Merhaba arkadaşlar, konu ile forumda benzer bir çok tartışmayı incelememe rağmen tam bir cevap bulamadığım için yeni bir konu açmak istedim. Yeni aldığım Epson BX6110FW yazıcım da cescesor dolan kartuş setini kullanmaya başladım be mürekkep olarakta siyah ve renkliler için oliser markasını tercih ettim. Başlarda hiç bir sorun yoktu, tabi buna kafa içinde kalmış olan orjinal epson mürekkebide neden olmuş olabilir. Çipler dolu gösterdiği için Siyah kartuşun bittiğini farketmedim ve yazmamaya başlayınca kontrol ettim ki bitmiş. Buarada birkaç sayfa kartuş boşken çıktı alma girişimim oldu (renkli çıktı aldığım için anlamam biraz sürdü yani). Ben de tekrar doldurdum, doldurduktan sonra siyahtan kesikli çıktılar almaya başladım ve ne kadar kafa temizleme yaparsam yapayım bir türlü geçmedi. Bende ince bir hortum yardımıyla sırasıyla eseton ve temizleyici sıvı ile defalarca temizledim. Sorunum şu ki bu temizlemeler sonrası kafa temizleme yapıp test yaptırdığımda tüm nozullar sağlam gözüküyor. Fakat daha önce aldığım gibi economy modda çıktı almaya başladığımda tekrar kesikli yazmaya başlıyor. Test çıktısında da tekrar tıkanmış gibi gözüküyor. Neredeyse her çıktıdan sonra tekrar kafa temizleme yapmam gerekiyor. Economy değilde bir üst modda çıktı aldığım zaman bu sorun oluşmuyor ama bu seferde çıktılar yavaşlıyor vede daha çok kartuş harcıyor tabiki. Sourunun mürekkepte mi nozullarda mı diye kontrol etmek istediğimde orjinal kartuşla da aynı sorunu yaşadım. Artık orjinal kartuşlada çıktı alırken önce nozullar sağlam gözüküp çıktı aldıkça kesikli olmaya başlıyor. Bu durum sizce neden kaynaklanmış olabilir. Yeterince temizleme yapamadığımdan mı ki bunu sanmıyorum. Veya mürekkep mi? Basit bir çözümü varsa halledip teknik servisle hiç uğraşmak istemiyorum. Yanıtlarsanız sevinirim. Teşekkürler..