor. Sonraki adımları büyük ihtimalle launcheri adam etmek olucaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miralay Kaplan -- 20 Aralık 2020; 13:51:48 > -
Kullanıcıların çoğu şartlar ve fiyatlar eşitken gidip oyunu Steam'den alıyorsa pek başarmış diyemeyiz hocam. Hala Epic'in alması gereken yol var.
Hocam kusura bakma da senin yaptığın da açıkça fanboyluk. Steam'i aşırı seven kitle ne kadar iticiyse epic games oyun verdi diye seven kitle de o kadar itici. Steam levelim 0 hesabımın sınırını bile kaldırmadım ama Garry's Mod oynarken yaptığım bir şeyden başarım kazanmak beni mutlu ediyor. Ya da oyun içeriğini atölyeden doldurmak ve bu eklentilerin uçsuz bucaksız olup da tamamının ücretsiz olması mükemmel bir durum. Açılma hızını saymıyorum bile. Tıkla aç gir bu kadar. Epic launcher açılması en az 2 dakika sürüyor.
Ayrıca Steam üzerinde satılan çoğu oyun kaldırıldı ve epic üzerine geçti. Bu da bir nevi tekelleştirme çabasıdır.
Epic üzerinden verdiği birkaç oyunu aldım ama hiçbirini kurmadım. Oyunlarımın tamamının steam üzerinde durması daha çok hoşuma gidiyor. Ayrıca steamde yaklaşık 40 oyunum var. Ve yalnızca 2 tanesini satın aldım. Diğer tümü ücretsiz olarak geldi. Payday2, outlast, marvels avenger oyunları da bunlara dahil.
-
Fanboy olmayan akıllı insan düşüncesi bu. Böyle olmak lazım
kullanmak zorundamiyim epic?
babanizin sirketi gibi savunmussunuz epici
-
Milleti bilmemde cs sayesinde 1400 tane oyun aldım.Biraz şans işi ama olunca insan benzeri bişey bekliyor.Bu arada poseidon düştü yoksa hayatta alamam o kadar oyunu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X