Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (276. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.548
Cevap
186
Favori
491.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 274275276277278
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: murat3807

Yazıcınız hayırlı olsun. Plastiklerin daha şeffaf olması ve yazılımların geliştirilmesi gerektiği fikirlerinize katılıyorum.

İlk kurulumda kafaya bir miktar mürekkep çekilir. (Mürekkep şarjı) Bu hem zaman alır hem de sanki mürekkep tüketimi fazlaymış hissi uyandırır.

Çok teşekkür ederim hocam. Başta konu sahibi olarak sizin değerli katkılarınız ve diğer üyelerin katılımları ile güzel fikir alışverişinde bulunuyoruz. Satın almadan önce de epey yararlı oldu bu konudaki mesajlar ve özellikle sizin yardımlarınız (PM dahil).

Yazıcı ile ilgili olarak 149 sayfalık PDF formatındaki kullanım klavuzunun yanısıra, halâ kafamda oturmaya çalıştığım ancak Epson'un muğlak bıraktığı birçok teknoloji mevcut bu ve benzeri Wifi özellikli modellerde. Epson'un sitesi hem tasarım ve içerik olarak oldukça dağınık, bir aradığımı Google sayesinde bazen Epson.ru, bazen Epson.com, bazen Epson.com.tr veya Epson.tj gibi farklı ülke destek sayfalarında bulabiliyorum. Adeta puzzle birleştirmek gibi :) Birçok terminolojik terim ve teknoloji ve yazılım var, örnek: iPrint, Remote Print Driver, EpsonNet Config, EpsonNet Print Port, Epson Web Config, Epson Connect...diye gidiyor, bir yığın Hepsi için farklı kaynaklar ve dokümanlar var. Bunlar mutlaka bir düzene sokulmalı veya tek sitede birleştirilmesi gerekir. Kurcaladıkça veya araştırdıkça çoğunun neyin ne olduğu zaten ortaya çıkıyor ama çevremde tanıdığım özellikle belirli yaş grubuna tabi insanlarda bunların anlaşılması ve uygulanması çok zor. Örneğin yazıcı ile birlikte CD vermişler, gayet yapılması gereken bir hareket ama bugün kaç bilgisayarda CD sürücü var? Neyse ki biz CD/DVD sürücülü eski bir masaüstü bilgisayara bağladık ve hemen ile yaradı ama laptoplarda falan harici CD sürücü dışında şans yok. Onu geçtim, yazıcıyı USB veya Wifi ile bağlamaya teşebbüs etmeden evvel mutlaka Epson internet sayfası üzerinden (veya epson.sn) sürücü kurulumu yapılması gerektiği (önceden bildiğim bir detaydı) Hızlı Başlangıç kağıdında yazmıyor :) Neyse çoğunu hallettik, çoğu da Windows'un az bilinen özellikieri ile ihtiyaç halinde kullanılacak şeyler (örnek: EpsonNet Print Port - TCP/IP vs. gibi). Epson Connect hesabı da oluşturdum. Şimdilik çok yavaş olsa da gayet başarılı çalışıyor diyebilirim.

WPS düğmesi olmayan modeminiz varsa Wifi özelliğini kurmak ve ayarlamak ızdırap olabilir, yazıcı kontrol paneli ve ayar/bakım/günlük detaylarını ve işlemlerini yapmak sıkıntı olabilir. Zira bu cihazda (L3151) LCD yok çünkü. L3160 bu açıdan hala içimde bir ukdedir ama arada 300₺ fark vardı ürünü aldığımız gün aynı mağazada.

Fotoğraf kağıdı olarak ne kullanayım diye bakınıyorum şu an. Evde çok eskiden kalma 260 gr Canon orijinal glossy paper fotoğraf kağıdı ile yan sanayi ucuz 200 gr olduğunu düşündüğüm bir miktar fotoğraf kağıdı var. Hatta T-Shirt transfer kağıdı bile çıktı odadan :) Farklı marka kağıtların yapısı ve eski olması itibariyle yazıcı kafasına hasar verme riski olur mu diye düşündüm.

Bu arada Android kullananlar için iPrint dışında birkaç daha Epson uygulaması var Play Store'da (örnek Epson Print Enabler vs). O tarafta da epey kaos ve netlik sorunu var Epson sağolsun.

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

Tekrar size ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 27 Şubat 2021; 21:6:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Bilgi paylaşıldıkça değerlidir, yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Siz de konuya hızlı bir giriş yaptınız ve kısa zamanda çok mesafe almışsınız.

CD olmadan şu web sayfasında yazıcı modelinizi girip sağ üstten de (Windows yazan yer) işletim sisteminizi seçerek kurulumu başlatabilirsiniz.

https://support.epson.net/setupnavi/?LG2=TR

• Adresteki satıcı 2. el cihazları gayet uygun fiyata satıyor, şehir dışı kargo bedava yazmış. Mürekkep akmadan taşınabilirse fiyatlar gayet uygun.

Alışveriş :: Sıfır, İkinci El Ürünlerle sahibinden.com'da

• murat3807 M kullanıcısına yanıt

link hatalı sanırım. Bir milyon küsür sonuç geliyor.

Bir de 3151 için orjinal atık mürekkep kutusu kaç lira? Linki falan var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • extra34 E kullanıcısına yanıt

Yazıcı / EPSON L386 WİFİ ECOTANK YAZİCİTARAYİCİ FOTOKOPİ sahibinden.comda - 909001328

Bu satıcının diğer ürünlerine de bakabilirsiniz.

Atık kutusunun satışına denk gelmedim. pamuk koyup devam ediyorum.

• 1 aydir kullanılmıyor bugün denedim resimler bu sekilde ne yapmami onerirsiniz EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

• hakanberber53 H kullanıcısına yanıt

Yazdır menüsünden kafa temizleme işlemi yaptırmanız gerekiyor. Yazıcı modeli nedir?

L3151 aksam denemesini yapım cok Tesekkuler
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanberber53

1 aydir kullanılmıyor bugün denedim resimler bu sekilde ne yapmami onerirsiniz
    Murat Bey'in dediği gibi kafa temizliği ve derin temizleme işlemlerini deneyin. Kullandığınız mürekkep orjinal Epson mu yoksa muadil ucuz bir mürekkep mi? Muadiller daha çabuk kuruyor ve tıkıyor olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Ilk aldigimiz mürekkep kutudan cikan orjinaldir sanirsam akssm her 2 yontemide deneyeceğim

Kafa temizleme yaptınız mı, yaptıysanız son durum nedir?

Kafa temizliği kurtarmadı agir temizlik olayını yaptim sonra tekrar kafa temizliği yaptim düzeldi şükürler olsun

Teşekkürler ilgilendiğiniz icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanberber53 -- 28 Şubat 2021; 22:58:46 >

Önemli değil. Yazıcıyı düzenli kullanıyorsanız böyle durumlarda sadece kafa temizleme yaptırın. Birkaç kafa temizleme ile düzelme olmuyorsa 10-12 saat ara verip tekrar deneyin. Bazen yazıcı hava yapabilir ve benzer bir sorunla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda tankların kapakları (ya da tıpaları) açıkken aynı işlemleri uygulayın.

Derin temizleme(mürekkep temizleme) işlemini önermiyorum. Ço fazla mürekkep harcandığı için pedlerin çabuk dolmasına neden oluyor.

• Çok sayfa besleme hatası dolayısıyla servise götürdüğümde anakart arızası var dediler 500 küsür fiyat dediler üzüldüm açıkçası anakart arızası hiç beklemiyordum.
  • kardeş yakışıyor mu K kullanıcısına yanıt
    Hocam neden oluyomuş bu anakart arızası acaba. Cihaz açıkken elektrik falan gidince mi sıkıntı oluyo
  • kardeş yakışıyor mu K kullanıcısına yanıt

Öncelikle geçmiş olsun. İmkanınız varsa başka servise de götürün. Anakart arızası demek işin kolayı. Belki de başka türlü çözülecek bir sorundur.

Vallahi abi biraz zor olucak başka bayiye götürmek bulunduğum il de 1 tane bayi var maalesef :/

• Yazmadan edemedim çok hoş nickiniz var ya bakıp bakıp gülümsüyorum yazdıklarınızı okumasam bileEPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ 

• Arkadaşlar merhaba
    Uzun zamandır epson px800fw stylus photo kullanıyorum daha önce wic key den reset attım fakat bugün tekrar ped hatası verdi.Bu modeller baya eskidi haliyle.
    Youtube da bu modellerin ped sökümü değişim videosu bulamadım bulan olursa benimle paylaşır mısınız?

Ayrıca epson l3150 almayı düşündüm fakat fiyatlar epey yüksek.
    Garanti kapsamında ped hatası vs yine bakılmıyormuş.
    Sıfır l3150 alsam beni ne kadar götürür
    Tıp öğrencisiyim ve 2 günde 1 çıktı almam gerekiyor.

Ne önerirsiniz yeni yaZıcı mı almalıyım yoksa px800fw yi tamir mi etmeliyim ?
    Tamir de dediğim gibi video bulamadım.

Şimdiden Çok teşekkür ederim destekleriniz için.

• DOKTORBEY34 D kullanıcısına yanıt

Tamiri ne kadar hocam

• 
Sayfa: önceki 274275276277278
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.