Şimdi Ara

EPSON PX820 YAZICI, TARAYICI, FOTOKOPİ, FAKS (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
6.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6 renkli Epson yazıcılarda OCP nin renk uyumluluğunun iyi olmadığı söyleniyor.Almadıysanız O mürekkebi almanızı tavsiye etmiyorum.Kartuşmatik ve Cescesor'un da mürekkeplerini kullandım.Cescesor'un renk uyumluluğu Kartuşmatik'den daha iyi olduğunu söyleyebilirim.Fakat Goprint'in daha iyi renk uyumluluğuna sahip olduğu söyleniyor(bu mürekkepleride kullanmış biri tarafından).Dolayısıyla Goprint marka mürekkepleri kullanmadan kesin bir şey diyemiyorum.Şu aşamada Cescesor'un kileri kullanabilirsiniz.GoPrint in 6 renk li mürekkeplerini 1-2 hafta içinde denerim...
    Markaların 4 renkli Epson yazıcılarla 6 renkli yazıcıların mürekkeplerinin renk uyumluluğu farklılık gösterebiliyor. Bir markanın 6 renklisinde renk uyumluluğu çok iyi iken aynı markanın 4 renklisinde renk uyumsuzluğu sorunu olabiliyor, bilgilerinize...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShaDoW_17

TEşekkür ederim ustam bişey daha sormak istiyorum atık mürekkep tankı nasıl bağlarız acaba bu yazıcıya bi bilginiz varmı ?

Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum. Mutlaka öğrenip yapmam lazim yoksa kısa zamanda hurda olur.
  • Alıp alabileceginiz en iyi cihazdır. Ve baskı kalitesinin düşmemesini istiyorsanız mürekkep satın alırken epsonların durabrite serisine uygun olan mürekkepleri değil claria serisine uygun olan mürekkepleri satin almanız gerekiyor aksi takdirde makinanin baskı kafasını bozup baskı kalitesini düşürürsünüz. İyi günlerde kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bmbj

Alıp alabileceginiz en iyi cihazdır. Ve baskı kalitesinin düşmemesini istiyorsanız mürekkep satın alırken epsonların durabrite serisine uygun olan mürekkepleri değil claria serisine uygun olan mürekkepleri satin almanız gerekiyor aksi takdirde makinanin baskı kafasını bozup baskı kalitesini düşürürsünüz. İyi günlerde kullanın.

durabrite mürekkeplerde ara renklere hiç rastlamadım. 4 kartuşlu epson yazıcılarda kullanılıyor sedece. Teknoloji
    marketleri hep giriş seviyesi yazıcılarda indirim yapıyor böyle güzel makinalarda indirim yapsada alsak
  • Doğru tespit epson durabrite serisi mürekkepler fotoğrafçılık anlamında kullanıma müsait değildir.Durabrite mürekkepler ile alınan baskılar dayanıklı ancak parlak değildir.Ayrıca sadece 4 renklilerdir.Epson PX820 tipi yazıcılar claria serisi kullanmaktadır.Orijinale en yakın renk tonunu yakalamanız için ise OCP marka mürekkepleri öneririm.Kolaylıkla tedarik edebileceğiniz ve kendisini ispatlamış bir markadır.OCP marka mürekkepleri sanal mağazamız olanwww.kartusnet.com adresinden temin edebilirsiniz.Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeLLeDosH

quote:

Orijinalden alıntı: ShaDoW_17

TEşekkür ederim ustam bişey daha sormak istiyorum atık mürekkep tankı nasıl bağlarız acaba bu yazıcıya bi bilginiz varmı ?

Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum. Mutlaka öğrenip yapmam lazim yoksa kısa zamanda hurda olur.

Güncel
  • Fax'sa ihtiyacınız yoksa 720 serisi de işinizi görecektir.

Epson'un en kaliteli ürünlerinden bir tanesi.
  • Goprint seti geldi. mürekkepleri doldurup sistemi kurdum. Ancak kartuşlar tanınmıyor uyarısı veriyor. Reset butonu var ama işe yaradığını sanmıyorum. Kartuşların ciplerinde mi sorun var acaba?
  • şunu bir dene

EPSON  PX820 YAZICI, TARAYICI, FOTOKOPİ, FAKS
  • Maalesef. Zaten o tırnak biraz sorunlu gibi geldi. Orjinal kartuşların ki tık diye otururken bunlar değmiyor bile. Sadece altındaki plastik uzantısı değiyor. Sonuç olarak yuvada tam bir şekilde oturuyor ama tanınmıyor ne hikmetse. O kadar para ver ondan sonra uğraş dur.
  • ben de aynı sorunu yaşamıştım, ama sorunun kendimde oldugunu sonradan ögrendim. kartuşları kafaya oturttuktan sonra ok ile gösterdiğim plastik uzantıları, tırnakları ileriye dogru ittireceksin. ben bir gün ugraştım bu detayı çözmek için:) müşteriye rezil oldum bir de:) abi sen daha önce hiç yaptın mı bu işi diye sordu adam:)

şu da var bütün bunlara ragmen chip de arızalı olabilir. neticede kul yapısı. aldıgın firmayla görüşürsen hiç sorun çıkarmadan sorunu çözeceklerdir.

not: kapagın kapanma sensoru olan mıknatısla ilgili bişeyler yaptın mı peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civalı sokak lambası -- 26 Kasım 2011; 1:44:39 >
  •  EPSON  PX820 YAZICI, TARAYICI, FOTOKOPİ, FAKS  EPSON  PX820 YAZICI, TARAYICI, FOTOKOPİ, FAKS

Vaziyet bu şekilde. Terslik kartuşta gibi geliyor. Tırnak boyu fazla uzun. Oraya tık edecek gibi durmuyor.

Yoksa ben mi beceremedim anlamadım gitti. Goprint'e mail attım. Cevap bekliyorum.

Evet. Mıknatıs olayını hallettim. Bi kartuş sıkıntı var şu an için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExECaLiBuR -- 26 Kasım 2011; 1:56:07 >

• biraz daha ugraş bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civalı sokak lambası -- 26 Kasım 2011; 2:35:34 >
  • @civalı sokak lambası

Sonunda oldu. Sanırım milimetrik bir farktan dolayı temas etmiyordu. Onu da çözdük sayende.

Gece gece vaktini aldım. Allah razı olsun.

Deneme için rasgele çıktı aldım normal A4'e. Kalite olarak fena değil. Bi ara fotoğraf denerim. Zaten cover basacağım genellikle.

Hortumu da yazıcının arkasından dolaştırdım çok iyi durdu. Yarın (Öğlen vakitlerinde) yeni fotolar eklerim.

Tekrar teşekkür ederim.

İyi geceler.

• ya bana tarayıcı çok lazım vede bir miktar yazıcı parayı çöpede atmak istemiyorum ama yazıcıyıda sayfa başına ucuz fiyata getirmek istiyorum bu makineyi 820 bana önerirmisiniz yani sayfa başı maliyeti kaça geliyor birde başka sayfada konu açmıştım ama burada bilgililer var şunuda okursanız sevinirim

merhabalar bugun vatana gitim kendim öğrenciyim vede okuldaki defter notlarını çekeceğim bir tarayıcı sordum, söylediği 150 tl lik tarayıcılar vede bu el ile tarama yapan cihazlar kötü diyor yani en azından Epson Stylus Photo PX820FWD Çok Fonksiyonlu makinanın tarayıcısına göre niyetim bu makineyi almak tarayıcılarla kıyaslayınca sizce bu makine nin tarayıcısı nasıl ve yine bununhttp://www.vatanbilgisayar.com/%C4%B0nkjet%20%C3%87ok%20Fonksiyonlu%20Yaz%C4%B1c%C4%B1/epson-px720wd-stylus-px720wd-yazici,-tarayici,-fotokopi/productdetails.aspx?I_ID=52618 bu makinanın tarayıcısınıda 820 ye göre daha iyi oldugunu söylüyor söyleme nedenii ise yeni model herzaman daha iyi çekim yapar mantığı, adama sordum tarayıcı ne özelliği ile öne çıkıyor neyine bakmalıyız dedim cevapta veremedi, bu 820 modeli için nediyorsunuz bitmeyen kartuş ile kullanmak isityorum bu konularda yorumlarınızı bekliyoırummmmmm

ben ist da yaşıyorum aile yanında bu makinayıda ömürlük alayım diyorum sizce ömürlük gidermi yani kaç yıl gider sizce normalden biraz üstün ev öğrenci kullanımı için tahmini fax harici tüm özellikleri kullanırım
    Paylaş:

• Bu cihazı evde kullanmak parayı sokağa atmak olur. Çok yüksek kalitede fotoğraf çıktıları almayı planlamıyorsanız bir yazıcıya 500-600 vermeye gerek yok.

Ben de evde kullanmak için SX425W aldım. Kolay dolum kartuşları ve 500'er ml mürekkep seti 90 liraya geldi. Orijinal kartuşların 78 TL olduğunu düşünürsek ben o fiyata 450-500 kartuş almış oldum. Okuldaki defter notlarını taramak için vasat bir tarayıcı yeter, hatta artar bile. Yüksek kaliteli fotoğraflar içermiyorsa 200 dpi ile taramak hem zaman hem de kalite açısından en güzel sonucu verir. Bence daha düşük modellere bakın. Epson'ın kolay dolum kartuşlarıyla uyumlu olan bir model alın. Sayfa başı maliyet 1 kuruşun çok çok altında olur.
  • faruk bey yorum için çok teşşükkür ederim,
    ben birde şunu sormak isterim bu yazıcıyı aldım kaç yıl gider bir öğrenci için acaba ,, yazıcı olayına halen takılıyorum çünkü bir proje var kafamda olursa tarama işim biraz fazla olacak,, resim durumu için en bbasit vesikalık fotoları bile bunda çıkartma durumum var yani boşuna bir fotocuya 15 20 lira vermek istemiyorum ki ev halkı içinde yani benden sonra 1 kardeşimiz daha okuyor onada lazım olacak,,, yazıcı bana evet sayfası 1 kuruş olmalıki al benisi olsun yani okulda 5 kuruş veriyoruz pc çıktısına 10 kuruş veriyoruz birde evdeyken lazım oldumu okuldan çıktı almak için bir zaman kaybı var malüm çevrede hem yakında tam yok int kafelere gitsek bu seferde 1 lira civarı tek sayfaya alıyorlar yani bu taraftanda fazla para vermek istemiyorum ama kararsızım gerçektende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi islam_joker -- 7 Aralık 2011; 12:31:38 >
  • Kardeşime vesikalık lazım oldu, 8 MP makine ile çektim, SX420 ile çıkarttım. Fotoğraf kağıdı güzel olduğu için gayet güzel çıktı. Üstelk en ucuz mürekkepleri kullanıyorum.

3 tane 200 küsür sayfalık kitap bastım. 2.dolumumu halen bitiremedi. Yani daha 20 ml bile harcamadım ama 600 küsür sayfa çıktı aldım. Çıktı maliyetini sadece kağıt üzerinden hesaplamak lazım. Mürekkep bedavaya geliyor neredeyse.

Eğer tarayıcı ile çok işim olacak dersen kaliteli tarayana değil hızlı tarayana bakman lazım. Bu bilgiyi bulmak çok zor. Yabancı sitelerdeki incelemelerde bazen tarama süresini veriyorlar. Tarama kalitesi 300 dpi'dan sonra fotoğraf taramaları haricinde pek önemli olmuyor. O yüzden kalitesine değil hızına bakın.

Yazıcıyı alırken fotoğraf çıktısını hiç hesaba katmadım çünkü arada sırada lazım olacak bir şey için yazıcı fiyatının yükselmesini istemedim. Lazım olduğu zaman TeknoSA'da 30 kuruşa profesyonel fotoğraf çıktısı alabiliyorum. Fotoğrafçıya o kadar para vermenize gerek yok.

• arkadaşlar bendede sx425w var.bende ocp kullanıyorum.harika sonuçlar veriyo.ama tarayıcı bende okul defterimi taratıyorum.aynı sayfayı bir renli belge bir siyah belge çıkartıyor.ve canon mp280 den daha yavaş ve daha kötü tarıyor.sebebi nedir.herkesde böyle sorun var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirekinci

arkadaşlar bendede sx425w var.bende ocp kullanıyorum.harika sonuçlar veriyo.ama tarayıcı bende okul defterimi taratıyorum.aynı sayfayı bir renli belge bir siyah belge çıkartıyor.ve canon mp280 den daha yavaş ve daha kötü tarıyor.sebebi nedir.herkesde böyle sorun var mı?

Tarama ayarlarını nasıl yaparsanız öyle tarar. Derinliği düşürürseniz daha hızlı tarayacaktır. Basit taramalar için ekstra özellikleri kapatın. Deneye deneye bulursunuz optimum ayarları
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.