Şimdi Ara

Epson l1300

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
1
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 2 gün önce aldığım epson l1300 marka yazıcıda renkler bir türlü istediğim gibi çıkmıyor. Özellikle kırmızı renkte sorun yaşıyorum. Ayrıca kağıdının köşesine muhakkak mürekkep damlıyor. Bir diğer sorun yazıcının içine mürekkep akmış durumda. Ayrıca ben fotoğraf kağıdına değil normal a3 kağıda baskı almak istiyorum. Bu durumda nasıl bir a3 kağıdı kullanmalıyım acaba yardımcı olursanız çok sevinirim

• çok çok eski bir konuya hem cevap verip hemde burda sorumu yenileyim

a) Kağıt : Baskı için parlak veya mat kağıt türleri mevcut. boyut farketmez.. piyasada oldukça alternatif var.. ben daha ekonomik olduğu için HP nin parlak fotoğraf kapıtlarından aldım.. aynı zamanda kadıköy den den A3 ebatlarında yine parlak kağıt aldım ama doğal olarak ağırlık fazla.. fotoğraf için 240-270gr yazsalar bile asla bu ağırlıktaki kağıdı yazıcı alamıyor.. A4 ü alsa bile özellikle A3 de sorun veriyor.. sarf malzemesi satan büyük firmalarda bu konuda aynı şeyi belirtiyorlar. tavsiye olarak 200gr ın üstüne mümkün mertebe çıkmayın... a4 için 170gr kullanıyor iken A3 için 200gr kullanıyorum.
    şu şekilde yapabilirsiniz.. epson ın A3 lerinden 5-10 luk paketleri alarak deneme yapabilirsiniz... Ama genel bir açıklama yapmak gerekir ise.. kağıt boyutu ne kadar büyüyor ise ona göre de gr da arttırma yapmak uygun.. sonuçd amürekkep dediğimiz şey sıvı olup kağıdın dayanım veya cm ye vereceği baskı da buna göre değişecek.. yırtılma vs olur.. çok aşırı ucuz veya ince kağıt kullanmanız halinde.. yüksek kalite baskılarda a3 lerinin daha ilk cm lerinde yırtılarak kafa bozuma sebep olabilir..

b) Epson ların mürekkepleri oldukça ucuz denebilir. dolayısı ile de mümkün mertebe orjinal mürekkep kullanın epson için... canon da bunu çok fazla diyemesem de.. bende canon 2500 serisi kartuşlu modeli var.. bunlarında resetleyen kartuşlarından alıp kendim enjektör ile dolum yapıyorum.

c) köşesine veya belge içine mürekkep... bunu maalesef ben bayrak basarken daha çok yaşadım.. nerden baksan 3 adet A3 ve 2 adet A4 bayrak bastım.. 1-2 tane de bebek resmi bastığımda resmin kenar veya ortalarından anlamsız SİYAH bir mürekkep dökülmesi oldu... bayrak için özellikle çok da kabul eilebilecek bir durum olmasada bunu maalesef hala yaşıyorum... misal gece galata köprü resmini defalarca farklı kağıt ve yazma hızı kalitesinde denedim 1 tanesi hariç hepsi sıfır damla ile aldım
    az önce de 2018 için moda renk skalası bastım... sıfır leke ile aldım..

leke bende pek olmuyor.. hatta bayrak haricinde hiç olmadı...
    ama renk skalası...

benim ise asıl renk skalasında sorunum var... tamam bu yazıcı 3 renk kullanıyor..siyah hariçççç... ama ekran rengi ile baskı rengi arasında en az 2 ama ortalama 4 renk koyu basıyor.. turuncuya yakın bir renk kahve ile kırmızı arasında çıktı az önce

bu konuda yapabileceğim ne var

kullanılan kağıt HP nin 170 gr lık parlak fotoğraf kağıdı.. baskı hızı .. kalite max... yani oldukça yavaş...

sonuç... ekrana çok yakın olmayan renkler..

ne yapabilirim ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Epson~canon~brother ?
    7 yıl önce açıldı
    Epson l8050 mürekkep tavsiye
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.