Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.505
Cevap
188
Favori
486.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • l386 aldım bugün kurdum, a4 çıktı aldım ama renkler solgun çıktı. bir ayarı var mı? canon yazıcım daha iyi çıkartıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üstteki canon, alttaki epson. arada bariz renk farkı var

bir ayarı falan mı var bunun renkler çok soluk

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

• Merhaba; L386 almayı düşünüyorum. Özelliklerinde WPA2 yazmıyor. Bu şifrelemeyi desteklemiyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • abi bende l310 modeli var iki gündür soluk çıkıyor renleri tma vermiyor kafa temizleme dolum herşey yaptım ama düzelmedi yardımcı olabilirmisiniz ne yapmalıyıM??
  • prv org P kullanıcısına yanıt
    Püskürtme denetimi desenini yazdırdınız mı? Renklerden biri hava yapması nedeniyle gelmiyor olabilir. Eğer çizgilerde kesiklik varsa tıpalar açıkken birkaç kez kafa temizleme yapmayı deneyin.
    Ayrıca geçenlerde şöyle bir sorun yaşadım.

Yazıcı hem bulanık hem de gölgeli yazıyordu. Yazıcıyı açtığımda yoğun kullanım nedeniyle iç kısmında bolca mürekkep lekesi gördüm. Islak mendille iyice temizledim.

Lastiklerin üzerinde kasetlerdeki gibi bir şerit var, özellikle de onu temizlemek gerekiyor. O kısmı temizledikten sonra sorun çözüldü. Yalnız dikkat edin yerinden çıkarmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 3 Kasım 2017; 15:7:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oKaLiPTuSsSs

Merhaba; L386 almayı düşünüyorum. Özelliklerinde WPA2 yazmıyor. Bu şifrelemeyi desteklemiyor mu?

Bende Epson M105W var, onun özelliklerinde de WPA2 yazmıyor ama ben WPA2 ile bağlanıyorum. L386 modeli daha yeni bir model ve bence mutlaka destekliyordur. L386 kullanan arkadaşlar varsa buraya yazsınlar ya da müşteri hizmetlerine sorun ama bu devirde WPA2 desteklemeyen güncel bir model olacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sirkumsali

üstteki canon, alttaki epson. arada bariz renk farkı var

bir ayarı falan mı var bunun renkler çok soluk

Epson Easy Photo Print yazılımı ile pek çok ayarı yapabilirsiniz.

• Arkadaşlar merhaba

L382 almak istiyorum. En ucuz yer neresi?

Bitmeyen kartuş olarak satan yerler var. Orijinal tank ile ne sunabilir.

• Halalaluya H kullanıcısına yanıt
    Bazı satıcılar, özellikle de bitmeyen kartuş yazanların çoğu, kutuyu açıp orijinal mürekkepleri aıyorlar ve yerine muadil mürekkep koyuyorlar buna dikkat edin, almadan önce satıcıya sorun. Aceleniz yoksa kampanyaları takip ederek ucuza alabilirsiniz. Mesela Teknosa ve Medimarkt Gittigidiyor internet sitesinde arada bir indirim yapıyor. Geçenlerde 500 TL'nin altında satılıyordu. Kredi kartı kampanyaları ile maliyeti daha da düşürebilirsiniz. Bu aralar n11 sitesinde hediye çeki dağıtılıyor 11.11.2017 için kullanılmak üzere.

Şu an gördüğüm en düşük fiyat,

Belki yarın bir kampanya olabilir. Bazen hafta sonları da indirim oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: murat3807

Bazı satıcılar, özellikle de bitmeyen kartuş yazanların çoğu, kutuyu açıp orijinal mürekkepleri aıyorlar ve yerine muadil mürekkep koyuyorlar buna dikkat edin, almadan önce satıcıya sorun. Aceleniz yoksa kampanyaları takip ederek ucuza alabilirsiniz. Mesela Teknosa ve Medimarkt Gittigidiyor internet sitesinde arada bir indirim yapıyor. Geçenlerde 500 TL'nin altında satılıyordu. Kredi kartı kampanyaları ile maliyeti daha da düşürebilirsiniz. Bu aralar n11 sitesinde hediye çeki dağıtılıyor 11.11.2017 için kullanılmak üzere.

Şu an gördüğüm en düşük fiyat,

https://urun.n11.com/murekkep-puskurtmeli-yazici/epson-l382-tarayici-fotokopi-murekkep-tankli-yazici-P216251278

Belki yarın bir kampanya olabilir. Bazen hafta sonları da indirim oluyor.

Mediamarkt ta 200 liraya 100 lira indirim var sanırım.

200 TL alışverişe 100 TL kupon var, o da 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kullanılabiliyor.
  • quote:

200 TL alışverişe 100 TL kupon var, o da 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kullanılabiliyor.

Bu kötü oldu

• Lazer yazıcı var bende. Aylık 3-4 bin arası çıktı alıyorum.

Bu konuda bahsedilen yazıcılar uygun maliyetle bundan daha fazla çıktı veriyor mu?

Bir de fazla sayıda çıktı alınca makinede sorun çıkıyor(ses, baskı problemleri) mu?
  • Herkese merhaba,

L386 modelini almayı düşünüyorum ve yazıcının arkalı önlü yazdırma özelliği olmadığını malum. Ancak benim de işim ve okulum dolayısı ile bol bol kitaplar ve metinler üzerinde çalışmam gerekiyor. Bu da aşırı kağıt israfı ve karmaşa çıkarıyor bir noktadan sonra. Tek sayfayı arkalı önlü yazdırmak sorun değil de yeri geliyor 300-400 sayfa birden çıkartmam gerekiyor tek tek mi basacağım bunun yolu yordamı yok mudur?
  • MetalPWN kullanıcısına yanıt
    Tek tek yazdırmanıza gerek yok, topluca yazdırabilirsiniz. Önce 1-3-5... sayfaları yazar, sonra yazıcıdan çıkan kağıtları boş yüzü size bakacak şekilde tekrar yazıcıya yerleştirirsiniz,kağıtların arkalarına 2-4-6... sayfaları yazar. İsterseniz farklı şekilde yazdırma seçenekleri de var, onları da seçebilirsiniz. BU özelliğe "elle çift taraflı yazdırma" deniyor ve güncel Epson yazıcıların hepsinde var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turrkka

Lazer yazıcı var bende. Aylık 3-4 bin arası çıktı alıyorum.

Bu konuda bahsedilen yazıcılar uygun maliyetle bundan daha fazla çıktı veriyor mu?

Bir de fazla sayıda çıktı alınca makinede sorun çıkıyor(ses, baskı problemleri) mu?

Uygun maliyet konusunda şüpheniz olmasın. Maliyet hesabını bu konunun ilk sayfasında yaptım. Siyah beyaz 1000 sayfa için muadil mürekkep maliyeti sadece 70 kuruş. (%5 doluluk için) Sayfaların doluluk oranı arttıkça maliyet de artar ama 180000 çıktı tecrübemle söyleyebilirim ki bu maliyet 1000 sayfa için kolay kolay 2TL olmaz. Yalnız elle yazılmış yazıları ve sayfayı dolduran resimleri çoğaltırsanız onlar biraz fazla mürekkep harcar.

10 sayfa da yazdırsanız 1000 sayfa da yazdırsanız bu yazıcılar hep aynı düzende aynı seste çalışıyor. Eğer yazıcıyla atıyorum 50000 çıktıyı geçtiyseniz mekanik kısımlar ses bakımından bir bakım ister, mesela yağ vs. Epson yazıcıların çoğu kağıdı üstten alır, bu da biraz sesli oluyor. Benim gibi çok çıktı alanlar için kağıdı üstten alması daha iyi çünkü ikide bir çekmeceyle uğraşmak istemem. Bazen günde 3-4 bin aralıksız yazdırdığım bile oluyor. Üstelik lazer yazıcılardaki gibi ısınma sorunu da yaşamadan binlerce sayfa siyah beyaz yazdırabiliyorum. Renklinin tek dezvantajı hız, renklide elinizdeki makineye göre hız biraz değişir ama siyah beyaz hızını asla yakalayamazsınız.

• L382 modeli ile aranızdayım.

Gerçekte siyah beyaz ve renkli kaç çıktı veriyor.

• quote:

Tek tek yazdırmanıza gerek yok, topluca yazdırabilirsiniz. Önce 1-3-5... sayfaları yazar, sonra yazıcıdan çıkan kağıtları boş yüzü size bakacak şekilde tekrar yazıcıya yerleştirirsiniz,kağıtların arkalarına 2-4-6... sayfaları yazar. İsterseniz farklı şekilde yazdırma seçenekleri de var, onları da seçebilirsiniz. BU özelliğe "elle çift taraflı yazdırma" deniyor ve güncel Epson yazıcıların hepsinde var.

Cevabınız için teşekkür ederim hocam.

Bir süredir araştırıyordum zaten dün de mağazaya gidip bizzat incelemek istedim. Oturduğum bölgedeki Teknosa ve Vatan mağazalarına gidip sorduğumda fark ettim oradaki çalışanlar da aslında hiçbir şey bilmiyorlar. Aynı soruyu dün iki mağaza çalışanlarına da sordum, birisi arkalı önlü yazdırma için tepeli (L565, M200) modellere bakmam gerektiğini söyledi, diğer mağazadaki de etiketteki özelliklerini okuyup "bir problem yaşayacağınızı SANMIYORUM" dedi...

Aramıza hoşgeldin...
    Siyah beyazda taslak mod var, çoğu çıktıda iyi sonuç verir ve bu şekilde 6000 çıktıyı rahat geçersiniz. Standart ayarda da yazdığınız belgeye göre değişir ama 4000 çıktının altına düşeceğinizi pek sanmam. Renklide ben genellikle iki sayfayı kağıdın bir yüzüne yazdırıyorum ve bu şekilde standart ayarda 5000-6000 sayfa yazdırırsınız.

Ya da özetle şöyle söyleyeyim. 4x1L set olarak aldığım photoink mürekkeple yaklaşık 70000 çıktı aldım ve mürekkeplerin yaklaşık % 70'ini kullandım. Yani ortalama olarak 1000 sayfanın maliyeti 1 TL'ye denk geliyor. Yani 70000 çıktının muadil mürekkep maliyeti
    70 TL civarında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetalPWN

quote:

Cevabınız için teşekkür ederim hocam.

Bir süredir araştırıyordum zaten dün de mağazaya gidip bizzat incelemek istedim. Oturduğum bölgedeki Teknosa ve Vatan mağazalarına gidip sorduğumda fark ettim oradaki çalışanlar da aslında hiçbir şey bilmiyorlar. Aynı soruyu dün iki mağaza çalışanlarına da sordum, birisi arkalı önlü yazdırma için tepeli (L565, M200) modellere bakmam gerektiğini söyledi, diğer mağazadaki de etiketteki özelliklerini okuyup "bir problem yaşayacağınızı SANMIYORUM" dedi...

Önemli değil...
    İllede otomatik çift taraflı baskı isterseniz L605 ve L655 modellerine bakabilirsiniz. L565 ve M200'de manuel (elle) çift taraflı baskı desteği var.

Ben otomatik çift taraflı baskı için o kadar fark vermek istemem, fakat diğer özelliklerini de ekleyince (hız, çözünürlük, kullanılabilirlik-özellikle de sayı tuşları) L605 ve L655 de tercih edilebilir.

Diğer taraftan en düşük güncel model olan L310 bile elle çift taraflı baskı özelliğine sahiptir.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.