Şimdi Ara

Epson L355 Ped Dolu Hatası Çözümü (L110, L210, L300, L350)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
56.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • UYARI: HER HANGİ OLUŞACAK BİR SORUNDA SORUMLULUK KABUL ETMİYORUM.YÖNTEM BENDE İŞE YARADI BEN DE SİZE YARDIMCI OLSUN DİYE AÇIKLADIM

Arkadaşlar Epson L serisi yazıcılar zamanla Ped dolu hatası veriyor.Bizde 6000 çıktı sonundda böyle bir hata verdi.Bunun üzerine sorunu çözmek için servis ve internette araştırma yaptım.Servis sizden 20 TL gibi bir ücret talep ediyor.Para verip yazıcı alıyoruz.Üstüne sırf yazılımsal bir uyarıyı silmek için 20 TL istiyorlar.Ben size bunun ücretsiz ve kolay bir yolunu göstreceğim.

Hatayı silmek için aşağıdaki videoyu izleyip.Linkte verilen programları indirmelisiniz.Zaten programı indirdikten sonra videonun devamında nasıl yapılacağı yazıyor.Bende ilk bir kaç defada hata verdi.İlk yazıcıyı görmedi.Bende bu sık sık olduğu için kablosu ile denedim.O zaman sıkıntı çıkmadı.Ama ilk yaptığımda silinmedi 2-3 kere tekrarladım ve en sonunda temizlemeye indirdiğim programdan yaptırdım sorun çözülmüştü:

Dosya linki: Link

Not: Dosya RAR olduğu için Win-rar ile açmanız gerekiyor unutmayın.Sonra niye dosya açılmıyor demeyin !

Bir de bu uyarıyı neden veriyor kısmına gelelim.Uyarıyı veriyor çünkü içindeki ped belli bir süre sonra kirleniyor.Onu söküp yıkamanız gerekiyor.Onu da internette bir kaç video var ama çok güzel göstermiyorlar.Ben nasıl söküldüğünü video ve fotoğraflar ile destekleyeceğim.(Kısa Süre içinde gelecek.)

Program aynı zamanda L110, L210, L300 ve L350 modellerinde de çalışmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 23 Eylül 2015; 19:54:51 >

• Arkadaşlar 20-30 TL isteyen fırsatçılara para vermeyiniz.Kendiniz yapın çok zor bir şey değil.Zaten sırf aldılar kurdular derken internetten yapınca 1-2 saatiniz gider.Hele servise götüreyim deseniz 2-3 saatiniz boşa gider.Evinizde deneyin olmaz ise servise gidin derim.
  • 20 Tl isteyen servis hangisi ?

Biz 50 Tl istiyoruz.

Sadece yazılımla bitmiyor bu işlem.

Pad değişimi yapıyoruz. yıkayınca o padin ne hale geldiğini zaten sizde göreceksiniz.

Ayrıca burda bu kaptırmayın diyip Epson yetkili servisinin sanki dolandırıcı gibi lanse eden kişilere şunu da belirteyim.

indirdiğiniz yazılımlar içerisinde virüslü çıkabiliyor.

Hatta servise gelen makinelerin bir kaçında gördüğümde anakartın yandığını.
    Cihazın farklı isimlerle algılanması gibi sorunlara neden olabiliyor.

Bu tür cihazlar geldiği zamanda garanti dışı ücret talep edilebilir. çünkü indirilen yazılım kaçak ve orjinal olmayan bir yazılımdır.

Ha ekstra olarak 50 tl çok büyük bir para değil servis kira ödüyor çalışan kişilerin ekmeği çıkıyor.

bir araba tamircisi bile hiç bir şey yapmadığında el emeği alıyor yolda kaldığınızda gelip bir tornavida vurması 50 tl oluyor.

Hatta bunu yetkili servise yaptırdığınızda 50 tl lik arıza 300 tl ye çıkarılıyor.

Saygılarımla

• Tutakbilisim T kullanıcısına yanıt
    Hocam bence Epson dolandırıcı mı? Değil ama alırken o zaman diyecek ki her ped dolduğunda ben sizden yazılım ücreti alacağım diyecek.Bunu diyor mu? Demiyor. O zaman bu firmanın fırsatçılığını gösterir.Üstelik sorun şu sırf hatayı silmek için yapmaları ise fırsatçılık.Ben de pedini önce bir yıkayacağım solvent bazlı çözücü ile.Olmaz ise sıfırını internetten alacağım.Üstelik ben Epson ve internetten bilgisayarınıza 20-30 TL'ye uzaktan yüklüyoruz diyenler için fırsatçı dedim.Yoksa siz serviste pedi söküp takıyorsanız illa bir ücret alacakınız.Bakınca yetkili servis iseniz zaten yazılım + ped değişimin maliyeti en az 20-25 liraları bulacaktır.

Zaten benim cihazım garanti dışı bir ürün olduğu için ben içini açmakta ya da yazılım yüklemekten çekinmedim.Ha garantide olsa yine çekinmezdim.Maksat burada uğaraşacak bilen adama öğretmek.Sonuçta arabadan örnek vermişsiniz.Arabadan anlayan adamda direk usta çağırmıyor.Önce kendi bakıyor değil mi?

• Eline sağlık bence sonuna kadar haklısın zaten padi satıyosun bari yazılımını ücretsiz dağıt tek civatayla sökülen bir pad deiğişim işlemi için servise gitmek zorunda kalıyosun.

Epdon wf3520dwf buna uygun yazılım varmı yada bulabilirmisin.
  • okemin kullanıcısına yanıt
    Hocam ben youtube üstünden buldum.Ama şöyle bir site karşıma çıktı.Ne kadar güvenilir bir site bilmiyorum.Ama deneyebilirsiniz tabi sorumluluğu size ait:

http://www.wasteinkpads.com/
  • Automobilista kullanıcısına yanıt
    Ben hem satıcıyım hem yetkili servisim

ve mutlaka her gelen müşterime pad harici herşey garantiidir diyorum.

Bunun sıkıntısını bizde çekiyoruz çoğu müşteri gelip bize alırken söylenmedi diyor. Her satıcıyada yetişemiyoruz.

Ayrıca pad ömrü sadece Epsona özgü değildir Canon da da mevcuttur.

Bir diğer konu ise muadil ithal kullanılan mürekkepler daha çok atık bırakmaktadır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tanklı yazıcıda HP vs EPSON
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam siz bilgi veren ve yardım sever birisiniz bir şey merak ediyorum.Tek pad satışınız mevcut mu? Bir de bana Ankara'daki bir firma padi söküp tüplü bir sistem yaptıklarından söz etti.Ama bana tüplü sistem çok mantıklı gelmedi.Çünkü tüplü sistem zamanla buharlaşma yaptıkça yazıcıya zarar verir görüşündeyim.Zaten tüplü sistem dediklerini araştırınca gördüğüm bildiğimiz basınclı kap + serüm hortumu ile yapılmış bir aparat.Bana pek mantıklı gelmedi.Keçe yıkamada dediğiniz gibi keçe yıkanacak gibi değil anca içindeki keçe sökülüp muadili bir keçe bulunur ise yapıştırılabilir.Ped alayım dedim onun içinde bana 11 dolar gibi bir ücret çıkartıldı kargo dahil.Sizden ya da her hangi bir Epson bayinde keçe satın alabiliyor muyuz? Bayilerde parça satışı mevcut mu? Mevcut ise ücreti ne kadar acaba?
    Merhabalar,
    Güzel dilekleriniz için öncelikle teşekkür ederim.
    Tüplü sistem diye tabir ettiğiniz sistematık mürekkebin dışarı atılma yoludur. Bu sistemde yazıcı belli süre sonra çizgili basabiliyor. bir kaç sebebi bulunuyor.
    Açıkçası ben veridğimiz fiyatı çok fazla görmüyorum. tüpün devilmesi durumunda eviniz veya iş yeriniz ortalığı berbat edebilmekte ve pek şık durmuyor.
    yapma düşünceniz var ise eczaneden serum seti alarak su şişesi ile çok rahat yapabilirsiniz.

ben muadil keçe hiç görmedim bulamadım açıkcası. bulsanız da kesip biçmesi uydurması zamanınızı alacaktır.

pad her serviste aynı fiyattır.

Yedek parça olarak satış bulunmuyor. Parça olarak sıkıntı yaşıyoruz açıkçası.
    Cevabınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Ama benim anladığım sizin yaptığınız işte baktığım parça maliyetlerine göre çokta karlı değil.Çünkü zaten pede verilen o fiyat ve yazılım fiyatı ile işçilik bedavaya geliyor gibi bir şey.Aslında Epson'un insanları evden çıkarmadan hem de servislere para kazandıracak bir yöntem bulması lazım.Mesela servislerde ya da internet üzerinden ped satışı buna bir çözüm olabilir.
    Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederiz.
    Yetkili servisler o kadar kazançlı değildir. Doğrudur.
    Parça fiyatları bizede dolar ve euro olarak geliyor.
    Bir de bu ped değişimine kargo ekleniyor günde kaç yazıcı işyerine girer ki.
    bir çok parçayı bende tavsiye etmiyorum internet üzerinden satışa çünkü;
    servis olmayan firmalar bozuk 2.el parçaları temizleyip sıfır niyetine satabilir.
    Veya elektronik olduğu için birçok parça arızalı çıkabilir.
    yazıcıyı Test ederek kişiye yollamak en mantıklısı
    Bazen bize yazıcı geldiğinde dahi 1 sorun ile gelir 3 sorun çıkar gider :D

Misal geçen bir kağıt almıyor diye makine şehir dışından geldi. Uzun bir süre kullanılmadığı için kafada tıkanmıştı. ekstra dan onuda açmak zorunda kaldık. kargoda anakarta zarar gelme ihtimali cıkıyor gibi sorunlar çoğalabiliyor.

Hatta çoğu zaman servis olmayanlar elini atınca makineye tarayıcıyı bile kırıp gönderiyorlar.

En mantıklısı olarak servisin bakıp ona göre işlem yapıp yazıcıya kendi monte etmesidir.

• Resimli anlatım linkide benden olsun.

ekohasan.blogspot.com.tr
    Resetter Epson L110 L210 L300 L350 L355
    http://ekohasan.blogspot.com.tr/2013/04/resetter-epson-l110-l210-l300-l350-l355.html

Aynı hatanın düzeltilmesine bayramda önce yardımcı olmustu ama bir türlü zamanım olup konu açamadım.

Siteye göz atarsanız diger modellerinde resetlerini bulabilirsiniz. Epson L100, L200, L800

• Sx425w için adjustment programını nereden bulabilirim?
  • takip
  • turkuaz0796 T kullanıcısına yanıt
    Epson M105 ve M200 resetter arıyorum, link paylaşabilir misiniz?
  • İlk mesajdaki link ile L210 yazıcının Çıktı sayısı'nı resetledik 6523 de hata vermeye başladı. Boşu boşuna sizde servise ücret vermeyin evde kendiniz yapabilirsiniz gayet kolay.
  • Epson servisine gittim. Kocaman bir parca Pad değişimi yaptılar. Aldıkları parada helal hoş olsun. Yazıcınız önemsiz ise resetle kullan. 35000 çıktıda bir benden PAD değişimi istedi yani olsun o kadar değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimpuzmani

Epson servisine gittim. Kocaman bir parca Pad değişimi yaptılar. Aldıkları parada helal hoş olsun. Yazıcınız önemsiz ise resetle kullan. 35000 çıktıda bir benden PAD değişimi istedi yani olsun o kadar değil mi?

Ne kadar ücret ödediniz
  • Beyler ilk mürekkep dolumu bitmedi hatası veriyor nasıl çözebilirim acil bir durum
    Arkadaşlar, benim yazıcı EPSON L210. Mürekkep pedlerini temizledim ama malesef o hatayı düzeltemedim. İnternet üzerinden de bir şey yapamadım. 20 lirasında değilim işin, 50 lirasında da değilim, bu hatayı sıfırlamak için nereye gitmem gerekli, servis adresi yazabilir misiniz, maltepe'de oturuyorum. Şimdiden teşekkürler...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.