Yeni sistemim yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Kararsız kaldığım noktalardan biri de HDD. Yeni HDD 80GB 7200rpm olacak ama hangi marka olmalı karar veremedim. Birde bu anakarta hangisini takabilirim SATA mı yoksa PATA mı. Birde IDE var (bu da ne ola ki?).
Karar verdiğim parçalar aşağıda bunlar içinde bir yorumunuz olursa memnun olurum.
İşlemci: AMD Athlon XP 2500+ Anakart: Epox 8RDA+ rev2.1 Ekran Kartı: 64 MB ASUS V9180 Magic RAM:256 MB Twinmos DDR 400Mhz Hard Disk: 80GB (kararsızım) CD-writer: Kararsızım (Asus 52*24*52 ya da LG52*32*52 olabilir) Modem: Henüz hiçbir fikrim yok CD-rom: Almalımıyım?
[dntw]
sistemini güzel toplamışsın arkadaşım sorularına gelince Anakartın sadece pata yı destekliyor yani ide kanallarını kullanacak ondan dolayı sen bu boardda serial ata kullanamassın zaten aralarındada pek hız farkı yok harddisk olarak da sana western digital 8mb cache li diski öneririm hadi kolay gelsin
anakartin serial ata desteklemiyor.sana seagate 8mb cashli 120GB hdd onerrirm.157milyon, cardfinansa 5taksitle bugun aldim, benim topladigim sistemde aynisi yalniz ekran karti 128mb his ati radeon 9200SE ,alabilirsn dvd rewriter da ekle
Boardun sata yı desteklemiyor. Zaten sata almak gerekli değil (şimdilik). Ram lerini 2 tane alıp dual ddr yapmanı tavsiye ederim. cdrw lg 52x24x52 alabilirisin. cdrom almana gerek yok. Aslında sistemin güzel ama ekran kartı biraz zayıf kalmış gibi geldi bana. Onu yükseltebilirsen iyi olur.
andante ninde söylediği gibi ramleri iki tane alıp dual ddr yapman daha mantıklı.cdrw konusunda ise karar senin ama LG tawsiye etmem.Aopen ve ya Asus un modellerinde sorun yaşamadım.Ekran kartına gelince seçtiğin kart 64 bitlik bi kart.Bulabilirsen Ti4200 ü tavsiye edebilirim.Yok olmadı 128 bitlik bi fx5200 alabilirsin.
Ekran kartına çok para harcamak istemiyorum. ekran kartına 50$ ayırdım. Pek oyun oynamam. 50$ ın alabileceği en iyi ekran kartı hangisidir diye sorsam. Birde ekran kartının kaç bitlik olduğunu nasıl anlayacağım yada nesine bakacağım. satıcılar kartın MB sini söylüyor. aynı şey değil sanırım