Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (277. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.539
Cevap
186
Favori
489.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 275276277278279
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam çizgi çizgi normal yazılarda değil ama tam sayfa renklerde çok belli oluyor. Ama önemsemiyorum. Alalı daha bir ay oldu aktif olarak çıktı alıyorm. İki gün üstüste çıktı almadığım olmadı. Kafa temizlemeyide çok yaptım. Baskı denetiminde problem yok ama yinede o çizgiler var. Resim çıktısı almadığım için bu durumu sorun yapmıyoruum.

Yazılım konusunda da ilk yazıcım bu olduğu için sadece bunu biliyorum. Galiba bu yüzden bana baya kullanışlı geliyor :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamer Hoca T kullanıcısına yanıt

Hocam ped hatası vermeden son gün öncesinde de çıktıyı bomboş çıkartıyordu yani mürekkepleri görünmüyordu kafa temizliğini vs yaptım düzelmedi ped hatası verdi bugün pedi değiştirdik wic yazılımla attık çalıştı ama geçenki gibi çıktıyı yazmıuor

bomboş sayfa veriyor?

ne yapnalıyım kararsız kaldım.Tıp öğrencisiyim nerdeyse 2 günde 1 çıktı almam lazım.L3150 iyi mi ?

mürekkep ped,baskı kafası vb. Sorun yaratır mı?

orj kartuş ile ortalama kaç çıktı alınabilir?

sitesinde yazılana inanmak zor

• Uzun süre kullanımda ne olur bilemiyorum ama 2+1yıl garantin olacak .

Orjinal mürekkeple 2500 siyah 1000 renkli çıktı aldım. Siyah bitmek üzere 500 daha yazar. Renklilerde pek hareket yok yüzde 15i anca eksilmiştir

• LAZER yazıcılar iyi midir yoksa epson l3150 yi mi tercih etmeliyim

• quote:

Orijinalden alıntı: murat3807

GÜNCEL BAZI EPSON YAZICI MODELLERİ VE ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

L1110 Yazıcı + USB bağlantı

L3111 Yazıcı + Tarayıcı + USB bağlantı

L3151 Yazıcı + Tarayıcı + USB + wi-fi + wi-fi direct bağlantı

L3156 Yazıcı + Tarayıcı + USB + wi-fi + wi-fi direct bağlantı + Beyaz kasa rengi

L3160 Yazıcı + Tarayıcı + USB + wi-fi + wi-fi direct bağlantı + Airprint desteği + 3,7 cm Renkli diyagonal ekran

L5190 Yazıcı + Tarayıcı + USB + wi-fi + wi-fi direct bağlantı + Ethernet bağlantı + Airprint desteği + 3,7 cm Renkli diyagonal ekran

+ ADF + Fax

Yukarıda bahsettiğim modellerin hiçbirinde otomatik çift taraflı baskı yoktur, manuel çift taraflı baskı desteği vardır.

L41xx serisini fiyat performans yönünden önermiyorum, Sadece otomatik çift taraflı baskı desteğine sahip en düşük model olması nedeniyle L4160 modelini hatırlatabilirim ama yüksek fiyatıyla hiç de cazip değil.

L61xx serisinde daha gelişmiş bir baskı kafası vardır, yazıcı biraz daha hızlıdır.

L6190'da L6160 modeline ilave olarak ADF vardır. Bu modeller otomatik çift taraflı yazar ama otomatik çift taraflı tarama yapamaz.

L61xx serisini düşünenlere tavsiyem bu yazıcıların yerine WF-C5790DWF modeline yönelmeleridir. Forumda bu seri ile ilgili konuya bakabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/epson-workforce-pro-serisi-yazicilar-1000-sayfa-renkli-cikti-icin-murekkep-maliyeti-sadece-3-tl--140391906

Şu an bu yazıcı da piyasada nadir bulunmaktadır. Yeniden stoklara girmesi bekleniyor.

Lazer yazıcılara alternatif olarak tek renkli model önerilerimi de şu konuda bulabilirsiniz:

https://forum.donanimhaber.com/epson-ecotank-m-serisi-yazicilar--140391202#141445756

Fotoğrafta beklentisi yüksek olan arkadaşlar da L8xx veya L71xx serilerine bakabilirler.

Merhaba, L3160 modeli ile L3156 modeli arasında sadece ekran ve airprint özelliği mi var baskı kaliteleri konusunda bir fark var mıdır? Evde kullanmak için bu iki modele bakıyorum ikisi arasında 400TL fiyat farkı var bu fiyat farkına değer bir şey var mı?

• Muadil mürekkep kullanımı direk garanti dışı bırakıyor mu ?

Ayrıca l3150 için muadili 15₺ orjinal 34₺ sizce hangisini kullanmak gerekir?

Muadil sorun yaratır mı?

Baskı sayısı olarak ne farkları var?

• T|G kullanıcısına yanıt

Airprint desteği de var L3160 da eğer gerekli ise dikkate alınabilir. Baskı kalitesi aynıdır.

• DOKTORBEY34 D kullanıcısına yanıt

Orijinal 34 TL olmaz. Fiyatlar 80 TL civarında. Ucuza satılanlar çok büyük ihtimalle sahtedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: murat3807

Evet, pazaryeri olan sitelerde orijinal diye satılan mürekkeplerin büyük bir kısmı sahte. Vatan Bilgisayar, Teknosa gibi kurumsal bir satıcıdan almanızı öneririm. Ayrıca Epson web sitesinde yetkili satıcı listesi var. Oraya da bakabilirsiniz.

Cevap için teşekkürler, servis 145 dedi , vatan dan dan 119 a aldım...internet yalan maalesef

• Merhaba Epson L3060 yazıcımla öğrencilere motivasyon belgesi oluşturmak için (canva.com üzerinden teşekkür belgesi, en çok kitap okuduğun için teşekkür ederim vb.) hangi kağıt türünü tercih etmeliyim? A4 boyutu gramajı ne olmalı acaba? Teşekkürler.

• DOKTORBEY34 D kullanıcısına yanıt

Ben ilk orijinal mürekkepler bittikten sonra muadil kullanmaya başladım hiç bir sorun yaşamadım. bitmeyen kartuş sitesinden 1 litrelik şişelerden aldım 2 yıldır kullanıyoruz. toplamda 17800 baskı yaptım. Aldığım ürün buydu.

https://www.bitmeyenkartus.com.tr/urun/epson-claria-ve-l-serisi-yazicilar-icin-uyumlu-4x1000-ml-murekkep-seti-photo-ink-akilli-murekkep-l382-l386-l455-1455

• quote:

Orijinalden alıntı: kasseria2

Merhaba Epson L3060 yazıcımla öğrencilere motivasyon belgesi oluşturmak için (canva.com üzerinden teşekkür belgesi, en çok kitap okuduğun için teşekkür ederim vb.) hangi kağıt türünü tercih etmeliyim? A4 boyutu gramajı ne olmalı acaba? Teşekkürler.

Bitmeyenkartuş'tan 120 Gr'lık kuşe kağıt aldım evdekiler online eğitimlere katılıyorlar onlara sertifika çıktısı alıyorum. Yine bazı tanıtım veya çocuğun aktivitelerinde lazım oluyor. Aldığım çıktılara göre bildiginiz fotoğraf kağıdının incesi, bu sebeple fotoğraf kalitesinde çıktılar alabiliyorsunuz. Ama bu kağıt bildiğiniz 80 Gr'lık fotokopi kağıtlarından az birşey daha kalın bunu göz önünde bulundurun. Normalde kuşe kağıtlar normal yazıcılarda kullanılmıyor renkler dağılıyor netlik sorunları oluyor ve mürekkep kurumadan ıslak çıkıyor. Ama bahsettiğim kağıdı normal yazıcıda sorunsuz kullanabilirsiniz. İşinize yarayacak en ekonomik yöntem bu olur bence.

https://www.bitmeyenkartus.com.tr/urun/100-adet-a4-parlak-kuse-kagit-120-gram-cift-tarafli

Bu kağıdın 300 gr'lık olanıda var veya ucuz bulursanız fotoğraf kağıdı da tercih edebilirsiniz. Normal fotokopi kağıdı gramajlı olsada renkler parlak çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnsfgl -- 9 Mart 2021; 3:15:45 >

• epson l3150 aldım ortalama 60 sayfa bastım her sayfada 4 slayt olacak şekilde

mürekkep seviyesi 1 kademe azaldı

yani 50-60 sayfada böyle olacaksa işim çok zor. :( yanlış yazıcı mı tercih etmişim.

• Kaliteli ve canlı fotoğraf çıktıları almak için uygun fiyatlı A4 kağıdı öneriniz hangisi arkadaşlar? L3151 için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DOKTORBEY34

epson l3150 aldım ortalama 60 sayfa bastım her sayfada 4 slayt olacak şekilde

mürekkep seviyesi 1 kademe azaldı

yani 50-60 sayfada böyle olacaksa işim çok zor. :( yanlış yazıcı mı tercih etmişim.

A4 boyutunda fotoğraf kalitesinde bastirsaniz 50-60 sayfada belki o kadar düşer. Normal standart baskıda o kadar düşmemesi lazım çıktı ayarlarınıza bir bakın hangi kalitede baskı alıyorsunuz. Bu yazıcıdan verim alamiyorsaniz başka yazıcıdan hiç verim alamazsiniz belki siyah beyaz baskıda bazı lazer yazıcılar daha verimli olabilir ancak.

• L7160 için n11 den 106 mürekkep alıp orjinal değil diye iade etmiştim,

Dün de hepsibuarada üzerinden 95 liraya adedini alıp şansımı denedim bunlarda sahte ve iade edilecek..

Muadil yazanlar var bir de orjınal deyip sahte gönderenler..

Vatan medimrkt vs harici alayı sahte bunların :)

• quote:

Orijinalden alıntı: L30N

L7160 için n11 den 106 mürekkep alıp orjinal değil diye iade etmiştim,

Dün de hepsibuarada üzerinden 95 liraya adedini alıp şansımı denedim bunlarda sahte ve iade edilecek..

Muadil yazanlar var bir de orjınal deyip sahte gönderenler..

Vatan medimrkt vs harici alayı sahte bunların :)

103 nolu ve Vatan/M. Markt gibi yerlerde 80 TL civarında satılan gerçek/orjinal Epson mürekkeplere mükemmel şekilde (kutulama, vakum paketi, şişe) orijinallik süsü verip Hepsiburada gibi yerlerde 45 TL civarında satan ve herkesi harika şekilde keklemeyi başarıp yığınla 5 yıldız almış birçok satıcı var

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    😸
    Ben de ona hayret ettim hep adamlara 5 yildiz vermisler :)
    Kutu krtonlari kagit gibi dandik acmaya calisirken yirtildilar, arapca yazilar biseyler (orjinallik efektini abartmislar) hologramlar hepsinde farkli..

Bak asil bomba bu satici n11 de de var be biri sariciya soru sormus, adamlar piskinlikle gayet rahat sekilde nasil cevap vermisler, hayret bisey ..

Satici bu arada “sarfavm”

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

• quote:

Orijinalden alıntı: L30N

😸
    Ben de ona hayret ettim hep adamlara 5 yildiz vermisler :)
    Kutu krtonlari kagit gibi dandik acmaya calisirken yirtildilar, arapca yazilar biseyler (orjinallik efektini abartmislar) hologramlar hepsinde farkli..

Bak asil bomba bu satici n11 de de var be biri sariciya soru sormus, adamlar piskinlikle gayet rahat sekilde nasil cevap vermisler, hayret bisey ..

Satici bu arada “sarfavm”

Oldukça da iddialı cevap yazmışlar hemde

Trendyol, HB, n11 gibi yerlerden yorumlara bakarak (çoğu da firmaların kendi fake yorumları) orjinal diye bunlardan almak zaten ciddi kumar.

Hocam konu dışı biraz ama 103 ile 106 arasında ne fark var, şişe kapasitesi (ml) gibi fark mı oluyor sadece?

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Tabiki adamlar kendinden cok emin :)
    Kesinlikle kurumsal magzalar harici internetden bu urunler alinmaz hocam..

Hocam 103 hic kullanmadim ancak , 106 larin performans daha iyi diye biliyorum bunlar sadece 7160 ve 7180 de kullaniliyorlar pigment siyah olayi vardi daha uzin yillar solmayan siyahlar vs .. siselerin dolum agizlari da farklidir galiba denesek bizim makinelere de kullanamayiz, 103 ler daha uygun fiyata var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L30N -- 9 Mart 2021; 18:55:59 >
  • 
Sayfa: önceki 275276277278279
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.