Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (279. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.537
Cevap
186
Favori
489.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hsnsfgl

Bitmeyenkartuş'tan aldığım 120 Gr'lık kuşe kağıtla fotoğraf kalitesinde çıktılar alabiliyorsunuz. Renkler fotoğraf kağıdında olduğu gibi hem parlak çıkıyor hemde fotoğraf kalitesinde çıktı almanıza rağmen kağıt ıslanmıyor. Ama bu kağıt bildiğiniz 80 Gr'lık fotokopi kağıtlarından az birşey daha kalın bunu göz önünde bulundurun.

Kuşe kağıtlar normal yazıcılarda özel mürekkep kullanılmazsa istenilen sonucu vermez. Renkler dağılır netlik sorunları olur ve mürekkep kurumadan ıslak çıkar. Ama bahsettiğim kağıdı normal yazıcıda kendi standart mürekkepleriyle sorunsuz kullanabilirsiniz. İşinize yarayacak en ekonomik yöntem bu olur bence.

https://www.bitmeyenkartus.com.tr/urun/100-adet-a4-parlak-kuse-kagit-120-gram-cift-tarafli

Bu kağıdın 300 gr'lık olanıda var veya ucuz bulursanız fotoğraf kağıdı da tercih edebilirsiniz. Normal fotokopi kağıdı gramajlı olsada renkler parlak ve fotoğraf kalitesinde çıkmaz ve ne kadar kaliteli yazdirirsaniz bir o kadarda kağıt ıslanır.

Bu kağıdı alınca yazıcıdan hangi kağıt ayarını seçmemiz iyi olur? Photo glossy desek tam karşılamıyor. Hangisi uygun sizce? Düz kağıt da denmez herhalde baskı kalitesini bozmamak adına.

120 gram var mı gerçekten bu kağıt?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hsnsfgl H kullanıcısına yanıt

Harikaymış gerçekten. Denemeye değer, tam da işim için yeterli bir şeye benziyor. Çok teşekkür.

Bu markanın 10x15 fotoğraf kağıtlarıyla deneyiminiz oldu mu? Çok farklı çeşitleri var gördüğüm kadarıyla. Önemli olan boyayı tutma kabiliyeti tabi, uzun süre dayanıklı olabilecek kağıtlar mı eğer denediyseniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Bu kağıdı alınca yazıcıdan hangi kağıt ayarını seçmemiz iyi olur? Photo glossy desek tam karşılamıyor. Hangisi uygun sizce? Düz kağıt da denmez herhalde baskı kalitesini bozmamak adına.

120 gram var mı gerçekten bu kağıt?

Alıntıları Göster

Dediğiniz gibi düz kagıt seçerseniz fotograf kalitesinde çıktı alamıyorsunuz ama sunumlar, etkinlik, tanıtım gibi belgeleri düz kagıt seçeneginde yeterli oluyor. Eşim online eğitimlere katıldı, bu eğitime katıldığına dair bir sertifika verildi ben o sertifikaları düz kagıt seçeneğinde birazda renkler canlı çıksın diye yüksek veya standart-canlı modunda yazdırdım. Ama fotoğraf kalitesinde çıktı almak için fotoğraf modunda yazdırmak gerekiyor. Ben bu kağıdı her modda denemedim ama herkeste tecrübe etmiş ki benimde tecrübelerim o şekide piyasada ki fotoğraf kağıtlarıyla Epson Matte veya Epson Photo Quality Ink Jet seçeneğiyle yazdırmak gerekiyor yoksa resimler mat ve koyu çıkıyor siyah renkli kısımlardaysa detaylar hiç belli olmuyor. Epson kağıtların farkı neyse artık diğer seçenekler bizim fotoğraf kağıtlarında sonuç vermiyor, bu kağıtta da farklı olacağını sanmam.

Kagıdın gramajına gelirsek benim evde mutfak tartısı var aşagı yukarı kagıdı tartarak kaç gramlık kagıt olduğunu anlıyorum. Mesela 80 gramlık A4 fotokopi kagıdı 5 gram geliyor. 5x16=80 gram buradaki 16 rakamı A4 kagıt boyutu, 1m2'nin 16'da birine denk geldiği için 16 ile çarpıyoruz veya ters hesapla diyelim elinizde 240 gramlık kağıt var bu kağıt A4 boyutunda kağıdın kaç gram gelmesi gerektiğini 240/16=15 gram diyerek hesap edebiliriz. Kağıt gerçekten 120 gram mı demişsiniz tartığım rakama göre aşagı yukarı doğru 10 adet bu kağıttan tartım daha doğru sonuç almak için 73 gram çıktı. Yani bir yaprak kağıt 7,3 gram 7,3x16= 116,8 gramlık kağıt demek. Tartım çok hassas olmadığı için dediklerinin doğru olduğunu düşünüyorum. Şunu bir daha söylemiş olayım bu kagıt ekonomik şekilde parlak çıktılar fotograf kalitesine çok yakın çıktılar almak için işe yarar sonuçta fotoğraf kağıdı değil baya ince bir kağıt.

• quote:

Orijinalden alıntı: yammacher

Harikaymış gerçekten. Denemeye değer, tam da işim için yeterli bir şeye benziyor. Çok teşekkür.

Bu markanın 10x15 fotoğraf kağıtlarıyla deneyiminiz oldu mu? Çok farklı çeşitleri var gördüğüm kadarıyla. Önemli olan boyayı tutma kabiliyeti tabi, uzun süre dayanıklı olabilecek kağıtlar mı eğer denediyseniz?

Aşagıdaki iki görsel bahsettiğim 120 gramlık kuşe kağıtlara ait ben düz kagıt modunda yazdırdım sonuçta bir fotoğraf değil, detay ve renk derinliği yok. Belgelerde düz kağıt seçeneği yeterli ama fotoğraf çıktısında kalite almak isterseniz sizin tercih ettiğiniz fotoğraf modunda denemeniz lazım ben Epson Matte seçeneğini kullanıyorum daha çok, Epson Photo Quality Ink Jet seçenegide denenebilir. Bu kağıda epson matte modunda da yazdırdım fotoğraf kağıdındakiyle bir fark göremedim aslında bildiğiniz fotoğraf kağıdının çok daha incesi.

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

Genelde ucuz fotoğraf kagıtları 180 gramdan başlıyor 240 grama kadar gidiyor bazı markalar bunlara everyday yani gündelik kullnıma uygundur diye yazıyor, bazı firmalarsa yıldız vererek kalitesini sınıflandırıyor. Ama gramaj tek başına belirleyici değil bence 240-250 gramlık olupta gündelik veya kaliteli kagıtlar olabiliyor. Benim anladığım kagıdın kalitesini gösteren en büyük beliryici şey kagıdın arka kısmı. Ucuz olanlar neredeyse ham kartonlar gibi, evdeki nemden bile etkilenir diye düşünüyorum. Kaliteli olanlarsa fotografçılarda ki Kodak, Fuji Film gibi arkası yazılı logolu ve parlak oluyor.

Kagıt markalarına gelirsek Rovi markası var. En kalitelisi Premium, bi altı Advanced, onunda bir altı Dream var, bunlar birde kendi içinde parlak ve mat diye çeşitleri var ben bunlardan aldım kaliteli kağıtlar arkaları kodak'lar gibi parlak. Ultra StarFilm'in 270 gramlık kağıdınıda beğendim. Geçen kampanya vardı Endura diye bir kağıt aldım Tendyol'dan oda güzel ama 270 gram demişler tartım bana göre en fazla 250 gramlık bir kağıt. Yada gidip Kodak, HP, Epson, Canon gibi markalı kağıt alıncak ama onlarda bunlara göre baya pahlıya geliyor. REnkleri koruma konusu en çok mürekkeple alakalı diye biliyorum. Şunuda söyleyeyim ben çıktılarda kagıttan kaynaklanan bi fark göremedim ama bunda benim sınırlı sayıda çıktı almamdan kaynaklı tecrübesizlik olabilir. Yazdırma modu ve renk ayarları çıktı kalitesinde çok daha etkili. Ben kagıdın kalitesini çıktıya göre anlayamıyorum.

Mesela soldaki Ultra StarFilm marka 270 gramlık kagıdı arka kısmı fotografçılardaki gibi kağıdı elinize alınca sıkı bir kağıt olduğunu anlıyorsunuz. sağdaki ise yine Ultra StarFilm'in 200 gramlık kagıdı arka kısmı karton gibi ve bence biraz daha gevşek bir kağıt çizilmeye daha müsait.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnsfgl -- 18 Mart 2021; 12:4:27 >

• tunakal T kullanıcısına yanıt

Yazıcı hava yapmış. Tanktaki mürekkep kapakları açık iken kafa temizleme yaptırınız.

• mxblitz kullanıcısına yanıt

Baskı sayısı arttıkça veya hatalı kullanıma bağlı olarak kağıt alma patenini değiştirmek gerekebilir.

• hsnsfgl H kullanıcısına yanıt

Çok yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim. Deneye deneye kendime en uygun preset ve kağıtları bulacağım sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: an agony

Kağıt pateni değişmesi lazım,garsnti varsa değişirler heralde

Alıntıları Göster

Garantisi bitti, Kartalda var mı yaptırabileceğim güvenilir bir yer?

• Yaptım ama yine aynı. Sarı renk gitmiyor. Ne yapmak lazım ustam. Son çare garantiye mi yollayalım?

• değerli arkadaşlar bugün L6170 model bir yazıcı aldım. Büyük bir hevesle bir pdf dosyasını (LGS deneme sınavı) basmaya çalıştım. Ancak bazı sayfaların bazı bölümlerini yazdırmadı. Benzer bir durum denemek için jpeg uzantılı bir manzara resmini düz standart A4 kağıda bastırmaya çalışırken de yaşadım. Fotoğrafın orta bölümünü yazdırmadı. Bu tür sorunlarla karşılaşan oldu mu?

• L3156 modelini aldım ancak bunda AirPrint yokmuş.

yani iPhone'da kullanmak kendi yazılımını kullanmam gerekiyor ama fazla pratik bulmadım. safari de ve bazı uygulamalarda doğrudan yönlendirmesi yok. kullanışlı değil.

bu yazıcıya nasıl AirPrint özelliği kazandırırım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancakmak -- 21 Mart 2021; 12:14:16 >
  • Haftata an az kac cikti almak gerek tikanma yapmamasi icin ?

Yogun kullanilmiyor evde. Cocuk icin cikti aliyoruz arasira haftada 10-20 renkli cikti oluyor en fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancakmak -- 21 Mart 2021; 12:14:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mng

değerli arkadaşlar bugün L6170 model bir yazıcı aldım. Büyük bir hevesle bir pdf dosyasını (LGS deneme sınavı) basmaya çalıştım. Ancak bazı sayfaların bazı bölümlerini yazdırmadı. Benzer bir durum denemek için jpeg uzantılı bir manzara resmini düz standart A4 kağıda bastırmaya çalışırken de yaşadım. Fotoğrafın orta bölümünü yazdırmadı. Bu tür sorunlarla karşılaşan oldu mu?

Aynı sorun bende de var. Kafayı yiyeecem.

• Adobe Acrobat dc yerine foxit PDF reader dan PDF dosysini açıp yazdirinca PDF i düzgün bastı. Basmadigi bölümler olmadı. Jpg resimleri de kendi photo print uygulamasindan acip bastım o zaman resmin ortasını da bastı. Ancak bu hata neden kaynaklanıyor bir anlam veremedim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunakal

Yaptım ama yine aynı. Sarı renk gitmiyor. Ne yapmak lazım ustam. Son çare garantiye mi yollayalım?

Ara verip tekrara denediniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: mng

Adobe Acrobat dc yerine foxit PDF reader dan PDF dosysini açıp yazdirinca PDF i düzgün bastı. Basmadigi bölümler olmadı. Jpg resimleri de kendi photo print uygulamasindan acip bastım o zaman resmin ortasını da bastı. Ancak bu hata neden kaynaklanıyor bir anlam veremedim.

Ben de adobe kaynaklı sorunlar nedeniyle foxit e geçtim.

• arkadaşlar merhaba epson L3160 kullanıcısıyım ürünü alalı yaklaşık 1 sene oldu bugün yazdırmada problem yaşadım yazdır dediğimde boş kağıt olarak çıkardı püskürtme denetimi yaptım ancak yine boş kağıt olarak çıkardı kafa temizleme yaptım yok sorun düzelmedi acaba ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilecek olan var mı ??

• epson l3150 için (103) orijinal mürekkep için link atabilir misiniz

n11 hepsiburada vs çoğu satıcı yazıcı içinden çıkarttıklarını 35-40 tl ye satıyor güvenebilir miyim ?

• Elimde 1 adet orjinal siyah mürekkep mevcut, kapalı kutu. Son kullanım ocak 2022 50₺ şeklinde kargo alıcı ödemeli gönderebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DOKTORBEY34 D kullanıcısına yanıt
    teknosa, vatan vb firmaları takip edin. zaman zaman kampanya yapabiliyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.