Şimdi Ara

Epomaker TH66 %65 Gateron Pro Yellow Hotswap Mekanik Klavye 1611 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 ay önce 2040 TL civarı bir fiyata almıştım, bir süre önce baktığımda bu switchli olan modelin stoğu bitmişti. Fiyatında 400 TL indirim olmuş.

Almayı düşünenlere kesinlikle önerebileceğim, Corsair K70 MK2 Red'den sonra iyi ki geçmişim dediğim bir klavye.

amazon
    EPOMAKER TH66%65 Hotswap klavye, 2,4 GHz/Bluetooth 5.0/kablolu mekanik oyun klavyesi, RGB aydınlatmalı, MDA PBT tuş kapakları, Mac/Win için (Gateron Pro Sarı)
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B09R1S219R/ref=ox_sc_saved_title_1?smid=A3HP0FRFJKEHYA&psc=1

• Bence epomakerdan başka kimse klavye yapmayı bilmiyor :)

Klavye çok güzel alacaklara tavsiye ederim. Ama yazılımcılar almasın F tuşları yok. Ağlatır :) Onlar th80'e baksınlar.

• Çok özür dileyerek soruyorum, bu tarz multimedia kontrolü, makro veya FN tuşları olmayan, RGB ışıklı oyuncu klavyelerinin veya mekanik klavyenin "normal" klavyelerden farkı nedir? Normal olarak baz alınabilecek Microsoft Curve 3000 ile yazıyorum bunu mesela, bu açıdan bakabilirsiniz. Konuyu bulandırma derseniz de haklısınız...

• çok küçük ve taşınabilir olmaları. Ayrıca swtch sayısı azaldığı için maliyetide kısmış oluyorlar. Ayrıca fare tutuş pozisyonu daha konforlu oluyor.

• Chembond kullanıcısına yanıt

Alandan tasarruf (Home, Page Down, Scroll Lock, F7 gibi tuşları ömründe hiç kullanmamış olanlar bile vardır) daha minimal bir masa düzeni, taşınabilirlik kolaylığı gibi faktörleri sayabilirim %65 boyutlu bir klavye özelinde.

RGB opsiyonel bir seçenek, hiç açmayabilirsiniz, ben karanlıkta arka aydınlatma amacıyla düz bir renk düşük ışıkta tutuyorum.

Mekanik kısmı ise zaten membrana göre sayısız artısı olan bir konu; hız, daha düşük güç harcayarak switchi/tuşu tetikleme (kısa süreçte fark edilmese de uzun yazımlarda daha az yorulma), özelleştirme seçenekleri, tamirinin (özellikle hotswap olanlarda) ve temizliğinin membrana göre kolaylığı gibi sayısız artısı var. Membran’ın da sessizlik gibi bir artısı var ama her artının ayrı bir alıcısı var sonuçta.

Uzun süre makro özellikli bir klavye kullandım ve makro tuşlarına ihtiyaç duymadım. İhtiyaç duyan için büyük bir artı tabii ki. Eve gidince uygulamasına bakmam lazım ama TH66’da makro özelliği olması lazım. Tabii %65 bir klavyede makrolar hangi tuşlara atanabilir onu bilemiyorum.

• Jarmusche J kullanıcısına yanıt

Açıklamanız için teşekkür ederim. Makro atama özelliği varmış, dediğiniz gibi yerden tasarruf için tuş kombinasyonları ile bazı fonksiyonlar eklenebiliyormuş.

Zaten temel fonksiyonları da aynı şekilde kombinasyonlar ile kontrol ediliyormuş.

(Çok) Eskiden mekanik tuşlu klavye kullanırdım. Takur tukur yazmak beynimi delerdi. Yüksek lisans ve doktora tezlerimi bahsettiğim curve klavye ile yazdım. Gece 5te bile kimseyi rahatsız etmedim, sanıyorum.

Oyunlarda pro seviye değilim ancak hiç bir noktada ah keşke klavyem mekanik olsaydı demedim. Sanıyorum daha çok rekabetçi oyunlarda öne çıkıyor kaliteli mekanik klavyelerin avantajları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 26 Kasım 2022; 20:29:10 >
  • Güzelmiş, Redragon K530 kullanıyorum geçmeye değer mi bilemedim. Volume knob'u çok güzel duruyor.  

Bir de buna hyperx pudding keycapler olur mu acaba? Aradım ama bir bilgi bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kampec -- 26 Kasım 2022; 20:1:6 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Chembond Aynen Fn tuşu kombosuyla her tuşu zaten basabiliyorsunuz, sadece az kullanılan tuşlarda sizi iki tuş kullanma alışkanlığı edinmek zorunda bırakıyor. DEL, PrintScreen, “console tuşlarına alışınca zaten gerisini aramadım bile ben.

Bu switchi de Blue switch gibi sesli düşünmeyin. Tabii ki ses yok değil ama bir mekanik klavyede olabilecek en tok, en az rahatsız edici seslerden birine sahip Gateron Pro Yellow switchler. Sadece oyun için değil, yazım da gayet kolay ve keyifli bence.

@Kampec geçmeye değer mi bilemedim sizdeki klavyeyi denemediğimden ama K70 MK2 ile kıyaslarsam benim için değdi. Keycap konusunda switchler uyumlu olur ama Hyperx Pudding’ler OEM profile galiba, bunlar XDA profil olduğu için klavyede biçimsiz durabilirler, kenar tuşlar case ile uyumsuz olabilir, üst kenarda boşluk az alt kenarda boşluk çok olur vs. Bir de Hyperx’ler ABS keycap, bundaki PBT keycap. PBT hissiyatını deneyimleyince zaten ABS keycap kullanmak istemeyeceksiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.